chan je napisal/-a:povsem povprečen (katerih je, roko na srce, DALEČ, DALEČ največ) kupec avtomobila nižjega srednjega razreda ne bo opazil drastičnih voznih razlik med povprečno opremljenim Golfom, Leonom, Astro, Focusom in, če želite, Kio Cee'd. Kupec Golfa ga bo kupil zaradi tradicije ter podzavestnega zavedanja, da z nakupom "ne more prav nič zgrešiti", kupec Cee'da pač zaradi ugodne cene ter dolgotrajne garancije, kupec Toyote Auris pa morda tudi zaradi tega, ker mu je všeč, da tovarna "ne taji napak" ter opravlja vpoklice.
Se ne strinjam. Sicer ne vem kaj si tu mislil pod "drastičnih voznih razlik", ampak v smislu počutja v avtu, vožnje (pa s tem ne mislim hitrosti polaganja ovinkov, 'natančnosti in komunikativnosti volana' in podobnih blesarij), upravljanja in ergonomije, so med avti kar opazne razlike. In enim ljudem se glede tega določeni modeli dopadejo bolj kot drugi (govorimo o ljudeh, ki pred nakupom dejansko opravijotestno vožnjo vsaj 2 različnih avtov). Recimo meni na kožo je med tovrstnimi modeli najbolj pisan Golf, mojemu fortu pa bolj francozi, predvsem Peugeot.
Ko sem jaz leta 2007 kupoval avto, sem najprej ciljal na Megana, potem pa šel probat še Golfa z miselnostjo "ne bom nasedal imidžu, ko vsak b**** na pamet misli da je samo Golf tisto tapravo, in plačeval višje cene, ampak dajmo probat za vsak slučaj v realni vožnji, če je res vreden te razlike v ceni" - rezultat vidiš v mojem podpisu. Nakupa Golfa nisem obžaloval in v 6 letih mi ni delal nobenih težav, razen da je crknil zloglasni RCD500 avtoradio.
Je pa res, da tole kar v tej temi vidim glede napak pri sedmici, bi me pa precej odvračalo od Golfa, če bi sedajle kupoval nov avto tega razreda.
Dejstvo je, da se kupci v veliki večini NIKAKOR NE odločamo racionalno, drugače bi se že znotraj VW koncerna prav vsi odločali za cenejšo in večjo Golfovo alternativo, v obliki Škode Octavie
Sori, ampak Octavia ni Golfova alternativa. Octavia karavan je alternativa karavanskemu Gofu, to že.
Ko sem kupoval Golfa, sem dejansko želel golfa (pisano z malo, torej lahko tudi Megane ipd, skratka tako obliko avta) in nisem želel klasične limuzinske ali karavanske oblike.
BTW, sem tudi vozil že Octavio (karavan, prejšnja generacija, ki je ravno nehala), in če bi Octavia obstajala v hatchback varianti, bi jaz kupil Octavio namesto Golfa (pa najbrž še marsikdo, no saj verjtno pa ravno zaradi tega ni Octavie hatchback, hehe)