Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Bat_zajla
Stalni uporabnik

Re: Golf 4 1.8t gti ali BMW e46

Napisal/-a Bat_zajla Če apr 24, 2014 2:29 pm

domen90 je napisal/-a:
Bat_zajla je napisal/-a:No jaz si lastim serijo E46 in ni nekih napak. Enkrat mi je zmrznil radiator, strošek 100€, potem pa so bile menjane roke strošek okoli 200€. Roke je BMW na novo dizajnav in od takrat ni nekih problemov. Samo pazit moraš da kupiš novejši model. Od menjave rok je 3leta, avto pa se vozi na 225/40R18 spredaj in 255/35R18 zadaj in nikjer ne poka. Avta se pa niti malo ne špara. Gre se pa za 320i 150km, poraba pa je 10l/100km. Sedaj ima 200kkm letnik 1999l. Pred tem sem vozil golf 4 1.9 tdi in avta se ne moreta primerjati (tudi če bi bil GTI mu ni pride niti blizu). Drugače je pa za oba avta delov na pretek. Tako originalnih, kot tuid kopij in rabljenih. Če si želi malo bolj "športni" občutek potem BMW, ker ni drugega avta v tem cenovnem razredu ki bi se lahko kosav.

Odvisno kako natančen si. V 330xi sem v 1 letu "vrgel" 5000eur, pa ni bilo s podvozjem, motorjem in njegovo periferijo nič narobe! Je bil pa potem tip top in brez najmanjše napake. V 318i sem v enakem času vložil 300eur. Avto je bil podrtija, vozil se je pa ravno tako. Tistih 300eur je bil malce večji servis, da se nisem rabil bat, da bom ostal na cesti, ostalo je pa bilo, kakor je pač bilo.

Stroški so odvisni predvsem od lastnika, kdor hoče imeti avto v nulo, se bo moral konkretno izprsit, nenazadnje cene BMW rezervnih delov za 10-15 let stare avte niso nič manjše od cen, ko so bili ti avtomobili novi. Ravno nasprotno, BMW je ravno podražil vse dele za cca. 30%. Prejšnji teden sem rabil plastično letev pod brisalci in nekaj čepov za pritrditev letvic na armaturni plošči in plastničnih pragov (cca. 20) ter okvirček meglenke. Po obračunanem popustu, sem pustil 90eur.

Na E46 je motor dejansko edino, kar je kolikortoliko zanesljivo, pa še to žrejo olje.

Ja to kar si ti delu z avtom se že šteje pod restavriranje. Kupovanje originalnih delov za vsako malenkost tudi ni ravno pametno. Nemorš primerjat tega z nekim rednim vzdrževanjem. Ker po takem je vsak rablejn avto luknja brez dna.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če apr 24, 2014 2:37 pm

domen90 je napisal/-a:
aereo132 je napisal/-a:to skupaj bereva in piseva odgovore rad bi imel kot on pravi jeb?acki avto kar pa mu jaz nisem mogel nic pametnega predlagati

mislim da je ena neumestna . kako bi se izslo da bi kupil navaden 1.8 brez turbine in vgradil cez nekaj casa kaksno mocnejso od gti seveda z cip tuningom(max 240 konjev - vec se ne splaca metat denarja) pa se malo cenejso registracijo bi imel ker kot vidim ni neke velike izbire po gti ce je so nekaksni cudni

hvala . ce bom imel se kaksno vprasanje se oglasim

Golf ali BMW za 3 jurje je daleč od jeb ačkega avta. Jeb ački avto je npr. Mercedes C63 AMG.

x2 :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

68bullitt
Nov uporabnik

Kraj: Radovljica

Napisal/-a 68bullitt Če apr 24, 2014 3:13 pm

Meca je jebački avto, sam je treba imet pod palcem za popravila.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Pe apr 25, 2014 3:49 pm

68bullitt je napisal/-a:Meca je jebački avto, sam je treba imet pod palcem za popravila.

Kaj konkretno je dragega za popravila na tistem Mercedesu? Avtomobil bi rabil malce poliranja in pošteno čiščenje pa bo povsod naredil precej večji vtis kot kakršenkoli VW ali BMW. Je pač avtomobil s stilom, čeprav vsaj kako desetleje starejši od obeh predlaganih, po drugi strani pa je ravno zaradi starosti še eden tistih ki so bili narejeni za večno. Največji minus pri MB je verjetno strošek goriva.

Da ne bom čisto off topic: Kot so že nekateri zapisali za 3.000 EUR ne GTI ne 323i ne bosta nekaj posebnega. In pri obeh bo potrebno še kar precej vložiti da bosta avtomobila perfektna. Če bi bil na mestu avtorja, bi oba preskusil in se potem odločal (osebno vem da mi je BMW bližje). Nato pa čakal in čakal na pravi primerek. Kupiti nekaj samo da je.... na dolgi rok vedno razočara.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
domen90
Stalni uporabnik

Napisal/-a domen90 Pe apr 25, 2014 8:04 pm

Saj se da tudi poceni priti skozi, samo malo DIY moraš bit. Tale skret sem kupil za 1500eur, motor in podvozje brezhibno, zamenjat bo treba sprednje zavore in zajle od ročne. Pa naredil bom še oljni servis, zamenjal filtre in pa olje v menjalniku, difu, servu in zavorah. Nabavil sem nove smernike, zadnje luči (za gušt, da malce bolje izgleda), zdaj sem ravno popravil nekaj rje na pragovih in na dveh robovih vrat, globinsko očistil notranjost, kupil M volan, uredil razne malenkosti, sledi pa še poliranje in vgradnja nove lambde sonde (sem kupil za foro, ker sem dobil novo original za 50eur, pa me zanima, če bo kaj efekta na porabi). Do zdaj je šlo v avto 700eur, še 300 bom rabil za servisni material. Vse skupaj torej planiranih 2500eur.

Avto sicer ne bo v nulo, ker niti ni bil kupljen z namenom, da bi ga glancal, bo pa lepo porihtan sekretek za letanje sem in tja.

Kaj ti povejo zgornje številke? V avto gre takoj jurja, če hočeš imeti kolikor toliko urejenega. Če si bolj picajzlast, gresta noter hitro dva ali trije jurčki. Se pa da ugodno zrihtat soliden avtek, če si sposoben naredit kaj sam.

Slika
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 10 gostov