domen90 je napisal/-a:Bat_zajla je napisal/-a:No jaz si lastim serijo E46 in ni nekih napak. Enkrat mi je zmrznil radiator, strošek 100€, potem pa so bile menjane roke strošek okoli 200€. Roke je BMW na novo dizajnav in od takrat ni nekih problemov. Samo pazit moraš da kupiš novejši model. Od menjave rok je 3leta, avto pa se vozi na 225/40R18 spredaj in 255/35R18 zadaj in nikjer ne poka. Avta se pa niti malo ne špara. Gre se pa za 320i 150km, poraba pa je 10l/100km. Sedaj ima 200kkm letnik 1999l. Pred tem sem vozil golf 4 1.9 tdi in avta se ne moreta primerjati (tudi če bi bil GTI mu ni pride niti blizu). Drugače je pa za oba avta delov na pretek. Tako originalnih, kot tuid kopij in rabljenih. Če si želi malo bolj "športni" občutek potem BMW, ker ni drugega avta v tem cenovnem razredu ki bi se lahko kosav.
Odvisno kako natančen si. V 330xi sem v 1 letu "vrgel" 5000eur, pa ni bilo s podvozjem, motorjem in njegovo periferijo nič narobe! Je bil pa potem tip top in brez najmanjše napake. V 318i sem v enakem času vložil 300eur. Avto je bil podrtija, vozil se je pa ravno tako. Tistih 300eur je bil malce večji servis, da se nisem rabil bat, da bom ostal na cesti, ostalo je pa bilo, kakor je pač bilo.
Stroški so odvisni predvsem od lastnika, kdor hoče imeti avto v nulo, se bo moral konkretno izprsit, nenazadnje cene BMW rezervnih delov za 10-15 let stare avte niso nič manjše od cen, ko so bili ti avtomobili novi. Ravno nasprotno, BMW je ravno podražil vse dele za cca. 30%. Prejšnji teden sem rabil plastično letev pod brisalci in nekaj čepov za pritrditev letvic na armaturni plošči in plastničnih pragov (cca. 20) ter okvirček meglenke. Po obračunanem popustu, sem pustil 90eur.
Na E46 je motor dejansko edino, kar je kolikortoliko zanesljivo, pa še to žrejo olje.
Ja to kar si ti delu z avtom se že šteje pod restavriranje. Kupovanje originalnih delov za vsako malenkost tudi ni ravno pametno. Nemorš primerjat tega z nekim rednim vzdrževanjem. Ker po takem je vsak rablejn avto luknja brez dna.