Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

peroRS
Mojster foruma

Re: Prvi avto - do 5k€

Napisal/-a peroRS Če mar 27, 2014 4:16 pm

Ja, ampak še enkrat ponavljam.
Če kupuješ avto, pa da ni glih za 500€ al pa jurja boš šel verjetno pred nakupom preverit tako račune kot vpise v servisno knjigo do tistega mehanika/firme, ki je gor podpisan(a)?

In v čem je potem račun bolj verodostojen kot servisna? ;)

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Napisal/-a ojnica Če mar 27, 2014 5:23 pm

1.9 navadni dizl bolje vzet vsaj TDI.

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Če mar 27, 2014 5:45 pm

peroRS je napisal/-a:Ja, ampak še enkrat ponavljam.
Če kupuješ avto, pa da ni glih za 500€ al pa jurja boš šel verjetno pred nakupom preverit tako račune kot vpise v servisno knjigo do tistega mehanika/firme, ki je gor podpisan(a)?

In v čem je potem račun bolj verodostojen kot servisna? ;)

Firma mora imeti kopije računov.

Nima pa kopije servisnih, ima samo evidence, in vprašanje kako je z vpisi v evidenco - pri nekaterih je, pri nekaterih morda ni...sicer so pa potem tudi servisi pri nepooblaščenih servisih. Nenazadnje tudi če delaš servis pri popoldancu, nekje material moraš kupiti - in če firma ni šla magično v stečaj, mora imeti kopijo računa. Simple as that. :)

Torej, če greš preverjat je servisna lahko že v štartu brezpredmetna, če avto ni bil servisiran na pooblaščenem servisu ali pa servis ne vodi evidence. Računi pa morajo v vsakem primeru biti nekje arhivirani, neglede na to kje in kako se je servisiralo - razen, če se je kupovalo dele na črno. Potem naj se pa prodajalec obriše pod nosom za kupnino (ali pa zniža ceno) - lekcija za naprej.

Glede pisanja računov vsepovprek: če prideš z poštemplanim originalom na firmo, in le-ta tega računa nima v evidenci, je to pomoje zrelo za inšpekcijo. Res nevem koliko firm bi šlo drezat v ta drek za nekoga, ki niti servisa pri njih ni delal (če je račun torej lažen).

Aesthetics
Stalni uporabnik

Napisal/-a Aesthetics Če mar 27, 2014 8:40 pm

Motor je 1.4, je pa res ga imam na trenutke težko nogo. Vožnja je večinoma mestna, občasno se naredi 100km po avtocesti.

Ste malce offtopic zavili, ampak dokler ima vsaj nekaj veze s temo, je meni odlično.

Seati, ki mi jih limate, so mi že bolj všeč. Sem malce prespal tole in je bencinar najbrž res boljša ideja. Pri porabi pa zgleda nikjer ne bom prišparal, zaradi mestne vožnje.

Kaj porečete še na Renault Megane, Opel Astra 1.7 CDTI in pa Opel Astra GTC (3 vrata) in malce dražja odločitev.

Uporabniški avatar
Beri
Novinec

Napisal/-a Beri Če mar 27, 2014 9:15 pm

Moj nasvet, kupi si avto in ne avtomobilistično znamko.
Za ta denar si kupi mlajše vozilo, cca 2008, od prvega lastnika z znano zgodovino in to je to.
Vedno govorim; ni važno koliko pije, važno je ,da ga ne peljem vsak mesec na servis.

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Napisal/-a ojnica Če mar 27, 2014 9:43 pm

No ja saj ne kupuje avto za 800 evrov, za prvo silo bi jaz šel na avtosejem v LJ in pogledal kaj bi mi bilo všeč, vseeno pa tam nikoli nebi kupil.

matejxx
Uporabnik

Napisal/-a matejxx Pe mar 28, 2014 9:19 am

Aesthetics je napisal/-a:Motor je 1.4, je pa res ga imam na trenutke težko nogo. Vožnja je večinoma mestna, občasno se naredi 100km po avtocesti.

Ste malce offtopic zavili, ampak dokler ima vsaj nekaj veze s temo, je meni odlično.

Seati, ki mi jih limate, so mi že bolj všeč. Sem malce prespal tole in je bencinar najbrž res boljša ideja. Pri porabi pa zgleda nikjer ne bom prišparal, zaradi mestne vožnje.

Kaj porečete še na Renault Megane, Opel Astra 1.7 CDTI in pa Opel Astra GTC (3 vrata) in malce dražja odločitev.

Sem ti že mislil, takoj priporočati, da bi si kupil Renault Megana, toda sem mislil, da želiš samo nemški avto in nisem potem nič napisal. Meni se zdi, da je bolje kupiti čim mlajši avto, po možnosti od prvega lastnika. Za takšno število kilometrov, ko jih delaš je boljše kupiti bencinarja.

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul Pe mar 28, 2014 7:38 pm

Beri je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:Dečko, ti nisi glih v stiku z realnostjo.
To se dela vsepovsod, v vseh panogah, pa se lahko pogovarjamo o avtih, mizah, zidarstvu, elektroniki ali pa hrani.

Boš rekel, da še nikoli videl, da ti je nekdo prodal eno stvar, napisal račun pa za drugo? Ali pa prodal za xx € na račun napisal pa yy €?
Poleg tega pa....a v ponarejeni servisni pa ni žiga (ime) firme, podpisa in opisa del? :lol:

Pa da ne bo kdo mislil, da to podpiram, a realnost je nažalost velikokrat taka.

Lej, če mi prodaš avto z računi, meni so računi merodajni.
Zakaj?
Če si delal veliki servis in si zraven avta dal račun za veliki servis in če je kaj narobe v roku starosti enega leta, tega računa, jaz z lahkoto grem uveljaviti reklamacijo.
Je kaj bolj jasno ?
Račun je obenem tudi garancija.

No, potm mi pa povej, če poznaš koga, ki ima shranjene račune za 10 let star avto, ker jaz ga ne.
Tako, da redko kdo ima pomoje za starejši avto shranjene račune.

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Pe mar 28, 2014 7:44 pm

Decembra 2006 sem kupil avto.. in od prvega dne (mojega lastništva), do danes so vsi računi v fasciklu ;) Pa je avto 2001 letnik.

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed Pe mar 28, 2014 7:46 pm

Jaz imam za 14 let star avto vpise v servisno knjižico, delovni nalog in račun za vsak servis. Od leta 2006, ko sem pred vgradnjo plina začel nadzirat porabo in stroške, pa tudi skoraj vse račune za gorivo (z vpisano kilometrino).

matejxx
Uporabnik

Napisal/-a matejxx Pe mar 28, 2014 8:08 pm

emozul je napisal/-a:No, potm mi pa povej, če poznaš koga, ki ima shranjene račune za 10 let star avto, ker jaz ga ne.

Poznam kar veliko takih, ki imajo shranjene račune. Tudi jaz sem med njimi. Račune vseh popravil in servisov, ki jih opravim shranim v eno mapo, tako da ne izgubim nobenega računa. Pa je sedaj avto star 10 let.

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Pe mar 28, 2014 10:19 pm

emozul je napisal/-a:
Beri je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:Dečko, ti nisi glih v stiku z realnostjo.
To se dela vsepovsod, v vseh panogah, pa se lahko pogovarjamo o avtih, mizah, zidarstvu, elektroniki ali pa hrani.

Boš rekel, da še nikoli videl, da ti je nekdo prodal eno stvar, napisal račun pa za drugo? Ali pa prodal za xx € na račun napisal pa yy €?
Poleg tega pa....a v ponarejeni servisni pa ni žiga (ime) firme, podpisa in opisa del? :lol:

Pa da ne bo kdo mislil, da to podpiram, a realnost je nažalost velikokrat taka.

Lej, če mi prodaš avto z računi, meni so računi merodajni.
Zakaj?
Če si delal veliki servis in si zraven avta dal račun za veliki servis in če je kaj narobe v roku starosti enega leta, tega računa, jaz z lahkoto grem uveljaviti reklamacijo.
Je kaj bolj jasno ?
Račun je obenem tudi garancija.

No, potm mi pa povej, če poznaš koga, ki ima shranjene račune za 10 let star avto, ker jaz ga ne.

Jaz sem 2 leta nazaj kupil rabljen avto, star 13 let. Vsi računi od A do Žnj od 2. lastnika (1. lastnica je bila samo v garancijskem obdobju + par let, vse na pooblaščenem servisu). In v mojem lastništvu tudi.

Kdor tega ne dela, si pač sam sebi jamo koplje. No, ne ravno jamo, jamico pa le, ker itak je butlov, ki kupujejo avte samo da vidjo neke čičkeračke po servisni, vsepovsod dovolj. Ampak tu se gre za princip in vestnega lastnika. Na koncu lažje držiš neko ceno pri prodaji, predvsem pa imaš čisto vest, da je prodaja rabljenega avta bila transparentna kakor se le da.

DrYuri
Nov uporabnik

Napisal/-a DrYuri Sr apr 02, 2014 8:25 pm

Samo za v razmislek, sodelovec prodaja http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=816 ... 01.4i%20CE Ko si ravno omenjal plin.

Uporabniški avatar
domen90
Stalni uporabnik

Napisal/-a domen90 Če apr 03, 2014 8:30 am

Jaz pa ne rabim računa, mam rajš 20 oz. 22% ceneje =P
Slika

Uporabniški avatar
Beri
Novinec

Napisal/-a Beri Če apr 03, 2014 11:15 am

atek
Novinec

Napisal/-a atek Po apr 07, 2014 8:02 pm

Zadnjič spremenil atek, dne Ne apr 20, 2014 10:22 am, skupaj popravljeno 2 krat.
Lp atek

Aesthetics
Stalni uporabnik

Napisal/-a Aesthetics To apr 08, 2014 4:14 pm

Najbolj se še vedno nagibam k Golf MK5, ampak za ta denar ni ponudbe. Obiskal že 3 take avte v LJ, na slikah spolirani oh in sploh, pridem tja pa po domače povedano "govno od avta".

Dve stvari sta zdaj še prišle na pamet : Seat Leon 1.9 TDI in pa ... Renault Megane 2010. Tukaj bi moral odšteti kar malce več (cene se gibljejo 7-7,5k€). Ampak po drugi strani je Renault, 5 let mlajši avto, 1. lastnik, cenejši servisi, edini Renault ki mi je lep v tem rangu.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 19 gostov