Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

dennisCe
Novinec

Re: škoda octavia

Napisal/-a dennisCe So maj 03, 2014 10:10 am

gusti85 je napisal/-a:Dober avto, ampak predraga. Škodam so zrastle cene kot, da so iz zlata. Prejšnji model octavie z buisness opremo in 1.6 16V se je prodajal v akciji za 14.444€ če se prav spomnem. Zdaj je pa vstopni model že pri 18k€. Za 25k dobiš že Mondeota z titanium opremo http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=737 ... 20Titanium , ali pa 164 konjsko insignio karavan z cosmo opremo http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=834 ... I%20Cosm... , ne pa octavie.

res je, sedaj pa primerjaj facelift insignio z octavio :lol: :lol: :lol: mislim, da moraš imeti krepko čez 40C vročine, da primerjava zdrži :D

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica So maj 03, 2014 11:16 am

dennisCe: Če je kaj smešno je to tvoja obsedenost z opli v vsaki temi. Hvala bogu, da obstajajo različni okusi.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

jordan
Novinec

Napisal/-a jordan So maj 03, 2014 11:25 am

shaq32 je napisal/-a:Po konfiguratorju 2.0 tdi elegance po moji izbiri pride skoraj 28k eur. Dodane 17-ke, kessy, xenon, led zadaj pa par malenkosti...
Bomo videli če bo kaj popusta... ker drugače je tole absolutno previsoka cena...

To je pa že spogledovanje z luksuzom. Škoda je racionalni nakup v osnovni različici, da bi pa kupoval bonbončke in plačal polovico več za enako škodo z enakim motorjem in enako zvočno izolacijo, potem pa bi zagotovo gledal vsaj audija oz. kaj drugega. Bi vsaj vedel, kaj sem kupoval oz. čemu sem se krepko stegnil.

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 So maj 03, 2014 2:40 pm

28k za Octavio ima smisel edino, če je v RS različici. Ostalo se mi ne zdi smotrno saj imaš na tem radarju realno pač boljša vozila. Privlačen avto a ne za 28 jurjev. Dobro sej pomoje lahko prideš s popusti blizu 25 (če kupuješ zelo dobro opremljeno Octo za 28) samo malo bo verjetno treba še počakat da se "naval" umiri.

Je pa seveda to hudoobno financiranje idealno za slovence. Čez 5 let bo pa glava bolela, ko bo avto star 5 let in bo treba še 6 jurčkov primaknit za plačilo ostanka vrednosti. Tko da bo večina itak dala staro za novo, ta ostanek vrednosti se bo s tega naslova izplačal pa še kakšnih 10% za polog bo ostalo za naslednjo. =P Je pa zadeva ugodna, če ni obresti. S tega naslova je to torej par jurjev popusta. ;)

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx So maj 03, 2014 3:45 pm

Financiranje je OK, sam cene škod so pa previsoke, še posebno se to opazi pri Rapidu, ki je na nivoju nizkocenovnikov, ceno ima pa takšno kot prejšna octa...
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Bucko99
Stalni uporabnik

Kraj: Around Ljubljana

Napisal/-a Bucko99 So maj 03, 2014 3:49 pm

evilfury je napisal/-a:A kam gre ta 150 konski dizl?

Odvisno česa si do sedaj navajen ;)

Kolega k ma Bmw 535d prav da nikamor ne gre, medtem ko znanec pravi da je premočen ( seaj vozi golfa tdi 100km) :o :)

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul So maj 03, 2014 3:50 pm

dennisCe je napisal/-a:
gusti85 je napisal/-a:Dober avto, ampak predraga. Škodam so zrastle cene kot, da so iz zlata. Prejšnji model octavie z buisness opremo in 1.6 16V se je prodajal v akciji za 14.444€ če se prav spomnem. Zdaj je pa vstopni model že pri 18k€. Za 25k dobiš že Mondeota z titanium opremo http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=737 ... 20Titanium , ali pa 164 konjsko insignio karavan z cosmo opremo http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=834 ... I%20Cosm... , ne pa octavie.

res je, sedaj pa primerjaj facelift insignio z octavio :lol: :lol: :lol: mislim, da moraš imeti krepko čez 40C vročine, da primerjava zdrži :D
ž

Ja, potem ima večina tukaj gor vročino?
Škoda je za moje pojme enostavno boljša od insignie.

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 So maj 03, 2014 4:24 pm

V čem je po tvoje boljša. Predvidevam da si vozil tako Insignio kot novo Octavio?

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul So maj 03, 2014 5:32 pm

Dr.M3 je napisal/-a:V čem je po tvoje boljša. Predvidevam da si vozil tako Insignio kot novo Octavio?

Sem vozil Insignio, pa octavio tudi, ker sta bili na mojem seznamu želja za nakup.
Ne pa novih modelov.
Sem pa bral test (samo malo za pofirbcat) citiram:
Na testu smo imeli tudi precej težav z elektroniko – sistem za opozarjanje na mrtvi kot v ogledalu je na malo bolj zaviti cesti lovil vse, od grmovja do ograj, že prvi dan so odpovedale aktivne dolge luči (že četrtič na Oplovh testih!), sistem za prepoznavanje prometnih znakov, sploh pa omejitev, bi najraje zabrisali skozi okno (če bi se vsaj dal izklopit), saj večinoma kaže same neumnosti in zanašati se nanj pomeni tvegati praznjenje denarnice in zbiranje kazenskih točk, vrhunec cele zgodbe pa je aktivni radarski tempomat s sistemom za preprečevanje trka. Nismo še doživeli, da reč preneha delovati v dežju. V obeh deževnih dneh na testu je avto preprosto prijavil, da je radar umazan in da ga naj očistimo (česa? nekaj dežnih kapljic?). Enkrat pa nam je sistem za preprečevanje trka ulovil avto na stranski cesti in zavrl kot pri norcih. Če bi imeli za sabo kolono, bi morali razlagati policajem...no, da je bila na cesti mačka, ker nam resnice tako ali tako ne bi verjeli. Za nameček je na visokoločljivostnem zaslonu nizkoločljivostna kamera za vzvratno vožnjo le pogojno uporabna, saj je slika interpolirana in preveč zmazana.

Octavia prejšni model:
bolj prostorna
manjša poraba
motor bolj odziven
kilometri ne lažejo toliko (gledano po garminu)
pleh se mi zdi boljši
črički so desetkrat manjši,...

Zmoti me samo komentar dennicaCE, ki non stop hvali ople, ki so pa zelo daleč od tega, da bi bili zanesljivi.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan So maj 03, 2014 6:04 pm

Načeloma je nakup Octavie odličen in (še vedno) dovolj racionalen - a le do tistega trenutka, ko lista dodatne opreme ostaja v zmernih mejah. Stvar diskutabla tako nastopi pri kakšnih polno opremljenih različicah, ko se s svojo ceno že nevarno bliža sferam koncernskega Passata ali pa celo družinskega Superba. Nenazadnje imajo avtomobilski modeli iz višjih razredov določene kose opreme že v serijski opremi, ki je pri Octaviji še doplačilna.

Vsaj pri prejšnji generaciji Octavie je tako veljalo malce nenapisano pravilo, da so kupci prvenstveno pogledovali k Octaviji z motorizacijo 1.9 TDI (kasneje k 1.6 TDI) - če gledamo zgolj dizelsko motorizacijo (ki pa je bila tudi najbolj iskana). Vsi ostali, ki pa so si zaželeli močnejšo motorizacijo (2.0 TDI) pa so se raje odločali za malenkost dražjega in "prestižnejšega" Passata (ipd ...). Predvidevam, da bo pri novi generaciji zgodba podobna, še posebej ob prihodu nove generacije Passata letos jeseni.

Tudi sam bi pri novi Octaviji za ceno 30 tisočakov gledal le različici RS ali pa prihajajočega štirikolesno gnanega Scouta. Pri polno opremljenem modelu z DSG menjalnikom z nekaterimi dodatki pa že raje pogledoval k Superbu.
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
shaq32
Novinec

Kraj: NM

Napisal/-a shaq32 So maj 03, 2014 7:31 pm

jordan je napisal/-a:
shaq32 je napisal/-a:Po konfiguratorju 2.0 tdi elegance po moji izbiri pride skoraj 28k eur. Dodane 17-ke, kessy, xenon, led zadaj pa par malenkosti...
Bomo videli če bo kaj popusta... ker drugače je tole absolutno previsoka cena...

To je pa že spogledovanje z luksuzom. Škoda je racionalni nakup v osnovni različici, da bi pa kupoval bonbončke in plačal polovico več za enako škodo z enakim motorjem in enako zvočno izolacijo, potem pa bi zagotovo gledal vsaj audija oz. kaj drugega. Bi vsaj vedel, kaj sem kupoval oz. čemu sem se krepko stegnil.

Res je, se popolnoma strinjam s tabo. Vendar problem je, ker ima že sam paket opreme zelo visoko nastavljeno ceno, potem zraven pa še par bonbončkov...
2.0 tdi Elegance je dobrih 24k, pa sigurno manjka še par malenkosti da sem zadovoljen. :D
Na primer 1.4 tsi 140 je 2k eur cenejši, ampak jo moram obvezno preizkusit.

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Ne maj 04, 2014 12:16 am

Za 28 jurjev imaš A4 iz salona. Sigurno boljše vozilo v večini aspektov. Že res da z manj opreme ampak sigurno se pelje boljše z boljšo zvočno izolacijo ter materiali (sredinski tunel je v Octavii cheap). Al pa Passata HIghline če želiš ostati v koncernu. Dejmo bit resni fantje. :DDD :D Kakorkoli... vsakemu svoje a ne.

dennisCe
Novinec

Napisal/-a dennisCe Ne maj 04, 2014 7:05 am

Emozul,

od kdaj bo pa škoda boljša od opla?? sploh pa octavia, kjer je zasnova avta stara že 13! let! Škoda diskutirat z ljudmi, ki ne vejo kaj govorijo. :lol: lp

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Ne maj 04, 2014 7:10 am

dennisCe je napisal/-a:Emozul,

od kdaj bo pa škoda boljša od opla?? sploh pa octavia, kjer je zasnova avta stara že 13! let! Škoda diskutirat z ljudmi, ki ne vejo kaj govorijo. :lol: lp

Dej malo povej.... tole me res zanima. Sicer pa imaš privat sporočilo.

lp

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne maj 04, 2014 7:28 am

Dr.M3 je napisal/-a:Za 28 jurjev imaš A4 iz salona. Sigurno boljše vozilo v večini aspektov. Že res da z manj opreme ampak sigurno se pelje boljše z boljšo zvočno izolacijo ter materiali (sredinski tunel je v Octavii cheap). Al pa Passata HIghline če želiš ostati v koncernu. Dejmo bit resni fantje. :DDD :D Kakorkoli... vsakemu svoje a ne.

Če ste že vsi drugi na tem nivoju, bom pa še jaz. A4-ka za 28 jurjev so j***a!
Octavio za tak denar dobiš s komplet usnjem, električnimi ogrevani sedeži in še pa še dodatne opreme.
Audi ima pa navadne klopce, pelje se nič bolje, enako velja za zvočno izolacijo. Tako da se je za vprašat, kdo ima boljše materiale (za isti denar!).
Poleg tega v A4-ki normalno visok človek zadaj drsa s koleni po prednjih sedežih, z glavo pa ob strop.
Pa ne mi kle o realnosti. Eni še vedno živite v preteklosti in že ko vidite 4 krogce avtomatsko mislite, da je avto oh in sploh boljši.
Še nedavno so imeli zadnje šipe na koruzo, sam važno da je AUDI, a ne.

Octavia Elegance 2.0 TDI
dizel / 110 kW/150 KM / 6-stopenjski / 5-vrata
Uradno izmerjena poraba goriva: 4.1l/100km
Emisija ogljikovega dioksida (CO2): 106g/km
Emisije dušikovih oksidov (NOx): 0,125g/km EUR 22.885,67
Zunanji laki
Candy bela EUR 0,-
Sedežne prevleke Elegance črna
Barva notranjosti: sedež:črna - vrata:črna
Talna obloga: črna
Armaturna plošča: zgornji del:črna - spodnji del:črna

"Parking Assistant 2.0" Podrobnost Slika 563,46
aktivni tempomat "ACC" Podrobnost EUR 615,47
aluminijasta platišča "DENOM" 17" Podrobnost EUR 173,24
biksenonska žarometa + LED Podrobnost Slika 1.017,96
električno nastavljiva voznikov in Podrobnost Slika 684,35
električno nastavljivi, poklopni in Podrobnost EUR 0,-
LED zadnje luči Slika 118,14
meglenki spredaj z dinamično funkcijo Podrobnost EUR 17,14
oblazinjenje usnje EUR 1.346,97
ogrevana sprednja sedeža Slika 170,17
ogrevanje vetrobranskega stekla Slika 176,30
usnjen 3 kraki večfunkcijski volan Podrobnost Slika 14,36
zvočni sistem "Canton" Podrobnost Slika 422,02
Skupaj: EUR 28.205,23

"Premium" Audiji se začnejo pri vsaj 3.0TDI, quattro, s tem pa tudi ceno nad 50.000€.

Tebe bi mogli moderatorji prijet v roke, saj v vsakem postu samo neumnosti trosiš.

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul Ne maj 04, 2014 8:07 am

Glej, to sem jaz napisov po mojih izkušnjah.
Ti si daj pa opla, vtetovirat na čelo.

meganer
Uporabnik

Napisal/-a meganer Ne maj 04, 2014 8:13 am

Sam sem imel tudi octavio, zato je prisla nova v ozji izbor. Sem sel gledat za foro novo in sem imel pogoj tempomat, rokonaslon, in da je karavan ter dizel. Cena je bila mislim da 21000 z financiranjem. Tukaj se je ze zalomilo, pa pravi trgovec ce se greva peljat. Ko sem speljal semsi rekel ne po 500metrih. Glasen motor (bilo je -1) zadnja prema nabijo kot v jugotu. Skratka razocaran podolgem in poces pa tud nek sparovc ni. To je moje mnenje. Sem sel se megana pogledat 1.5dci karavan 14500 z vso opremo in ful garancija 5 let. 5500 razlike pa 5 let full garancije. Tukaj se je pa ze za vprasat. Potem sem pa slucajno ujel grandsenica 1.9dci 2011 za slabih 9 jurjev sem pa samo vzel in mi ni zal tud 1%. Kolega ima octavio 1.6 tanovo in pije cca 6 litrov ob normalni voznji po ac. In skakanje. Meni pa 6.5 pa je visji, tezji,..... pej probat par avtov. Sploh ce imas otroke ...... sam imam dva in ne grem v karavana za noben denar. Kot pravi fotr raj 10let starga terenca kot novega malcka ima 2km hriba za domov. Vzem si cas

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Ne maj 04, 2014 12:54 pm

peroRS je napisal/-a:

Tebe bi mogli moderatorji prijet v roke, saj v vsakem postu samo neumnosti trosiš.

Mu sledimo, a potrebe po "rokovanju" ni, saj se je že sam onemogočil v očeh praktično vseh. Na ostanku pa očitno pridno dela... :mrgreen:

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Ne maj 04, 2014 1:19 pm

dennisCe je napisal/-a: octavia, kjer je zasnova avta stara že 13! let! Škoda diskutirat z ljudmi, ki ne vejo kaj govorijo

Težko je spregledat navedbe ljudi, kot si ti, ki pojma nimajo o čem pišejo :roll:

Kakšna neki naj bo zasnova, če pa avto stoji na koncernski platformi. Prva generacija (1U), ki je prišla na trg nekje v letu 1996, kar je mimogrede več kot 13 let, je stala na osnovi PQ34. In ta osnova je bila enaka kot pri takratnih modelih Audi A3 (8L), Golf Mk4 (1J), Bora/Jetta (1J), Leon (1M), Toledo (1M).
Druga generacija stoji na platformi PQ35 kar je spet enako kot ostali modeli znotraj koncerna: A3 (8P), Golf Mk5 (1K), Jetta Mk5 (1K), Golf Mk6 (5K), Eos, Scirocco Mk3, Volkswagen Tiguan, Leon (1P), Toledo (1P), Altea, Yeti.

Bistvo vsake zasnove je arhitektura avtomobila oziroma platforma, ki jo sestavlja skupek komponent, kamor spadajo vzmetenje, dno, tank za gorivo, motorni prostor...

In sedaj mi prosim pojasni od kod 13 let stara zasnova pri avtu, ki stoji na novi modularni platformi MQB, ki pri skupini vw nadomešča stare PQ25, PQ35 in PQ46 platforme.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply To maj 06, 2014 9:50 am

Vsekakor za 25.000 EUR dobiš že konkretno opremljenega Passata Variant 2.0 TDI bluemotion 140KM.
S tem mislim na navigacijo RNS315, xenon žarometi, bluetooth povezavo, vzvratno kamero, PDC spredaj/zadaj ter še nekaterimi bonbončki.
Res je, da je model v odhajanju - ampak v udobju je še zmeraj razlika.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov