Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Re: Kia proceed - izkušnje lastnikov

Napisal/-a ban To apr 22, 2014 12:43 pm

220€ za en servis bencinarja je lopovščina na kvadrat :huh:

sabina_
Nov uporabnik

Napisal/-a sabina_ To apr 22, 2014 1:35 pm

ban je napisal/-a:220€ za en servis bencinarja je lopovščina na kvadrat :huh:

se strinjam. ima kdo podatek koliko pride servis pri nepooblaščencu?

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To apr 22, 2014 1:41 pm

5 litrov olja je cca 40€, oljni filter je cca 10€. To je vse kar se menja pri servisu, ostalo po potrebi.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda To apr 22, 2014 1:52 pm

sabina_ je napisal/-a:a nima opel dragih servisov? za astrami sem konstantno na preži, zaenkrat še ni obrodilo sadov :twisted:

Okrog 130 eur je bil za corso za astro pa ne more biti veliko več. Osebno sem servise delal na uradnem in prinesel sem svoje olje vse ostalo so dali oni in me je prišel servis brez olja okrog 60-70eur + 30eur me je stalo moje olje 5 litrov GM 5W30 (original oplov).
Lp

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ To apr 22, 2014 2:14 pm

esem je napisal/-a:
sabina_ je napisal/-a: sicer pa, nevem koliko se mi sploh splača servisirati na uradnih, glede na to kaj mi krije garancija (motor in menjalnik) in da mi bo sledeče pokrivala le še dobrih 50kkm..

Če hočeš, da ti garancija velja, moraš na pooblaščenega za vsak drek. Brez skrbi, da najdejo vedno razlog, zakaj garancija ne velja. Marsikdaj je celo tako, da npr menjaš počen odbijač ali luč (na nepooblaščenem) in ti ne velja več garancija na motor. Treba je brat drobni tisk. Seveda jih lahko tožiš in lahko tudi dobiš tožbo - čez xx let in xx požrtih živcev ter stroškov, vendar smo še vedno pri drobnem tisku. Ni vsaka garancija zlato. V bistvu so take precej redke, drage pa skoraj vse.

Servisi so pa dragi tudi zaradi odiranja strank v smislu (je bilo že nekaj Kiinih primerov na forumu). da ti npr dolijejo vodo za šipe (par deci - če sploh) in za to računajo 5€ ter podobne. To spada (pregled tekočin) v redni servis in če vsega tega ne naredijo (po tvojem ukazu), lahko celo težijo z žigi. Kiini servisi (Kmag) niso na najboljšem glasu, tudi glede strokovnosti ali uveljavljanja garancije ne vedno.

Ne govori neumnosti! Koliko krat si uveljavljav garancijo na Kiji? NIKOLI ni bilo minimalnega problema, vse kar sem rekel, da menjajo so to storili brez besed, tudi stvari, ki so bile iz garancije oz. fizično uničene...

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n To apr 22, 2014 4:02 pm

sabina_ je napisal/-a:a nima opel dragih servisov? za astrami sem konstantno na preži, zaenkrat še ni obrodilo sadov :twisted:

111€ za navaden redni servis za dizla (kolikor sem odštel zanj par let nazaj) je vse prej kot drago. Se pa cene lahko med samimi servisi iste znamke precej razlikujejo.

Sicer pa, to 7-letno garancijo morajo nekje not dobiti - najlažje seveda pri (rednih) servisih. ;)
Slika

emilo
Nov uporabnik

Napisal/-a emilo To apr 22, 2014 4:14 pm

Jaz sem za svojega Ceeda 1.4 bencinar plačal prvi servis na pooblaščencu 130-140 eur. Pa nisem kaj moril za kakšne popuste ali pa celo poznal serviserja. Drugi naj bi bil 200, ker bodo menjali še svečke, tretji spet 130... Torej vsak drugi servis je nekoliko dražji.

sabina_
Nov uporabnik

Napisal/-a sabina_ To apr 22, 2014 4:21 pm

emilo je napisal/-a:Jaz sem za svojega Ceeda 1.4 bencinar plačal prvi servis na pooblaščencu 130-140 eur. Pa nisem kaj moril za kakšne popuste ali pa celo poznal serviserja. Drugi naj bi bil 200, ker bodo menjali še svečke, tretji spet 130... Torej vsak drugi servis je nekoliko dražji.

kje pa si servisiral, če ni skrivnost? :D

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx To apr 22, 2014 4:26 pm

Če ti 50 e razlike na leto pri servisu predstavlja pomembno razliko, potem gledaš predrag avto, pa tudi porabe pod 7 ne pričakuj, razen če dizla kupiš, pa še tam težko pri teh letnikih kie.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

sabina_
Nov uporabnik

Napisal/-a sabina_ To apr 22, 2014 4:31 pm

maniaxxx je napisal/-a:Če ti 50 e razlike na leto pri servisu predstavlja pomembno razliko, potem gledaš predrag avto, pa tudi porabe pod 7 ne pričakuj, razen če dizla kupiš, pa še tam težko pri teh letnikih kie.

Mislim, da gre tukaj za malo večjo razliko. Če primerjava izračun v stilu olje + filtri ok. 60-70eur in potem ura dela ok.30eur =90eur, za servis ne bi smela odšteti več kot 100 eur. Ajde, 120. Pri Kiinih servisih je govora o zneskih 220 +. Plus še kakšna okvarica vmes, pa še pri tehničnem kaj najdejo pa sva tam. Ne kupujem novega avta in ne pričakujem da bo brez vsakršnih napak in okvar. Itak, da bo treba kaj menjat. Zato bi pa rada vsaj pri osnovnem vzdrževanju kaj našparala ;)

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx To apr 22, 2014 4:45 pm

sabina_ je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:Če ti 50 e razlike na leto pri servisu predstavlja pomembno razliko, potem gledaš predrag avto, pa tudi porabe pod 7 ne pričakuj, razen če dizla kupiš, pa še tam težko pri teh letnikih kie.

Mislim, da gre tukaj za malo večjo razliko. Če primerjava izračun v stilu olje + filtri ok. 60-70eur in potem ura dela ok.30eur =90eur, za servis ne bi smela odšteti več kot 100 eur. Ajde, 120. Pri Kiinih servisih je govora o zneskih 220 +. Plus še kakšna okvarica vmes, pa še pri tehničnem kaj najdejo pa sva tam. Ne kupujem novega avta in ne pričakujem da bo brez vsakršnih napak in okvar. Itak, da bo treba kaj menjat. Zato bi pa rada vsaj pri osnovnem vzdrževanju kaj našparala ;)

Če ni napak naj stane redni servis zaradi mene tudi 300 e ( toliko je tudi stal servis za kio ceed 1.6 crdi btw), raje to kot pa cel kup napak. Pa normalen redni servis pri pooblaščencu neke normalne znamke je okoli 150 e, pri kii je max 50 dražji, pa še to je odvisno kje servisiraš. Ti povem za primer, da so na a2s v celju za 1. servis za mojga TSI ja hotel 190 e, pri avtohiši MEH sem naredil servis za 40 e plus moje olje. Za servis na 60000 na focusu tdci so mi hotl uzet 260 z MOJIM oljem. Skratka treba se je malo pozanimati in ne kar zaleteti se v prvi servis ki ga vidiš ob poti . Aja če pri teh kilometrih najdejo kaj na tehničnem in imaš veliko težav z avtom ( zavore in kaki brisalici seveda izvzeti ), pol je kia še večja kanta kot mislim da je :mrgreen:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

sabina_
Nov uporabnik

Napisal/-a sabina_ To apr 22, 2014 4:50 pm

maniaxxx je napisal/-a:
sabina_ je napisal/-a:

Če ni napak naj stane redni servis zaradi mene tudi 300 e ( toliko je tudi stal servis za kio ceed 1.6 crdi btw), raje to kot pa cel kup napak. Pa normalen redni servis pri pooblaščencu neke normalne znamke je okoli 150 e, pri kii je max 50 dražji, pa še to je odvisno kje servisiraš. Ti povem za primer, da so na a2s v celju za 1. servis za mojga TSI ja hotel 190 e, pri avtohiši MEH sem naredil servis za 40 e plus moje olje. Za servis na 60000 na focusu tdci so mi hotl uzet 260 z MOJIM oljem. Skratka treba se je malo pozanimati in ne kar zaleteti se v prvi servis ki ga vidiš ob poti . Aja če pri teh kilometrih najdejo kaj na tehničnem in imaš veliko težav z avtom ( zavore in kaki brisalici seveda izvzeti ), pol je kia še večja kanta kot mislim da je :mrgreen:

Za servis moram res dobro raziskat zadeve, čeprav po mojih izkušnjah tudi na amzsju niso slabi - prejšnjega renaulta so mi hitro in dokaj poceni poštimali, kadarkoli je kaj bilo. Glede kie bomo pa vidli :D
Joj ne klič hudiča :lol: jo bom dala razšraufat preden kupim in upam da bo komentar vzpodbuden :D

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx To apr 22, 2014 4:55 pm

Če boš imela " srečo " kot jo je imel moj brat jo boš že dobla razšraufano ( beri v napol razpadlem stanju ) :mrgreen: . Sicer pa malo poglej tudi kakšne druge modele, bolje je malo širše gledati...

sabina_
Nov uporabnik

Napisal/-a sabina_ To apr 22, 2014 5:12 pm

maniaxxx je napisal/-a:Če boš imela " srečo " kot jo je imel moj brat jo boš že dobla razšraufano ( beri v napol razpadlem stanju ) :mrgreen: . Sicer pa malo poglej tudi kakšne druge modele, bolje je malo širše gledati...

A je kupil rabljeno? :(
Ravno gledam Rio, škoda ker ima tolk miniaturn prtljažnik.. Megani imajo vsi ogromno kilometrine, kakšno luštno Astrico pa še čakam :D

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx To apr 22, 2014 5:33 pm

Kupil je novo in jo imel do 80kkm, vmes je menjal motor , avto se je dobesedno razpadal, no na cesti ga ni pustila nikoli samo ene dvakrat na parkingu, :mrgreen: ko se je zaradi radia izpraznil akumulator...

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Sr apr 23, 2014 7:25 am

Še enkrat sem prebral prvi post in šele zdaj mi je vklopilo, da gledaš letnik 2011. Ja tu bi pa res morala bit še vsaj 2 leti tovarniška garancija, če že ne 4 (ne vem ali je ta letnik imel že 7 let tovarniške garancije ali 5). Če prodajalec pravi, da garancije ni oz. da je le še na motor in menjalnik, potem so tu neke mučke ali pa prodajalec ne ve kaj prodaja. :roll:

Da pa ne bomo vsi preveč črnogledi glede kakovosti ipd., letnik 2011 je že faceliftan model in vem, da je sama kvaliteta izdelave boljša. Če se ne motim, je brat od @maniaxxx-a imel enega prvih primerkov, ki so bili res bolj tako, tako. Že moj, ki je bil letnik 2009, je bila kakovost izdelave boljša (precej manj čričkov ali škripanja plastike). Po faceliftu so izboljšane še nekatere druge stvari, od menjalnika do podvozja, mislim da tudi ni več tistega famoznega radia, ki nam je praktično vsem crknil ali žrl akumolatorje... :lol: Sestrična ima takega 5-vratnega, sicer dizel 1.6 (128km) in avto samo pohvali, je pa res da je kupila novega...

Mimogrede, a gledaš ta avto?
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=801 ... LASTNIK....
Antiznačkar po prepričanju

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Sr apr 23, 2014 5:09 pm

Jp, moj brat je imel eno prvih ceedk v SLO, tako da je logično da ni bila najboljša ravno, ni pa to slab avto, jaz se malo hecam, sploh pa nisem nek anti-korejec ali pa kaj...moraš pa tako kot pri vsakem avtu malo paziti, pa zdi se mi da kupuješ avto mal over the budget

sabina_
Nov uporabnik

Napisal/-a sabina_ Sr apr 23, 2014 7:14 pm

Polo78 je napisal/-a:Mimogrede, a gledaš ta avto?
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=801 ... LASTNIK....

Takoje, tale bo moj...oz je že, danes podpisala papirje in še eno solidno ceno izpogajala... glede garancije so mi pa očitno prvič narobe povedali - garancije je še 4 leta, na vse, aleluja :D Verjamem da mi bo dobro služil, podatke o servisih in popravilih imajo vse, garancija je bila uveljavljena le v primeru nekega naslonjala, uglavnem, zgleda res brez posebnosti. pa super se veselim, ker ma avto max opreme in se res voziš kot gospod 8)

sabina_
Nov uporabnik

Napisal/-a sabina_ Sr apr 23, 2014 7:18 pm

maniaxxx je napisal/-a:Jp, moj brat je imel eno prvih ceedk v SLO, tako da je logično da ni bila najboljša ravno, ni pa to slab avto, jaz se malo hecam, sploh pa nisem nek anti-korejec ali pa kaj...moraš pa tako kot pri vsakem avtu malo paziti, pa zdi se mi da kupuješ avto mal over the budget

Se strinjam, avto je res na zgornjem robu mojega budgeta, ampak na srečo se je dalo malo pogajat :-P dodatnega jurja za zavarovanja, preventivni servis in vse kar spada zraven sem pa itak imela tudi v planu zapravit. Mislim, da bom zadovoljna. Če ga ne bi vzela, bi mi bilo žal. ;)

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Sr apr 23, 2014 7:20 pm

Srečno vožnjo
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov