Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Re: Pozna kdo ta avto?

Napisal/-a maniaxxx To nov 01, 2011 4:02 pm

B|ind je napisal/-a:Smo že v gostilni..alfa se skoz kvari. :roll:
Nevem zakaj se meni noče..

King, če te bo kaj zanimalo me pokliči oz. tisto iz Makome ti grem lahko tudi pogledat en dan.
Kako je pa s prostornostjo ipd. pa bi itak moral it sam probat če ti ustreza ali ne.

Courage, kolk si že ti dobil za tisto 166ko ki je šla nesrečnežu v NM ? :)

Malo bolj natančno preberi, nisem napisal da se kvari, sam sem ljubitelj alf in vem, da se ne kvarijo, da je pa pri 156 problem s podvozjem se pa ve, pa da ma verjetno premalo prostora za njega ( otrok ) je pa tudi resnica.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To nov 01, 2011 4:16 pm

Mene bi od nakupa 156-ke odvrnila slabša varnost od Lagunine.

Pa tudi to zna biti problem:
maniaxxx je napisal/-a:Plus da je lepo alfo v sloveniji zlo težko dobit, večina jih je zgonjenih tako ali drugače.

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind To nov 01, 2011 4:18 pm

peroRS je napisal/-a:Mene bi od nakupa 156-ke odvrnila slabša varnost od Lagunine.

Pa tudi to zna biti problem:
maniaxxx je napisal/-a:Plus da je lepo alfo v sloveniji zlo težko dobit, večina jih je zgonjenih tako ali drugače.

Dobit dobro Alfo v Slo je res problem. Si je treba vzet čas..

Odkje pa podatek da je Laguna varnejša od 156ke ?

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard To nov 01, 2011 4:43 pm

Courage™ je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:
Courage™ je napisal/-a:Ta dejansko misli da bo dobil 7800€ za 9 let staro alfo ????

Ne bo dobil, zato pa se prodaja že xx časa. Ko bo spustil ceno na kakih 5000€ pa bo šla....mogoče :D

lp

Okoli 3000, ČE! Ampak res velik ČE!

Gre za res brezhibno vozlilo, ki je verjetno najlepše ohranjena oz. vsaj ena najlepše ohranjenih 166-k v Sloveniji (s tisto ubožico, ki si jo (kot primer) prodajal ti, tale sploh nima nobene veze) ob tem pa ima zelo malo prevoženih. Tako, da cena je povsem na mestu.
In tako kot je takrat za visoko ceno prodal (pravtako brezhibno) Alfo 164 2.0 Turbo bo prodal tudi tole 166-ko - za vsak avto je nekje kupec.
Človek vozi Alfe mislim, da že 20 let (ali pa celo več) in do zdaj mu je vse uspelo prodat za ceno kot je verjel, da je vredna. In tale 166-ko je komot tolko vredna kot jo prodaja, problem ja da se druge prodajajo pod ceno, ker ni velikega zanimanja ali pa so v stanju, kjer moraš vložit v njih vsaj 2000 evrov, da pridejo sploh blizu tej njegovi (mehansko) in še 1000 evrov da tudi vizualno (tale 166-ka je notri namreč kot nova, zunanjost pa je bila komplet ličarsko popravljena).

@King1: Problematične so zgornje sprednje roke. Alfa je namreč na tej platformi spredaj uporabila double-wishbone tip vpetja - se pravi ena roka spodaj in še ena zgoraj, kar seveda izboljša lego na cesti. Problem nastane zaradi tipa puš, ki so jih uporabili na zgornjih rokah, ki lahko začnejo precej škripat (če dobijo zračnost se pa pozna tudi na obrabi pnevmatik). A so izkušnje precej različne - nekaterim se pojavijo težave že po nekaj deset tisoč prevoženih, eni pa vozijo na orginal rokah tudi po 120.000 km.

Enak tip sprednjega vpetja koristijo torej vse tri Alfe, ki so na enaki platformi - 147, 156 in GT, pa tudi 166-ka, ki sicer stoji na drugačni platformi, a so zgornje roke uprabili enake kot pri prej omenjenih treh. Ostali deli podvozja in njihova obraba pa so povsem v mejah normale.

Rešitve sicer obstajajo - podjetje za obnovo podvozja Prekom (KLIK) po novem uporablja pri obnovi teh zgornjih rok klasičen tip puš, za katere trdijo da zdržijo precej več časa, druga rešitev je uporaba puš od Powerflexa ali Strongflexa, ki sicer tudi lahko začnejo škripat (takrat jih je potrebno na novo podmazat) a najverjetneje ne bodo dobile zračnosti za časa uporabe avte - in so takorekoč iz stališča uporabnika večne. Če pa hočeš navadne roke se pa vsekakor predlaga nakup orginalnih (ki so v letu 08 sicer doživele neko manjšo modifikacijo, so pa od TRW-ja) ali TRW-ja ali pa od Federal Mogul-a (Moog). Res da so to tri najdražje opcije, a tudi najboljše.

Motorji (govorim za JTD) so špica, zelo vzdržljivi, nekvarljivi in ne pijejo nič olja. Seveda v primeru pravilnega vzdrževanja. Pa še na Alfa forumu imaš člvoeka, ki pozna Alfine ECU-je zelo dobro in ti jo čipa za prijazno vsoto denarja, kot tudi odpravi oz. diagnosticira marsikateri problem.

Če te skrbi podovzje, počakaj še malo pa kupi 159-ko 1.9 JTDm. Podovzje je precej predimenzionirano, togost šasije je 3x višja kot pri 156-ki, pa tudi varnost je na povsem drugem nivoju (156, 147 in GT niso veljale ravno za najbolj varne v klasi). Sicer je zaradi tega 159-ka precej težja, a kot praviš ne rabiš avto za divjanje. Ne glede na to pa ima 159-ka precej kvalitenjši in natančneje sestavljen interier, izvrstno lego (verjetno še vedno ena najboljših v klasi), a je manj zabavna za vozit kot 156-ka - lahko bi rekli da daje manj tisti pristni italjanski občutek po ovinkih (kot da avto zaživi in se veseli ovinkov) in nekoliko bolj nemškega. Po drugi strani pa ima tudi podvozje nastavljeno bolje od 156-ke - sicer je nastavljeno športno, a še vedno več kot dovolj udobno za družinski avto (vsekakor je bolj udobna kot npr. BMW 3). Prostornost pa je pač primerna dizjanu :), kot to velja za vse Alfe.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 To nov 01, 2011 5:00 pm

maniaxxx je napisal/-a:
Luka ne kupuj alfe, pa ne zarad motorjev al zarad tega k se to skoz kvari, ampak prostora nima ta avto nič, plus da je podvozje zlo občutljivo pa precej drago za popravljat, cest pa nimaš najlepših do doma. Plus da je lepo alfo v sloveniji zlo težko dobit, večina jih je zgonjenih tako ali drugače.

Če te že matra menjava, raje kaj druzga, kak FL lagune se dobi zlo ugodno z velik opreme pa tapravim motorjem.

Gre zato, da me sama oblika in ohranjenost rabljenih res fascinira in zakaj nebi probal še kaj drugega kot lagune. Z FL laguno pa neki nisem zainteresiran, ker da domov pripeljem peto laguno zaporedoma me moja izseli. oops oops . Ja kar se tiče prostora pa moram pogledat eno, da vidim kakšna je razlika med mojo laguno in 156Sw. Bomo videli. ;)

lp

King, če te bo kaj zanimalo me pokliči oz. tisto iz Makome ti grem lahko tudi pogledat en dan.
Kako je pa s prostornostjo ipd. pa bi itak moral it sam probat če ti ustreza ali ne.

Hvala, če bom rabil ti javim. ;)

lp

B|ind je napisal/-a:
Odkje pa podatek da je Laguna varnejša od 156ke ?

To je splošno znano. Lagune so leta 2001 za varnost dobile 5 zvezdic. O taki varnosti so takrat ostale znamke samo sanjale. ;) ;)

lp

p.s. laguna 2001: http://www.youtube.com/watch?v=ukT7ctsnu7Y
alfa 156 : http://www.youtube.com/watch?v=R0agTZgMnbY oops oops oops
alfa 159 šele leta 2006 :twisted: :twisted: : http://www.youtube.com/watch?v=gvPTbQmPb2I&NR=1

Pa s tem ne mislim nič slabega in na renaulte še vedno gledam z enim očesom a tukaj jim je treba priznat, da znajo. ;)

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 To nov 01, 2011 5:03 pm

kupi raje FL laguno. več prostora kot alfa, tebi pa je koliko meni znano to zelo pomembno. če pa iščeš športnost pa itak vzami alfo. Sicer pa, raje vozi to kaj maš, še najmanj stroškov, vprašanje kaki avto boš domu privleko, boš na koncu več gnara zmetal za popravila, zaj pa vsaj veš kaj maš. Raje vrži gnar na kup pa nabavi kegleviča, vrjemi da boma jaz pa BoneS prišla z veseljem :mrgreen:
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx To nov 01, 2011 5:07 pm

Kaj pa kaj drugega kot renault pa alfa? Če kupiš isto barvo lagune še opazla ne bo da maš drugo :mrgreen: :mrgreen: .

Drugače pa posluši Patrika, ta ki jo imaš je ena redkih normalnih lagun ( vsaj kolikor jaz vem ), pa lepo ohranjena je, vozi jo dokler bo šla, itak to ne bo dolgo ( renault.press) :mrgreen: :mrgreen:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 To nov 01, 2011 5:16 pm

lizard je napisal/-a:
@King1: Problematične so zgornje sprednje roke. Alfa je namreč na tej platformi spredaj uporabila double-wishbone tip vpetja - se pravi ena roka spodaj in še ena zgoraj, kar seveda izboljša lego na cesti. Problem nastane zaradi tipa puš, ki so jih uporabili na zgornjih rokah, ki lahko začnejo precej škripat (če dobijo zračnost se pa pozna tudi na obrabi pnevmatik). A so izkušnje precej različne - nekaterim se pojavijo težave že po nekaj deset tisoč prevoženih, eni pa vozijo na orginal rokah tudi po 120.000 km.

Enak tip sprednjega vpetja koristijo torej vse tri Alfe, ki so na enaki platformi - 147, 156 in GT, pa tudi 166-ka, ki sicer stoji na drugačni platformi, a so zgornje roke uprabili enake kot pri prej omenjenih treh. Ostali deli podvozja in njihova obraba pa so povsem v mejah normale.

Rešitve sicer obstajajo - podjetje za obnovo podvozja Prekom (KLIK) po novem uporablja pri obnovi teh zgornjih rok klasičen tip puš, za katere trdijo da zdržijo precej več časa, druga rešitev je uporaba puš od Powerflexa ali Strongflexa, ki sicer tudi lahko začnejo škripat (takrat jih je potrebno na novo podmazat) a najverjetneje ne dobo dobile zračnosti za časa uporabe avte - in so takorekoč iz stališča uporabnika večne. Če pa hočeš navadne roke se pa vsekakor predlaga nakup orginalnih (ki so v letu 08 sicer doživele neko manjšo modifikacijo, so pa od TRW-ja) ali TRW-ja ali pa od Federal Mogul-a (Moog). Res da so to tri najdražje opcije, a tudi najboljše.

Motorji so špica, zelo vzdržljivi, nekvarljivi in ne pijejo nič olja. Seveda v primeru pravilnega vzdrževanja. Pa še na Alfa forumu imaš člvoeka, ki pozna Alfine ECU-je zelo dobro in ti jo čipa za prijazno vsoto denarja, kot tudi odpravi oz. diagnosticira marsikateri problem.

Hvala za izčrpno poročilo in detaljistični vpogled v podvozje. ;)

Če te skrbi podovzje, počakaj še malo pa kupi 159-ko 1.9 JTDm. Podovzje je precej predimenzionirano, togost šasije je 3x višja kot pri 156-ki, pa tudi varnost je na povsem drugem nivoju (156, 147 in GT niso veljale ravno za najbolj varne v klasi). Sicer je zaradi tega 159-ka precej težja, a kot praviš ne rabiš avto za divjanje. Ne glede na to pa ima 159-ka precej kvalitenjši in natančneje sestavljen interier, izvrstno lego (verjetno še vedno ena najboljših v klasi), a je manj zabavna za vozit kot 156-ka - lahko bi rekli da daje manj tisti pristni italjanski občutek po ovinkih (kot da avto zaživi in se veseli ovinkov) in nekoliko bolj nemškega. Po drugi strani pa ima tudi podvozje nastavljeno bolje od 156-ke - sicer je nastavljeno športno, a še vedno več kot dovolj udobno za družinski avto (vsekakor je bolj udobna kot npr. BMW 3). Prostornost pa je pač primerna dizjanu :), kot to velja za vse Alfe.

Ja kar se tega tiče sem sam družinski človek in meni neki hudi konji ne pomenijo veliko. ( lahko to potrdi vsak, ki me pozna ) a vseeno od kar imam laguno sem se pač malo razvadil in na manj nebi šel. Je pa res, da je laguna lahka ( plastika :evil: :evil: ) in za te konje dobro gre. Govorim o pospeševanju za moje potrebe. ;) Res je pri meni pomembna varnost in interier v avtu. Seveda bi lagal, da bi imel avto, ki pije 10l/100km, ker to je enostavno preveč. Kar pa se tiče prostornosti pa smo bili letos z laguno na morju in sem vse brez problemov stlačil v avto. Pa imam malega otroka, ki veliko zahteva ( šare oz. krame). ;) Če pa bi imel denar oz. zmožnosti pa verjemite, da je prvi vrsti tale za tak denar. http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5101506&show=1 ali pa http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5057587&show=1. Pa ne gre tok za moč ampak izgled. ;) A vse to so želje z velikim ŽŽŽŽŽ-jem. oops oops

Hvala @lizard ;)

lp

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 To nov 01, 2011 5:22 pm

maniaxxx je napisal/-a:Kaj pa kaj drugega kot renault pa alfa? Če kupiš isto barvo lagune še opazla ne bo da maš drugo :mrgreen: :mrgreen: .

Drugače pa posluši Patrika, ta ki jo imaš je ena redkih normalnih lagun ( vsaj kolikor jaz vem ), pa lepo ohranjena je, vozi jo dokler bo šla, itak to ne bo dolgo ( renault.press) :mrgreen: :mrgreen:

Kaj drugega za ta denar? ;) Ja bo hitr opazla razliko. Ja Patrik ima na določeni točki prav a vseeno me je nekaj prijelo. Je pa prav, da ste me opozorili na varnost, ki je na 156-ki ni bogvekaj. oops

lp

Patrik_A3 je napisal/-a:kupi raje FL laguno. več prostora kot alfa, tebi pa je koliko meni znano to zelo pomembno. če pa iščeš športnost pa itak vzami alfo. Sicer pa, raje vozi to kaj maš, še najmanj stroškov, vprašanje kaki avto boš domu privleko, boš na koncu več gnara zmetal za popravila, zaj pa vsaj veš kaj maš. Raje vrži gnar na kup pa nabavi kegleviča, vrjemi da boma jaz pa BoneS prišla z veseljem :mrgreen:

Za g. kegleviča bo vedno oz. ga imam še doma nekaj na zalogi. Vidva sam pridita. ;) ;) Ja sej veš kako je z popravili. Lahko so na zdejšni, novejši ali pa na alfi. ;) Čeprav težko pa bi kaj popravljal na vw-ju. oops oops =P =P Mogu sem to napisat. :evil: :evil: :mrgreen:

lp

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ To nov 01, 2011 5:45 pm

Courage, kolk si že ti dobil za tisto 166ko ki je šla nesrečnežu v NM ? :)

Do zdaj se mi zdi da 600 €. Zadeva je se vedno odprta in gre v kratkem na sodisce.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ To nov 01, 2011 5:48 pm

lizard je napisal/-a:
Courage™ je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:
Courage™ je napisal/-a:Ta dejansko misli da bo dobil 7800€ za 9 let staro alfo ????

Ne bo dobil, zato pa se prodaja že xx časa. Ko bo spustil ceno na kakih 5000€ pa bo šla....mogoče :D

lp

Okoli 3000, ČE! Ampak res velik ČE!

Gre za res brezhibno vozlilo, ki je verjetno najlepše ohranjena oz. vsaj ena najlepše ohranjenih 166-k v Sloveniji (s tisto ubožico, ki si jo (kot primer) prodajal ti, tale sploh nima nobene veze) ob tem pa ima zelo malo prevoženih. Tako, da cena je povsem na mestu.
In tako kot je takrat za visoko ceno prodal (pravtako brezhibno) Alfo 164 2.0 Turbo bo prodal tudi tole 166-ko - za vsak avto je nekje kupec.
Človek vozi Alfe mislim, da že 20 let (ali pa celo več) in do zdaj mu je vse uspelo prodat za ceno kot je verjel, da je vredna. In tale 166-ko je komot tolko vredna kot jo prodaja, problem ja da se druge prodajajo pod ceno, ker ni velikega zanimanja ali pa so v stanju, kjer moraš vložit v njih vsaj 2000 evrov, da pridejo sploh blizu tej njegovi (mehansko) in še 1000 evrov da tudi vizualno (tale 166-ka je notri namreč kot nova, zunanjost pa je bila komplet ličarsko popravljena).

Rešitve sicer obstajajo - podjetje za obnovo podvozja Prekom (KLIK) po novem uporablja pri obnovi teh zgornjih rok klasičen tip puš, za katere trdijo da zdržijo precej več časa, druga rešitev je uporaba puš od Powerflexa ali Strongflexa, ki sicer tudi lahko začnejo škripat (takrat jih je potrebno na novo podmazat) a najverjetneje ne bodo dobile zračnosti za časa uporabe avte - in so takorekoč iz stališča uporabnika večne. Če pa hočeš navadne roke se pa vsekakor predlaga nakup orginalnih (ki so v letu 08 sicer doživele neko manjšo modifikacijo, so pa od TRW-ja) ali TRW-ja ali pa od Federal Mogul-a (Moog). Res da so to tri najdražje opcije, a tudi najboljše.

Motorji (govorim za JTD) so špica, zelo vzdržljivi, nekvarljivi in ne pijejo nič olja. Seveda v primeru pravilnega vzdrževanja. Pa še na Alfa forumu imaš člvoeka, ki pozna Alfine ECU-je zelo dobro in ti jo čipa za prijazno vsoto denarja, kot tudi odpravi oz. diagnosticira marsikateri problem.

Nihce me ne bo preprical, da je 9 let stara Alfa z mocno konjenico vredna 8000€, pa ce je zlata. Ne primerjam je z mojo bivso, verjamem da je ohranjena in vzdrzevana v nulo, ampak razmere na trgu so "realen" pokazatelj vrednosti doticnega avta. Avti tega letnika z podobno konjenico se prodajajo po 5000€ ceneje, in noben me ne bo preprical, da je na tej Alfi kaj takega, kar bi ji vrednost zvisalo za omenjen znesek. Ce je res taka kot pravis, je vredna morda 1500, 2000€ vec od ostalih.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard To nov 01, 2011 5:57 pm

No, če bi bila moja bi jo prodajal za enako ceno, ne glede na to kakšna je verjetnost za uspešno prodajo. Na trgu (sploh našem) sigurno ni tolko vredna, ampak meni bi bila, in to bi mi bilo dovolj. In če je mož do zdaj bil uspešen pri prodaji alfe, ki ima ceno precej višjo od ostalih, verjamme da bo tudi tokrat (enkrat pač).

MaRko81
Novinec

Napisal/-a MaRko81 To nov 01, 2011 8:10 pm

B|ind je napisal/-a:
bastard je napisal/-a:
MaRko81 je napisal/-a:Ka pa tale megane RS, kdo kej ve o dotičnem RSu :?:

http://www.avto.net/ad.asp?id=5249954

Moj bivši oops Kaj te zanima?

Je to tisti ki je bil totalka ?

To me zanima ja :?: sm biu v eni delavnci k so tazga rihtal(takrat pa je biu kak let star-ugibam :?: )...neki gledam podobne zadeve, za bližnjo prihodnost....pa nc nahitr nocm nabavt pa it v neko nespametno nabavo :!:

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To nov 01, 2011 10:06 pm

Huh...gremo dalje....Pozna kdo tega:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5273919&show=1
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

tipsy22
Nov uporabnik

Napisal/-a tipsy22 Sr nov 02, 2011 9:18 am

Pozna kdo tega ??

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5260794&show=1

tip zelo veliko govori in mi je zelo sumljiv...
Never say never!

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Sr nov 02, 2011 10:10 pm

Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
Primus_Gladius
Nov uporabnik

Pozna kdo ta avto?

Napisal/-a Primus_Gladius Če nov 03, 2011 11:07 am

Ima kdo že kakšne izkušnje z Avto ALEX iz Naklega?

Imajo na zalogi tega AUDIJA A4 in me tudi zanima če kdo pozna ta avto?

http://www.avto.net/2004/dealer_oglas.asp?ID=5183272

Hvala

Uporabniški avatar
zx14
Nov uporabnik

Napisal/-a zx14 Če nov 03, 2011 1:14 pm

Primus_Gladius je napisal/-a:Ima kdo že kakšne izkušnje z Avto ALEX iz Naklega?

Imajo na zalogi tega AUDIJA A4 in me tudi zanima če kdo pozna ta avto?

http://www.avto.net/2004/dealer_oglas.asp?ID=5183272

Hvala

Ko sem kupoval avto v začetku leta, sem šel k njemu pogledat. Avto je bil bolj podrtija, ampak prodajalec je bil pa neznansko nadležen. Imel sem občutek, da če bi mu takoj dal oglaševano vsoto v gotovini, še ne bi bil zadovoljen. Ni se dalo iti na testno vožnjo, še to, da smo vžgali motor mu je bilo skoraj preveč. Sem se samo obrnil in odšel.

Edit: govorim o istem trgovcu in ne o istem avtu. O konkretnem Audiju ne vem ničesar :D

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Če nov 03, 2011 3:18 pm

komu poznan tale audi a8?
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5297632&show=1

kaj pa trgovec?

lp

Renault_user
Novinec