Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Po jun 15, 2009 2:35 pm

Daedalus je napisal/-a:Je že obrazložil glede porabe nekaj postov nazaj, pa pridno ignorirate...

Mene osebno bi bolj motilo manjše udobje na račun 19"...sam spet govorimo o subjektivnih zadevah. :)

Ja glede porabe sem že parkrat povedal, da išem kompromis med kakovostjo, ceno, močjo, .... vendar tega nekateri še vedno ne razumejo.

Sem vozil avto na 19 col in ko nastaviš podvozje v način TOUR avto dobesedno plava. Avto ima nastavljivo podvozje FlexRide in sicer Sport, Tour in klasični način vožnje. Razlike med njimi so ogromne. Morda je avto malo bolj napreden kot si lahko mislite....

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Po jun 15, 2009 3:23 pm

dejanz75 je napisal/-a:Ne nabiji lepo prosim...sem šel s svojim Leonom iz LJ v Pariz v šusu pa sta bila na kncu poti hrbet in rit čisto "sveža", tako da smo lahko pol še cel veče bluzil. Ko grem pa na službeno pot npr. v Budimpešo ali BG s službenim Espaceom and Meganom me pa po dveh uah začne vse trgat tako da se moram potem valit iz boka na bok...

haha tota pa bo ja.... :lol:
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Po jun 15, 2009 7:13 pm

Mogoče tudi vam ni prav jasno - tudi meni ni bilo preden sem šel na testno vožnjo z njo.

Namreč ta avtomobil ima že v osnovi 17 colska platišča, kar je precej redko v tem razredu. Resda ponujajo železna platišča 16col z gumami 215/60 R16 ampak izgledajo malček bogo in samo v osnovni opremi.

Torej 17colska so v dimenziji 225/55 R 17 - gume niso poceni, 18 col - standardno pri sport pa 245/45 R18.

Doplačilo je 19 col in sicer 245/40 R19, nato pa še 20 col ( doplačilo cca 1200 EUR ) v dimenziji 245/35 R20.

Več tu : http://www.ah-moste.si/opel/index.asp?p ... subpage=10
P.s. : 20 colska platišča izgledajo drugače!

Še čista računica :

Turanza 225/55/17col stane 150 EUR
Potenza 245/40/19col stane 238 EUR.

Srečno

Prokarjon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Prokarjon Po jun 15, 2009 7:38 pm

In 17 bi bilo vrh glave dost in še ekonomično... verjamem pa da mika 19, sploh za tako malo doplačilo

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Napisal/-a mihaing Po jun 15, 2009 7:57 pm

Prokarjon je napisal/-a:In 17 bi bilo vrh glave dost in še ekonomično... verjamem pa da mika 19, sploh za tako malo doplačilo

Pri opremi sport je nemogoče naročiti 17col platišča.

Veyron
Nov uporabnik

Napisal/-a Veyron Po jun 15, 2009 8:09 pm

Enostavno: če hočeš udoben varen avto ki ti velik ponuja za solidno ceno maš laguno ali c5. Če pa ne maraš francozu in želiš nemca, boš pa moral za tako udobje sečt po višjem rangu, in tut precej globje v denarnico.

Za tako kilometrino nikar ne glej razred i30,golf,astra,...

Laguna ni mela kr tako naziv avtocestna križarka

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Po jun 15, 2009 8:58 pm

King1 je napisal/-a:niti slučajno nočem biti nesramen ampak nekateri ste pa že tečni. kaj vas zanima kok bo človek dal za gume ki se mu bojo obrable v dveh sezonah oz. ko bo kupuval zimske. sej verjetno zimske ne bo imal 19 col a ne? pa glede xenona in koliko konjev je vzel itd...
To je pač forum in vsak pove svoje mnenje. In človek je pač hotel mnenje, zato je odprl temo. Ne vem, kaj te moti sedaj.

In zimske bo gume tudi moral kupiti 19", razen če poznaš kak primer, da so 17" gumo uspeli spraviti na 19" platišče... Za zimske gume manjše od 19" bo seveda moral kupiti nov komplet platišč, ki tudi niso poceni. Npr. za Golfa Mk V stanejo 15" jeklene feltne 50 EUR po komadu. In to brez radkap (originalne VW: dodatnih 25, po komadu). 17" ali 18" feltne dvomim da stanejo manj, verjetno raje precej več.
Ne vem, eni očitno še niso imeli dejanskih izkušenj z nabavljanjem opreme za avto, celo njihovi kolegi ne...

Daedalus je napisal/-a:Je že obrazložil glede porabe nekaj postov nazaj, pa pridno ignorirate...

Mene osebno bi bolj motilo manjše udobje na račun 19"...sam spet govorimo o subjektivnih zadevah. :)
Ja, par postov nazaj je povedal eno stvar - ampak na začetku pa nekaj drugega. V prvem postu te teme je izpostavil porabo kot drug najpomembnejši kriterij po garanciji.
Pa vmes je razmišljal da bi svojega sedanjega Tucsona predelal na plin...
Ne gre torej za to , da ga ignoriramo, ampak da verjetno sam ne ve čisto dobro, kaj hoče.

Se pa strinjam s tabo glede pomislekov o udobju na 19" kolesih.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Napisal/-a mihaing Po jun 15, 2009 9:07 pm

No pa razčistimo še nekaj:
- temo sem odprl zato, da sprejmem in preučim vaše predloge
- Človek ne ve kaj hoče???????? Ja če bi vedel kaj hočem nebi odpiral teme. Kaj vam še ni jasno. Tema se odpira zato da se razvija kontruktivna debata in z njo rešitve ter predlogi.
- me zanima kako bi se vi ravnali če bi bili pod tako situacijo. Lahko pametujete v tri krasne dokler vi ne zapravljate takšne vsote.
- ja gume so potrošni material in če sem hotel 19col, pač bodo 19. Če sem pripravljen za avto dati 27k+EUR, bom imal tudi za gume in registracijo!!!

Še kaj razčistimo preden se začne tema smetiti v tri dni!!!!!!!!!!! :twisted:

Prokarjon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Prokarjon Po jun 15, 2009 9:16 pm

mihaing je napisal/-a:No pa razčistimo še nekaj:
- Človek ne ve kaj hoče???????? Ja če bi vedel kaj hočem nebi odpiral teme. Kaj vam še ni jasno. Tema se odpira zato da se razvija kontruktivna debata in z njo rešitve ter predlogi.
- me zanima kako bi se vi ravnali če bi bili pod tako situacijo. Lahko pametujete v tri krasne dokler vi ne zapravljate takšne vsote.
- ja gume so potrošni material in če sem hotel 19col, pač bodo 19. Če sem pripravljen za avto dati 27k+EUR, bom imal tudi za gume in registracijo!!!

Da si pač odstopil od svojih začetnih pogojev. Nič drugega. Pač 19 ni ekonomično. Tako da potem za ganjanje teh biciklov vzemi vsaj še 160KM motor pa boš vsaj imel avto približno tako premičen kakor bo tudi verjetno zgledal.

Da te ne bo glih vsak 1.9dci megan ganjal, razen če ti je vseeno ;)
Pa tudi poraba bi znala bit nižja, kljub temu da se neumno sliši...

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po jun 15, 2009 9:22 pm

mihaing je napisal/-a:Še kaj razčistimo preden se začne tema smetiti v tri dni!!!!!!!!!!! :twisted:

določeni pacijenti berejo površno in še kr naprej rinejo lagune in citroene, tudi po tistem, ko si avto že izbral, zato predlagam, da se tema zaključi(zapre) tebi pa preostane edino, da poslikaš "zadevo" in daš slike na forum....

pa še enkrat :clapclap na dobri izbiri in srečno vožnjo...

Veyron
Nov uporabnik

Napisal/-a Veyron Po jun 15, 2009 9:24 pm

Mislm da je tale tema vseskup en blef!

na 19" mislš ti dnevno nardit 170 km? hja, me zanima kuk časa bo tako, edino če maš namen kupit a8 al pa s klaso.

Za normalno vožnjo maš 17" za razred passata več k preveč.

Če ne zdj, boš pa kasneje hudičev dobr premislu glede udobja pri taki dnevni kilometrini

Res pa da je velik folka tuki na forumu takih, ka za 19-ke zberejo dnar, pol pa ene gume pou k. vredne kupjo, ker "šparajo". Neumnost da večje ni!

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Po jun 15, 2009 10:19 pm

No dobro, če bi rad naše predloge, si jih dobil. So pač taki kot so.

Ok, morda sedaj veš kaj hočeš. Ampak očtino končna izbira ni ravno v skladu s tem, s čimer si začel. Pač, si šel skozi proces premišljevanja o avtu, in si (poenostavljeno rečeno) prišel od variante i30 vs plinska predelava Tucson do nove insignie. Se včasih zgodi in ti želim veselje z vozilom, ampak smo bili eni pač še pod vtisom da hočeš prišparati in te v skladu s tem opozorili na par dejstev glede 19" gum. No, če jih želiš imeti pa jih vsekakor nabavi, saj je tvoj denar.

Če te zanima, kako bi jaz ravnal v tvoji situaciji - vozil bi Tucsona, dokler bi še zanesljivo delal. Ampak ti nisi jaz in si se odločil drugače. Sicer ne povsem konsistentno z izhodišnimi kriteriji, pa saj ti ni treba. Jaz sam sem ti svetoval, da si je treba kdaj kaj privoščiti in si boš pač privoščil. Saj v bistvu edino pravilno, in upam da boš v insigniji maksimalno užival.

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
Doktor
Novinec

Napisal/-a Doktor Sr jun 17, 2009 9:43 am

Temo si odprl, to pa v istem hipu pomeni, da moraš pričakovat mnenja, ki ti niso/ne bodo niti najmanj všeč. Taka pač je "cena" demokracije.

Vsekakor imaš še vedno opcijo - " Prosim, za zaklep teme !"

Mene čudi, kako si pred kratkim (EXEO) govoril in kritiziral, kot največji poznavalec razreda, sedaj ko se spremeniš v kupca pa deluješ kot začetnik.

Všeč ti je recimo "plavanje" - če obožuješ "plavanje" ne izbereš nič drugega kot C5, v tem vozilu dobi ta beseda pravi pomen in konkurence na tem področju praktično nima.
In če ceniš to lastnost, se od CITROEN-a ne boš zlahka ločil, pa čeprav ti je (mogoče) znamka prej "smrdela". Vzdrževanje/garancija, ki ti pri tem avtu "ne diši" : meni osebno to ne bi predstavljalo ovire - če izpustim dejstvo, da imam osebno nekaj VIP (veze in poznanstva), ima avto kar preizkušene komponente, tudi tradicija znamke pri nas pomeni, da imaš na voljo veliko mehanikov/strokovnjakov - pooblaščenih ali nepooblaščenih (vendar nič manj kakovostnih/zanesljivih, predvsem pa cenejših) nekaj pomeni.

Vem, da kupca navduši "7 let garancije na ... " - treba pa je prebrati tudi t.i. drobni tisk, ki med drugim načeloma pomeni dražje vzdrževanje. Kot"garancijo" lahko razumeš tudi množičnost/razširjenost znamke, komponente, ki so generacije/dalj časa v uporabi in so preizkušene v mnogih vozilih ali pa primerkih.

To je pa tista druga plat medalje - hočem/zahtevam garancijo.

Vsekakor pa - srečno vožnjo !

LP

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Sr jun 17, 2009 10:20 am

sonic je napisal/-a:Ker 19-colskih ne boš plačal samo 200 EUR sedaj ob nakupu, ampak tudi ob vsaki menjavi gum. Prvič najkasneje 15. novembra letos za zimske, glede na tvojo kilometrino se ti kmalu verjetno obeta tudi nakup novega kompleta letnih gum.

na presenečenje mnogih se iz avtohiše, da dobiti tudi nov komplet zimskih gum in to BREZPLAČNO ;)

avtor se je že odločil glede avtomobila in če se odloči za zaklep, da se tema več ne smeti potem naj to le sporoči.

Prokarjon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Prokarjon Sr jun 17, 2009 10:24 am

Da se, pa jih bo dobil?

Da se marsikaj... :P ...samo kako pa kolikokrat...

Sicer bo pa zimska guma verjetno tudi lepa cena... lepša od letne...
----------------------------------------------------------------

Ne sej mi je že žal da tle morim, samo ne morem pomagat....

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Sr jun 17, 2009 1:36 pm

na presenečenje mnogih se iz avtohiše, da dobiti tudi nov komplet zimskih gum in to BREZPLAČNO

No, to je pa res presenečenje. Lepa poteza, če je res. S poudarkom na ČE.
Da ni s tem mišljena le brezplačna premontaža, če gume kupiš pri njih?
Bi bilo zelo pametno preveriti, ker 19" gume za Insignio so od dobrih 200 EUR do 300 EUR več - letne. Po komadu. Zimske so pa krepko čez 300 EUR (bližje 400).
Malo dvomim da ti bodo pol leta po nakupu avta res kar podarili komplet gum v skupni vrednosti 1300-1500 EUR...

Sicer pa bi z nakupom Opla veljalo še malo počakati:
http://www.finance.si/250242 (časopis Finance: "Opel bo morda za 40 odstotkov sklestil ceno avtomobilov".

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Sr jun 17, 2009 1:58 pm

@sonic: ta ponudba je veljavna samo treba jo je znati izkoristiti,
če imaš status "vip" stranke ;) ne da se s tem hvalim amapk poznanstva ne škodijo...

torej zastonj gume in montiraš jih tam kjer ti je ceneje.

za info sem to jaz dobil pri fordu - summit

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Sr jun 17, 2009 2:25 pm

adis je napisal/-a:@sonic: ta ponudba je veljavna samo treba jo je znati izkoristiti,
če imaš status "vip" stranke ;) ne da se s tem hvalim amapk poznanstva ne škodijo...

torej zastonj gume in montiraš jih tam kjer ti je ceneje.

za info sem to jaz dobil pri fordu - summit
No to je gotovo fajn, če imaš VIP status, ampak za večino ljudi je to kar velik ČE...

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Po jun 22, 2009 5:03 pm

mihaing
lepo da si kupil opla.. všečen avto.

še vedno pa mi je smešno da si govoril o tem kako bi rad prišparal vsak mililiter benza, sedaj boš pa za nove gume dajal toliko več kot bi prišparal v vsakih 40.000km, če bi uspel porabo znižati za 0,5litra. izračun je narejen na podlagi 19" višjega razreda, ker predvidevam da čungalunge ne boš dajal gor.

nadalje se sprašujem zakaj si omenjal, da se v i30 počutiš fenomenalno udobno in da ti sploh ni pomembno kaj voziš, samo da je udobno in poceni, potem pa v temi, kjer se govori o kakovosti toyote izpostavljaš, da si zaposlen v avtomobilski industriji ter da točno veš zakaj je cena BMWja taka kot je. in se strinjaš s tem, da je pač plačan razvoj, napredek in ima tudi produkt zato ustrezno kakovost (seveda se plača tudi image, da nebo pomote).
če vse to veš in si za avto odštel 26.000 in je za povrhu še blink-blink na 19", potem ne piši da je eden od mojih predlogov bmw 5 tako zelo neumen, ker si se sam demantiral v drugi temi.

srečno vožnjo v novem avtu ti želim in predvsem malo bolj zbrano pisanje na forumu, ker ko nekdo bere tvojo temo ne ve niti kje je začetek.. in če je avtor res smo eden.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Po jun 22, 2009 5:09 pm

na koncu je bil izbor nekaj druga od ekonomičnosti ja.. (itak pa ima vsak pravico izbrat kaj hoče)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov