Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

gasolinedream
Uporabnik

Re: Avto za soboto popoldan

Napisal/-a gasolinedream Sr feb 12, 2014 5:14 pm

Karkoli novejšega bi jaz preskočil, testerji gor, senzorji dol, itn, itn..

Logična izbira bi lahko bila kakšen bolj premium/hot avto ki si veliko delov deli z cenejšimi avtomobili (Golf GTI, Corrado). Poceni se dobi tudi Ford Cougar (2.5V6).

Če pa si pogumen in ti lov za deli ni tuj, pa lahko tudi kaj v tej smeri:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=809 ... t.%20avtom. Hyundai XG 3.0V6
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=813 ... bo%20coupe Rover 200 Turbo
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=649 ... 0-%20TARGA Toyota MR2

In ne nazadnje, najbolj "čudaški" in relativno redek, Subaru SVX Coupe 3.3i AWD.
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=775 ... MA%20USN...

Sploh pri zadnjem bi lahko bil problem dobit kakšnega razbitega za rezervne dele:)

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Sr feb 12, 2014 7:40 pm

5-6000eur je malo denarja in malo muzke ;) . Sicer se za ta denar še vedno lahko dobi kakšen dober avto ampak kolikor razumem bi ti rad imel kaj močnejšega in poskočnejšega, za kaj takega je pa potrebno kaj več denarčkov.
Od že omenjenih predlogov mi je seveda najbolj všec 300C Hemi ampak pri tem vozilu bodo poleg nakupa tudi veliki stroški registracije in potem tak avto imeti samo za vikende je res neumnost.
Osebno itak predlagam nekaj starejšega ameriškega in obvezno s pogonom zadaj. Za ta denar se že kaj zanimivega najde pa še stroški vzdrževanja so precej nizki. vix970, če te zanima kaj v smislu V8 in RWD s certifikatom starodobnika me kontaktiraj na ZS.

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Če feb 13, 2014 2:27 pm

cruiser1 je napisal/-a:5-6000eur je malo denarja in malo muzke ;) . Sicer se za ta denar še vedno lahko dobi kakšen dober avto ampak kolikor razumem bi ti rad imel kaj močnejšega in poskočnejšega, za kaj takega je pa potrebno kaj več denarčkov.
Od že omenjenih predlogov mi je seveda najbolj všec 300C Hemi ampak pri tem vozilu bodo poleg nakupa tudi veliki stroški registracije in potem tak avto imeti samo za vikende je res neumnost.
Osebno itak predlagam nekaj starejšega ameriškega in obvezno s pogonom zadaj. Za ta denar se že kaj zanimivega najde pa še stroški vzdrževanja so precej nizki. vix970, če te zanima kaj v smislu V8 in RWD s certifikatom starodobnika me kontaktiraj na ZS.

Če želi starejšega ameriškega V8 v dobrem stanju, potem seveda ne bo 6 jurjev dovolj. Je pa precej avtov za 6k€, ki niso V8 muscle in so v solidnem stanju in so poskočni, da ne omenjam cenejšega vzdrževanja. Ne glej samo s svojega vidika kaj bi bil dober vikend avto. :)

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Če feb 13, 2014 7:13 pm

Daedalus je napisal/-a:
Če želi starejšega ameriškega V8 v dobrem stanju, potem seveda ne bo 6 jurjev dovolj. Je pa precej avtov za 6k€, ki niso V8 muscle in so v solidnem stanju in so poskočni, da ne omenjam cenejšega vzdrževanja. Ne glej samo s svojega vidika kaj bi bil dober vikend avto. :)

Jaz mu ponujam V8 avto do 6.000eur in niti centa dražjega! In ne ponujam mu razvaline. Ne razumem kaj je smisel tvoje pripombe? WTF? Iz čigavega vidika pa naj gledam, če ne iz svojega? Predlagam tisto kar poznam tako, kot vsi vi ostali. Kaj je s tem narobe? Vi lahko gledate s svojega vidika, jaz pa ne? Saj ne vsiljujem in ne prepričujem, ker itak ne želim, da kdorkoli kupi amerikanca ampak samo tisti, ki si ga res želijo ne pa neki brezvezni pajaci, ki po dveh mescih od nakupa objavijo oglas istega vozila z nekaj tisočaki višjo ceno :roll: ali še hujše, se najdejo tudi kreteni, ki ga pustijo, da propada. O vzdrževanju pa tudi ni potrebno, ker nič ne veš kako je s tem pri starih amerikancih.
vix970 bo že sam povedal kaj hoče. Če ga moja ponudba ne zanima jo bo lepo ignoriral, kajne? Ne razumem zakaj se morate nekateri čisto po nepotrebnem vtikati v stvari, ki se vas ne tičejo...

gusti85
Stalni uporabnik

Kraj: Kotlje - Koroška

Napisal/-a gusti85 Če feb 13, 2014 7:32 pm

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Če feb 13, 2014 7:37 pm

cruiser1 je napisal/-a:vix970, če te zanima kaj v smislu V8 in RWD s certifikatom starodobnika me kontaktiraj na ZS.

Če vix970 ne bo zagrabil, lahko pošlješ ZS meni, ker tudi iščem nekaj takega, morda bi me zanimalo.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
pronto
Nov uporabnik

Napisal/-a pronto Če feb 13, 2014 7:57 pm

Jaz bom pa zelo pristranski:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=814 ... 0CS%20AERO
Zanimiv za šraufanje, dober, hiter in z zelo dobrim motorjem za tuning. Pa še ih ni veliko na cesti.
Mislim da so v SLO samo 4 ( en je moj). :D
Za dobrega jurja to dvigneš na 290 km in 440 nm:
http://www.maptun.com/tuningGuide.php?k ... storder=39
Za ostanek od 2 jurja pa greš na ene dobre počitnice

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Če feb 13, 2014 11:24 pm

cruiser1 je napisal/-a:
Daedalus je napisal/-a:

Jaz mu ponujam V8 avto do 6.000eur in niti centa dražjega! In ne ponujam mu razvaline. Ne razumem kaj je smisel tvoje pripombe? WTF? Iz čigavega vidika pa naj gledam, če ne iz svojega? Predlagam tisto kar poznam tako, kot vsi vi ostali. Kaj je s tem narobe? Vi lahko gledate s svojega vidika, jaz pa ne? Saj ne vsiljujem in ne prepričujem, ker itak ne želim, da kdorkoli kupi amerikanca ampak samo tisti, ki si ga res želijo ne pa neki brezvezni pajaci, ki po dveh mescih od nakupa objavijo oglas istega vozila z nekaj tisočaki višjo ceno :roll: ali še hujše, se najdejo tudi kreteni, ki ga pustijo, da propada. O vzdrževanju pa tudi ni potrebno, ker nič ne veš kako je s tem pri starih amerikancih.
vix970 bo že sam povedal kaj hoče. Če ga moja ponudba ne zanima jo bo lepo ignoriral, kajne? Ne razumem zakaj se morate nekateri čisto po nepotrebnem vtikati v stvari, ki se vas ne tičejo...

cruiser1 je napisal/-a:5-6000eur je malo denarja in malo muzke ;) . Sicer se za ta denar še vedno lahko dobi kakšen dober avto ampak kolikor razumem bi ti rad imel kaj močnejšega in poskočnejšega, za kaj takega je pa potrebno kaj več denarčkov.

Tvoj post je izpadel kot da se za ta denar dobi edino V8 američane dobre, vse drugo je bolj tako tako. Nisem pa mislil nič osebnega. Sam sem mnenja, da je za dobrega, poskočnega američana, ki nekaj velja, treba odšteti več kot 6 jurjev. In obratno, za dober, poskočen avto, ki ni avtohton V8 američan ni potrebe dat 6 jurjev - ogromno je pa tukaj odvisno od okusa. Ampak objektivno gledano se mi zdi, da se precej precej lažje dobi dobrega in zanimivega ne-američana za ta denar. Lahko pa, da se motim, in se dobi dobre američane tudi za manj - lahko me razsvetliš, ker me dejansko zanima (nenazadnje bi si tudi jaz kdaj lastil V8 američana - ampak brez garaže nikoli, tako da najprej štalca...).

Recimo tisti 300C Hemi je zanimiv, ampak ni pa to avto, da ga boš doma šraufal z mularijo. Ker tisti V8 dvomim, da bo kdaj crknil ob vikend vožnji, menjalnik zgleda delikaten in če bo crknil, ga ne bo doma šlatal, tako da ostane samo elektronika pa podvozje. Pa verjetno tudi podvozje ni lih kratkotrajno. Dejansko bi bil to super avto, če bi OP izrazil željo, da bi imel čim manj dela z njim.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Pe feb 14, 2014 12:33 am

Daedalus je napisal/-a:Tvoj post je izpadel kot da se za ta denar dobi edino V8 američane dobre, vse drugo je bolj tako tako.

Res? To niti slučajno ni bil moj namen in me čudi, da je tako izpadlo.

Daedalus je napisal/-a:Recimo tisti 300C Hemi je zanimiv, ampak ni pa to avto, da ga boš doma šraufal z mularijo.

Točno to. Ta avto se kupi zato, da se z njim veliko voziš ne pa za nedeljske izlete in šraufanje, zato sem pa rekel, da se mi zdi v tem primeru to neumen nakup in raje predlagal starega američana, ker so preprosti za šraufat, dele se dobi čisto vse in to relativno ugodno. Prav tako so primerni za razne predelave, dobi se veliko delov za izboljšanje in povečanje moči...

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Pe feb 14, 2014 3:18 am

cruiser1 je napisal/-a:
Daedalus je napisal/-a:Tvoj post je izpadel kot da se za ta denar dobi edino V8 američane dobre, vse drugo je bolj tako tako.

Res? To niti slučajno ni bil moj namen in me čudi, da je tako izpadlo.

Možno, saj človek se marsikdaj zatipka oz. gre tok misli malo po svoje. Kar sem odebelil je pač dajalo tak vtis. ;)

cruiser1 je napisal/-a:
Daedalus je napisal/-a:Recimo tisti 300C Hemi je zanimiv, ampak ni pa to avto, da ga boš doma šraufal z mularijo.

Točno to. Ta avto se kupi zato, da se z njim veliko voziš ne pa za nedeljske izlete in šraufanje, zato sem pa rekel, da se mi zdi v tem primeru to neumen nakup in raje predlagal starega američana, ker so preprosti za šraufat, dele se dobi čisto vse in to relativno ugodno. Prav tako so primerni za razne predelave, dobi se veliko delov za izboljšanje in povečanje moči...

Kaj dele se dobi pri kakšnih SLO dilerjih ali imaš v mislih ebay? Sicer group-nakupi znajo itak bit poceni, tako da tudi ebay sploh ni slaba opcija. Vprašanje pa, če se da OP-ju s tem zajebavat.

vix970
Nov uporabnik

Kraj: Kranjska Gora

Napisal/-a vix970 Pe feb 14, 2014 9:59 am

300C hemi bi bil krasen avto, če bi bil 700 kg lažji in 1 meter krajši( ja, družinska limuzina ni ravno hobby avto).Kar se tiče mojega mehaničnega znanja. Thesisa sem servisiral sam,vključno z diagnostiko (fiat ecuscan). Edino specifične zadeve so mi delali drugi. Beja-turbina, Vuga- obnova amortizerjev. Ob tej priložnosti bi rad pozdravil gospoda Fan-a in pohvalil njegovo obnovo zavor (po njegovem posegu je avto spet zaviral kakor nov). Je pa res, da če se kaj resno zalomi, bi bilo fajn imet servis v Sloveniji. Tudi naročevanje delov z druge strani atlantika mi ne diši.Zdaj se bo kdo najbrž obregnil ob stealth-a. Servisira in dobavlja dele zanj lahko vsak Mitsubishi servis.
Trenutni favorit med predlogi je merc, clk 430 coupe.
Pa še malo za hec. Chryslerja ne maram, ker so z njim uničili znamko, katere fanatični privrženec sem bil (imel 4 lancie zapored)

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Pe feb 14, 2014 12:52 pm

vix970 je napisal/-a:300C hemi bi bil krasen avto, če bi bil 700 kg lažji in 1 meter krajši( ja, družinska limuzina ni ravno hobby avto).Kar se tiče mojega mehaničnega znanja. Thesisa sem servisiral sam,vključno z diagnostiko (fiat ecuscan). Edino specifične zadeve so mi delali drugi. Beja-turbina, Vuga- obnova amortizerjev. Ob tej priložnosti bi rad pozdravil gospoda Fan-a in pohvalil njegovo obnovo zavor (po njegovem posegu je avto spet zaviral kakor nov). Je pa res, da če se kaj resno zalomi, bi bilo fajn imet servis v Sloveniji. Tudi naročevanje delov z druge strani atlantika mi ne diši.Zdaj se bo kdo najbrž obregnil ob stealth-a. Servisira in dobavlja dele zanj lahko vsak Mitsubishi servis.
Trenutni favorit med predlogi je merc, clk 430 coupe.
Pa še malo za hec. Chryslerja ne maram, ker so z njim uničili znamko, katere fanatični privrženec sem bil (imel 4 lancie zapored)

trenutno sem sam v iskanju s kolegi za SUV, ki bi bil kar se da poceni in kar se da zanesljiv, da nas recimo pripelje do egipta in se ga tam proda pa z avionom nazaj. ml 430 je v ožjem izboru. če ti kaj pove to kar se tiče motorja..
ce ti je lancia vsec.. pa si vzami kaj takega, če razpoliviš nakupno ceno :) http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=770 ... RASKANA-...

Uporabniški avatar
Zed
Nov uporabnik

Kraj: Litija

Napisal/-a Zed Pe feb 14, 2014 1:12 pm

wtf?? oprosti samo murano za vikend avto?? hehe, res da je subjektivno mnenje, samo tole meni sploh ne zgleda kot vikend/hobby/sobotni avto (razen konjev). Tudi strinjam se s tistimi ki so proti 2T kravam.... Meni predstavlja, glede na avtorjev opis tole vikend avto:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=786 ... IUM%20PACK
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=762 ... 0-%20Wankl
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=808 ... istinctive
No 1. in 3. sta malo over the budget :D
There He Stands In Flame

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Pe feb 14, 2014 2:45 pm

Daedalus je napisal/-a:
Kaj dele se dobi pri kakšnih SLO dilerjih ali imaš v mislih ebay? Sicer group-nakupi znajo itak bit poceni, tako da tudi ebay sploh ni slaba opcija. Vprašanje pa, če se da OP-ju s tem zajebavat.

V sloveniji se ponavadi lahko dobi samo dele za manjše redne servise, filtre, svečke, jermeni... V mislih imam naročanje iz Nemčije in ZDA. Opcij je veliko že v nemčiji saj imaš podjetja, ki se ukvarjajo samo za ameriškimi avtomobili v ZDA je tega seveda še več. Tudi ebay včasih prav pride.

vix970 je napisal/-a: Je pa res, da če se kaj resno zalomi, bi bilo fajn imet servis v Sloveniji. Tudi naročevanje delov z druge strani atlantika mi ne diši.Zdaj se bo kdo najbrž obregnil ob stealth-a. Servisira in dobavlja dele zanj lahko vsak Mitsubishi servis.

Naročanje delov iz ZDA sploh ni nek bav bav in hitro vidiš, da vseskupaj deluje bolje, kot naročanje delov pri lokalnem zastopniku znamke. Še najlepše pri vsem pa je, da bi v primeru Stealtha iz ZDA dobil dele ceneje, kot pri slovenskem Mitsubishi zastopniku, mnogokrat tudi hitreje.

vix970 je napisal/-a:

Pa saj ni Chrysler kriv za to ampak tisti Makaroni ;) . Te pa razumem in se strinjam, da so naredili totalno blesarijo.

EDIT: Aja pa mimogrede, Dodge/Mitsubishi je tudi od Chryslerja ;)

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Pe feb 14, 2014 2:54 pm

@Cruiser, hvala za info. :)

Zed je napisal/-a:wtf?? oprosti samo murano za vikend avto?? hehe, res da je subjektivno mnenje, samo tole meni sploh ne zgleda kot vikend/hobby/sobotni avto (razen konjev). Tudi strinjam se s tistimi ki so proti 2T kravam.... Meni predstavlja, glede na avtorjev opis tole vikend avto:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=786 ... IUM%20PACK
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=762 ... 0-%20Wankl
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=808 ... istinctive
No 1. in 3. sta malo over the budget :D

Po mojem mnenju so to zelo dobri predlogi. Kaj ni ta Alfa od enega od forumašev?
1. in 3. bi itak lahko še malo zbil ceno. Nasploh pa se mi zdi ta 350Z zmaga...hudičevo zabaven avto, čislan po celem svetu. Pa še Japonec povrhu! =P

@Beri, ti pa pejd spat, predlagal si 2 precej obična družinska avtomobila z malo jačimi motorji. :mrgreen:

Uporabniški avatar
Beri
Novinec

Napisal/-a Beri Pe feb 14, 2014 3:19 pm

@Daedalus:
evo sem se glih naspal.
Kaj pa sedaj ?
Sori, ampak ne moremo imeti vsi enak okus pri avtih.

Daky
Nov uporabnik

Napisal/-a Daky Pe feb 14, 2014 3:43 pm

Woooo, da je 350z že tako poceni :D ko sem jaz nazadnje gledal za nimi so bili še bistveno dražji.

Glede rx8 ti pa lahko povem, da je avto odlična izbira in boš dobil največ avta za denar, ker se prodajajo zelooo pod ceno. Glede pospeškov je približno na istem kot clk 430, samo da ima avto bolj športno lego. Velika prednost je pa tudi to da ima mejhno mašino in te pride cestna taksa samo 60€ napram 560€ za clk in 450€ za 350z.

Glede motorja je pa tako:

S samo mašino načeloma ni nič narobe in 3/4 problemov ki jih slišiš temeljijo na govoricah ljudi, ki nimajo pojma o wanklu. Po mojem mnenju je avto zaradi svojih zahtev zelo neuporaben kot 1. družinski avto, a kot vikend avto pa skraj ni boljšega (sploh za tako ceno). Avto sam po sebi tudi ni problematičen in je lahko čisto zanesljiv, a moraš pa prav ravnati z njim, se pravi:

Drive it like you stole it: avto ima limitator pri 9500rpm z namenom, saj se wankel mora vrteti če hočeš doseči poln potencial, s tem pa se tudi čisti mašina in tako preprečuje obrabo tesnil (ki so najpogostejši problem tega avta). Po drugi strani pa avta ne smeš šparati, se pravi ne dalj časa voziti pod 4000 obrati, ker s tem počasi uničuješ tesnila, a glede na to da je to vikend avto nebi smelo biti problema da ga ne bi gonili.
Olje: veliko ljudi jamra o tem da rx8 pije veliko olja in je zato problematična,kar pa preprosto ni res. Res je da rx8 pije olje, a to je zato ker wankel samodejno vbrizguje olje v motor zato da se podmaže in ne zato ker je nekaj narobe kot to dostikrat slišiš. Tudi poraba olja ni tako pretirano visoka in po ceni 7,5€/l je to zanemarljiv strošek. Edino kar moraš paziti je to da je v avtu vedno dovolj olja, kar pa res ni problem. Glede na to, da bi na avtu radi malo šraufali je pa to lahko tudi prednost ;)
Ogrej mašino: Avta ne smeš ugasniti dokler se mašina ne ogreje drugače ti jo bo v 90% zalilo. Kar pa ni tak problem in imaš 101 načinov/navodil, kako ga spet vžgati.

Če še malo poenostavim, avto ni primeren za kratke vožnje, ogrej mašino, vsako vožnjo ga vsaj enkrat spravi do limitatorja, ne ga šparat pa pazi na olje in z avtom ne boš imel nobenih večjih problemov.

virtuoso89
Novinec

Napisal/-a virtuoso89 Pe feb 14, 2014 3:54 pm

Naj me kdo popravi če se ne motim, ampak se mi zdi da se za cestnino za wanklove motorje prostornino pomnoži z 2.

Daky
Nov uporabnik

Napisal/-a Daky Pe feb 14, 2014 3:56 pm

To je tut samo ena butasta govorica ki izhaja iz nevem kje. Wankla se je množilo samo pri ralliju ker je bila mašina premočna. Za normalen cesten avto se pa računa da je 1.3 mašina(najnižji rang)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 21 gostov