WTF kje je razlika? Poglej, kaj vse se rabljeno prodaja z dizelskim motorjem in kako zanesljive so take zadeve. Da bi še kredit vzel za tako nesigurnost? Da plačuješ kredit, zraven pa še kakšnega jurčka ali dva za kakšno okvaro, ki nastane zaradi nevzdrževanja prejšnjega lastnika ali prikrivanja kilometrine.čare je napisal/-a:Pa glej,če ti obrok ne bo igral neke silne vloge ne vidim problema,če pa bi zarad tega žrl zelje pa krompir potem pa jasno da ne.Ne razumem pa nekoga ki pravi da se nikoli ne bi zapufal za rabljen avto...A za novega bi pa se??Kje je razlika??
Energetik81 je napisal/-a:WTF kje je razlika? Poglej, kaj vse se rabljeno prodaja z dizelskim motorjem in kako zanesljive so take zadeve. Da bi še kredit vzel za tako nesigurnost? Da plačuješ kredit, zraven pa še kakšnega jurčka ali dva za kakšno okvaro, ki nastane zaradi nevzdrževanja prejšnjega lastnika ali prikrivanja kilometrine.čare je napisal/-a:Pa glej,če ti obrok ne bo igral neke silne vloge ne vidim problema,če pa bi zarad tega žrl zelje pa krompir potem pa jasno da ne.Ne razumem pa nekoga ki pravi da se nikoli ne bi zapufal za rabljen avto...A za novega bi pa se??Kje je razlika??
Kvečjemu za novega, z vsaj 4 leta garancije.
Vsaj meni se zdi logično, rabljenega kupim do max 6k€; vse kar je več, se bom stegnu za novega, če mi bodo to dopuščale finance.
gaszajla je napisal/-a:Jaz sem kupil bmw 530 d avtomatika za 3000 eur in dal za razne lepotne in malenkostne popravke še kakih 1000 eur.avto je sedaj kot nov.nima nobene hibe niti čričkov v kabini.nikoli nisem naletel na kaj takšnega niti na novem vozilu.
Najslabše je bilo ko sem kupoval dve tri leti stare.takrat je treba vse popravljat.na stari kanti je v glavnem vse zrihtano.
gaszajla je napisal/-a:Motor 3,0d je neuničljiv.periferija je bila sproti menjavana.normalno vzdrževano.drugače taki avti začnejo bolj nagajat okrog 500 tisoč kilometrov.in nič nisem imel sreče ampak sem dobro gledal,ko sem ga kupil.to kar eni govorijo 250000 vse hin je res ampak na prevrtenih števcih iz 500.
No v resnici sem porabil 1300.v tej ceni je zrihtana turbina,ki pa ni crknla samo jaz sem pikolovski pa je nisem hotel poslušat.naprej,zrihtana abs centrala,zamenjana platišča,na podvozju je bilo popravil za 26 eur.zračnosti nobene.zamenjal sem prve zavore komplet in zadnje ploščice.avtomatski menjalnik je austaš zamenjan.nekdo se je pred menoj dal v strošek,ker je to menjalnik od gm,ki res crkne do 200 tisoč.in pri najboljši volji ne najdem več nobene napake niti črički se ne oglašajo.ja pa pločevino sem uredil od bušk na suho za 100 eur.
In neka malenkost je bila na enem šlaufku od boš pumpe.
Drugače pa vidim pod havbo periferija zgledno porihtana.nov hladilnik itd.
Prvi pogoj je pa bil,da ni nobene rje in,da niti slučajno ni štrihan naknadno.je pa trajalo dober mesec zadevo najt.
Daedalus je napisal/-a:gaszajla je napisal/-a:Motor 3,0d je neuničljiv.periferija je bila sproti menjavana.normalno vzdrževano.drugače taki avti začnejo bolj nagajat okrog 500 tisoč kilometrov.in nič nisem imel sreče ampak sem dobro gledal,ko sem ga kupil.to kar eni govorijo 250000 vse hin je res ampak na prevrtenih števcih iz 500.
No v resnici sem porabil 1300.v tej ceni je zrihtana turbina,ki pa ni crknla samo jaz sem pikolovski pa je nisem hotel poslušat.naprej,zrihtana abs centrala,zamenjana platišča,na podvozju je bilo popravil za 26 eur.zračnosti nobene.zamenjal sem prve zavore komplet in zadnje ploščice.avtomatski menjalnik je austaš zamenjan.nekdo se je pred menoj dal v strošek,ker je to menjalnik od gm,ki res crkne do 200 tisoč.in pri najboljši volji ne najdem več nobene napake niti črički se ne oglašajo.ja pa pločevino sem uredil od bušk na suho za 100 eur.
In neka malenkost je bila na enem šlaufku od boš pumpe.
Drugače pa vidim pod havbo periferija zgledno porihtana.nov hladilnik itd.
Prvi pogoj je pa bil,da ni nobene rje in,da niti slučajno ni štrihan naknadno.je pa trajalo dober mesec zadevo najt.
Ok, torej si svojo domačo nalogo dobro opravil. Težko pa je takšno pikolovskost ekstrapolirati na ostale ljudi, ki so lahko tudi manj vešči, lahko se jim bolj mudi itd.
Je pa res, da se vse začne in konča pri vzdrževanju in načinu vožnje avtomobila.
Energetik81 je napisal/-a:WTF kje je razlika? Poglej, kaj vse se rabljeno prodaja z dizelskim motorjem in kako zanesljive so take zadeve. Da bi še kredit vzel za tako nesigurnost? Da plačuješ kredit, zraven pa še kakšnega jurčka ali dva za kakšno okvaro, ki nastane zaradi nevzdrževanja prejšnjega lastnika ali prikrivanja kilometrine.čare je napisal/-a:Pa glej,če ti obrok ne bo igral neke silne vloge ne vidim problema,če pa bi zarad tega žrl zelje pa krompir potem pa jasno da ne.Ne razumem pa nekoga ki pravi da se nikoli ne bi zapufal za rabljen avto...A za novega bi pa se??Kje je razlika??
Kvečjemu za novega, z vsaj 4 leta garancije.
Vsaj meni se zdi logično, rabljenega kupim do max 6k€; vse kar je več, se bom stegnu za novega, če mi bodo to dopuščale finance.
Cefizelj je napisal/-a:Najbolje veš sam... če si sposoben imet kredit in živet z njim na nivoju kot tebi ustreza, zakaj pa ne. Sam sem bil pred kratkim na istem, menjal varčnega dizla za bencinarja + 2 leti krede. Nekaj časa sem odlašal potem sem si pa rekel, samo enkrat se živi. Je pa to lažje sedaj ko še ni otrok in drugih stroškov. So pa menjave avtomobilov v večini primerov iracionalne narave, drugače bi se vsi z starimi avtomobili vozil. Nabavna cena + nekaj vzdrževanja težko pokrije razliko novega avta za 15k+.
Se pa za 6k in za 10k da dobit spodoben avto, ki bo brez problemov šel še dolgo samo ni jih veliko.
EDIT: no kot je čare reku.
emozul je napisal/-a:Cefizelj je napisal/-a:Najbolje veš sam... če si sposoben imet kredit in živet z njim na nivoju kot tebi ustreza, zakaj pa ne. Sam sem bil pred kratkim na istem, menjal varčnega dizla za bencinarja + 2 leti krede. Nekaj časa sem odlašal potem sem si pa rekel, samo enkrat se živi. Je pa to lažje sedaj ko še ni otrok in drugih stroškov. So pa menjave avtomobilov v večini primerov iracionalne narave, drugače bi se vsi z starimi avtomobili vozil. Nabavna cena + nekaj vzdrževanja težko pokrije razliko novega avta za 15k+.
Se pa za 6k in za 10k da dobit spodoben avto, ki bo brez problemov šel še dolgo samo ni jih veliko.
Za avto pufat se mi ne zdi smiselno.
Samo enkrat se živi, lahko potem rečes skoraj za vsako stvar, pa si potem skoz brez.
Tako, da moraš biti malo racionalen.
Cefizelj je napisal/-a:emozul je napisal/-a:Cefizelj je napisal/-a:Najbolje veš sam... če si sposoben imet kredit in živet z njim na nivoju kot tebi ustreza, zakaj pa ne. Sam sem bil pred kratkim na istem, menjal varčnega dizla za bencinarja + 2 leti krede. Nekaj časa sem odlašal potem sem si pa rekel, samo enkrat se živi. Je pa to lažje sedaj ko še ni otrok in drugih stroškov. So pa menjave avtomobilov v večini primerov iracionalne narave, drugače bi se vsi z starimi avtomobili vozil. Nabavna cena + nekaj vzdrževanja težko pokrije razliko novega avta za 15k+.
Za avto pufat se mi ne zdi smiselno.
Samo enkrat se živi, lahko potem rečes skoraj za vsako stvar, pa si potem skoz brez.
Tako, da moraš biti malo racionalen.
Lahko rečeš, samo noben ni reku da rečeš. Vsak ma svoje prioritete v življenju, meni je trenutno pač avto. Tebi se pač ne zdi smiselno, meni se pa ne zdi smiselno dajat denarja za druge stvari (ne poznam te, tako da ne vem kakšne so tvoje prioritete). Če si pa v življenju nič ne privoščiš zase... hjah... meni pogled na kupček denarja ne prinaša veselja, komur pa, pa naj ima svoje veselje.
Daedalus je napisal/-a:To je nekaj, kar se bomo Slovenci morali še naučiti. Kupček denarja (pa ne govorim zdaj o 10k€+!) ni samo kupček denarja, ki ti ne prinaša veselja, ampak je tudi varnost, zlata rezerva, "buffer". Če človek vse prihranke zagoni za avto, potem nepredvideni stroški v življenju hitro postanejo nočna mora, ki te pahne v minus ali pa zahteva nov kredit. Ne pravim, da si ti tak, ampak zagovarjati to, da se porabi ves denar za stvari, ki te pač veselijo, je nesmisel - eno obdobje življenja (pa res ne rabi bit dolgo) pač "žrtvuješ", da si prihraniš ne za avto, ampak za zlato rezervo. Seveda je tu govora o ljudeh, pri katerih finance niso brez skrbi.
In še vedno ostaja dejstvo, da je avto najslabša možna naložba, tako da vsi tisti, katere vas avto tako veseli, da ste vanj pripravljeni veliko vlagati...ste pač malo na*ebali.Ampak kot si že sam rekel, vsakemu svoje in tega se verjetno vsi tudi zavedate in je pač kalkuliran riziko oz. žrtev.
To je nekaj, kar se bomo Slovenci morali še naučiti. Kupček denarja (pa ne govorim zdaj o 10k€+!) ni samo kupček denarja, ki ti ne prinaša veselja, ampak je tudi varnost, zlata rezerva, "buffer". Če človek vse prihranke zagoni za avto, potem nepredvideni stroški v življenju hitro postanejo nočna mora, ki te pahne v minus ali pa zahteva nov kredit. Ne pravim, da si ti tak, ampak zagovarjati to, da se porabi ves denar za stvari, ki te pač veselijo, je nesmisel - eno obdobje življenja (pa res ne rabi bit dolgo) pač "žrtvuješ", da si prihraniš ne za avto, ampak za zlato rezervo. Seveda je tu govora o ljudeh, pri katerih finance niso brez skrbi.
In še vedno ostaja dejstvo, da je avto najslabša možna naložba, tako da vsi tisti, katere vas avto tako veseli, da ste vanj pripravljeni veliko vlagati...ste pač malo na*ebali.Ampak kot si že sam rekel, vsakemu svoje in tega se verjetno vsi tudi zavedate in je pač kalkuliran riziko oz. žrtev.
Daedalus je napisal/-a:To je nekaj, kar se bomo Slovenci morali še naučiti. Kupček denarja (pa ne govorim zdaj o 10k€+!) ni samo kupček denarja, ki ti ne prinaša veselja, ampak je tudi varnost, zlata rezerva, "buffer". Če človek vse prihranke zagoni za avto, potem nepredvideni stroški v življenju hitro postanejo nočna mora, ki te pahne v minus ali pa zahteva nov kredit. Ne pravim, da si ti tak, ampak zagovarjati to, da se porabi ves denar za stvari, ki te pač veselijo, je nesmisel - eno obdobje življenja (pa res ne rabi bit dolgo) pač "žrtvuješ", da si prihraniš ne za avto, ampak za zlato rezervo. Seveda je tu govora o ljudeh, pri katerih finance niso brez skrbi.
matejxx je napisal/-a:Daedalus je napisal/-a:To je nekaj, kar se bomo Slovenci morali še naučiti. Kupček denarja (pa ne govorim zdaj o 10k€+!) ni samo kupček denarja, ki ti ne prinaša veselja, ampak je tudi varnost, zlata rezerva, "buffer". Če človek vse prihranke zagoni za avto, potem nepredvideni stroški v življenju hitro postanejo nočna mora, ki te pahne v minus ali pa zahteva nov kredit. Ne pravim, da si ti tak, ampak zagovarjati to, da se porabi ves denar za stvari, ki te pač veselijo, je nesmisel - eno obdobje življenja (pa res ne rabi bit dolgo) pač "žrtvuješ", da si prihraniš ne za avto, ampak za zlato rezervo. Seveda je tu govora o ljudeh, pri katerih finance niso brez skrbi.
Kaj pa je potem sploh dobra naložba? Saj vse kar kupiš je izguba denarja nova televizija, nov mobi, nov avto, potovanje ... Imaš pa nekaj od tega, če seveda hočeš to imeti. Kaj imaš od tega, da celo življenje samo shranjuješ denar na neko mesto, v življenju pa ne uživaš, ker ti je škoda zapravit vsak cent. Kaj imaš od tega, da boš imel ko boš v penziji velik kup denarja, če pa potem ne boš imel zdravje, da bi npr. šel na kakšno potovanje, da bi lahko vozil avto...
Je pa res, da se nebi niti sam za-kreditiral do konca življenja. Toda par 1000€ še bi šlo, če zaradi tega nebi nič slabše živel.
Cefizelj je napisal/-a:Sicer je tole že težek off topic samo... zakaj predpostavljaš da boš na stara leta brez ficka in z dolgovi če boš pri mladih letih vzel par tisoč evrov posojila, ki bo odplačano v par letih? In zakaj bi iskal ugled med vrstniki? Če misliš da vsi kupujemo/jo avtomobile zaradi sosedov se hudo motiš. Ta izkrivljena percepcija tipičnega slovenceljna, ki živi od kruha in vode da ima lahko BMWja, ti je očitno čist preveč stopila v glavo.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov