Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Ali se alfe pogosteje kvarijo kot ostale znamke?

Da
95
42%
Ne
132
58%

Skupaj glasov : 227

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz Po dec 18, 2006 1:24 am

alexmazda je napisal/-a:
Paris je napisal/-a:hhe :D
V mojmu svetu sam pa sam 3 znamke BMW, Audi in VW. :vrum
Na druge sploh ne trzam, kot da jih ni. :jy

ti si pa beden

Ti si pa car. Ko pa alfist rece "enkrat alfa, vedno alfa" je pa kul, ceprav je pomen popolnoma isti..

Uporabniški avatar
kris
Novinec

Napisal/-a kris Po dec 18, 2006 8:09 am

Bmw in Audi ok sam wv :lol:
Slika
Slika

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Po dec 18, 2006 10:37 am

W|zz je napisal/-a:
alexmazda je napisal/-a:
Paris je napisal/-a:hhe :D
V mojmu svetu sam pa sam 3 znamke BMW, Audi in VW. :vrum
Na druge sploh ne trzam, kot da jih ni. :jy

ti si pa beden

Ti si pa car. Ko pa alfist rece "enkrat alfa, vedno alfa" je pa kul, ceprav je pomen popolnoma isti..

podpis
če bi blo to res- enkrat alfa vedno alfa- zakaj se prodaja zmanjšuje- zadnjih 10 let
je pa možnost, da so jo vozil 80+ ljudje, in jih pač ni več :roll:
lp

Uporabniški avatar
adamovc
Stalni uporabnik

Napisal/-a adamovc Po dec 18, 2006 10:45 am

Tudi mene to zanima - kako je možno, da je po mnenju večine aktivnih udeležencev foruma Alfa oh in sploh najboljši avto, medtem ko je po prodaji tako v Sloveniji kot v EU (drugje po svetu je pa tako ali tako sploh ne prodajajo) povsem na repu lestvice med samimi eksoti. Tudi cena rabljenih Alf ne kaže ravno na to, da bi njeni lastniki v njih ne vem kako uživali.

8AK
Novinec

Kraj: Ljubljana - Črnuče

Napisal/-a 8AK Po dec 18, 2006 11:12 am

če se ti zdijo tko zlo pocen si pa kupi eno in potem poročaj ali te je prepričala ali ne ;)
BTW jest svojo prodajam za 600 Evrov :mrgreen:
Slika

Slika

Uporabniški avatar
krucymucy
Novinec

Napisal/-a krucymucy Po dec 18, 2006 11:46 am

adamovc je napisal/-a:Tudi mene to zanima - kako je možno, da je po mnenju večine aktivnih udeležencev foruma Alfa oh in sploh najboljši avto, medtem ko je po prodaji tako v Sloveniji kot v EU (drugje po svetu je pa tako ali tako sploh ne prodajajo) povsem na repu lestvice med samimi eksoti. Tudi cena rabljenih Alf ne kaže ravno na to, da bi njeni lastniki v njih ne vem kako uživali.

to je samo v sloveniji tako. v nemciji denimo prodaja alf raste ... pa tudi rabljene nimajo nikjer tako nizkih cen.
Always looking for another

Uporabniški avatar
GEISTERFAHRER
Novinec

Napisal/-a GEISTERFAHRER Po dec 18, 2006 11:53 am

krucymucy je napisal/-a:
adamovc je napisal/-a:Tudi mene to zanima - kako je možno, da je po mnenju večine aktivnih udeležencev foruma Alfa oh in sploh najboljši avto, medtem ko je po prodaji tako v Sloveniji kot v EU (drugje po svetu je pa tako ali tako sploh ne prodajajo) povsem na repu lestvice med samimi eksoti. Tudi cena rabljenih Alf ne kaže ravno na to, da bi njeni lastniki v njih ne vem kako uživali.

to je samo v sloveniji tako. v nemciji denimo prodaja alf raste ... pa tudi rabljene nimajo nikjer tako nizkih cen.

Ja, švabi so končno ugotovili kaj je avto! ;)
Alfa-146 BOXER, za dušo in telo!
Slika

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Po dec 18, 2006 11:54 am

krucymucy je napisal/-a:

kako se jim potem splača uvoz rabljenih iz italije, če rabljene nimajo nikjer tako nizkih cen? (saj je blo mišljeno, da tok nizkih cen kot v slo?)

lp
Slika

Uporabniški avatar
adamovc
Stalni uporabnik

Napisal/-a adamovc Po dec 18, 2006 12:40 pm

Tudi mene to zanima - kako je možno, da je po mnenju večine aktivnih udeležencev foruma Alfa oh in sploh najboljši avto, medtem ko je po prodaji tako v Sloveniji kot v EU (drugje po svetu je pa tako ali tako sploh ne prodajajo) povsem na repu lestvice med samimi eksoti. Tudi cena rabljenih Alf ne kaže ravno na to, da bi njeni lastniki v njih ne vem kako uživali.

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty Po dec 18, 2006 12:47 pm

Vidim, da ste že "korejci" začeli kritizirati Alfe. Ravno tapravi.
Ravno to (Hyundai) je "avto za zmeraj". Ko ga enkrat kupiš, ga ne moreš več prodati. Ha,ha.

Uporabniški avatar
Paris
Uporabnik

Kraj: Somewhere over the rainbow

Napisal/-a Paris Po dec 18, 2006 12:54 pm

GEISTERFAHRER je napisal/-a:
krucymucy je napisal/-a:

Ja, švabi so končno ugotovili kaj je avto! ;)

Ja itaq. Delajo merce, bmwje in vwje. Kupujejo pa alfe in korejce! :clapclap :wiihuu
Tu mi delaj!
Slika

Uporabniški avatar
Paris
Uporabnik

Napisal/-a Paris Po dec 18, 2006 12:56 pm

8AK je napisal/-a:če se ti zdijo tko zlo pocen si pa kupi eno in potem poročaj ali te je prepričala ali ne ;)

600€ ??? A to sploh še ma kolesa gor? :rofl
Slika

Uporabniški avatar
adamovc
Stalni uporabnik

Napisal/-a adamovc Po dec 18, 2006 1:14 pm

Nihče ne kritizira Alf, samo zanima me, zakaj so za razliko od tega foruma tako nepriljubljene v ostalem svetu. Novembra je bilo recimo v vsej EU prodanih 11,530 ALF, kar je sicer res 17% več kot v istem lanskem obdobju, a vseeno predstavlja manj kot odstotek celotne prodaje. To je komaj nekaj več od Chrysler-ja, Smarta, manj od vseh Japonskih in korejskih družb (z izjemo Mitsubishija) in recimo 5x manj kot BMW in 6X manj kot Mercedes.

V Sloveniji je stanje še katastrofalnejše, tržni delež Alfe je v nov. znašal le 0,54%, prodali so jih namreč 24. kar je sicer precej bolje kot lansko leto, ko so jih prodali "kar" 16. Za primerjavo - v istem obdobju letos so prodali 548 Cliotov, pa na primer 124 Xsar Picasso, 57 Golfov Plus, 52 Chervoletov Aveo in podobnih, katerih voznikov na tem forumu praktično ni slišati.

Uporabniški avatar
Paris
Uporabnik

Napisal/-a Paris Po dec 18, 2006 1:17 pm

adamovc je napisal/-a:Nihče ne kritizira Alf, samo zanima me, zakaj so za razliko od tega foruma tako nepriljubljene v ostalem svetu. Novembra je bilo recimo v vsej EU prodanih 11,530 ALF, kar je sicer res 17% več kot v istem lanskem obdobju, a vseeno predstavlja manj kot odstotek celotne prodaje. To je komaj nekaj več od Chrysler-ja, Smarta, manj od vseh Japonskih in korejskih družb (z izjemo Mitsubishija) in recimo 5x manj kot BMW in 6X manj kot Mercedes.

V Sloveniji je stanje še katastrofalnejše, tržni delež Alfe je v nov. znašal le 0,54%, prodali so jih namreč 24. kar je sicer precej bolje kot lansko leto, ko so jih prodali "kar" 16. Za primerjavo - v istem obdobju letos so prodali 548 Cliotov, pa na primer 124 Xsar Picasso, 57 Golfov Plus, 52 Chervoletov Aveo in podobnih, katerih voznikov na tem forumu praktično ni slišati.

Se podpišem pod tole! :[] :clapclap
Slika

Uporabniški avatar
adamovc
Stalni uporabnik

Napisal/-a adamovc Po dec 18, 2006 1:18 pm

8AK je napisal/-a:če se ti zdijo tko zlo pocen si pa kupi eno in potem poročaj ali te je prepričala ali ne ;)

Če bi jaz imel svoj avto res rad, ga za 600 Evrov ne prodam, pa tudi če samo stoji na parkirišču.

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty Po dec 18, 2006 1:25 pm

Za statistike prodaje vozil, za razliko od nekaterih tukaj pisočih, vsi vemo kako so narejene.
Npr.: Remont (Renault) v KR "mora" do zadnjega v mesecu prodati vso zalogo. Zaradi statistike. Če jim ostane 40 Cliotov, jih zjutraj zadnjega dne v mesecu 40 registrira. Po končanem "šhitu" pa gre "tipsom" na občino vrniti istih 40 kompletov tablic, ki jih je zjutraj "dvignil". Eto statistike. Tako po statistiki "prodajajo" novi avtomobili v SLO.

Uporabniški avatar
kris
Novinec

Napisal/-a kris Po dec 18, 2006 1:41 pm

Paris je napisal/-a:
adamovc je napisal/-a:Nihče ne kritizira Alf, samo zanima me, zakaj so za razliko od tega foruma tako nepriljubljene v ostalem svetu. Novembra je bilo recimo v vsej EU prodanih 11,530 ALF, kar je sicer res 17% več kot v istem lanskem obdobju, a vseeno predstavlja manj kot odstotek celotne prodaje. To je komaj nekaj več od Chrysler-ja, Smarta, manj od vseh Japonskih in korejskih družb (z izjemo Mitsubishija) in recimo 5x manj kot BMW in 6X manj kot Mercedes.

Se podpišem pod tole! :[] :clapclap

No vidiš jaz mam pa ravno zaradi tega rad alfo ker je ne srečaš na vsakem koraku in je malo bolj zanimiva kot pa ostali avtomobili, vsi neki pljuvate čez alfo in kako so poceni itd. tako kot je bilo napisano če so pa res tako poceni si pa kupte eno novo pa pol govorte ali je vredu avto, nekaj že mora biti na alfi da gre vsem ne-alfistom tako v nos, jaz lahko samo rečem da sem že vozu veliko avtomobilov imeli smo doma tudi že bmw-ja in veliko ostalih in lahko rečem da alfa ni nič slabša od bmw-ja, bmw je super avto prav tako alfa, vozim pa alfo ker mi je veliko lepša kot pa bmw & co, pač stvar okusa.
Slika
Slika

Uporabniški avatar
adamovc
Stalni uporabnik

Napisal/-a adamovc Po dec 18, 2006 1:57 pm

Nasty je napisal/-a:Za statistike prodaje vozil, za razliko od nekaterih tukaj pisočih, vsi vemo kako so narejene.
Npr.: Remont (Renault) v KR "mora" do zadnjega v mesecu prodati vso zalogo. Zaradi statistike. Če jim ostane 40 Cliotov, jih zjutraj zadnjega dne v mesecu 40 registrira. Po končanem "šhitu" pa gre "tipsom" na občino vrniti istih 40 kompletov tablic, ki jih je zjutraj "dvignil". Eto statistike. Tako po statistiki "prodajajo" novi avtomobili v SLO.

in? So pač prodani naslednji mesec, prva registracija pa se šteje samo enkrat. Generalno pa verjetno ni večjih razlik, razen pri Renaultu, to pa je že druga zgodba, ki z Alfami nima nič skupnega.

hladov
Nov uporabnik

Kraj: primorska-bolj jugovzhodna

Napisal/-a hladov Po dec 18, 2006 2:15 pm

Objavljeno: sob dec 16, 2006 4:08 pm Pošlji temo:

--------------------------------------------------------------------------------

Zadnjič sem vozil Eclipsa ,res ,da letnik 92 ,ampak avto ima 2.0 motor in 150 km ,če se ne motim. Po pravici povedano gre res bolje kot pa moja alfa 1.6 box ,saj ma tudi skoraj 50 km več, pa je fajn filing ,ko lepi na sedež , pa res ,da je "športen" avto ,pa nizko sediž itd...V bistvu ima ker nekaj lastnosti športnika. BOm rekel ,za ta letnik super avtek, mi j evšeč! Ampak odkrito povedano, ko sem se nazaj v moj avto vsedel ,sem imel kr nasmešek na ustih,kr nekaj več je , ne znam povedat ,vseeno je nekaj na alfah. Tak ,da tisto popolnoma drži ,da ko imaš enkrat alfo je naslednji avto spet alfa! Seveda so izjeme, ampak v večini primerov je tak!Tak ,da nekaj majo alfice takega privlačnega .
P.s Ja malo sem zašel iz teme ,amapak itak nisem edini LP

Ko je že govora o Eclipsu. Neko nedeljo zjutraj sem bil na poti v Izolo- delat :( . Pa me je tam pred Dekani dohitek en takle Eclipse, pa še turbo mu je pisalo zadaj. :!: Seveda me je tam kjer se ne sme prehitevati prehitel. :x No pa sva prišla na tisti del avtoceste, ki je takrat vodil proti Kopru. Možakar ga je pritisnil :evil: jaz pa tudi mojo 33. :twisted: Do Kopra sva drvela z hitrostjo 210 km ( pa ne misliti da sem vozil tik za ritjo in izkoriščal zavetrje). To je to. Niso važni konji. Važna je volja. ;)
Pa še o prodaji Alf. Če bi zmogel rade volje popravim statistiko +1. :lol:

8AK
Novinec

Kraj: Ljubljana - Črnuče

Napisal/-a 8AK Po dec 18, 2006 3:50 pm

adamovc je napisal/-a:

Če bi jaz imel svoj avto res rad, ga za 600 Evrov ne prodam, pa tudi če samo stoji na parkirišču.

če bi jaz imel denar in/ali plac, ga sploh prodajal nebi!

Pa še to, avto je vozen, ima obnovljeno mašino, je brez pikice rje. 1K km nazaj je bilo menjano olje (Val. VR1 racing) in filtri. je popolnoma funkcionalen! Glede cene pa kupci razmišljajo tako kot ti - ni vredu če je visoka in ni vredu če je nizka :evil:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1178819

Moj naslednji avto bo 100% RWD Alfa! :D
Slika

Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 5 gostov