Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Re: Pozna kdo ta avto?

Napisal/-a Courage™ To okt 25, 2011 12:05 am

mihaing je napisal/-a:Ni panike. Imam dva kolega, ki si lastita GT2 eden od teh vozi porscheje od kar pomni zase tako, da se spozna na te zadevce in pravi, da so 911 turbo zelo solidne zadevce, ki delajo 200k km brez problema.

Sprašujem za konkretno vozilo, ker avta ne poznata. Ker če bi tale zadevca bila OK bi bil kar soliden nakup, ampak itak dvomim glede na ceno, ki je majhna. Bom še malo povohal naokoli, čene pa bo nakup počakal na naslednje poletje, ko pokrijem hišo.

Nikakor ne morem izbiti iz glave kak užitek je voziti tole čudo. V primerjavi z kakšen M3 je 911 turbo res neverjetno noro. Živa norišnica :mrgreen:

Lulam :cry

O avtu ne vem sicer nic, sem se pa poscal ko sem prebral da je ta cena "hudo poceni" :cry :cry

Morda za te modele avta glede na trg res, ampak.... ;)
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist To okt 25, 2011 12:16 am

adis je napisal/-a:
TrijoAdijo je napisal/-a:Ok...Gremo dalje....

Pozna kdo tega?

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5257661&show=1 (sej niti ne vem..al je prav GT...al je pa sam GT look----motor (4.0) ne paše v te plastike)

Sprašujem predvsem zato, da ne bom spet brezveze hodil gledat pa probavat...pa to..pa ono...pa falus nazadnje...

a ni to od brajkoviča?

..sem jaz isto pomislil.. pa sem pogledal fotografije .. in ni. Njegov ima plave črte..

viewtopic.php?f=7&t=67939&start=40
No escape from the mass mind rape...

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard To okt 25, 2011 2:03 am

mihaing je napisal/-a:Nikakor ne morem izbiti iz glave kak užitek je voziti tole čudo. V primerjavi z kakšen M3 je 911 turbo res neverjetno noro. Živa norišnica :mrgreen:

V primerjavi z M3 mogoče, ampak sam za "vikend avto" 911 Turbo ne bi vzel, ker ko recimo enkrat probaš F430, vidiš da ima 911 Turbo v bistvu lastnosti športne limuzine spakirane v obliko superšportnega hrošča. Sicer Turbo noro pospešuje (govorim za 997 s skoraj 500 konji) in noro dobro se tudi ustavlja, ampak avto ne da občutka da voziš superšportnika. Če bi pa želel avto za vsak dan in avto s katerim se lahko sijajno podim po ovinkih pa je Turbo prava stvar. Pomojem je kak 911 GT2 (pa tudi GT3) za vikend avto precej boljša izbira (ampak so zelo redki), sploh ko imaš (kot ti) doma udobno limuzino.

Uporabniški avatar
weasel
Stalni uporabnik

Napisal/-a weasel To okt 25, 2011 8:49 am

mustang se vozi v okolici krškega, a sam ne znam presoditi kakšen je. zbuja pa pozornost in zgleda noro :D

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To okt 25, 2011 8:54 am

Mater mu....Pa ga še nisem nikol v teh koncih vidu..:S
Ja nič...se bo treba zment, pa it pogledat...
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
folcer
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a folcer To okt 25, 2011 1:52 pm

peroRS je napisal/-a:
folcer je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:
folcer je napisal/-a:Hvala za odgovore. Zadnjič sem se pogovarjal z lastnikom golfa 4motion, pa sem ga seveda vprašal, če zadeva špila tudi navzdol po klancu, pa mi je tako prepričljivo zatrjeval, da deluje... Zato sem se odločil, da vprašam tu na forumu.

V kakšnem smislu to sprašuješ če deluje navzdol? :?:

Za VAG 4x4 pogon s haldexom (v kombinaciji z ESP in EDS elek. špero) ti iz lastnih izkušenj lahko povem, da če se spuščaš po res hudem klancu navzdol samodejno dodatno zavira posamezno kolo, da avto ne bi zdrsnil po svoje, s tem da mora voznik še vedno tudi sam zavirati ;)

To je bilo že pri starih modelih (tam po letu 2000), ti novejši pa imajo sistem kateri omogoča, da vozniku sploh ni treba držati zavoro, saj sistemi to počnejo popolnoma samostojno in se lahko pelješ navzdol tudi s samo 5kmh :)

http://www.youtube.com/watch?v=R5-noSifcTg :D

če se vklaplja tudi kadar se recimo pelješ po zasneženem klancu navzdol?

Ja, deluje tudi zasneženem klancu navzdol. Poglej si še enkrat zgornji video od Yetija, kjer se lepo sliši in tudi vidi kako pri vožnji navzdol zadnje levo kolo (pa tudi ostala) zavira :)
Tudi po snegu deluje enako.

Evo en video (celo iz naše deželice), ki te bo morda prepričal v nakup :D Ob tem se spomnim na lepe čase ko je bil pred hišo avto s tem štirikolesnim pogonom. :twisted:
http://www.youtube.com/watch?v=haHKMNxBWKQ

ok, hvala za obrazložitev.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind To okt 25, 2011 4:13 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:Mater mu....Pa ga še nisem nikol v teh koncih vidu..:S
Ja nič...se bo treba zment, pa it pogledat...

Mislim, da je o tem Mustangu bilo govora na drugem forumu.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To okt 25, 2011 4:37 pm

Ja? Na kerem? lahk pošlješ direkt link?
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 To okt 25, 2011 4:51 pm

@Trijo na avto netu maš enga črnega 2005. ;) Evo link: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5281611&show=1

lp

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind To okt 25, 2011 5:27 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:Ja? Na kerem? lahk pošlješ direkt link?

Imaš pm. Sicer pa najboljše, da se tam prijaviš pa vprašaš.
Samo ia info: Te dodatke se ne da homologirat pri nas. Je en imel veliko problemov pri podobnem Mustangu.

Steinkauz
Novinec

Napisal/-a Steinkauz To okt 25, 2011 6:04 pm

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To okt 25, 2011 8:28 pm

King1 je napisal/-a:@Trijo na avto netu maš enga črnega 2005. ;) Evo link: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5281611&show=1

lp

Vem. Sem že vidu danes ta oglas :)
Sam konc koncev, zgleda da imajo lastniki mustangov v SLO nekakšne kartelne dogovore. Najprej jih je "100" na avto.net, potem pa v roku dneva in pol vsi izginejo, nato pa se začnejo po 14-ih dnevih vsi počasi pojavljat na avto.net...In za vsako z drugačno ceno :)
Tale je imel še par mesecev nazaj ceno okoli 35-37.000eur. 14 dni nazaj je bila cena 27.000eur. Zdej je že 25.000eur + popust na keš :) "Dva ponedeljka pa en torek" se bo še počakalo, pa bo že mel ceno okol 20.000eur :D

Se mi zdi, da lastniki drug drugega kličejo in drug drugemu cene zbijajo :D

nevermind je napisal/-a:
TrijoAdijo je napisal/-a:Ja? Na kerem? lahk pošlješ direkt link?

Imaš pm. Sicer pa najboljše, da se tam prijaviš pa vprašaš.
Samo ia info: Te dodatke se ne da homologirat pri nas. Je en imel veliko problemov pri podobnem Mustangu.

Ja, to glede dodatkov sem slišal. Sicer je za to kriv kakšen bik zarukan od enega "uradnika", kateri ne ve, da so na tistem mustangu bile opravljene originalne predelave...Ma bi ga z največjim veseljem poču po kolenu (in ne po glavi. To pa zato, ker v glavi očitno nima nič).

Steinkauz je napisal/-a:Ne vem če je 200 konjski GT
http://en.wikipedia.org/wiki/Ford_Musta ... eration%29

Ni. sej v tem je štos.Ali je pač 4.0 Standard,Deluxe ali Premium z nametanimi plastikami...Se pravi ROUSH look,ali pa se je lastnik zatipkal, pa je to dejansko 4.6L 305KM...samo, da bi naredil tako napako, bi pa tut že moral bit en velik jajčko :roll:

EDIT:
V glavnem..Išče se Mustang l.05-08 4.0 ali 4.6 ročni menjalnik..lahko je tudi avtomatik, lahko je kabrio...in pod pogojem, da ni bil glih sesut (ajd, če je bil kje popraskan in potem popravljen ni take panike...ne pa da ima 20 kil kita na sebi), pa ima da vse deluje...p.s.: Lahko je tudi prejšnja generacija...ampak obvezno 4.6L.

Klemen23
Nov uporabnik

Napisal/-a Klemen23 To okt 25, 2011 9:20 pm

Pišem iz frendovega računa.

V glavnem jaz imam Mustanga pa da malo razložim stvari. Tistega belega sicer ne poznam lahko pa povem, da se avto vozi na ameriške tablice...carina in davki so verjetno plačani, ampak najtežja stvar ---> slovenska homologacija ni narejena...tuki pa nastanejo kr problemi z vsemi papirji pa še pokrove na zadnjih šipah bo treba dol odrezat vsaj, da avto gre čez homologacijo potem se lahko nazaj gor namontirajo..Zadnje luči so ameriške in ne EU standarizirane to je dodatnih 400EUR za nove luči + sprednje luči spremenit snop v asimetričnega in žmigovce kupit nove, da je prozorna plastika zaradi pozicijskih luči. Avto definitivno ni Roush ampak ima samo od Rousha zadnji spojler pa sprednji odbijač, verjetno aftermarket zadeve. Je pa avto pomoje res 4.6 V8.

Glede rdečega Mustanga...lastnica je punca, meni se je vedno zdelo da je za avto lepo skrbela...ampak pozor!!! preveri homologacijo, da vse deluje kot mora...ker V6 Mustang se po slovenskih zakonih menda sploh nebi smel homologirati, ker je nekaj čudno, ne spomnem se kaj točno. Je pa tudi tako, jaz v6 Mustanga osebno nebi imel...V8 ali ga rajši nimam. Poraba je isti drek, zavarovanje je isti drek....motor je od V8 bulletproof eden najbolj zanesljih motorjev v USA pa še avto, da veliko od sebe.

Še črnega Saleena, da pokomentiram. STRAN OD AVTA!!! Sem zadnjič govoril z tipom, ki ga je uvozil in je bil dolgo lastnik pa je rekel, da so avto v parih letih čisto uničili, menda nima niti superchargerja več.

Če je pa bil Mustang zaleten pa to ni noben problem, če je zadeva popravljena tako kot mora biti. Danes je vsak 2 avto zaleten! Polovica avta je aluminijastega in če so hoteli avto popravit so morali kupit nove dele, ker se aluminij ne klepa. Je pa v USA to zelo strogo...in avto mora biti lepo popravljen pa ne sme biti preveč razbit, da sploh dobi nazaj TITLE, da lahko gre na cesto.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To okt 25, 2011 10:49 pm

Ok. THX za informacije.

Torej, belega se bo šlo pogledat...:) Ampak samo pogledat...Dvomim da sta carina in DDV plačana,ampak ok...
Glede rdečega:
Ja, lastnica je rekla, da je mela kr probleme s homologacijo. Prednje luči so bile problem. Je mogla dat notr ene druge fokuse, da je pršla čez, potem pa je poknla notr xenon HID...:) Homologacije niti prometne nisem gledal,..je bilo že prej tulk stvari na spisku pod minusom, da sem čist pozabu...
Glede črnega, hm...bi ga bilo za pogledat, če pa je res v takem stanju kot praviš, pol ga naj parkira...v prešo.
Ja, v USA je to strogo kot 100 mater, pri nas pa je stvar konkretno drugačna, žal. Sej pravim, če ti merilec laka pokaže tam okol 200 mikronov, potem je bilo samo malo počohano, pa popravljeno.To se da preživet. Če ti pa pokaže skor 600 mikronov...pa povrh vsega še na zadnjih bokih...se pa že resno vprašaš, če ni morda že pogon kje kaj fasal.

baSix
Novinec

Napisal/-a baSix Sr okt 26, 2011 1:46 am

mi lahko kdo potem obrazloći kako se lahko američani vozijo z takimi kripami kot se nekateri?... če je tehnični tako zajeba*
...::: www.CST-TEAM.net :::...

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Sr okt 26, 2011 7:30 am

baSix je napisal/-a:mi lahko kdo potem obrazloći kako se lahko američani vozijo z takimi kripami kot se nekateri?... če je tehnični tako zajeba*

Pa si bil kdaj v ZDA ali samo preko filma. Polovica zveznih držav ima danes najstrojže zakone o varovanju okolja na svetu, še posebej kar se tiče prevoznih stredstev.

Sicer pa je podpisan zakon da po letu 2020 ne bo moč več registrirati osebno vozilo v kolikor ne bo predpisana tovarniška poraba min 6,7l 100 km.. Verjemi, da v EU tega ne bomo doživeli še 50 let ker nimamo j**c saj se pol evrope preživlja od avtomobilske industrije

Uporabniški avatar
zgagaxxl
Novinec

Kraj: Na sončni strani Alp

Napisal/-a zgagaxxl Sr okt 26, 2011 9:36 am

Aaaa... A zaradi teh strogih zakonov Kitajci ne smejo uvažati USA avtomobilov, ker so preveč požrešni in svinjajo okolico.
Ameriški auto industriji se po domače je*e za okolje. Če bodo sedaj kaj spremenili, je že skrajni čas... :roll:
*** Hoy do I print my voice mail? ***

Klemen23
Nov uporabnik

Napisal/-a Klemen23 Sr okt 26, 2011 4:54 pm

mihaing je napisal/-a:Sicer pa je podpisan zakon da po letu 2020 ne bo moč več registrirati osebno vozilo v kolikor ne bo predpisana tovarniška poraba min 6,7l 100 km.. Verjemi, da v EU tega ne bomo doživeli še 50 let ker nimamo j**c saj se pol evrope preživlja od avtomobilske industrije

Kje si pa to bedarijo prebrau pa nevem...daj povej kje bojo 300-400 konjski 5000kubični avtomobili mel porabo 6,7 litra. Najbolš da sprešajo v Ameriki 90% avtomobilov čez 8let.

Pa neboš verjel ampak 50% industrije v svetu pokriva avtomobilska industrija.

Imajo pa v Kaliforniji res najstrožje zakone glede izpustov.

Tako ali tako pa dizli več onesnažujejo kot bencinarji pa čeprav manj pokurjo. Da ne govorim o električnih avtih, sama proizvodnja onesnaži več kokr, da bi se ti vozil s svojim avtom še 20let. Pa da ne omenjam, da bi se poraba elektrike povišala nenormalno...pridobivanje elektrike je pa isto eden največjih onesnaževalcev na svetu. Plus tega vse te države, ki živijo samo od nafte...ja saj bi vse pocrkal od lakote, če nebi blo nafte...

Kaj se pa Kitajci oglašajo glede ekologije hah več njihova industrija ki deluje na premog onesnaži kot vsi avti na svetu...

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Sr okt 26, 2011 6:03 pm

Klemen23 je napisal/-a:
Imajo pa v Kaliforniji res najstrožje zakone glede izpustov.

Sam to pa res...In to še bolj kot cela EU skupaj.
Če kdo ne verjame:
Poglejte si AL-KO rotacijsko kosilnico. Gor je namontiran Briggs & Stratton motor. Motor je Ameriški...Vendar na rezervoarju piše, da se ne sme prodajati v Kaliforniji...pač izpusti pa to :)
V EU pa brez problema :D:D

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Sr okt 26, 2011 6:17 pm

OFF
Zgoraj omenjeni zakon je bil sprejet že leta 2007 če se ne motim. Verjamem, da se vsaka nacija bori za svoja načela, in je težko priznati, da nas nekdo dohiteva. Saj tudi čez Kitajce vsi pluvajo vsepovprek in jim nobeden še zdaj ne prizna, da so druga velesila v vseh pogledih (gospodarstvo, razvoj, moč,..). Dejstvo je da smo mi tisti zaostali :!:

@klemen23: kakšna znanost pa je, da avto ne z 300KM ne more imeti deklarirane porabe 6,7l. BMW ima kup motorjev, ki imajo tako porabo. Kako jo merijo me niti ne zanima vendar je temu tako. Menda pa čez deset let bo še kak napredek ali kaj?
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov