Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

dennisCe
Novinec

Re: Ford Fiesta 1.0 ecoboost (100 KM) oz. avto do 11k €

Napisal/-a dennisCe So apr 19, 2014 9:29 am

Emozul, poglej Notea, boš rekel, da je corsa super!

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica So apr 19, 2014 9:33 am

King1 je napisal/-a: Če pa lahko dodam pa je zame tole boljše in tudi mama verjetno ni več trideset stara.... lažje vstopanje, izstopanje.... višji in preglednejši avto.

Se podpišem ;)

Sem imel štiri leta prvi model Note-a 1.6, ki sem ga kupil novega takoj, ko je prišel k nam in je bil idealen za skakanje not/ven, brez visokih pragov in ravno prav visok za sedet.

Novi je sicer 2cm nižji, vprašanje je koliko se to pozna napram staremu modelu. Največja zamera gre dejstvu, da so se odpovedali 1.6 atmosfercu, ki je bil za svojih 110KM dovolj poskočen in neproblematičen.

dennisCe je napisal/-a:
dennisCe je napisal/-a:Vidim, da pišete /še posebej zadnji uporabnik/ o novem nissanu note. Mogoče je res kvaliteten avtek ampak lepo vas prosim.. poglejte v živo notranjost avta in vas bo minilo do življenja-dobesedno

Ah, ne pretiravaj! Še nihče ni šel zaradi avtomobilske notranjosti na štrik :mrgreen:

Da je avto v notranjosti plastičen je res, vendar kakšne krize zaradi tega vendarle ni in ne vem zakaj v vsaki temi, ko nanese na ta model izpostavljaš plastiko, ko pri konkurenci večinoma ni nič drugače. Bolj je problem v vstopnem trivaljniku, ki bi ga osebno črtal iz seznama. Prednost je zagotovo udobje, prostornost in višje sedenje... na koncu je vse odvisno kaj je posamezniku všeč. V voznosti se pa s fiesto nihče v tem razredu ne more primerjat. En velik plus je tudi 1.0 ecoboost, ki je v focusu prijetno presenetil ;)

Ti izpostavljaš opla s katerim imam pa sam zelo slabo izkušnjo. Ne toliko s corso c, ki sem jo imel kot z oplovo tehnično službo, ki je ena sama katastrofa. Da ti zavrnejo vse reklamacije od corse pa do signuma in njegove serijske napake na volanski letvi - pri koloni od vhoda v dvorišče avtotehne do celovške, je kretenizem brez primere.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik So apr 19, 2014 9:38 am

denis tak al tak te corse v vsaki temi forsira, da je že brez veze pisat zakaj niso v rangu konkurence...

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder So apr 19, 2014 9:41 am

Corsa je poceni ker bo kmalu prišel ven novi model. Danes kupiš novo, že jutri imaš staro.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

dennisCe
Novinec

Napisal/-a dennisCe So apr 19, 2014 9:51 am

Očitno res govorite vsi na pamet, ker druge razlage ni. Prosim, če obiščete Nissanov prodajni salon pa pogledate kar sem govoril o notranjosti! Glede na to, da sem testiral tudi polota, kjer me moti resnost armature, ampak kvaliteta je pa v primerjavi s tem nissanom 10 let v naprej.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 So apr 19, 2014 9:51 am

emozul je napisal/-a:Jaz sem vozil corso (nadomestnega) in je notri res katastrofa, za moj okus!

Tudi sam imam iste izkušnje... ampak to sem jast k sem navajen prefinjenosti v povprečnem 50% švabu.... ;)

lp

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 So apr 19, 2014 9:54 am

dennisCe je napisal/-a:Očitno res govorite vsi na pamet, ker druge razlage ni. Prosim, če obiščete Nissanov prodajni salon pa pogledate kar sem govoril o notranjosti! Glede na to, da sem testiral tudi polota, kjer me moti resnost armature, ampak kvaliteta je pa v primerjavi s tem nissanom 10 let v naprej.

A vseeno za corso ene 7 let sigurno kajne? :roll: :roll:

lp

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx So apr 19, 2014 9:57 am

King1 je napisal/-a:
dennisCe je napisal/-a:Očitno res govorite vsi na pamet, ker druge razlage ni. Prosim, če obiščete Nissanov prodajni salon pa pogledate kar sem govoril o notranjosti! Glede na to, da sem testiral tudi polota, kjer me moti resnost armature, ampak kvaliteta je pa v primerjavi s tem nissanom 10 let v naprej.

lp

Glih kej pred njo pa tud ni, pa glede na to da sem imel oba avta mislim da vem kaj govorim. Res ne štekam kak lahk opevate polota kot nek presežek, ko je pa res čist povprečen avto in nič ne izstopa od konkurence, razen v kvarljivosti TSI in zanič zavorah... :mrgreen:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 So apr 19, 2014 10:00 am

maniaxxx je napisal/-a:
King1 je napisal/-a:

lp

Glih kej pred njo pa tud ni, pa glede na to da sem imel oba avta mislim da vem kaj govorim. Res ne štekam kak lahk opevate polota kot nek presežek, ko je pa res čist povprečen avto in nič ne izstopa od konkurence, razen v kvarljivosti TSI in zanič zavorah... :mrgreen:

Corse D ti nisi imel...

lp

p.s. kar se tiče polota in presežka pa da ne bi. Sam sem bil na drugi strani telefona ko je človek prihajal po njega in si bil eno uro oddaljen od tega da avto realno gre od tebe... takrat mi je žal, da nisem snemal kako si ga hvalil. Bodi dec in priznaj ne pa da pljuvaš čez njega.

dennisCe
Novinec

Napisal/-a dennisCe So apr 19, 2014 10:07 am

če je tale nissan vreden 12k ,potem je tole tisočkrat boljša izbira za isti denar: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=839 ... ow=1&avto=

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik So apr 19, 2014 10:26 am

dennisCe je napisal/-a:če je tale nissan vreden 12k ,potem je tole tisočkrat boljša izbira za isti denar: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=839 ... ow=1&avto=

S tem, da ima note tempomat, avtomatsko klimo, alu platišča...

ON topic: meni se zdi nova fiesta sploh z ecoboostom odlična izbira in kar top v razredu. Motor je pa že tudi dolgo na trgu, tako da ne dvomim, da so že popravili morebitne probleme.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder So apr 19, 2014 11:06 am

maniaxxx je napisal/-a:zanič zavorah... :mrgreen:

Zakaj ti zavore od polota niso všeč?
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic So apr 19, 2014 11:34 am

Tempomat, 5 let neomejene garancije, 10.500€:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=838 ... .2%20TREND

Ima pa Note več varnostne opreme, kar pa tudi ni kar tako.

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus So apr 19, 2014 12:33 pm

Blinder je napisal/-a:Corsa je poceni ker bo kmalu prišel ven novi model. Danes kupiš novo, že jutri imaš staro.

To za njegovo mamo res ni ovira. Verjetno ne bo avta prodajala čez 2 leta, ko bi to dejansko igralo vlogo. Pa še model je dobro preverjen.

Gosic je napisal/-a:Tempomat, 5 let neomejene garancije, 10.500€:

To zgleda kar dober deal. Vprašanje je le, če tempomat res rabi.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica So apr 19, 2014 12:58 pm

Blinder je napisal/-a:

Zato, ker niso bile kos brutalnosti tsi-ja, ko je bil maniaxxx za volanom :DDD :mrgreen:
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx So apr 19, 2014 8:22 pm

King1 je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:
King1 je napisal/-a:

lp

Corse D ti nisi imel...

lp

p.s. kar se tiče polota in presežka pa da ne bi. Sam sem bil na drugi strani telefona ko je človek prihajal po njega in si bil eno uro oddaljen od tega da avto realno gre od tebe... takrat mi je žal, da nisem snemal kako si ga hvalil. Bodi dec in priznaj ne pa da pljuvaš čez njega.

Nisem je imel jaz sta jo pa imala moja dva tako da je poznam do obisti verjemi. Ja sem ga hvalil, sem imel slab trenutek, ampak sem kasneje dojel da je daleč od tega kar nekateri govorijo o VW, itak pa js vsak avto ko gre pogrešam v tistem trenutko, ne glede a to kak šrot je.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx So apr 19, 2014 8:25 pm

yashica je napisal/-a:
Blinder je napisal/-a:

Zato, ker niso bile kos brutalnosti tsi-ja, ko je bil maniaxxx za volanom :DDD :mrgreen:

niti ne zaradi brutalnosti TSI-ja, ampak zaradi tega, ker razen corse C bencinar še nisem vozil avta s slabšimi zavorami...pa še za corso nisem ziher da ma slabše :mrgreen: :roll:

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul So apr 19, 2014 8:29 pm

Gosic je napisal/-a:Tempomat, 5 let neomejene garancije, 10.500€:

Evo, ta se meni tudi dopade.

dennisCe
Novinec

Napisal/-a dennisCe So apr 19, 2014 10:33 pm

Re: Nakup Nissan Note-a
Odgovorrobertos_664 » So apr 19, 2014 10:06 pm

Notranjost novega nota je mene kot lastnika starega modela, tudi zelo razočarala. Slaba plastika, usnje na volanu samo na najdražjih opremah, oblika armaturne plošče... ne vem kaj so delali, škoda...

Končno nekdo, ki je primerjal oba avta. Tisti, ki ste tukaj nasprotovali tej trditvi se vidi, da samo bučke lušite in dejansko ne veste kaj govorite in s tem škodite avtorju teme! Po večini ste večinoma vedno taki, ki ne preverite dejanskega stanja oz. trditve nekoga, ampak samo da oporekate in si nabijate poste seveda na škodo avtorjev teme. :roll: :roll: :roll:

PS: se strinjam, hyundai i20 je tudi po mnenju večine poznavalcev top izbira, ker ima EDINI 5 let BREZ omejitve kilometrov, kar lahko VW in ostali konkurenti samo SANJAJO ;)

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 So apr 19, 2014 11:08 pm

Hvala za taka in drugačna mnenja, odločit pa se bo morala v končni fazi sama, ko opravimo še preostale testne vožnje.

Moram pa malo pokomentirat nekatere stvari, ki ste jih napisal:
1. Nimam predsodkov pred nobeno znamko in vedno puščam odprte vse možnosti tudi kadar kupujem zase. In nemške znamke so pri meni takoj za japonskimi in korejskimi. Vendar ne mislim predlagat avta, ki že v samem štartu presega zastavljen budžet in ki ima na podlagi izkušenj določenih uporabnikov potencialno problematičen motor. Vemo za katero znamko in za kater motor gre...
2. Tudi sam sem predlagal naj gleda ter tudi sproba avte kjer se višje sedi. Ampak začuda napram večini penzionistov ne vidi prednosti v višjem sedenju, niti pri vstopanju/izstopanju v/iz vozila. Mogoče zato, ker je nižje rasti in ta višina ne pride do izraza. Je pa dejstvo, da so v zadnjih 10 letih tudi običanji avtomobili pridobili na višini, kar se odraža tudi pri sedenju, ki je višje, če primerjam npr. staro in novo Fiesto ali katerikoli avto v razredu. Sicer pa opažam, da (poleg penzionistov) cenijo višje sedenje predvsem višjerasli ljudje, vsaj tisti, ki jih jaz poznam. Recimo eden od sovoznikov, s katerimi se vozim v službo je take sorte, občasno ima probleme s hrbtom in se mu je prava muka vsesti v običajen avto. Sam pravi, da so zanj primerni samo enoprostorci in SUV-i. Na drugi strani pa se zopet dosti takih vozil kupi, ker so pač modna muha, o tem je bilo že tudi dosti povedanega...
3. Nissan Note-a smo sprobal, kot rečeno motorju manjka zmogljivosti, je pa na drugi strani najbolj varčen. Žal je to trenutno edini bencinski motor v ponudbi, kmalu bo v ponudbi 1.2T, ki pa bi znal biti zanimiv. Glede notranjosti in plastike sem tudi sam opazil, da je ena izmed bolj cenenih predvsem na otip, ampak avto je sestavljen ok, ker med testno vožnjo ni bilo slišati čričkov. Podobno kot pri Jazz-u moti manjko usnjenega volana, ki je na voljo zgolj v najbolj opremljeni različici.
4. Tudi sam sem ji predlagal naj si ogleda Kio Rio ter Hyundai i20, predvsem Rio ji je bil na zunaj všeč. Toda omenjena avtomobila imata en zelo moteč ergonomski kiks za nižjerasle ljudi in sicer to, da se z nogami zadevajo v spodnji del armaturne plošče, ko je sedež pomaknjen povsem naprej. Ob pomiku nazaj pa več ne doseže pedal. Torej odpade, žal. Takisto odpadeta Kia Venga/Hyundai ix20 zaradi tega, ker sta enostavno predraga (cena se prične pri 12k eur s precej skromno opremo). Korejci s cenami niso več to kar so še par let nazaj bili.
5. Glede opreme ni zahtevna oz. raznorazne moderne zadeve (touchscreen, bluetooth) so ji prej moteče kot pa koristne. Celo klimo ima rajši ročno kakor pa avtomatsko. Kdorkoli ima v familiji kakega starejšega voznika točno ve, o čem govorim... Glede motorja,... hja 1.0 ecoboost jo je navdušil. Ne gre se le za moč in pospeške, ki jih morda res ne rabi... ampak, všeč ji je bila vsesplošna voznost, odzivnost v nižjih obratih, daljša prestavna razmerja in ugodna poraba. Mogoče bi res morala sprobat še kakega TSI, TCE,... če ne drugega za primerjavo. Se pa zavedamo potencialnih problemov teh mlinčkov, nad katerimi sem tudi sam skeptičen in imam osebno rajši pot, ki so jo npr. ubrali pri Mazdi - t.i. "rightsizing" namesto "downsizinga". Kar nam pa v konkretnem primeru nič ne koristi, ker aktualna Mazda 2, ki se počasi poslavlja, ni bila deležna "skyactive" tehnologije. Ampak dokler mi nekdo ne najde enega samega primera bodisi na netu bodisi iz lastnih izkušenj, kjer je 1.0 ecoboost zatajil na celi črti, vse dotlej ostaja med favoriti.
Antiznačkar po prepričanju
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 10 gostov