ban je napisal/-a:220€ za en servis bencinarja je lopovščina na kvadrat
sabina_ je napisal/-a:a nima opel dragih servisov? za astrami sem konstantno na preži, zaenkrat še ni obrodilo sadov
esem je napisal/-a:sabina_ je napisal/-a: sicer pa, nevem koliko se mi sploh splača servisirati na uradnih, glede na to kaj mi krije garancija (motor in menjalnik) in da mi bo sledeče pokrivala le še dobrih 50kkm..
Če hočeš, da ti garancija velja, moraš na pooblaščenega za vsak drek. Brez skrbi, da najdejo vedno razlog, zakaj garancija ne velja. Marsikdaj je celo tako, da npr menjaš počen odbijač ali luč (na nepooblaščenem) in ti ne velja več garancija na motor. Treba je brat drobni tisk. Seveda jih lahko tožiš in lahko tudi dobiš tožbo - čez xx let in xx požrtih živcev ter stroškov, vendar smo še vedno pri drobnem tisku. Ni vsaka garancija zlato. V bistvu so take precej redke, drage pa skoraj vse.
Servisi so pa dragi tudi zaradi odiranja strank v smislu (je bilo že nekaj Kiinih primerov na forumu). da ti npr dolijejo vodo za šipe (par deci - če sploh) in za to računajo 5€ ter podobne. To spada (pregled tekočin) v redni servis in če vsega tega ne naredijo (po tvojem ukazu), lahko celo težijo z žigi. Kiini servisi (Kmag) niso na najboljšem glasu, tudi glede strokovnosti ali uveljavljanja garancije ne vedno.
sabina_ je napisal/-a:a nima opel dragih servisov? za astrami sem konstantno na preži, zaenkrat še ni obrodilo sadov
emilo je napisal/-a:Jaz sem za svojega Ceeda 1.4 bencinar plačal prvi servis na pooblaščencu 130-140 eur. Pa nisem kaj moril za kakšne popuste ali pa celo poznal serviserja. Drugi naj bi bil 200, ker bodo menjali še svečke, tretji spet 130... Torej vsak drugi servis je nekoliko dražji.
maniaxxx je napisal/-a:Če ti 50 e razlike na leto pri servisu predstavlja pomembno razliko, potem gledaš predrag avto, pa tudi porabe pod 7 ne pričakuj, razen če dizla kupiš, pa še tam težko pri teh letnikih kie.
sabina_ je napisal/-a:maniaxxx je napisal/-a:Če ti 50 e razlike na leto pri servisu predstavlja pomembno razliko, potem gledaš predrag avto, pa tudi porabe pod 7 ne pričakuj, razen če dizla kupiš, pa še tam težko pri teh letnikih kie.
Mislim, da gre tukaj za malo večjo razliko. Če primerjava izračun v stilu olje + filtri ok. 60-70eur in potem ura dela ok.30eur =90eur, za servis ne bi smela odšteti več kot 100 eur. Ajde, 120. Pri Kiinih servisih je govora o zneskih 220 +. Plus še kakšna okvarica vmes, pa še pri tehničnem kaj najdejo pa sva tam. Ne kupujem novega avta in ne pričakujem da bo brez vsakršnih napak in okvar. Itak, da bo treba kaj menjat. Zato bi pa rada vsaj pri osnovnem vzdrževanju kaj našparala
maniaxxx je napisal/-a:sabina_ je napisal/-a:maniaxxx je napisal/-a:Če ti 50 e razlike na leto pri servisu predstavlja pomembno razliko, potem gledaš predrag avto, pa tudi porabe pod 7 ne pričakuj, razen če dizla kupiš, pa še tam težko pri teh letnikih kie.
Mislim, da gre tukaj za malo večjo razliko. Če primerjava izračun v stilu olje + filtri ok. 60-70eur in potem ura dela ok.30eur =90eur, za servis ne bi smela odšteti več kot 100 eur. Ajde, 120. Pri Kiinih servisih je govora o zneskih 220 +. Plus še kakšna okvarica vmes, pa še pri tehničnem kaj najdejo pa sva tam. Ne kupujem novega avta in ne pričakujem da bo brez vsakršnih napak in okvar. Itak, da bo treba kaj menjat. Zato bi pa rada vsaj pri osnovnem vzdrževanju kaj našparala
Če ni napak naj stane redni servis zaradi mene tudi 300 e ( toliko je tudi stal servis za kio ceed 1.6 crdi btw), raje to kot pa cel kup napak. Pa normalen redni servis pri pooblaščencu neke normalne znamke je okoli 150 e, pri kii je max 50 dražji, pa še to je odvisno kje servisiraš. Ti povem za primer, da so na a2s v celju za 1. servis za mojga TSI ja hotel 190 e, pri avtohiši MEH sem naredil servis za 40 e plus moje olje. Za servis na 60000 na focusu tdci so mi hotl uzet 260 z MOJIM oljem. Skratka treba se je malo pozanimati in ne kar zaleteti se v prvi servis ki ga vidiš ob poti . Aja če pri teh kilometrih najdejo kaj na tehničnem in imaš veliko težav z avtom ( zavore in kaki brisalici seveda izvzeti ), pol je kia še večja kanta kot mislim da je
maniaxxx je napisal/-a:Če boš imela " srečo " kot jo je imel moj brat jo boš že dobla razšraufano ( beri v napol razpadlem stanju ). Sicer pa malo poglej tudi kakšne druge modele, bolje je malo širše gledati...
Polo78 je napisal/-a:Mimogrede, a gledaš ta avto?
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=801 ... LASTNIK....
maniaxxx je napisal/-a:Jp, moj brat je imel eno prvih ceedk v SLO, tako da je logično da ni bila najboljša ravno, ni pa to slab avto, jaz se malo hecam, sploh pa nisem nek anti-korejec ali pa kaj...moraš pa tako kot pri vsakem avtu malo paziti, pa zdi se mi da kupuješ avto mal over the budget
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov