Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

DeeD
Nov uporabnik

Kraj: Polzela

Napisal/-a DeeD So apr 24, 2010 9:21 am

Pozdravljeni

Sem govoril z novinarko iz financ...pravno gledano se ne sme člankov kopirati na forume dokler ne gredo v brezplačno objavo. To se zgodi nekje po enem mesecu po izidu člankov in le-ti se ponavadi spravijo na eni brezplačni strani.

Ko bo link na voljo, ga bom prilimal sem

LP
Rock 'N' Roll

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo So apr 24, 2010 10:02 am

Sem prišel do članka in ga tudi prebral. Zanimivo...nimam kaj rečt...očitno tale možakar res ni tako "čist"...
Meni osebno je pri pogovoru s tem možakarjem malce zasmrdelo, ko sem se pozanimal za uvoz mustanga....Ma raje piknem v DE na izlet....si zadevo ogledam pa se po možnosti pripeljem z mustangom domov....pa vem kaj bi plačal...in koliko bi plačal...

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

sasiti
Novinec

Napisal/-a sasiti So apr 24, 2010 11:47 am

Za članek vprašajte strica Googla po "tom sušnik ford", pa ga boste našli

Uporabniški avatar
roberto-82
Uporabnik

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a roberto-82 So apr 24, 2010 12:34 pm

prebral članek ampak model še vedno trdi ,da mu podjetje zelo cveti zanimivo pa je da se omenja tudi Nejc Lečnik :D :D :D
NE DELAJ DRUGEMU TISTGA,KAR NOČEŠ,DA DRUG DELA TEBI.
[img]http://www.shrani.si/f/3M/Wx/1eNyr63y/neimenovano.jpg[/img]

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ So apr 24, 2010 12:57 pm

Kdo zaboga je pa Nejc Lečnik ?

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis So apr 24, 2010 12:59 pm

Courage™ je napisal/-a:Kdo zaboga je pa Nejc Lečnik ?

vtipkaj to ime v googla in si oglej ;)

MuRiCi
Stalni uporabnik

Kraj: Kärnten

Napisal/-a MuRiCi So apr 24, 2010 1:01 pm

roberto-82 je napisal/-a:prebral članek ampak model še vedno trdi ,da mu podjetje zelo cveti zanimivo pa je da se omenja tudi Nejc Lečnik :D :D :D

zanimivo za tiste,ki vemo kdo je to ;) ;)

robertkent
Nov uporabnik

Simon Surev laznivec in nategator

Napisal/-a robertkent Po maj 03, 2010 2:54 pm

Vidim zelo dosti vrocekrvnezev in prav vsi, ki omenjate “goljufijo” zato ker so bili stroski preveliki nimate pojma o poslovanju. Toma poznamo in moram reci da so njegove napake sledece:

Da sploh dela s Slovenci
Da dela s tako nizkimi marzami
Da ni vrnil kompletni denar nazaj in obdrzal avte

Mi izvazamo v zahodno Evropo (ta pravo zahodno Evropo in ne Balkan), kjer so kupci normalni in se zavedajo da mednaroden proces zahteva kaj vec kot samo nakldanje od malo umnezev, ki nimajo pojma o nicem.

A nimate res nobene kulture, groznje in zalivke, to je vse kar Slovenci znate?

Da se en avto poslje v Slovenijo mora “goljuf” Tom it do prodajalca, pregledat avto, saj zanj odgovarja, ga stestirat, zavarovat, izpolnit title in ga poslat na State Office, cakat minimalno 3 tedne ponavadi mesec in pol, ce nima poznanih, peljat avto na spedicijo, pogledat najugodnejso kombinacijo za zadrtega Slovenca in potem poslusat se jezikanje od ljudi, ki jim je izdobavil.

Vsi, ki Tomu grozite, a ste ga videli v zivo. Nisem preprican da ga je polovica od vas sposobna fizicno obdelat, visok je namrec 194 cm gora od cloveka in glede na vase zaljivke presenetljivo vljuden.

MI takoj na zacetku povemo da je prevoz najmanj $3,000 in dab o cakanje vsaj mesec in pol. Ponavadi je hitreje in ce dobimo ugodno varitanto je prevoz malce nizji od $3,000.

Ce kupujes ameriski avto ali prestizni avto ki si ga narocas z druge strani sveta potem bodi pripravljen placat za to, ali ba se vozi v starem Renault 4.

Ce ste morali placat penale v Bremerhaven zakaj pa ste cakali po stari skrti slovenski navadi, a ste mislili da se bo zgodil cudez ali dab o kdo drug za vas placal stanarino?

> Fantje kaj pa moj denar? Tale TOM SUSNIK je en Velik NATEGATOR , kot sem dobil zanesljive
> informacije je bil ze 2x pred zaslisanjem pred SERIFOM zaradi ene velike goljufije ki jo je
> izvedel ze pred leti. . TOM PRIDEM TE KAJ POGLEDAT V ZAPOR!!!HAHAHA

> FANTEJ NA KAJ SEM VAS OPOZARJAL ZE NA TEM FORUMU?????? TALE JE TEZAK
> NATEGATOR MOJ DENAR JE V ENEIH NJEGOVIH AVTOMOBILIH

Jaz pa pravim, da je Simon Surev malo umen laznivec in nategator. Kako lahko to govori za Toma, ce ga mi poznamo ze 15 let kar je tukaj v Chicagu.

Kdaj pa je Simon Surev uspel vse to izvedet tam v zakotni Sloveniji, ce mi nismo seznanjeni s tem tukaj. Simon Surev le pridi v Chicago, nazaj ne gres nikoli, ker te bomo tukaj posadili v keho zaradi grozenj.

Vsem Slovenskim butcem (ne mislim da so vsi Slovenci butci, poznamo precej prav prijetnih Slovencev) bi svetoval sledece:

Ce kupujete avto iz tujine bodi pripravljeni na nepredvidene stroske. Transport je eden od njih, naslednji je homologacija, carina in davek.

Vsem tukaj, ki se usajate zaradi par $100 priporocam, da ohladite zivce. Slisal sem, da vam je pisal tudi nizje facture za carino, in tole listo tukaj bomo mi poslali na vaso carino da ste namenoma storili prekrsek in ogoljufali vaso drzavo, pa bomo videli kdo je pravi goljuf v oceh drzave.

Pricakujte kmalu obisk vasih organov zaradi carinske goljufije!

Lep pozdrav vsem bojevitim Slovencem, kdo si res zeli pretest Toma naj pride sem v Chicago, le vrnil se neb o nikoli!

Robert

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Re: Simon Surev laznivec in nategator

Napisal/-a mr.ramo Po maj 03, 2010 3:14 pm

robertkent je napisal/-a:Vsi, ki Tomu grozite, a ste ga videli v zivo. Nisem preprican da ga je polovica od vas sposobna fizicno obdelat, visok je namrec 194 cm gora od cloveka in glede na vase zaljivke presenetljivo vljuden.

Lep pozdrav vsem bojevitim Slovencem, kdo si res zeli pretest Toma naj pride sem v Chicago, le vrnil se neb o nikoli!

Robert

1. po dnevi je lahko visok 194cm,ampk ponoč,pa verjemi da je manjsi od 120cm ;) ..
2.nekateri nebi rabli hodit v Chicago,saj imamo sorodnike in druzinske znance tam ;) ..nekateri so tud visji od 194 cm ..pa na Tom-ovo srečo nisem interesent ameriskih avtomobilov in se nisem spustil v ta "ameriški oz. ciganski" nateg ,tko da želim usm,ki so bli "nategnjeni" s Tom-ove strani,da dobijo kar jim pripada !!

p.s.: konec koncev,če je ze taka "gorila" kot pravis da je,zakaj pa potem ne pride sem v tole "zakotno" Slovenijo in razščisti to kar je "zasral"? ..sodeč po tvojem postu si tudi TI eden od takih..."kaksna je druzba,tak si tudi ti! :idea: :twisted:
Zadnjič spremenil mr.ramo, dne Po maj 03, 2010 3:15 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Po maj 03, 2010 3:14 pm

Robert, čestitam, da si se iz zakotne Slovenije preselil v presvetle ZDA. Omejenec...

Uporabniški avatar
Gorch
Novinec

Napisal/-a Gorch Po maj 03, 2010 3:16 pm

:cry :cry ...najbolj mi je pa všeč stavek..."on je gora od človeka" :lol:.Očitno malo samopromocije?

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Po maj 03, 2010 3:24 pm

robertkent je napisal/-a:Lep pozdrav vsem bojevitim Slovencem, kdo si res zeli pretest Toma naj pride sem v Chicago, le vrnil se neb o nikoli!

Po zelo zanesljivih podatkih vem, da je Tom že dobil obisk in ta oseba se je tudi že vrnila iz Chichaga!!
Brez veze groziš :roll:
Verjetno je Toma malo zaskrbelo in se ustrašil še kakšnih obiskov pa je najel nekega pavijana, da zdaj tu po forumu v njegovem imenu straši.

Uporabniški avatar
GT_Turbo17
Poznavalec foruma

Kraj: Zasavje

Napisal/-a GT_Turbo17 Po maj 03, 2010 3:28 pm

Ua, 194cm gora od človeka...a se samo meni zdi??

Tom Sušnik a.k.a. Chuck Norris

? :? pazite fantje, jaz z njim ne bi češenj zobal. Raje mu pustite ves keš tam pa še kaj mu pošljite!

:lol: :lol:
Fiat Uno 1.5 SX i.e. & Alfa Romeo 166 2.0 V6 Turbo & Alfa Romeo 145 Twin Spark

Slika

Uporabniški avatar
_KL3_
Novinec

Kraj: Metropola

Napisal/-a _KL3_ Po maj 03, 2010 3:48 pm

@robertkent: iz pisanja sodeč maš ti vsaj 200 cm pa ene 160kg... sam kaj k je za tipkovnco usaka pič.ka lahko tok velka ;), in več takih kako si ti bi mogl iz te zakotne Slovenije ;) Zapomn si: nisi nič drugačen kot mi v Sloveniji, Slovenc gre lahko iz Slovenije... slovenija iz njega ne more ;)

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a LaMike Po maj 03, 2010 3:50 pm

robertkent je napisal/-a:Vidim zelo dosti vrocekrvnezev in prav vsi, ki omenjate

MI takoj na zacetku povemo da je prevoz najmanj $3,000 in dab o cakanje vsaj mesec in pol. Ponavadi je hitreje in ce dobimo ugodno varitanto je prevoz malce nizji od $3,000.

Robert

Sicer me kratkomalo briga s čim se ukvarjate in kako ampak 3000 usd za prevoz??? Upam, da se šalite... pa ne malo šalite.
Avto gre v kontejner, kontejnerski prevoz je iz Baltimorja v Bremerhaven ali Italijo je 800usd (oz. 1000usd če je štart iz Floride). Pa če še dodamo stroške, ki jih mora kupec SAM plačati v pristanišču, ko gre dvigniti avto, znašajo 300 do 500€. Očitno imate marže 200% pa ste jezni, ker slovenčki več ne kupujejo od vas... Ampak ni moj problem. :roll:
"this is so euro its asian" by Sam B.

Uporabniški avatar
_BANDIT_
Uporabnik

Napisal/-a _BANDIT_ Po maj 03, 2010 3:57 pm

Tistim 2 jurjem več oni pravijo "nepredvideni stroški"... :lol:
http://www.zup-racing.com/
THERE IS NO REPLACEMENT FOR DISPLACEMENT! Slika

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Po maj 03, 2010 4:57 pm

Čakaj malo Robert. Najprej obsojaš grožnje na koncu pa groziš sam? In ti govoriš o neki kulturi?

Za mene še vedno velja kat sem takrat napisal. Če je podjetje na nivoju je postopek za stranko kar se da ensotaven.

Torej jaz se zmenim, izberem avto, se ga preveri, če se strinjam ga vzamem če ne ne. Avto nato ko ta prispe in je pripravljen na prevzem (lahko tudi z zamudo, to je še najmanjši problem), ga jaz osebno prevzamem v pristanišču, če so bili kje na poti problemi me to prav malo briga!!!, jaz sem se s podjetjem (torej vami) zmenil za kakšno ceno mi avto dostavi in pika. Kaj mene briga kaj ste vi delali in za kaj vse ste morali posrkebti med prevozom? Kaj me briga če so bile težave in ste mogli doplačevat. To z mano nima nobene veze, ko se za neko ceno zmeniš in plačaš za storitev je to to.. Saj sem vam pa ravno zato plačal, da to naredite NAMESTO MENE, torej da meni NI TREBA. Če pa vi niste sposobni avto dostavit kot obljubeljate, pa je verjetno čas, da se vi začente vozit v Renault 4-kah in se raje kot z uvozom avtov ukvarjajte z zlaganjem gajb za trgovino.

To seveda leti na to, kar je Robert rekel, da mislimo mi Slovenčnki da gre vedno vse brez problem ter na to, da je ene par strank moglo za precej stvari poskrbet lastnoročno. Če so problemi se pač pove, da bo avto prišel z zamudo, ne pa da se moraš potem lastnoročno zajebavat pa lastnoročno doplačevat ne vem kakšne vse stvari. Potem je naj že v štartu cena višja.

Sicer se pa strinjam z Cruiserjem glede pavijana :).

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a LaMike Po maj 03, 2010 5:17 pm

_BANDIT_ je napisal/-a:Tistim 2 jurjem več oni pravijo "nepredvideni stroški"... :lol:

Hahaha :lol: Pa "carina, davek in homologacija" so "nepredviden strošek". Poknil bom od smeha... :har :rofl

In ti boš pošiljal na Slo carino kaj? Nižje fakture? :woohoo S tem pa avtomatsko priznal, da je Tom ali kdorkoli je te fakture pisal, ponarejal papirje :woohoo
"this is so euro its asian" by Sam B.

robertkent
Nov uporabnik

Odgovori

Napisal/-a robertkent Po maj 03, 2010 5:22 pm

mr. ramo,

nisva midva krave skupaj pasla in kot ponavadi predvidevate nekaj kar nimate pojma. Jaz poznam lsovenske razmere vi pa tukajsnje ne. Ne resuje se vse s silo, obstajajo zakoni in taksni prijemi vas pripeljejo za zapahe. Spravljati se na sorodnike je podlo in s tem pokazete svojo kulturo.

dask,

enako vam, nisva krav skupaj pasla in ja ZDA so presvetle, vi morate od tukaj uvazati in ne obratno.

cruiser1,

Pavijan? Res vedno lepse in potem se cudite, da vas nihce resno ne jemlje. Zanesljivi podatki, kaksni pa. Kdor koli bi prisel sem grozit je v roku 5 minut po prvi groznji v priporu.

GT_Turbo17

Kaksen cash pa, razliko 1,900 Eurov. Ne kupujte uvozenih avtomobilov ce ni sredstev. A se vedno velja slovenska hvala ni vazno ce sem lacen samo da imam dober avto?

_KL3_

Za zacetek nisem tako primitiven in brez kulture! Slovenije je ze davnaj sla iz mene in kar "uzivajte" v lepi "dezelici na soncni strani Alp"

LaMike,

Sem omenil kontejner je 3000 zdaj pa ce spravite vajn 4 avtomobile ali pa enega (Truck) kontejner je se vedno ista cena. Roll on Roll off pa da ne govorimo. Ne pokrivamo ne Slovenije, Hrvaske, Srbije, Crne Gore, Makedonije, ker vse te Republike os po sistemu "lako cemo". Seveda se mi ne ukvarjamo z avtomobili ki so pod $30K. Clovek ki kupuje avto Audi Q7 TDI ki vas stane v Evropi "huda" verzija 132,000 Eurov ne bo tezacil za jurja gor ali dol ce mu ga mi posljemo za $78,000. Se pravi ga dobi za 1/3 cene in ocarini in ima se vec kot 65% ceneje. Z eno razliko pri nas povemo v naprej cene - raje vec kot manj in ce je manj nic narobe, isto s casom. Bral sem ogorcenje zaradi spedicije, saj pa ste morali dobit tracking number vsaj mi jih dajemo da ob vsakem casu veste kje se nahaja. Se vec mi se jemanja za spedicijo izogibmo, nalozimo vozilo in potem kupec ce pusti stat je to njegov problem.

_Bandit_

Nepredvideni stroski so, ko se avto pogelda in je vse OK po 300 miljah pa gre head gasket ali termostat ali kaj drugega. Kupec prejme sliko ampak ne kupec in ne mi ne moremo predvidevati kaj se lahko zgodi na avtu brez garancije.

Moj nasvet vsem ki nimate za kruh in bi radi igrali "bogatase" streznite se, ali pa v Nemciji kupite trikrta drzaje avte. Amerika vas resnicno ne rabi, Slovencev res ne. Imamo dovolj Evropejcev s katerimi ni ali pa so minimalni problemi

Ce bi se pri nas tako obnasali, bi avto zaustavil, vam vrnil denar in vam ne bi vec dvignil telefona.

robertkent
Nov uporabnik

LaMike & lizard

Napisal/-a robertkent Po maj 03, 2010 5:38 pm

Mene carina ne tangira, kvecemo bi Toma. Ampak kaj ima on ce ste vi ogljufali Slovenijo. Zdaj ste mi dali resnicno motivacijo, da bom poslal listo avtov, ki ste jih zlistali na Slovensko carino.

Problem bodo imeli "posteni" uvozniki, ki so ogoljufali drzavo Slovenijo in nihce drug. Amerisko podjetje ni odgovorno Slovenski drzavi.

Mi drzimo ceno, kot jo recemo. Ampak kot sem prej omenil zadeve, ki se pripetijo pri transportu iz recimo Texasa do Chicago pa ne moremo predvidit in a bi raje prejeli nefunkcionalen avto, kaj bi bilo sele potem ce bi v Nemciji prejeli avto, ki bi ga morali dat takoj popravljat.

Kakor koli diskusija s "pametnimi" Slovenci je zguba casa. Slovenec je vedno najbolj pameten, vse ve, vse mu je jasno, vsi ostali nimajo pojma in 90% kupuje z ocmi in ne z denarjem.

Vozite se v skatlah ali pa kupujte od svabov. Slovenci bodo se vnaprej kupovali nase avtomobile samo drazje v Nemciji. Ampak se vedno nase avtomobile, life is a B, isn't it?

Slovenec ne bo nikoli pogruntal da je sam sebi najhujsi sovraznik s svojim strupenim jezikom. Rad bi bil bogatas pa je le maloumen revez.

Le cevlje sodi naj kopitar, butci slovenski!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov