jusko000 je napisal/-a:Mislim da nima, čeprav avto je res super ohranjen.
Reaper85 je napisal/-a:Sej sem tudi sam v fazi varčevanja, da se končno losam 1.6 16V 105KM, ampak vseeno nebi rekel da je tako švoh.
1. Si lahko daleč, daleč hitrejši od večine ostalih voznikov, če znaš stopit po gasu.
Ampak ok, to danes niti ni tak problem, ker od 90% voznikov sem bil že z 1.0 50KM hitrejši, je blo pa seveda tud parkrat da je šel kak avto mimo kot raketa. Ampak to je blo 6 let nazaj, zdej je sploh 10x manj hitrih voznikov.
2. Seveda je pa drugi problem, da za prehitevanje pa rabiš imeti, če nimaš zaleta, še precej več moči kot ostali.
Najtežja so prehitevanja iz 50 na 90 v drugi, tukaj rabiš kar nekaj prostora. V tretji tam od 70-100 je že boljše.
3. Recimo kjer se mi zdi ravno prav hiter, pa še to moram pri kakšnih ovinkih malo iz gasa stopit, v ovinkast klanec gor.
Začnem seveda z drugo tam do 80-90, ampak ko dam enkrat v tretjo pa avto lahko med ovinki vzdržuje hitrost 90-100 z obrati 4000-4500. Sem vozil tut že 2.0 TDI 140, pa ni šlo nič hitreje.
Na začetku sem sicer dosti več z drugo vozil, tako v klanec gor kot dol, ampak sem kasneje ugotovil da praktično ni razlike, če imaš v tretji vsaj 4000 obratov. Za dol pa tud gre lepo 80 brez da bi imel vedno v obratih, pa tudi bremza povsem dovolj mašina, samo malenkost je treba pomagat z bremzo pred ovinki.
4. Klima se nekaj pozna, recimo da izgubi 10KM. Pri 0-100 je to 12,7 namesto 11,9s.
5. Veliko je odvisno v katero stran je naklon, recimo zjutraj se mi zdi avto povsem dovolj hiter, kot bi imel 120KM. Nazaj pa kot bi imel 90KM, pa še klima popoldne naredi svoje.
Sicer se pa že iz porabe vidi, zjutraj 8l, popoldne pa 9l, čeprav je v obe smeri kar hud klanec.
Glede jermena pri Astri H, po 9 letih in 85k km imam še prvega. Menja se pa na 10 let oz. 150k km, ne vem kje ste dobili 60.000, verjetno za G. Pa tudi ketno ne vem kje ste našli.
Z Astro H drugače ne moreš falit, ne vem če bom še kdaj imel tako dober avto, v glavnem samo tankaš in voziš.
Po forumu brska: Google [Bot] in 13 gostov