Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
scoop
Novinec

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a scoop Sr jan 21, 2009 4:48 pm

Fantje,... Mislim da malo pretiravate,... Deklica je najprej rekla avto za 3000 Eur,... Pa smo jo nekak prepricali naj doda zraven se 1000 Eur,... Torej 4000 Eur,... Zdej ji pa nekateri tle prikazujete avte kateri so blizje 6000 Eur, kot 4000 Eur,...
Peugeot 407, 2.0 HDI

Uporabniški avatar
Gorch
Novinec

Napisal/-a Gorch Sr jan 21, 2009 5:45 pm

Mislem...10 strani samega nabijanja...če bi kak dec spraševal za mnenje,bi se tema že zdavnaj zaklenila.
V prvem postu govoriš,da nimaš NIČ izkušenj z avti itd....pol naprej pa pravš,da je več kot polovica znamk za en ku..glede varnosti :ue .Od kje ti takšno mnenje?!

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a michelin Sr jan 21, 2009 6:08 pm

Gorch je napisal/-a:Mislem...10 strani samega nabijanja...če bi kak dec spraševal za mnenje,bi se tema že zdavnaj zaklenila.
V prvem postu govoriš,da nimaš NIČ izkušenj z avti itd....pol naprej pa pravš,da je več kot polovica znamk za en ku..glede varnosti :ue .Od kje ti takšno mnenje?!

se strinjam ,da je 10.strani samo mlatenje prazne slame ;) ,če avtor teme vse predloge .........
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
heretic_
Nov uporabnik

Kraj: wasteland

Napisal/-a heretic_ Sr jan 21, 2009 9:23 pm

V tem cenovnem rangu: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2502251&show=
ima vse in še več :tomidelej: klima, 4 airbage, ABS, vsak voziček/otroški sedež bo šel noter, zanesljiv.........pa še precenjen ni :jao: (unlike golf & co.)

Še lastna izkušnja.....sicer imam 1.6 motor, pa vseeno....165000 km, brez ene ampak res ene same okvare, samo servis, pa tankat......najbolj hvaležen avto kar sem jih kdajkoli mel (moj 7 avto).

Nemec ki bi toliko ponujal money/value še ni bil narejen :noro :bonk :?

Vem da ženke povečini kupujete avte z očmi/čustvi, a za ta denar se avto kupuje z razumom, če se seveda nočeš nasrat. ;)

ellena
Nov uporabnik

Napisal/-a ellena Sr jan 21, 2009 9:48 pm

Gorch sej ti ni blo treba brat tega, če se ti ne zdi smiselno,če nimam izkušenj pa ne pomen da nimam mnenj o določenih znamkah, namesto da mam posebne zahteve glede udobja, barve,kar mi ni pomembno, mam pač tako mnenje o že omenjenih znamkah,mi pač ne potegnejo, a je to prepovedan? Še vedno dobrodošla mnenja, ker sem si vse namreč shranla in bom večkrat tud preštudirala vaše ideje.

ellena
Nov uporabnik

Napisal/-a ellena Sr jan 21, 2009 10:21 pm

Jah, sem prehiter napisala tale prvi post..ne me tok kritizirat,če govorim u 3 krasne,čeprav nimam pojma,sem takoj to tud rekla, tkole ljudje, jes sem se po vaših nasvetih odločla gledat toyote,mazde in honde,tega prej nisem vedla, kot nisem vedla,da je reno tud varen in ok,sama sem hotla kupit accenta 98l- tko da lah razumete, da jaz pa avti nismo glih najbolši prjatli..tud za kilometre da nej bodo do 100 tisoč sem tle zvedla in se tega držala, zdaj pa zvem, da je bol da ma mal več,ker je pol velik servis narjen in je manj stroškov.. kako nej bi jes to vedla in bol dajam tle gor vtis, da sem fina in da vaša mnenja ne upoštevam,dejstvo pa je da sam po teh info s tega foruma poskušam postavljat kriterije :roll: Kar se pa mobitela in vožnje tiče..to pa mene užali,če kdo misli da si lah kako tako neumnost privoščim z otrokom v avtu,po moje pišejo to tisti,ki nimajo otrok in ne vedo, da je to resna stvar met odgovornost za življenje nekoga,ki ga maš raj kot sebe..

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Sr jan 21, 2009 11:10 pm

Take neumnosti dela vsaka druga mamica za volanom, pa še kakšne hujše, videvam vsak dan.
Šlo se je bolj za to, da lahko za vajino varnost poskrbiš tudi bolj aktivno, ne le z nakupom ultravarnerga avta (ki ga za ta denar itak ne dobiš), ampak predvsem s skoncentrirano vožnjo in z opazovanjem okoli sebe.
No, naj ti dobro služi, karkoli že boš kupila.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Če jan 22, 2009 12:13 am

Ellena, dajmo še nekaj razčistit. Kupuješ avtomobil v cenovnem rangu 3-4000EUR. Ali je to ves denar ki ga lahko vložiš? Imaš poleg denarja za nakup avtomobila tudi še nekaj na strani za registracijo in zavarovanje, morebitno menjavo olja in filtrov, kakšno manjše popravilo, nakup letnih gum...?

Večina nas skuša povedati, da nakup avtomobila (pa naj zveni še tako nelogično) je še najmanjši strošek v vsej zgodbi. Vozilo je treba vsako leto registrirati, zavarovati, zamenjati olje in filtre, tankati...... Pri avtomobilu kot ga ti kupuješ ti stroški letno znesejo več kot sam nakup vozila (odvisno sicer koliko voziš ampak nisem veliko zgrešil).

Glede na vse povedano, bi bil čas da narediš izbor kakšen avto želiš in si ga lahko privoščiš, si kakšen primerek ogledaš in ponovno vprašaš za mnenje o konkretnem avtomobilu. Seveda s čimveč podatki, ki jih izveš od prodajalca.

LP Tristan01

PS: Verjetno boš opisala precej avtomobilov preden boš našla pravega zase, ampak bolje tako, kot pa da kupiš hitro in slabo. Vsekakor pa pozorno spremljaj oglase, saj zaradi krize ljudem primanjkuje denarja in nekateri bodo kmalu prisiljeni prodajati dobro ohranjene avtomobile pod tržno ceno.
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
Media3
Stalni uporabnik

Napisal/-a Media3 Če jan 22, 2009 12:26 am

Drugače, če imaš stalne prelive bi kupil nov s garancijo npr: kia ceed...

Uporabniški avatar
Element88
Nov uporabnik

Napisal/-a Element88 Če jan 22, 2009 1:44 am

OFF ampak se ne morem zadrzat: bravo media.... tukaj je govora o avtomobilih ranga cca 3000-4000, in ne o tvojih stalnih prelivih in o lizingu oz. kreditu...

ON: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2508142&show=
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2521242&show=

lp

Uporabniški avatar
Media3
Stalni uporabnik

Napisal/-a Media3 Če jan 22, 2009 1:59 am

Element88 je napisal/-a:OFF ampak se ne morem zadrzat: bravo media.... tukaj je govora o avtomobilih ranga cca 3000-4000, in ne o tvojih stalnih prelivih in o lizingu oz. kreditu...

lp

Ti si car, predlagaš avto zbit od toče. BRAVO!!!
Lej tok predlogov smo ji že dali, tudi jaz...
Veliko ljudi, ki kupuje rab avto, vzamejo kredit in kupijo nov avto. In ima mir...
.
.
Mogoče seat leon pa 1. lastnik:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2489800&show=

Uporabniški avatar
M4rko
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a M4rko Če jan 22, 2009 2:52 am

lol kr reglja v laguni :lol:

Uporabniški avatar
comfortably numb
Novinec

Napisal/-a comfortably numb Če jan 22, 2009 7:57 am

Media3 je napisal/-a:
Element88 je napisal/-a:OFF ampak se ne morem zadrzat: bravo media.... tukaj je govora o avtomobilih ranga cca 3000-4000, in ne o tvojih stalnih prelivih in o lizingu oz. kreditu...

lp

Veliko ljudi, ki kupuje rab avto, vzamejo kredit in kupijo nov avto. In ima mir...
.
.

In kaj če je avto zbit od toče, sam takoj kupim tak avto če ga dobim zato ceneje kakega jurja... :roll:

Glede Leona, se pa znanki niso odprli airbagi pri totalki pri naletu, pa so bili prvi lastniki.

Uporabniški avatar
Media3
Stalni uporabnik

Napisal/-a Media3 Če jan 22, 2009 8:02 am

comfortably numb je napisal/-a:
Media3 je napisal/-a:

lp

.
.

In kaj če je avto zbit od toče, sam takoj kupim tak avto če ga dobim zato ceneje kakega jurja... :roll:

Glede Leona, se pa znanki niso odprli airbagi pri totalki pri naletu, pa so bili prvi lastniki.

MOgoče zato, ker se punca ne bo s tem ukvarjala...
A ji je kaj blo?
A če se njej ni odprlo je pa to kr splošno pravilo?
MA, da se zjokaš...

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Če jan 22, 2009 8:35 am

Brzdajte se, da ne bo šla tema v tri krasne. Ne se zdaj začet kregat, kermu se je odprel airbek pa komu ne.
Punce se je odločla, da bo iskala toyote, mazde in honde, dajte ji svetovat v tej smeri. Brez veze ji je zdaj ponujat francoze, italijane..., če tega noče.

Uporabniški avatar
comfortably numb
Novinec

Napisal/-a comfortably numb Če jan 22, 2009 8:47 am

Sam za svojega otroka ne bi kupil avta v katerem se niso odprli airbagi, takoj bi ga črtal s seznama, glede toče, sam sem se vozil 4-5 let z avtom razsutim od toče...zakaj bi se morala ukvarjat s tem? Je že napisala da je ne zanima izgled, barva in podobne nepomembnosti...

Lp

Uporabniški avatar
Media3
Stalni uporabnik

Napisal/-a Media3 Če jan 22, 2009 9:05 am

comfortably numb je napisal/-a:Sam za svojega otroka ne bi kupil avta v katerem se niso odprli airbagi, takoj bi ga črtal s seznama, glede toče, sam sem se vozil 4-5 let z avtom razsutim od toče...zakaj bi se morala ukvarjat s tem? Je že napisala da je ne zanima izgled, barva in podobne nepomembnosti...

Lp

off:
Mogoče je blo premalo sile...Avto je hitro totalka.
Pri cliotu se je odprl airbag, ko se je peljal- po tvoji logiki so vsi renaulti slabi v varnosti :?:
Niso vsi taki "klošarji", da se s poškodovanim avtom okrog vozjo...

Uporabniški avatar
comfortably numb
Novinec

Napisal/-a comfortably numb Če jan 22, 2009 9:16 am

Klošarstvo je zate zelo nejasen pojem, se lahko malo sprehodiš po Ljubljani po kakih stranskih ulicah, da dobiš vtis kaj to je.

Nekaterim nam avto pomeni zgolj prevozno sredstvo, in ne vem kaj me žališ, povedal sem zgolj izkušnjo kolegice in moje mnenje o zbitem avtu od toče...

Moderatorji...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če jan 22, 2009 9:35 am

Bom prelomil obljubo, da ne bom več v to temo pisal.

Če je ves denar, ki ga imaš za avto 4000 evrov, potem ti predlagam, da iščeš avto za do 2500 maximalno do 2700 evrov. vsaj 1200 evrov boš potrebovala za registracijo in en tak prvi servis, da več pri čem si z avtom. Tega jaz za nič na svetu nebi spustil, ker si najmanj želim, da bi dal denar za avto, ki bi me po enem tednu pustuil nekje na cesti.

Vsaj vse filtre in olja bi jaz zamenjal - da vsaj vidim kako je z mašino, preveril bi ležaje, končnike in podobno(ni potrebna menjava). Mogoče še jermen in vodno pumpo, da lahko potem rečeš, za 100.000km imam mir.
Pa recimo gume bo treba marca kupit (letne). Marec bo vsak čas tukaj - gre čas izredno hitro, še posebej z majhnim otrokom.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Mr_Jingles
Novinec

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a Mr_Jingles Če jan 22, 2009 11:20 am

Lahko pa si greš pogledat, tudi Seat Leona, za isti denar dobiš več kot pa pri golf 4, s tem da upoštevaš, da sta motorja ista. Kvaliteta itd.....

Drgač je pa moje mnenje pri nabavljanju avtomobilov: Kupi si takšen avto da bo tebi všeč in ne drugim, pa boš najbolj zadovolna...

l.p
andrej
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Zodd in 9 gostov