Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

dejanz75
Novinec

Re: VW PASSAT CC ali OPEL INSIGNIA

Napisal/-a dejanz75 So feb 15, 2014 5:03 pm

Jaz bi se izogibal DSG-ja...sem probal, pa mi je kr' neki, sploh tesna bočna parkiranja so "zabavna". Ali avtomatika (pri VW možno samo pri Tuaregu ter Amaroku) ali pa klasični ročni.

Sicer pa za svoje kilometre raje vzemi bencinarja, škoda dizla. Pa še rabljeni nimajo toliko km (je pa res izbira bolj slaba).

Neki takega:
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/vw ... eage=50000

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS So feb 15, 2014 5:18 pm

dejanz75 je napisal/-a:Jaz bi se izogibal DSG-ja...sem probal, pa mi je kr' neki, sploh tesna bočna parkiranja so "zabavna". Ali avtomatika (pri VW možno samo pri Tuaregu ter Amaroku) ali pa klasični ročni.

No rad bi slišal "strokovno" razlago razlike v bočnem parkiranju med DSG in tiptronikom. :roll:

Uporabniški avatar
Zmaj78
Novinec

Kraj: Mazda Mx-6 2.5i 24v LPG

Napisal/-a Zmaj78 So feb 15, 2014 5:32 pm

Kaj pa recimo Laguna coupe, sicer ne vem kakšne so cene, oblikovno pa se mi zdi izjemna! 8)

dejanz75
Novinec

Napisal/-a dejanz75 So feb 15, 2014 5:42 pm

peroRS je napisal/-a:
dejanz75 je napisal/-a:Jaz bi se izogibal DSG-ja...sem probal, pa mi je kr' neki, sploh tesna bočna parkiranja so "zabavna". Ali avtomatika (pri VW možno samo pri Tuaregu ter Amaroku) ali pa klasični ročni.

No rad bi slišal "strokovno" razlago razlike v bočnem parkiranju med DSG in tiptronikom. :roll:

Kaj naj razlagam strokovnjaku, ki misli, da je DSG enako avtomatski menjalnik s hidravličnim pretvornikom navora?
Kot da mi me spraševal za razliko med revolverjem ter double-action pištolo z odvodom smodniških plinov...zate pač ni razlike, saj oboje izstreli svičeno kuglo.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic So feb 15, 2014 6:10 pm

dejanz75 je napisal/-a:Jaz bi se izogibal DSG-ja...sem probal, pa mi je kr' neki, sploh tesna bočna parkiranja so "zabavna".

Ne vem kaj te moti glede parkiranja. Jaz pogosto parkiram v mestu (skoraj vsak dan) in nimam nikoli nobenih težav. Mogoče je na začetku malo nenavadno, ker nimaš direktne kontrole sklopke in se moraš malo navaditi finese z gasom, ampak kmalu (po par dnevih) se navadiš in vidiš da je v bistvu še lažje kot z ročnim menjalnikom.

Kaj naj razlagam strokovnjaku, ki misli, da je DSG enako avtomatski menjalnik s hidravličnim pretvornikom navora?

Tehnično je precej drugačen, v praksi pa je za voznika takorekoč isto. DSG vozim vsak dan, pred kratkim sem pa imel priložnost kar dodobra preizkusiti 25 let star ameriški avto s klasično avtomatiko, tak da vem, kaj govorim.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

mirkos
Novinec

Napisal/-a mirkos So feb 15, 2014 6:35 pm

Zmaj78 je napisal/-a:Kaj pa recimo Laguna coupe, sicer ne vem kakšne so cene, oblikovno pa se mi zdi izjemna! 8)

Klasični kupeji ne pridejo v poštev, saj zaradi otroka in lažjega dostopa želim imeti 4 oz 5 vratno limuzino. Drugače je pa po zunanjosti Laguna coupe res posrečen.

Se pravi če prav razumem...če bi se nagibal bolj k Passat CC-ju bi bolj priporočali DSG kot ročni menjalnik, pri Insignii pa ravno obratno? Ravno maloprej sem gledal da tudi Audi A5 sportback ni slab...ampak cenovno malo predrag... =P

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS So feb 15, 2014 6:46 pm

dejanz75 je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:

Kot da mi me spraševal za razliko med revolverjem ter double-action pištolo z odvodom smodniških plinov...zate pač ni razlike, saj oboje izstreli svičeno kuglo.

Ti raje preberi kaj sem napisal.
Zanima me razlika v praksi v parkiranju.

O menjalnikih me ne rabiš učiti, verjemi da razliko poznam bolje od tebe. Ampak pač lažje je izkrivljat besede drugih kot argumentirat svoje a ne.

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo Ne feb 16, 2014 2:51 pm

Passat 1.8TSI, problemov nobenih zaenkrat (zjutraj, ko ga vžgeš imaš občutek po zvoku zunaj da si taktor zakurblal, ampak po cca. 5-10s se umiri), tek je miren, papca 100 oktanca, 95ka mu ne diši preveč. Popapca kolikor mu daš - od 14l/100 po strogem mestu (Ljubljana, kratka relacija v konici max. 5 km) pa vse do dobrih 6l/100 na relaciji če voziš lepo umirjeno 110 + regionalka. Povprečje v 50k km je okoli 9 tam nekje. Motor je všečen za vozit. prožen, zvezno vleče, na AC pri 130km/h se vrti okoli 2500 obratov (se že dolgoooo nisem peljal po AC in se ne spomnim točno), rad se zvrti tudi proti rdečem polju in ga v celotnem delovnem območju ne zmankuje. Pelje se dobro, avto je čvrst, na 18" že lepo buta po lunkjah (zvok izpod koles čez luknjo, je na meji sprejemljivega - votlo zadoni) sem ter tja ti kakšen čriček zapoje kako pesmico (npr. rolo prtljažnega prostora se rad olgaša), prostora je veliko (ne zaostaja bistveno za Superbko)... Audio sistem, navkljub doplačilu za "ta boljšega" ni ravno nek presežek in sem bil realno razočaran nad Volkswagen premium sound-om. Servisi so okoli 220eur na pooblaščencu, gume niso ravno ugodne, ker ima malce čudne dimenzije - vsaka dimenzija ima 10mm večjo širino od "običajnih" (npr. 235/40/18 in 215/55/16, 235/45/17 itd itd), a vseeno še vedno bolj ugodne kot na Insignii.

Insignia: 2.0 96kW, star model se pelje na AC odlično, v mestu je okrona, tudi čez ovinke se zelo lepo čuti da voziš slabih 1.8t prazne mase. Poraba pod 5.5 ne gre. Ogromno knofkov, rabiš nekaj časa da izluščiš tiste pomembne...
2.0 avtomatik z 120kW - avtomatika dela zelo dobro, dokler se voziš umirjeno, ko si enkrat malce manj nežen s stopalko za gas, avtomatika malce spančka... V klanec tudi dolgo časa motor mori z 1500 obrati, preden se odloči vseeno dat prestavo nižje. Motor je lepo prožen spodaj, ga pa zgoraj hitro zmanjka - po 3600/3700 obratov (od oka), ga začne občutno zmanjkovat - najbolj se to čuti pri ostrem pospeševanju od 50 naprej in sicer v območju 100-110, ko ga začne zamnjkovat v tretji in ko prestavi višje, avto občutno bolj potegne in tudi lepše nabira hitrost. Motor v višjih obratih proizvaja zvok podoben kakšnemu staremu Traficu ali Boxerju (letnik okoli 2000) - starejša motorja sta bila precej bolj "kulturna", glede zvočne kulise in ropotanja znotraj kabine. Na splošno se mi zdi zvočna zatesnjenost pri novi Insignii slabša kot pri prejšnji. Podvozje je trdo, ampak neravnine pobira lepše kot Passat, tudi čez luknje deluje bolj suvereno, navkljub 19". Park senzorji delajo super (tu bi lahko od VWja šli na kak seminar h Oplu). Xenon na Insignini, me vsakič znova navduši - luči res svetijo fenomenalno. Gumbke so sicer pri novi Opelici odpravili, a kaj to pomaga, če so vse skupaj prestavili na touchscreen in dodali še miško(!?) za upravljanje z le-tem? Manuali so pomoje debelejši kot pri A380. Dobesedno se zgubiš v vseh menijih in podmenijih... Upravljanje klime so prestavili na touch ploščice, kar je pa zelo zanimiva rešitev, a ima zopet pomankljivost: po steklu rabiš malo manj kot udarjat, da dvigneš T (ni dobesedno, a pritisk ki je potreben za premik T je kar močan). Prostornost je bolj boga - sedeži so sicer dobri, a prostora za noge v drugi vrsti ni veliko, prtljažnik je bolj beraški (recimo butasta primerjava: Golf karavan VII ima večji prtljažnik, po občutku). Zmoti tudi zapiranje prtljažnih vrat, če niso električna - občutek imaš da zapiraš težka krilna vrata pred hišo (na starem modelu je električno zapiranje in sem imel čas občutit to res elegantno zadevo)...

Na koncu je povezetek takle: za vožnjo po AC in ob predpostavki da ne potrebuješ ogromno prostora Insignia, po mestu in za manevrirat, mi je passat občutno bolj simpatičen. Meni osebno bolj paše Passat (ergonomija je dobra - ko se vsedeš notri, ti je v manj kot minuti vse jasno kako kaj deluje in kaj je kje itd), medtem ko si pri Insignii bolj zgubljen. Meni osebno je Passat skorajda boljši kot celota, kot Insignia, ki ni slab avto a ji malce še manjka...

Zanima pa tudi mene, zakaj bi bil avtomatik (navaden ali DSG) lažji/težji za parkiranje!? :shock: Kvečjemu je lažje, ker pri ročnem imaš finese na sklopki in bremzi (se pravi dve pedalki), tu pa avto "rine" sam če je v prestavi, in vse kar rabiš dozirat je zavorna sila (se pravi ena pedalka)...

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Po feb 17, 2014 12:05 pm

Uvozi Passata 1.8 TSI DSG oziroma 2.0 TDI DSG in boš zadovoljen.

Če ga ne najdeš ( kar je skoraj nemogoče ) vzemi Insignio.

Le primerjava med Superbom in Passatom CC na zadnji klopi mi je smešna. Passat CC nima pol toliko prostora kot ga ima Superb.

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo Po feb 17, 2014 3:22 pm

simply je napisal/-a:Uvozi Passata 1.8 TSI DSG oziroma 2.0 TDI DSG in boš zadovoljen.

Le primerjava med Superbom in Passatom CC na zadnji klopi mi je smešna. Passat CC nima pol toliko prostora kot ga ima Superb.

Če to leti na mojo primerjavo, gre za primerjavo Passata Variant vs. Superb Combi vs. Insignia ST.

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Po feb 17, 2014 5:56 pm

Rabljene Insignije so na netu dokaj ugodne. Je kak poseben razlog da se kaj kvari ali je kaka druga finta ali pac samo gibanje cen ki niso pogojene z nekimi napakami?

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Napisal/-a simply Če feb 20, 2014 11:46 am

Pač Opel nikoli ni držal cene - zato tudi posledično nižje cene.

h4ck
Stalni uporabnik

Napisal/-a h4ck Če feb 20, 2014 2:38 pm

Ti si pa verjetno malo slep ne? Daj si malo poglej cene passatov,mondeo, c5 in ostalih? Je kar malo drazji od zadnjih dveh. Ne kar nekaj napamet

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Če feb 20, 2014 6:28 pm

Badzo je napisal/-a:
simply je napisal/-a:Uvozi Passata 1.8 TSI DSG oziroma 2.0 TDI DSG in boš zadovoljen.

Če to leti na mojo primerjavo, gre za primerjavo Passata Variant vs. Superb Combi vs. Insignia ST.

In ti še vedno drži to kar je on napisal glede prostora. Insignia je pa sploh neuporabna kot karavan z tistimi ful položnim zadkom in ozko notranjostjo.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream Če feb 20, 2014 7:34 pm

Znanec je zmenjal Meganea mk2 karavana za Insignio karavana, pa pravi da ne spravi noter veliko manj stvari. Sama oblika očitno.

pronet
Nov uporabnik

Napisal/-a pronet Če feb 20, 2014 11:30 pm

gasolinedream je napisal/-a:Znanec je zmenjal Meganea mk2 karavana za Insignio karavana, pa pravi da ne spravi noter veliko manj stvari. Sama oblika očitno.

jp, se strinjam, imam insignio st in ni nekega presežka v prtljažniku
ampak za moj okus, oblika poseka vse konkurente :D

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Napisal/-a simply Pe feb 21, 2014 11:39 am

h4ck je napisal/-a:Ti si pa verjetno malo slep ne? Daj si malo poglej cene passatov,mondeo, c5 in ostalih? Je kar malo drazji od zadnjih dveh. Ne kar nekaj napamet

Najprej prosim spremeni malček ton in odgovarjaj kulturno.

Oplu Insigniji cena pada bolj kot Passatu - o Mondeu in Citroenu pa nisem nikjer pisal. Nasplošno Opel dosti slabše drži ceno kot VW Passat - o tem je govora v tej temi.
Namreč tema se vrti v smeri Passata CC in Insignie in ne Mondea in C5.
Insignio trenutno drži nad vodo samo zaspanost konkurence - Laguna, Passat, C5 vse faceliftano, nič konkretno novega. A že koncem leta se bodo karte konkretno premešale in Oplu ne bo dosti pomagala faceliftana verzija Insignie z novimi CDTi motorji.

Če pa misliš, da trga ne spremljam se krepko motiš - resda sem presedal na druge znamke in imam z Oplom še najmanj izkušenj - že zaradi njihovega vsiljivega načina prodaje z leasingi ter 8 letnimi kasko paketi in v celofan zavitimi grancijami.

h4ck
Stalni uporabnik

Napisal/-a h4ck Pe feb 21, 2014 12:02 pm

simply je napisal/-a:
h4ck je napisal/-a:Ti si pa verjetno malo slep ne? Daj si malo poglej cene passatov,mondeo, c5 in ostalih? Je kar malo drazji od zadnjih dveh. Ne kar nekaj napamet

Oplu Insigniji cena pada bolj kot Passatu - o Mondeu in Citroenu pa nisem nikjer pisal. Nasplošno Opel dosti slabše drži ceno kot VW Passat - o tem je govora v tej temi.
Insignio trenutno drži nad vodo samo zaspanost konkurence - Laguna, Passat, C5 vse faceliftano, nič konkretno novega. A že koncem leta se bodo karte konkretno premešale in Oplu ne bo dosti pomagala faceliftana verzija Insignie z novimi CDTi motorji.

Če pa misliš, da trga ne spremljam se krepko motiš - resda sem presedal na druge znamke in imam z Oplom še najmanj izkušenj - že zaradi njihovega vsiljivega načina prodaje z leasingi ter 8 letnimi kasko paketi in v celofan zavitimi grancijami.

Odgovoril sem ti čistno normalno, cisto enako kot si ti napisal odgovor v temo ;)

Mi je pa čisto vseeno kaj ti spremljaš in kaj ne, kar se pa tiče "tona", pa nebom čisto nič spremenil. Če ti pa odgovor ne paše, ga preskoči.

Pa še to, Passati resnicno drzijo ceno, fl modeli so od 13.000€+ ;)

dennisCe
Novinec

Napisal/-a dennisCe Pe feb 21, 2014 12:31 pm

simply je napisal/-a:Pač Opel nikoli ni držal cene - zato tudi posledično nižje cene.

kateri jo pa bolje drži? MB, AUDI?? nov stane 60.000eur, čez dve leti ga prodaja za 35.000eur?? to ni izguba cene? :huh: :huh:

dennisCe
Novinec

Napisal/-a dennisCe Pe feb 21, 2014 12:33 pm

simply je napisal/-a:

malo poglej koliko bo/je GM vložil v razvoj opla! od leta 2013-2014 več (3-4) milijard eur!, in s tem bodo vsi modeli tudi posledično temeljili na novi platformi.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov