Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

DrDeeJay
Nov uporabnik

Re: Nakup rabljenega avtomobila od nekoga, ki ga ima na leas

Napisal/-a DrDeeJay Pe jun 06, 2014 10:22 pm

to sm prej sprašvou pa nben ni znal odgovrt tko da...nimam pa velik izkušenj z registracijami avtomobilov...vsega pa človk tud ne more vedt ane ;) če ne ve se pa pozanima ;)

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Pe jun 06, 2014 10:27 pm

vcasih je bilo tako, da je lizingojemalec/uporabnik od odplacilu moral avto nase prepisat, preden ga je lahko naprej prodal, zdaj to ni vec nujno

tudi preko posrednika ne bo nikjer en lastnik vec, ne vem, od kod vam to, se noben diler ni avta nase pisal, se vse dela bolj ali manj samo preko pooblastil
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

DrDeeJay
Nov uporabnik

Napisal/-a DrDeeJay So jun 07, 2014 8:47 am

ta s kjrm sm me jst opravka ga je hotu ;) verjetno se je zbal da bi drgač lahko "izpadu" ;) ker je hotu ga kr on odkupt od trenutnega leasingodajalca pa pol naprej men prodat...samo nisem hotu, kier bi tako postal 3 lastnik...čeprav je res, da bi bila za mene pa večja varnost...ker bi jst pol firmi plačal.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis So jun 07, 2014 11:13 pm

DrDeeJay je napisal/-a:Pozdravljeni,

Želim kupiti avto prek posrednika (ta ni "lastnik" oz uporabnik), vendar pa ima ta oseba za katero posrednik prodaja avto kupljen na leasing (ki še ni odplačan...prodaja baje ravno zato ker ne more več plačevati).

kako bi bilo to najbolj elegantno izpelajati na način, da bi jaz postal 2. lastnik (1. je trenutno leasing hiša Porsche Slovenia). Ne želim, da avto poplača posrednik in da ga potem jaz kupim od njega, ker bom na ta način postal 3. lastnik (to bo za vedno zabeleženo...in ga bom potem kasneje v prihodnosti težje prodal).

Najlažje bi torej verjetno bilo, da gremo vsi skupaj (torej s trenutnim uporabnikom - tem ki plačuje leasing) na leasing hišo, da se leasing poplača, potem se naredi kupoprodajna pogodba in jima potem dam še razliko od tega kar bom plačal za leasing do dogovorjenega zneska s posrednikom. Vendar kako to storiti? Kako naj jaz poplačam leasing in se istočasno zagarantiram, da bo avto potem prepisan name (da ga ne bo trenutni lastnik kar obdržal po mojem plačilu leasinga). A lahko sploh jaz poplačam njegov leasing...ali bi mu moral prvo dati denar, da ga on sam poplača (kjer pa je spet opcija, da izgubim vse?) in šele potem narediti prepis?

Druga varianta bi morda bila (ne vem če je to možno), da se leasing prepiše name in hkrati takoj izračuna vrednost odkupa leastinga, ki bi bil poplačan v istem trenutku. Razliko med to pogodbo in dogovorjenim zneskom pa bi dal posredniku. V tem primeru, bi avto po poplačilu (no dejasnko že ob prenosu) leasinga verjetno takoj postal moj in ne bi bilo nevarnosti zlorab.

Hvala za nasvete/izkušnje

LpD

ne komplicirajte po nepotrebnem!

posrednik bo/hoče zaslužiti provizijo od prodaje kar je logično zato je posrednik, da posreduje pri poslu.
to kateri boš lastnik ni niti važno no meni ni dokler mehanika štima. v e upravi je/bo zavedeno da je 2 lastnik bila avtohiša kar pa ni niti tako strašno saj ga boš ti isti dan registriral na sebe kar bo razvidno, da je šlo za prodajo vozila preko avtohiše.

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Ne jun 08, 2014 5:50 am

Jaz sem imel enako zadevo, le da ni bilo posrednika, pa jaz sem bil tisti, ki je prodajal avto.
Skratka z možakarjem sva izpolnila in podpisala pogodbo, ki sem jo pripel.
Edino kar bi moral še ti kakor sem razumel dodati notri je to, da dobi ta pa ta posrednik ob prodaji še toliko in toliko provizije, pa da se vsi trije podpišete gor.

Poglej kaj piše, prilagodi in pojdite na leasing - plačaj avto lizingu, pa podpišita to pogodbo na licu mesta. Pol mu lizing da potrdilo, gresta na AMZS, on s tem potrdilom prekine zavarovanje in odjavi avto, vrne tablice, ti skleneš zavarovanje (ali pa ga predhodno že urediš pri svojem agentu, da začne veljati za to vozilo z določenim datumom, ko bosta opravila nakup), registracijo in čao

Jaz sem potem njemu podpisal še eno potrdilo, da mi je izplačal še nek prostanek denarja, ker je leasing bil nižji od prodajne vrednosti vozila. Ti tega najbrž ne boš kakor sem prebral.
Priponke
KUPOPRODAJNO POGODBO ZA RABLJENO MOTORNO VOZILO.doc
(37 KiB) Prenešeno 196 krat
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

DrDeeJay
Nov uporabnik

Napisal/-a DrDeeJay Ne jun 08, 2014 9:29 pm

no evo, uporaben odgovor, thx ;)

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Ne jun 08, 2014 11:52 pm

Ni kej ;)
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 18 gostov