Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

peroRS
Mojster foruma

Re: Stare limuzine

Napisal/-a peroRS To maj 13, 2014 2:34 pm

Rauchmann je napisal/-a:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=8455884&show=1&avto=Renault%20R%2025%202.2i%20EXCLUSIV

razum pravi kappa, srce pa R25... :D

U matr, tole je že redkost. Klasika :)
Kolk so meni všeč ti fotelji iz starih avtov :DDD 8)

Se tud en V6 prodaja, sam je cena temu primerna oops

Uporabniški avatar
Rauchmann
Novinec

Napisal/-a Rauchmann To maj 13, 2014 2:38 pm

Samo s tistim oglasom nekaj ni v redu, ta avto se je prodajal ene 4 mesece nazaj za 1500 €. Sedaj pa isti avto (spomnim se identičnih slik) za 6000 € :o

Je pa tisti R25 od zadaj že malo zgužvan... ne zgleda pa nekam zarjavel. Še vedno se mi najbolj dopade tista kappa, katere link sem že bil prilepil pred enim mesecem, ker R25 je pa le malo starejši pa nevarnejši v primeru trka. Ampak kaj ko je R25 moj sanjski avto :D tako je ljudje, sanje so eno, resničnost pa drugo.
Zadnjič spremenil Rauchmann, dne To maj 13, 2014 2:43 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Locher
Uporabnik

Napisal/-a Locher To maj 13, 2014 2:42 pm

Rauchmann je napisal/-a:Samo s tistim oglasom nekaj ni v redu, ta avto se je prodajal ene 4 mesece nazaj za 1500 €. Sedaj pa isti avto (spomnim se identičnih slik) za 6000 € :o

Uf! 6000 je malo huda cena. Za ta denar bi potem raje vzel kakega Avantime-a. Misliš avto "restavrirat" (lisko.style) in ga imeti vrsto let?

Uporabniški avatar
Rauchmann
Novinec

Napisal/-a Rauchmann To maj 13, 2014 2:45 pm

Nekako tako, ker bi kupil avtomobil za okoli tisočaka, drugega tisočaka pa prihranil za popravila in morebitne obnove, ker bi res rad nek star avto ohranil za bodoče rodove. Sem nekaj časa to razmišljal o svojem 18 let starem cliu, samo kaj ko so to najbolj neprijetna leta za avto, ko je že "stara kripa", do oldtimer staža pa je še daleč.

Uporabniški avatar
Locher
Uporabnik

Napisal/-a Locher To maj 13, 2014 3:01 pm

Rauchmann je napisal/-a:Nekako tako, ker bi kupil avtomobil za okoli tisočaka, drugega tisočaka pa prihranil za popravila in morebitne obnove, ker bi res rad nek star avto ohranil za bodoče rodove. Sem nekaj časa to razmišljal o svojem 18 let starem cliu, samo kaj ko so to najbolj neprijetna leta za avto, ko je že "stara kripa", do oldtimer staža pa je še daleč.

Tisočak pri teh avtomobilih je izjemno majhna enota, ko gre za popravila. V tem primeru kupi samo res ohranjenega, tudi, če je dražji.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To maj 13, 2014 3:49 pm

Kupi Safrana pa je:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=844 ... rway%202.5
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=842 ... rane%202.5

Pomoje je za tak denar to to. Relativno "novejši" avto, naložen z opremo (xenon, avtomatska klima, usnje, elek. sedeži itd.), motorizacija dobra.

Uporabniški avatar
Rauchmann
Novinec

Napisal/-a Rauchmann To maj 13, 2014 4:03 pm

Se mi nekako zdi da je tista prej omenjena kappa še najboljša izbira, sem se pozanimal glede nje na alfa forumu in gre res za dobro ohranjen primerek. Ali pa kak res kul safrane.

Uporabniški avatar
Locher
Uporabnik

Napisal/-a Locher To maj 13, 2014 4:55 pm

Rauchmann je napisal/-a:Se mi nekako zdi da je tista prej omenjena kappa še najboljša izbira, sem se pozanimal glede nje na alfa forumu in gre res za dobro ohranjen primerek. Ali pa kak res kul safrane.

O Kappi ne vem veliko, o Safranu pa nekaj. Od zgornjih dveh predlogov je goriški verjetno bolj "loaded". Ima pa alu platišča od Ph1.

Uporabniški avatar
naliM
Novinec

Kraj: Maribor - okolica

Napisal/-a naliM Če maj 15, 2014 9:06 pm

Rauchmann je napisal/-a:Se mi nekako zdi da je tista prej omenjena kappa še najboljša izbira, sem se pozanimal glede nje na alfa forumu in gre res za dobro ohranjen primerek. Ali pa kak res kul safrane.

Glede na to, da imaš rad francoze, potem veš, da so bili s precej velikimi limuzinami problemi že, ko so bili novi. Mene Safrane in XM nista prepričala že v časih, ko sta bila aktualna (15-20 let nazaj). Takrat bi se npr. raje odločil za Citroena CXa. Od francozov bi sedaj zaradi rekosti in zanimivosti kupil R Avantima, pa Citroena C6...
Italijani: so fajn, ko delajo, a že takrat je treba poslušati vsako malenkost, paziti vsak madež pod avtom, ... Imel Dedro Integrale, Una Turbo, ... a sem enostavno imel dovolj presenečenj, ki so bila rezultat šlamparije pri načrtovanju in sestavi avtomobila.

Pa še o nemcih: občasno se da dobiti za smešen denar kakega Audija 100/A6 z 'običajnim', pod 200KM motorjem za smešno ceno, v vrhunskem stanju. Prednost nemcev je, da imajo veliko bazo uporabnikov, ter s tem veliko bazo znanja ter zalogo rezervnih delov in da so (predvsem bencinski) modeli do sredine '90ih let praviloma zelo vzdržljivi. Minus je ta, da so ti avti pogostejši in morda danes z vidika redkosti manj zanimivi. Sicer se tudi tu najde kakšna izjema (jaz sem nekaj let nazaj tako naletel na Audija V8 4,2 Q, kateri me je na testni vožnji popolnoma presenetil :o ), a bo verjetno nekoliko nad tvojim proračunom in zaradi močnega motorja dražja za vsakodnevno uporabo.

Pri avtih take starosti nujno pojdi na ogled in temeljit preizkus. S seboj vzemi koga, ki se spozna na avte in ni kontaminiran z željo po nakupu, da ti bo za realno podporo.
Osebno sem vedno iskal (naj)močnejše modele avtov v najboljšem stanju, kar se jih je dalo dobiti na trgu rabljenih. Računaj na to, da lahko v slabo ohranjen, nevzdrževan in poceni avto zmečeš vso razliko do boljšega in dražjega avta, pa ta nikoli ne bo primerljiv z avtom, ki je že v startu dobro ohranjen in deluje kot celota (brez čričkov, improvizacij, polovičnih popravil).
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 11 gostov