Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Re: Nov enoprostorec za cca. 25.000 EUR

Napisal/-a ~toMmy~ Če maj 15, 2014 5:20 am

C4 Picasso je sigurno eden bolj zanimivih i svežih enoprostorcev na trgu, ampak glede na to, da je avtor očitno kar visok, dvomim, da mu bo ugajal.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

miha70
Nov uporabnik

Napisal/-a miha70 Če maj 15, 2014 6:17 am

Ja res je da sem visok 185 cm in je osnovni pogoj, da za mojim sedežem ostane nek normalen prostor za sedet....Odpadejo pa avtomobili s števci na sredini (Scenic, Picasso, Verso) ker mi to enostavno ni všeč. nekako je Touran zaenkrat najbljižje potrebam, bom socer šel sprobat Sportsvana ko bo v salonih.

ggorenc
Novinec

Napisal/-a ggorenc Če maj 15, 2014 6:34 am

Mislim, da ste predlagali ze vse modele, ki se prodajajo pri nas. Pomojem ti drugega kot vw ne ostane. Ker je bolj prilagodljiv. Ze v novem polotu je za +190cm voznika vec prostora kot v prejsnji generaciji petice :D

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Če maj 15, 2014 9:00 am

Pretiravat pa tudi ni treba :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Če maj 15, 2014 9:05 am

ggorenc je napisal/-a:Mislim, da ste predlagali ze vse modele, ki se prodajajo pri nas. Pomojem ti drugega kot vw ne ostane. Ker je bolj prilagodljiv. Ze v novem polotu je za +190cm voznika vec prostora kot v prejsnji generaciji petice :D

To ni čist res, sam imam skoraj 190 cm in ko si v golfu naštimam sedež lahko komot sedim tudi zadaj, kar pa ne velja za polota, saj zadaj hitro zmanjka prostora za kolena. Polo ima 11 cm krajše medosje od golfa V (247:258), pa tudi sedalni del sedežev je krajši in bolj neudoben.

sandichamp
Nov uporabnik

Napisal/-a sandichamp Če maj 15, 2014 10:17 am

Lahko greš probat še tole: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=775 ... %20Freem...

LP Sandi

bucko_99
Novinec

Napisal/-a bucko_99 Če maj 15, 2014 10:28 am

ban je napisal/-a:
ggorenc je napisal/-a:Mislim, da ste predlagali ze vse modele, ki se prodajajo pri nas. Pomojem ti drugega kot vw ne ostane. Ker je bolj prilagodljiv. Ze v novem polotu je za +190cm voznika vec prostora kot v prejsnji generaciji petice :D

To ni čist res, sam imam skoraj 190 cm in ko si v golfu naštimam sedež lahko komot sedim tudi zadaj, kar pa ne velja za polota, saj zadaj hitro zmanjka prostora za kolena. Polo ima 11 cm krajše medosje od golfa V (247:258), pa tudi sedalni del sedežev je krajši in bolj neudoben.

Prejšni polo(od 2008-2014) ima notri isto potniškega prostora kot volkswagen UP(le pri prostoru komolcev je pri polotu 2cm več, prostor za glavo je več pri volkswagen UP-u,) prtljažnik in hauba sta manjša pri Up-u. Tudi medosna razdalja je ista. Če mi kdo ne verjame naj pogleda tehnične podatke na uradni vw strani.
Golf 5 je pa za moje pojme večji kot golf 7(ne poznam tehničnih specifikacij). Ko sem se prvič vsedel v golfa 7 sem opazil nižji strop in pa kar me je najbolj motilo je manj prostora za noge v širino spredaj. Tista plastika pri menjalniku je zakrivljena navzven in pri sovozniku je spredaj veliko manj širine kot v golfu 5. Isto je za voznika.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Če maj 15, 2014 11:04 am

Vsekakor VW Touran ali R. Scenic. Napisala sta o bojazni pred prevelikim avtomobilom? Zakaj pa? Parkiranje?

Ob dveh otrocih ( ter mogoče še kakšnemu :D ) bi raje pogledal za Sharanom oziroma Alhambro - čeravno bo cena ravno na zgornjem območju.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=8254429&show=2

Oprosti - tega sem mislil :

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=750 ... on%20Tec...

oziroma bencinar :

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=430 ... ECOMOTIV...

Če pa iščeš poceni rabljenega C4 GP bencinarja sporoči - in prihraniš vsaj 15.000 EUR.

Srečno.

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Če maj 15, 2014 1:53 pm

@Miha70: Cemu sprasevanje na forumu, ce si pa ze bolj ali manj odlocen?

68bullitt
Nov uporabnik

Kraj: Radovljica

Napisal/-a 68bullitt Če maj 15, 2014 1:59 pm

thunderbolt je napisal/-a:@Miha70: Cemu sprasevanje na forumu, ce si pa ze bolj ali manj odlocen?

x2

bucko_99
Novinec

Napisal/-a bucko_99 Če maj 15, 2014 2:18 pm

68bullitt je napisal/-a:
thunderbolt je napisal/-a:@Miha70: Cemu sprasevanje na forumu, ce si pa ze bolj ali manj odlocen?

x2

vsak se s svojo glavo in svojim denarjem odloča. Zato pa je forum, da vprašaš tudi če si bolj ali manj odločen. Eni ste pa takoj užaljeni če daste neke predloge pa se jih ne upošteva.
Napiše da mu ni všeč števec vspredaj na spredini in nekateri še kar forsirate modele s števcem na sredini. Napiše da mu ni toliko pomembna prostornost zadaj, nekateri še kar dajete predloge v obliki manjših avtobusov itd. itd. Ste kot nekateri prodajalci v salonih ko mu eno govoriš on pa še kar forsira svoje kot da on kupuje avto ne kupec/stranka.

68bullitt
Nov uporabnik

Kraj: Radovljica

Napisal/-a 68bullitt Če maj 15, 2014 4:56 pm

Sam sem mu svetoval čisto nekaj drugega kot ti opisuješ. Ja saj kupuje s svojim denarjem, kaj bo kupil je njegova stvar, ne vem zakaj bi bil užaljen, če ne upošteva mojega predloga?

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Če maj 15, 2014 10:43 pm

bucko_99 je napisal/-a:...Napiše da mu ni toliko pomembna prostornost zadaj...

Napiše bolj to
miha70 je napisal/-a:Predlagani karavani odpadejo, saj na zadnjih sedežih ni placa (sem testiral A4, A3 verjetno ni daljši v notranjosti) razen Passat. Imam namreč bolj dolge noge in koliko sem testiral enoprostorce, je ob mojem položaju sedeža in sedenja prostora zadaj kar več.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Pe maj 16, 2014 12:57 pm

Od predlaganih mi je še najbolj v oko padel S-Max, cena pod 22k za tak avto s toliko opreme se mi zdi več kot ugodna. Ker pa je budget pri avtorju teme še višji, mi je v oči padel tale:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=408 ... 164KM%20...

Evo tule samo za primerjavo, kaj se dobi za približno enak denar pri VW:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=840 ... on%20Tec...

Dejstvo je, da dobiš pri Fordu več avta kot pri VW-ju (kar ni itak nič novega), za opremo še ne rečem ampak motor je pa pogreb napram tistemu v S-Maxu. Je pa seveda vprašanje koliko ti pomeni moč motorja. Poleg tega je za moje pojme položaj za volanom v S-Maxu neprimerno boljši od tistega v Touranu, kjer je preveč kombijevski, medtem ko S-Max sploh ne daje pravega vtisa, da gre za enoprostorca. O zunanji obliki pa raje sploh ne bi, vem da je to najbolj subjektivna zadeva pri vsem, ampak ne morem si kaj, da ne bi rekel, da bi bilo za Tourana bolj pravo ime 'Škatlan'. :mrgreen: Ja, ja, saj vem, da je ravno zaradi tega bolj praktičen in da ima prostor izkoriščen v nulo, ampak za moj okus tole ne bi nikoli stalo pred hišo...
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Pe maj 16, 2014 1:34 pm

Ja seveda, klasično slovensko razmišljanje, čim večji avto za svoj denar, tudi če ga sploh ne potrebuješ in te bo na dolgi rok stal kar nekaj tisočakov več...
Slika

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Pe maj 16, 2014 2:56 pm

Tipično slovensko razmišljanje - obremenjevanje z drugimi.

Vsekakor pa naj vzame tisto kar mu najbolj ustreza - če je to Touran naj vzame Tourana - če je to S-max naj vzame S-maxa.
Nikakor pa ne razumem stavka - zakaj bi ga večji avtomobil ( naprimer Sharan proti Touran-u ) stal več če imata enako motorizacijo in platišča?
Mogoče le višja poraba zaradi večje prednje površine itd.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Pe maj 16, 2014 3:26 pm

Polo78 je napisal/-a:Dejstvo je, da dobiš pri Fordu več avta kot pri VW-ju (kar ni itak nič novega), za opremo še ne rečem ampak motor je pa pogreb napram tistemu v S-Maxu.

To bi kar verjel, glede na moje izkušnje z 1.6 TDI, čeparv Smax in tudi Fordovega dizla še nisem vozil, vsekakor bi že od večje prostornine S-maxovega 2-itrskega TDCi pričakoval več kot od 1.6 TDI...

O zunanji obliki pa raje sploh ne bi, vem da je to najbolj subjektivna zadeva pri vsem, ampak ne morem si kaj, da ne bi rekel, da bi bilo za Tourana bolj pravo ime 'Škatlan'. :mrgreen: Ja, ja, saj vem, da je ravno zaradi tega bolj praktičen in da ima prostor izkoriščen v nulo, ampak za moj okus tole ne bi nikoli stalo pred hišo...

O zunanji obliki se pri enoprostorcih ni za obremenjevati, moraš pač vzeti v zakup da je to v splošnem najmanj seksi vrsta avtov.. Je pa res S-max tu še vedno relativno najboljšega izgleda, komur je to pomembno.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Pe maj 16, 2014 3:28 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Ja seveda, klasično slovensko razmišljanje, čim večji avto za svoj denar, tudi če ga sploh ne potrebuješ in te bo na dolgi rok stal kar nekaj tisočakov več...

Zakaj pa bi imel s S-maxom več stroškov kot s Touranom? (ne vem, sprašujem)

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Pe maj 16, 2014 3:34 pm

simply je napisal/-a:Tipično slovensko razmišljanje - obremenjevanje z drugimi.

Vsekakor pa naj vzame tisto kar mu najbolj ustreza - če je to Touran naj vzame Tourana - če je to S-max naj vzame S-maxa.

Se strinjam.

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Pe maj 16, 2014 5:49 pm

Polo78 je napisal/-a:Od predlaganih mi je še najbolj v oko padel S-Max, cena pod 22k za tak avto s toliko opreme se mi zdi več kot ugodna. Ker pa je budget pri avtorju teme še višji, mi je v oči padel tale:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=408 ... 164KM%20...

Evo tule samo za primerjavo, kaj se dobi za približno enak denar pri VW:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=840 ... on%20Tec...

Dejstvo je, da dobiš pri Fordu več avta kot pri VW-ju (kar ni itak nič novega), za opremo še ne rečem ampak motor je pa pogreb napram tistemu v S-Maxu. Je pa seveda vprašanje koliko ti pomeni moč motorja. Poleg tega je za moje pojme položaj za volanom v S-Maxu neprimerno boljši od tistega v Touranu, kjer je preveč kombijevski, medtem ko S-Max sploh ne daje pravega vtisa, da gre za enoprostorca. O zunanji obliki pa raje sploh ne bi, vem da je to najbolj subjektivna zadeva pri vsem, ampak ne morem si kaj, da ne bi rekel, da bi bilo za Tourana bolj pravo ime 'Škatlan'. :mrgreen: Ja, ja, saj vem, da je ravno zaradi tega bolj praktičen in da ima prostor izkoriščen v nulo, ampak za moj okus tole ne bi nikoli stalo pred hišo...

Sam sem bil raazocaran glede prostora na zadnji klopi S maxa. Velik sem 180 in sem drgnil ob strop vozila.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov