Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Gapiii
Moderator foruma

Re: Peugeot 207 GT 1.6T vs Ford Fiesta ST

Napisal/-a Gapiii Ne feb 09, 2014 7:02 pm

Suicidal je napisal/-a:
Gapiii je napisal/-a:Ni vse v konjih. P206 RC se ze 207 ne pribliza pri kvaliteti voznje, kaj sele Fiesti. Zato je RC za "kazat" se, fiesta pa za vozit. Ni vse v konjih.

Odvisno kaj je zate kvaliteta vožnje... :D lahko razložiš? Ker tale izjava mi je bla mal na pamet...

Že veš čas govorimo o športni vožnji, torej kako dobro se pelje čez ovinke. P206 s svojim volanom, ki je vse prej kot biser, zadnjo premo in obilico podkrmiljenja pač ni dorasel fiesti. Seveda je še vedno boljši kot serijski, vendar v primerjavi s fiesto pa žal to ni to.

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL Ne feb 09, 2014 7:11 pm

mini cooper s je velik več dnarja, motor pa si deli rc-jem :shock: s tem da ma rc bolane sedeže, v miniju so pa normalni.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Ne feb 09, 2014 9:13 pm

Kakim rc-jem?
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL Ne feb 09, 2014 9:48 pm

Blinder je napisal/-a:Kakim rc-jem?

207

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Ne feb 09, 2014 10:11 pm

Ampak za njega pride cenovno v poštev le mini prve serije!? Tisti z kompresorjem... Je pa imela pol druga generacija sodobnega minija 1.6 turbo motor iz bmw-citroen-peugeot ja
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Jamaican_Lion
Nov uporabnik

Napisal/-a Jamaican_Lion Po feb 10, 2014 8:44 am

Miniji so mi malo predragi, 206 RC pa, hmmm kaj pa vem...mam občutek da so vse ble vsaj 3x na strehi...mogoče se motim :)

Uporabniški avatar
Suicidal
Novinec

Napisal/-a Suicidal Po feb 10, 2014 10:28 pm

Gapiii je napisal/-a:
Suicidal je napisal/-a:
Gapiii je napisal/-a:Ni vse v konjih. P206 RC se ze 207 ne pribliza pri kvaliteti voznje, kaj sele Fiesti. Zato je RC za "kazat" se, fiesta pa za vozit. Ni vse v konjih.

Odvisno kaj je zate kvaliteta vožnje... :D lahko razložiš? Ker tale izjava mi je bla mal na pamet...

Že veš čas govorimo o športni vožnji, torej kako dobro se pelje čez ovinke. P206 s svojim volanom, ki je vse prej kot biser, zadnjo premo in obilico podkrmiljenja pač ni dorasel fiesti. Seveda je še vedno boljši kot serijski, vendar v primerjavi s fiesto pa žal to ni to.

Zdaj je odvisno kaj hočeš, vem, da ma Fiesta super lego pa vse samo, da RC ni dorasel Fiesti? Zdaj ne vem al govoriš o uživanciji za volanom pa preganju skozi ovinke al o dejanski hitrosti na kakšnem dirkališču, ker v tem primeru RC vsekakor pihne Fiesto, če ne druzga se tistih 27 konjev na koncu zelo pozna, poleg tega nekaj dodatnih "faktov": Navor = RC 202, Fiesta 190; teža/moč razmerje = RC 6.8kg/PS, Fiesta 8.2kg/PS; končna hitrost = RC 213, Fiesta 195: od 0-100 = RC 7.4s, Fiesta 8,4s (sekunda lufta). Pri RC-ju si omenu volan, le-ta je bil v večini testov ocenjen pozitivno, dovolj direkten in z obilo povratnih informacij. Največji problem pri 206ki, ki pa ga nisi omenu je menjalnik, ker prav zaradi tega bi se mogoče za kak drug "gokart" odloču. Drugače pa, da ne boš rekel, da govorim na pamet, meritve na Hockenheimu:
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
mito155
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a mito155 To feb 11, 2014 2:29 pm

jaz imam sedaj že 2ega p206 RC. Prva stvar, ki bi jo omenil je to da se RC od ostalih 206k konkretno razlikuje in je popolnoma drug občutek. Na mojem je drug izpuh, to je pa tudi vse. Res je da jih je bila večina na strehi/boku/drevesu, moj k sreči ne. Sem pa peljal fiesto in bi rekel da ponuja nekaj več zabavnega faktorja. Me pa odbija notranjost (boh pomagaj po možnosti v modri barvi), pomankjnje opreme (ja rc ima kar nekaj opremce) in pa v končni fazi fali nekaj konjičkov. Slednje se da z nekaj vložka dobiti ven.

Ko sem skoraj leto in pol nazaj kupoval hothatcha sta na koncu ostala samo še fiesta in RC.. Clioti imajo vsi preveč kilowatov zaradi registracije, ostale gajbice so prestare... sam sem plačal 5700€ za letnik 2006 z zanno zgodovino in od 1. lastnika. Za tak denar podobnega avta žal ni bilo.

Menjalnik pri trenutnem RCju ni problem (ni najhitrejši, ni pa slab) pri prejšnem je bil katastrofa.. pač posledice predhodnih lastnikov... kar mene vedno fascinira pa je to da avto še vedno (subjektivno) resnično lepo izgleda kljub temu da je bil prvi narejen 1998 (P206) sama oblika armature ni slaba oz meni je zelo všečna.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 21 gostov