Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Re: Nakup avtomobila

Napisal/-a maniaxxx Pe feb 07, 2014 6:28 pm

dennisCe je napisal/-a:predlagam tega: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=703 ... TIS-UGOD...

Noče 4 vrata
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Beri
Novinec

Napisal/-a Beri Pe feb 07, 2014 6:34 pm

maniaxxx je napisal/-a:
A da ne? :mrgreen:

Ne.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Pe feb 07, 2014 6:43 pm

Beri je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:
A da ne? :mrgreen:

Ne.

Aja, čigavi pa so pol. Pa pust zdaj JTD pa iSUZU, ostali so pa bolj kot ne kr lepo Opel...
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Beri
Novinec

Napisal/-a Beri Pe feb 07, 2014 7:29 pm

maniaxxx je napisal/-a:Aja, čigavi pa so pol. Pa pust zdaj JTD pa iSUZU, ostali so pa bolj kot ne kr lepo Opel...

Odpreš pokrov pri škodi ali seatu, piše že škoda oz. seat, ampak to niso njihovi motroji :)

Opel ugrajuje motorje ( danes ) od GM ( GENERAL MOTORS ) a včasih je od Isuzuja.
Prenekateri avti imajo združenje pri motorjih, primer PSA - Francozi.
Opel Frontere je imela od VW - se mi zdi :D

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Pe feb 07, 2014 7:36 pm

Beri je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:Aja, čigavi pa so pol. Pa pust zdaj JTD pa iSUZU, ostali so pa bolj kot ne kr lepo Opel...

Odpreš pokrov pri škodi ali seatu, piše že škoda oz. seat, ampak to niso njihovi motroji :)

Opel ugrajuje motorje ( danes ) od GM ( GENERAL MOTORS ) a včasih je od Isuzuja.

Opel je del GM, torej so to kar njihovi motorji, frontera pa ni imela nič od VW, zelo slabo se to tebi zdi.

PSA ni združenje pri motorjih, ampak je to ena fira, po katere okriljem sta Peugeot in citroen. So se pa PSA motorji vgrajevali v veliko znamk, npr ford, volvo, mazda, ki pa so imeli isto podvozje, ampak različno od PSA avtov...torej vse skup je ena sestavljanka

matayus
Novinec

Napisal/-a matayus Pe feb 07, 2014 7:52 pm

Eni pač preveč veste o vsem :D

http://www.greencarcongress.com/2013/04 ... 30410.html SIDI motorji
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_GM_engines motorji od GM
http://en.wikipedia.org/wiki/Category:Opel_engines

Jaz, ko odprem pokrov pa mi ne piše ne Opel, ne Isuzu, ne, .... Ampak Ectotec :D

dennisCe
Novinec

Napisal/-a dennisCe So feb 08, 2014 9:28 am

opel ima dizla 1.9 cdti od fiata 1.9 JTD, tako da veste...

Uporabniški avatar
Rauchmann
Novinec

Napisal/-a Rauchmann So feb 08, 2014 4:24 pm

1.7 D, TD in TDS so Isuzujevi, 2.5 TD je BMW-jev, 2.0 in 2.2 DTI ne vem čigava sta, novejši CDTI-ji so pa Fiat/AR izvora. Bencinarje so pa ponavadi imeli kar lepo svoje ali vsaj GM-ove.
Zadnjič spremenil Rauchmann, dne So feb 08, 2014 8:05 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik So feb 08, 2014 7:22 pm

Ok, ko se bote nehali glede dizelskih motorjev kregat v temi, ko človek kupuje bencinarja, pol bo tud fajn.

Drugače pa avtorju te teme: kako kaže z nabavo?

Monad
Nov uporabnik

Napisal/-a Monad So feb 08, 2014 11:56 pm

srcnik je napisal/-a:Če se rad malo bolj premakneš, potem vzemi turbo motor.

Ker večina teh novodobnih atmosferskih bencinarjev je lenih (sploh kia, opel, fiat...).

Tisti peugeot je 1.6 turbo, potem maš astro (tudi v linku) 1.4 turbo, Forda imaš focusa 1.0 turbo (cenejša registracija), kakšna škoda rapid spaceback 1.2 turbo...

Npr. za focusa:

5 vratni 1.0 EcoBoost 74 kW (100 KM) 5-stopenjski ročni menjalnik SPORT OPREMA: 13.080

http://ford.si/assets/Ceniki%2016.1.14/ ... _01_16.pdf

Pa je tale sport oprema že kar obsežna...

Ford je bil moja prva izbira. Imel sem nagledano dodati, pa mi je premajhna. Ko sem preveril velikost peugetota iz prvega posta sem ugotovil, da je podoben fiesti. Kar je škoda, ker mi je od vseh najbolj všeč prav ta.

Razmišljal sem o focusu, pa ga vozim že v službi pa se moj trenutni avto je focus tako, da bi raje mel nekaj drugačnega.

Tako da bo odločitev najvrjetneje padla na kio.

jaqckoo
Novinec

Napisal/-a jaqckoo Ne feb 09, 2014 10:31 am

Tako da bo odločitev najvrjetneje padla na kio.

:D
Ni važno, samo da gre po vseh štirih .

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik Ne feb 09, 2014 12:27 pm

Peugeot iste velikosti kot ceed je nova 308-ica. Prednost je, da imajo turbo motorje. Drugače je pa še ena altenativa i30, ker očitno motorji ne igrajo neke bolj pomembne vloge.

Aja, pa nova mazda 3, ki je pa (meni osebno) najlepša :D

Drugače pa srečen nakup, pa pojdi na enih par testnih voženj s točno želenim motorjem, ker se zna zgodit, da boš razočaran ;)

Monad
Nov uporabnik

Napisal/-a Monad Ne feb 09, 2014 9:30 pm

Proceed je bil prvi avto s katerim sem šel na testno vožnjo. Edino kar me moti je nepreglednost zadaj. Razen TFT zaslona, ki po moje sploh v nobenem avtu ne bi smel bit, me na avtu ni motilo nič drugega.

Drugi pa je bil Ford Fiesta z 55kW. Moč motorja mi je bila premajhna, tako kot tudi sama velikost avta. Enako velja za Peugeot 208. Oba mi od vseh avtov zgledata najbolše, samo kaj ko še sebe komaj noter spraviš.

Mazda 3 je všeč tudi meni, pa je bil prodajalec na moje zanimanje za avto čisto nezainteresiran. Je raje šel odpirat vrata kupcem, ki so si nagledali dražji model. Gledal sem Mazdo3 Challenge, ki pa je cenovno v malo višjem razredu kot pa limiti, ki sem si jih postavil. Tudi na avto.net ni bilo ravno dosti oglasov...

i30 sem si pogledal v salonu in mi notranjost deluje nekoliko poceni. Glede na oglase na spletu se mi bolj splača proceed, ker bi za podobno vsoto denarja dobil avto z več opreme.

Peugeojev 308 pa nisem niti gledal, ker so na uradni strani komaj od 15k dalje.

Preveril sem tudi Citroen pa se mi zdi da ne nudijo nič vpadljivega. Ničoben model me ni navdušil. Morem pa preverit še Seat, ki sem ga do sedaj čisto ignoriral.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Ne feb 09, 2014 9:59 pm

Beri je napisal/-a:

Slika
Slika

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Po feb 10, 2014 1:25 pm

Monad je napisal/-a:Proceed je bil prvi avto s katerim sem šel na testno vožnjo. Edino kar me moti je nepreglednost zadaj. Razen TFT zaslona, ki po moje sploh v nobenem avtu ne bi smel bit, me na avtu ni motilo nič drugega.

Drugi pa je bil Ford Fiesta z 55kW. Moč motorja mi je bila premajhna, tako kot tudi sama velikost avta. Enako velja za Peugeot 208. Oba mi od vseh avtov zgledata najbolše, samo kaj ko še sebe komaj noter spraviš.

Mazda 3 je všeč tudi meni, pa je bil prodajalec na moje zanimanje za avto čisto nezainteresiran. Je raje šel odpirat vrata kupcem, ki so si nagledali dražji model. Gledal sem Mazdo3 Challenge, ki pa je cenovno v malo višjem razredu kot pa limiti, ki sem si jih postavil. Tudi na avto.net ni bilo ravno dosti oglasov...

i30 sem si pogledal v salonu in mi notranjost deluje nekoliko poceni. Glede na oglase na spletu se mi bolj splača proceed, ker bi za podobno vsoto denarja dobil avto z več opreme.

Peugeojev 308 pa nisem niti gledal, ker so na uradni strani komaj od 15k dalje.

Preveril sem tudi Citroen pa se mi zdi da ne nudijo nič vpadljivega. Ničoben model me ni navdušil. Morem pa preverit še Seat, ki sem ga do sedaj čisto ignoriral.

P308 dobiš tudi pod 15 k€.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov