Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Re: Nakup karavana diesla

Napisal/-a maniaxxx Pe jan 31, 2014 6:37 pm

Zanimivo, da ima brat z golfom vii 1.6 tdi zdaj na gumah 195 65 15 in tempomatom na 120kmh porabo okoli 5.5....resno ne vem kako dosegate tako nizke porabe nekateri, in to pri 140kmh ali več...
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
domen90
Stalni uporabnik

Napisal/-a domen90 Pe jan 31, 2014 6:44 pm

maniaxxx je napisal/-a:Zanimivo, da ima brat z golfom vii 1.6 tdi zdaj na gumah 195 65 15 in tempomatom na 120kmh porabo okoli 5.5....resno ne vem kako dosegate tako nizke porabe nekateri, in to pri 140kmh ali več...

Motor je pri sedmici ziher enak? Jaz sem vozil na letnih gumah, 205/xx/16 - ne vem točnih mer.
Slika

lucijaS
Nov uporabnik

Napisal/-a lucijaS Pe jan 31, 2014 6:48 pm

Hvala za izcrpno izkusnjo. Po prebiranju forumov postajam kar malce skepticen glede kvalitete vagovih motorjev. vcasih se je govorilo o dizlih/atmosfercih ki so z lahkoto dosegali 300.000 km. Mogoce kvaliteta in zanesljivost pri japonskih avtomobilih boljsa?

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Pe jan 31, 2014 6:53 pm

domen90 je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:Zanimivo, da ima brat z golfom vii 1.6 tdi zdaj na gumah 195 65 15 in tempomatom na 120kmh porabo okoli 5.5....resno ne vem kako dosegate tako nizke porabe nekateri, in to pri 140kmh ali več...

Motor je pri sedmici ziher enak? Jaz sem vozil na letnih gumah, 205/xx/16 - ne vem točnih mer.

Ni enak kot pri vi, baje celo optimiziran z manjšo porabo in podobno bla bla....Kokr sem js opazil pod črto vsi ti dizli okoli 100-120 konjev porabijo okoli . pri neki povprečni vožnji, deci gor dol....
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

jordan
Novinec

Napisal/-a jordan Pe jan 31, 2014 8:38 pm

domen90 je napisal/-a:
*Vsi avtomobili so imeli ob odhodu iz garaže resetirane števce in poln rezervoar. Takoj po opravljenem transferju se jih je očistilo in natankalo za najem, tako da so vrednosti preračunane ročno, edino tistih 6.4l je po BCju.

Ravno to sem želel komentirat, ker sem vozil Octavio 1.6tdi na polno in izračunal glede na polni tank.

Volvo V50 ima isti motor kot moj ex Ford focus 2.0tdi in s katerim sem imel pogoste tezave. Boljsi je Volvo z 1.6d. Sicer pa najboljsi pokazatelj so taksisti.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Pe jan 31, 2014 9:01 pm

jordan je napisal/-a:
Volvo V50 ima isti motor kot moj ex Ford focus 2.0tdi in s katerim sem imel pogoste tezave. Boljsi je Volvo z 1.6d. Sicer pa najboljsi pokazatelj so taksisti.

No ja...Volvo z 1.6d motorjem ne more bit boljši, ker je ravno tale 1.6d/tdci/hdi 109KM zelo problematičen. So ga zabrisali iz ponudbe in ga je nadomestil spremenjen 1.6 / 115km. V bistvu 2.0 velja za boljši motor,ampak je tudi biser po svoje.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
Beri
Novinec

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ So feb 01, 2014 2:06 am

JG2 je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:
JG2 je napisal/-a:Če je vse res kar piše (1 lastnik, slovensko poreklo) je tole best buy:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=809 ... %201.las...

Pri nas ga imamo (sicer 1.6D) avto dela brez problemov, zelo hvaleža zadeva.

Všečen avto, ampak že dokaj zastarel in pa ne ravno pretirano prostoren.

Kaj pa vem, res gre za model, ki se ne prodaja več, samo je pa v primerjavi z raznimi Pasati, Golfi 6, Seati in Škodami tale V50 še vedno perla.

Motorji PSA so vredu in vsaj po moji subjektivni oceni so vzdržljivi podobno kot ostali. Mi z našim nimamo težav.

Vse fino in prav, avto je lep, ima zelo všečno sredinsko konzolo ipd., ampak objektivno gledano ga Golf 6 (karavan v tem primeru) prekaša na čisto vseh področjih (prostornost, motorji, podvozje, zvočna izolacija, ...), da ga pa s Passatom primerjaš, moraš bit pa že resno zaljubljen vanj! ;)

Vi imate očitno vsi v familiji s VW-ji nenormalno visoke porabe! =P
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

JG2
Novinec

Napisal/-a JG2 So feb 01, 2014 8:23 am

~toMmy~ je napisal/-a:
JG2 je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:
JG2 je napisal/-a:Če je vse res kar piše (1 lastnik, slovensko poreklo) je tole best buy:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=809 ... %201.las...

Pri nas ga imamo (sicer 1.6D) avto dela brez problemov, zelo hvaleža zadeva.

Všečen avto, ampak že dokaj zastarel in pa ne ravno pretirano prostoren.

Kaj pa vem, res gre za model, ki se ne prodaja več, samo je pa v primerjavi z raznimi Pasati, Golfi 6, Seati in Škodami tale V50 še vedno perla.

Motorji PSA so vredu in vsaj po moji subjektivni oceni so vzdržljivi podobno kot ostali. Mi z našim nimamo težav.

Vse fino in prav, avto je lep, ima zelo všečno sredinsko konzolo ipd., ampak objektivno gledano ga Golf 6 (karavan v tem primeru) prekaša na čisto vseh področjih (prostornost, motorji, podvozje, zvočna izolacija, ...), da ga pa s Passatom primerjaš, moraš bit pa že resno zaljubljen vanj! ;)

Sicer V50 res lahko primerjam samo s pasatom, ker ga imamo tudi v familiji in ko primerjam ta dva avta: kvaliteta izdelave tam, tam, zvočna izolacija gre v prid Volvu, motorji (vsaj če upoštevam okvare pri naših, v realnosti so verjetno podobno vzdržljivi/varčni, vsi imajo pa svoje hibe) so vzdržljivejši, pri varnosti tudi dam točko Volvu (že debilina vrat in občutek ko pri Volvu zapreš za sabo se meni zdi vse skupaj bolj kompaktno), podvozje ima Volvo bolj stabilno od pasata, pasat je pa bolj udoben in tudi prostoren (sploh na zadnjih sedežih) in ima precej večji prtljažnik.
Sicer to gleda vsak po svoje, sam sem prišel do takih ocen in ko smo kupovali smo marsikaj pregledali kot opcijo (tudi VAG) in na koncu smo se odločili za tisto, je kar po naše najboljša izbira. Vsaj zaenkrat smo zadovoljni.

Uporabniški avatar
Beri
Novinec

Napisal/-a Beri So feb 01, 2014 8:29 am

~toMmy~ je napisal/-a: Vse fino in prav, avto je lep, ima zelo všečno sredinsko konzolo ipd., ampak objektivno gledano ga Golf 6 (karavan v tem primeru) prekaša na čisto vseh področjih (prostornost, motorji, podvozje, zvočna izolacija, ...), da ga pa s Passatom primerjaš, moraš bit pa že resno zaljubljen vanj!

Volvo je bil in je svetlobna leta pred golfom in pasatom.
Ne, nisem zaljubljen vanj :D

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

Napisal/-a mevden So feb 01, 2014 8:43 am

tudi žena ima octavio, letnik 2012, 1.6 tdi. Motor mi je dosti bolj všek kot prejšnji 1.9 tdi (ima fotr octavio z tem motorjem). Kot da bi vozil popolnoma drug avto, 1.6 tdi je dosti tišji, ima daljše prestave. pri 160km/h ima 3000 obratov. Sicer je res da do 1700 obratov ne potegne, ampak ko se navadiš ni nobenega problema. Poraba je tudi sprejemljiva, če ne pazimo naredimo z 50 litri 850km. Če paziš in ne voziš več kot 120km/h, prideš zlahka čez 1000km. (ravno poleti smo imeli relacijo Ljubljana-Berlin, komot z 1 tankom) Torej poraba 5l. Imam pa občutek da lepo povprečje dobiš šele po 20-30km prevoženih. Če boš delal kratke relacije pomoje ti 7ka ne uide. Pri 140km/h pa lahko o porabi pod 6 le sanjaš (mogoče po računalniku, na roke izračunano ne). Smo že v dveh letih naredili 80.000km, tako da smo dali že kar nekaj tankov čez. Nisem opazil neke razlike v porabi med 1.9 tdi in 1.6 tdi. Do sedaj niti enega problema z avtomobilom. Aja, poleti smo šli tudi v Grčijo z njim, tankal na jugu Srbije, in nato je cesta skoz 80-100km/h, v nekem trenutku smo imeli 600km tank je pa bil na nekje 3/5. Je bilo še kar nekaj do polovice. Tega rezervarja nisem čakal da se do konca izprazni, nisem vedel kako je z pumpami v Grčiji. Ampak sem prepričan da bi z tako lahkotno vožnjo dosegel 1150km. (4 osebe+prtljaga+klima).

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic So feb 01, 2014 11:54 am

mevden je napisal/-a:tudi žena ima octavio, letnik 2012, 1.6 tdi. Motor mi je dosti bolj všek kot prejšnji 1.9 tdi (ima fotr octavio z tem motorjem). Kot da bi vozil popolnoma drug avto, 1.6 tdi je dosti tišji, ima daljše prestave. pri 160km/h ima 3000 obratov.

Zanimivo, imaš čisto drugačen pogled kot jaz, mene je pa ravno 1.6 TDI v vožnji zelo razočaral, če bi izbiral bi kadarkoli raje vzel 105-konjski 1.9 TDI. Res je, da ima 1.6 daljše prestave, ampak ravno to še dodatno ubije vsako poskočnost, ki je že tako nima.
Glasnost ali tihost je pa bolj odvisna tudi od kvalitete zvočne izolacije avta. Je pa res da sem slišal že dosti ljudi, da so (predvsem starejše) Octvaije TDI kar glasne, meni se sicer v GOlfu V ni zdelo nič moteče.

Sicer je res da do 1700 obratov ne potegne, ampak ko se navadiš ni nobenega problema.

Haha, ta je pa dobra. Saj če te vsak dan z lato usekajo čez hrbet, se tudi enkrat navadiš, a ne.

Mislim ne se hecat no, to je za moje pojme bilo bistvo dizla, da potegne iz kleti. Sedaj tega ni več, prožnost od nizkih obratov dalje zdaj pravzaprav prej dobiš pri (turbo)bencinarjih.

Zame je 1.6 TDI razočaranje od motorja. Ampak to v smislu užitka v vožnji, nikakor ne v tehnično-inženirskem smislu - glede tega je dober izdelek za svoj namen. In ta namen je čimbolj poceni prevažanje - vendar šele pri res veliko prevoženih kilometrih, ker nakupna cena je precej visoka.
Če si naredil 80.000 km v dveh letih, potem je bil to gotovo racionalen nakup, za nekoga z 20.000 letnimi kilometri ali manj se je pa že za vprašat.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare So feb 01, 2014 11:55 am

S takšno 6ko bi lahko bila zadovoljena če je avto bil lepo servisiran in vzdrževan:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=810 ... lusline-...
imam enako sam da je bencinarka 2.0i in po letu lastništva nimam ene samo pripombe!

stiloman
Nov uporabnik

Napisal/-a stiloman So feb 01, 2014 12:05 pm

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=809 ... DPF%20CR...

Kaj pa kaj takega? Veliko prostora, nizka poraba, nizko zavarovanje+cestnina...

lucijaS
Nov uporabnik

Napisal/-a lucijaS So feb 01, 2014 8:52 pm

Kako se pa obnesejo japonski dizli? v Mislih sem imel kaj takega: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=792 ... Plus%201...

ali takega: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=806 ... -4D%20Luna

Kako je s kvaliteto japonskih dizelašev in avtomobilov nasploh? Cene vzdrževanja?Mislite, da bi takšni avtomobili prišli do 300kkm ob rednem vdrževanju?

jordan
Novinec

Napisal/-a jordan So feb 01, 2014 9:24 pm

mevden je napisal/-a:tudi žena ima octavio, letnik 2012, 1.6 tdi. Motor mi je dosti bolj všek kot prejšnji 1.9 tdi (ima fotr octavio z tem motorjem). Kot da bi vozil popolnoma drug avto, 1.6 tdi je dosti tišji, ima daljše prestave. pri 160km/h ima 3000 obratov. Sicer je res da do 1700 obratov ne potegne, ampak ko se navadiš ni nobenega problema. Poraba je tudi sprejemljiva, če ne pazimo naredimo z 50 litri 850km. Če paziš in ne voziš več kot 120km/h, prideš zlahka čez 1000km. (ravno poleti smo imeli relacijo Ljubljana-Berlin, komot z 1 tankom) Torej poraba 5l. Imam pa občutek da lepo povprečje dobiš šele po 20-30km prevoženih. Če boš delal kratke relacije pomoje ti 7ka ne uide. Pri 140km/h pa lahko o porabi pod 6 le sanjaš (mogoče po računalniku, na roke izračunano ne). Smo že v dveh letih naredili 80.000km, tako da smo dali že kar nekaj tankov čez. Nisem opazil neke razlike v porabi med 1.9 tdi in 1.6 tdi. Do sedaj niti enega problema z avtomobilom. Aja, poleti smo šli tudi v Grčijo z njim, tankal na jugu Srbije, in nato je cesta skoz 80-100km/h, v nekem trenutku smo imeli 600km tank je pa bil na nekje 3/5. Je bilo še kar nekaj do polovice. Tega rezervarja nisem čakal da se do konca izprazni, nisem vedel kako je z pumpami v Grčiji. Ampak sem prepričan da bi z tako lahkotno vožnjo dosegel 1150km. (4 osebe+prtljaga+klima).

Zanimivo. Jaz bi tud rekel da je poraba tam tam. Na OII 1.9 sem po 50t km zračunal, da je bila poraba 5,95, policijski način vožnje (vedno sem tankal na polno in si zabeležil km). Nikoli nisem uspel prevoziti 1000 km, največ je bilo 950. Pri OII fl 1.6 je bilo podobno; ko sem ga teral, je imel porabo po rezervoarju 6,9. Nisem opazil razlike v moči, saj sem 1.6 gnal v obrate. Men je bil 1.6 vseč

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare So feb 01, 2014 11:00 pm

lucijaS je napisal/-a:Kako se pa obnesejo japonski dizli? v Mislih sem imel kaj takega: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=792 ... Plus%201...

ali takega: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=806 ... -4D%20Luna

Kako je s kvaliteto japonskih dizelašev in avtomobilov nasploh? Cene vzdrževanja?Mislite, da bi takšni avtomobili prišli do 300kkm ob rednem vdrževanju?
Tukaj lahko izveš vse glede Mazd in ja so tudi taki z 300tkm pa vse dela bp seveda če je avto bil redno ter pravilno vzdrževan: http://www.mazda-si.net/index.php?

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx So feb 01, 2014 11:03 pm

~toMmy~ je napisal/-a:

Vi imate očitno vsi v familiji s VW-ji nenormalno visoke porabe! =P

Mogoče pa normalno visoke? :mrgreen:

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Ne feb 02, 2014 1:33 am

lucijaS je napisal/-a:Kako se pa obnesejo japonski dizli? v Mislih sem imel kaj takega: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=792 ... Plus%201...

Kolega ima enak motor v mazdi3 (kupljena nova), avto je star dobrih šest let, 140k prevoženih - nobene težave.

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Ne feb 02, 2014 8:34 am

thunderbolt je napisal/-a:

Kolega ima enak motor v mazdi3 (kupljena nova), avto je star dobrih šest let, 140k prevoženih - nobene težave.
Ja, na 120tkm imajo velik servis in če je ta narejen tako kot mora biti avto lepo dela do 240tkm če ne pa zna jeziti in če se zadeva na 240tkm ponovi gredo tudi veselo naprej. Malenkost občutljiv DPF imajo a le če se jih po mestu preveč nadleguje. lp
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 19 gostov