Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. Po sep 07, 2009 7:59 pm

najbrž je blo mišljen to, da zlo hitr šalta v najvišjo prestavo, kar lahko potrdim... sicer na Touranu DSG s 7 prestavami, kjer prešalta v 7. že pr cca. 80 km/h, tam nekje - je blo že neki cajta odkar sm ga vozu. možno da jje bla še nižja hitrost, filing med vožnjo je biu pa kot da bi vozu hovercraft.

Lp

tema
Nov uporabnik

Napisal/-a tema To sep 08, 2009 6:28 am

HaMzO je napisal/-a:
tema je napisal/-a:Živjo!

" Če ga zataknete v D, se bodo vrtljaji redko povzpeli čez 2.000, veliko časa pa so komaj nad 1.000, kjer motor protestira z neprijetnim tresenjem in nizkofrekvenčnim bobnenjem. "

al lohk to mal bolj razložiš, nimam pojma kva ši mislu s tem :lol: :lol:

To je citirani iz Avtomagazionovega testa:

"
A ostanimo pri (tehničnem) bistvu avtomobila. Ne motor ne menjalnik nista popolnoma nova (Golf VI 1.4tsi DSG 160 PS), oba že poznamo in nad obema smo (še vedno) navdušeni – s (še vedno) eno pripombo: menjalnik je vedno (ko je v samodejnem načinu delovanja) prestavo previsoko ali prestavo prenizko. Če ga zataknete v D, se bodo vrtljaji redko povzpeli čez 2.000, veliko časa pa so komaj nad 1.000, kjer motor protestira z neprijetnim tresenjem in nizkofrekvenčnim bobnenjem.

V mestu, recimo, to pomeni šesto prestavo pri dobrih 50 kilometrih na uro. Če ga zataknete v S, bo iz šeste skočil v (vsaj) četrto, še raje v tretjo prestavo, in vrtljaji bodo stalno nad 3.000. Motor je sicer tih, kar sicer pripomore k manjšemu hrupu, a se zaradi tega poveča poraba.
"
Bolje se je slabo peljati, kot dobro peš hodit !!!

Uporabniški avatar
en3rgie
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a en3rgie To sep 08, 2009 2:18 pm

Danes sem biu pri berusu .. za avto je potrebno cakati od 1.5 meseca do 2 meseca .. tko kot je reku DaDek ... dajo pa cca 1000€ popusta .. jutri ga grem narocit.. zanima me kuk ma omenjeni avto garancije ..

effenberg1111
Nov uporabnik

Napisal/-a effenberg1111 Če sep 10, 2009 3:32 pm

Prejšni teden sem naročil Golf VI Sidharta 1.8 TSI z dodatno opremo: akustični parkirni sistem, paker opreme Komfort, radio RCD 510, športni paker Vancouver, večfunkcijski volan in kovinska barva. Cena: 21.670€
Nisem vedel kaj naj pričakujem, saj sem do sedaj vozil Hyundai-ja (brez težav). Tudi nisem vedel, če sem se dobro odločil. Ampak sedaj, ko sem prebral celotno temo, vem, da sem se dobro odločil. Dnevi čakanja bodo težki...

Razmišljal sem o "computer tuning-u" (upam, da sem dobro napisal). Za ceno 300-500€ pridobim se 40KM. Ampak dokler je garancija se mi zdi nesmiselno. Ali se motim?

Hvala vsem za informacije in nasvete.

LP

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Če sep 10, 2009 4:50 pm

Sicer sem zelo anti VW, še posebaj anti holf...
Ampak, če bi trenutno kupoval avto v tem cenovnem rangu, ne bi niti malo pomišljal.
Ta oprema,ta cena...kapo dol holfom :tomidelej:

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Če sep 10, 2009 7:00 pm

effenberg1111 chiptuning si mislil.. oz čiperanje.
pusti ga da se malo ulaufa,a pa potem 8)
boš 2x presenečen. ko ga dobiš in še kasneje ko ga boš čipal :P

tema
Nov uporabnik

Napisal/-a tema Pe sep 11, 2009 7:22 am

effenberg1111 je napisal/-a:Prejšni teden sem naročil Golf VI Sidharta 1.8 TSI z dodatno opremo: akustični parkirni sistem, paker opreme Komfort, radio RCD 510, športni paker Vancouver, večfunkcijski volan in kovinska barva. Cena: 21.670€
Nisem vedel kaj naj pričakujem, saj sem do sedaj vozil Hyundai-ja (brez težav). Tudi nisem vedel, če sem se dobro odločil. Ampak sedaj, ko sem prebral celotno temo, vem, da sem se dobro odločil. Dnevi čakanja bodo težki...

Razmišljal sem o "computer tuning-u" (upam, da sem dobro napisal). Za ceno 300-500€ pridobim se 40KM. Ampak dokler je garancija se mi zdi nesmiselno. Ali se motim?

LP

A bo imel ta tvoj golf DSG menjalnik ???
Bolje se je slabo peljati, kot dobro peš hodit !!!

Uporabniški avatar
Sandi
Novinec

Napisal/-a Sandi Pe sep 11, 2009 9:55 am

Sicer nimam nič proti golfu in verjamem da je kvalitetno narejen ( zunanjost in notranjost), in da bo verjetno zelo zanesljiv vendar me zanima zakaj ste tako navdušeni nad njim? saj meni izgleda zelo pusto (sicer sto ljudi sto čudi) vendar lahko tam do 20k-23k eur dobiš tudi novo insignio/mondeota/octavio/A3/volvo s40/peuegot 407/lancia delta... Pa imajo tudi kar spodobne opreme...
lp,
Sicr bl mal pišm, sm pa skoz tuki

grega20
Nov uporabnik

Kraj: vir

Napisal/-a grega20 Pe sep 11, 2009 11:23 am

KONCE NAROČANJA MODELOV SIDDHARTA, KVOTA JE ZAPOLNJENA...

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Pe sep 11, 2009 11:29 am

Zelo filozofsko vprašanje. Meni je npr. golf všeč, ker je majhen in kompakten. Isignia mi je prevelika za običajna opravila. Npr. če imaš že večji avto (npr. passat karavan), potem še enega tako velikega ne rabiš. Potem npr. je faktor servis, če je v istem kraju. Kie npr. ne bi hotel voziti v Lj na uraden servis. Potem je to, da enim ustreza bolj trd avto, čeprav je VI dokaj mehka (mehka slopka, volan, pasovi itd), drugim ne ustreza francoska mehkoba. Pač za nekaj se opredeliš in če dela, ni neke potrebe po menjavi.

SPloh pa dolgcajtnost vozila ni noben kriterij.
Meni se risanke s preveč okroglinami (ne bom imena, da ne bo kdo zapel za značko) zdijo npr. smešne, zato imam raje avto z resnimi oblikami. Smešen sem dovolj že sam. Tudi to, da je treba pri vsakem modelu iskati novo obliko, me ne gane preveč (npr. megane, ki je vsak drugačen, očitno ne zmorejo razviti neke oblike, ki bi držala dlje časa), raje imam evolucijo ala golf, kjer od modela do modela ni nekih blaznih razlik. VI je npr polikana V, kar me ne moti, praktično mi je pa všeč, ker je nadgradila vse dobre in opustila vse slabe lastnosti V. Te monade z imenov 5.5 me tudi ne ganejo.
Prostornosti ne iščem, da bi imel vozilo npr. ala Berlligno. Čeprav je prostor, je za vsakodnevno rabo preglomazen.

Bi pa komot zmogel s vozilom, ki ni VW. Pogoj je golfov razred, ki ni ne prevelik ne premajhen.

Ne bi hotel kakšne Kie, ker mi je grda. Rižasta, načičkana itd.

Skratka, vsak ima svoje razloge.

effenberg1111
Nov uporabnik

Napisal/-a effenberg1111 So sep 12, 2009 9:22 am

tema je napisal/-a:
effenberg1111 je napisal/-a:Prejšni teden sem naročil Golf VI Sidharta 1.8 TSI z dodatno opremo: akustični parkirni sistem, paker opreme Komfort, radio RCD 510, športni paker Vancouver, večfunkcijski volan in kovinska barva. Cena: 21.670€

LP

A bo imel ta tvoj golf DSG menjalnik ???

Seveda...

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Ne sep 13, 2009 10:42 pm

A se je že kakšen pojavil na Bolhi za ene 25k EUR? :P

Drugače pa zelo lep voz. :tomidelej:

mesaboogie
Nov uporabnik

Napisal/-a mesaboogie Po sep 14, 2009 10:14 am

Dne 3.9.2009 sem naročil svojega golfa Siddharto.... Komaj čakam, da ga pripeljejo v SLO.
Izbral sem pa belo barvo in:
- športni paket porto
- xsenon žaromete, čeprav so zelo dragi ampak sem si jih res želel
- električno poklopna ogledala, senzor za dež, comming home leaving home, itd...
- radio R510
- parkirni senzorji in optični prikaz na zaslonu radia

Vse skupaj poleg serijske opreme higline in paketa Siddharta, predstavlja kar zajeten kup dodatne opreme...

Prodajalec mi je rekel, da je čakalna doba kar 3 mesece... Ima kdo drugačno informacijo, saj je doba treh mesecev kar dolga...

baucek
Novinec

Napisal/-a baucek Po sep 14, 2009 10:21 am

Nam na pogodbi piše, da je dobavni rok 10 do 12 tednov, tako da ...

Gatsu
Nov uporabnik

Napisal/-a Gatsu Po sep 14, 2009 1:09 pm

Je pa kr dolgo trajalo da so dobil teh 100 naročil.

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Po sep 14, 2009 2:16 pm

mesaboogie je napisal/-a:Prodajalec mi je rekel, da je čakalna doba kar 3 mesece... Ima kdo drugačno informacijo, saj je doba treh mesecev kar dolga...

Za individualna naročila v tovarno je dobavni rok 2 - 3 mesece popolnoma normalen! ;)

Gatsu je napisal/-a:Je pa kr dolgo trajalo da so dobil teh 100 naročil.

Jaz bi pa rekel, da je ravno obratno! Naročenih je bilo cca. 150 vozil in akcija se je zaključila v samo treh mesecih, kar je izredno hitro...še posebej, če pogledaš da gre za zelo specifične avtomobile (najvišji paket opreme + močan bencinar + relativno visoka cena za Golfov razred) in hkrati ni bilo nobenega posebnega oglaševanja! 8)
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

baucek
Novinec

Napisal/-a baucek Po sep 14, 2009 4:32 pm

Se strinjam s Tattoo-jem

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Po sep 14, 2009 5:52 pm

In da so ljudje naročali tudi drugačne golfe z drugačnim motorjem in drugačno opremo. Mi smo naročili začetek julija, dobili zadnji teden avgusta/prvi teden septembra.

geronimo
Nov uporabnik

Napisal/-a geronimo To sep 15, 2009 7:06 am

Tattoo- je napisal/-a:
Gatsu je napisal/-a:Je pa kr dolgo trajalo da so dobil teh 100 naročil.

Jaz bi pa rekel, da je ravno obratno! Naročenih je bilo cca. 150 vozil in akcija se je zaključila v samo treh mesecih, kar je izredno hitro...še posebej, če pogledaš da gre za zelo specifične avtomobile (najvišji paket opreme + močan bencinar + relativno visoka cena za Golfov razred) in hkrati ni bilo nobenega posebnega oglaševanja! 8)

Golf ima že itak relativno visoko ceno za Golf razred :) Če pa pogledaš samega Golfa je ta cena v primerjavi z normalno ponudbo zelo ugodna in se verjetno ostalih bencinarjev ni prodalo nič, torej 150 v 3 mesecih res ni nek dosežek.

16k€ za trendline 1.6 ali pa 18.5k za higline 1.8tsi pa res ni čudno da so se prodali.

mesaboogie
Nov uporabnik

Napisal/-a mesaboogie To sep 15, 2009 8:13 am

Se strinjam, da je bila cena zelo ugodna...:)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost