Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Re: Nakup novega avtomobila 4x4

Napisal/-a nebivedu Sr maj 28, 2014 6:14 pm

TOYOTA je napisal/-a:nebivedu, to sem napisal zato, ker mi je nek znanec rekel da so mu na legacyu H6 menjali visko sklopko, to pa zame ni pravi 4x4, ne poznam pa toliko legacyev, da bi vedel kako imajo speljane pogone, je pa res, da na moji stijki pogon vsekakor presega "povpraševanje" :D , če veš kaj mislim...zato je Subaru res NO.1 :D
...mal sem zabluzil zdejle, ko sem prebral kar sem napisal...imaš prav nebivedu oops

Vsi subaruji imajo visko sklopko. Vendar je na sredini diferencial, visko sklopka skrbi pa za zaporo tega diferenciala, da se premaša 40:60 in do 60:40 procentov moči na kolesa.
Old subarus never die, they just get faster!

nalcoq4
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana - Bežigrad

Napisal/-a nalcoq4 Sr maj 28, 2014 6:32 pm

Sej visko je vedno stalni.On je verjetno zamešal za haldex sklopko,ki je pa noben subaru nima :)

jaqckoo
Novinec

Napisal/-a jaqckoo Sr maj 28, 2014 9:15 pm

MBtouran je napisal/-a:Sam sem bil pred kratkim pred nakupom SUV, sicer zame ni bil pogoj AWD temvec zanesljivost in prostornost. Po vseh testnih voznjah in prebiranju forumov, testov ipd. sem se odlocil za Hondo CR-V.

Jaz sem tudi lani kupil hondo cr v ,in sicer zaradi awd pogona .Sprobal sem ga po blatu malo tudi po snegu kolk ga je blo in se obnese odlično .Motor je 2,2-150 konjev je zelo močan tako da ko se vklopijo( ima elektronsi vklor) awd čutiš da vleče ,pa tudi na avtocesti kr dobro potegne sploh ne veš da je suv .
Ni važno, samo da gre po vseh štirih .

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Sr maj 28, 2014 10:19 pm

jaqckoo je napisal/-a:
MBtouran je napisal/-a:Sam sem bil pred kratkim pred nakupom SUV, sicer zame ni bil pogoj AWD temvec zanesljivost in prostornost. Po vseh testnih voznjah in prebiranju forumov, testov ipd. sem se odlocil za Hondo CR-V.

Jaz sem tudi lani kupil hondo cr v ,in sicer zaradi awd pogona .Sprobal sem ga po blatu malo tudi po snegu kolk ga je blo in se obnese odlično .Motor je 2,2-150 konjev je zelo močan tako da ko se vklopijo( ima elektronsi vklor) awd čutiš da vleče ,pa tudi na avtocesti kr dobro potegne sploh ne veš da je suv .

Se strinjam. In kako ti sluzi? Kaksne napake ipd?

border_
Novinec

Napisal/-a border_ Če maj 29, 2014 6:15 am

Ce pogledate video ima Honda CRV precej težav z 4wd. Dobro res, da gre za model 2008 in ne za te tanove.

Rad bi se malo feedbacka od Forda Kuge in Hyundai x35. Pa ce je kdo nasel kaksen video, naj ga prpopa sem.

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Če maj 29, 2014 8:55 am

border_ je napisal/-a:Ce pogledate video ima Honda CRV precej težav z 4wd. Dobro res, da gre za model 2008 in ne za te tanove.

Rad bi se malo feedbacka od Forda Kuge in Hyundai x35. Pa ce je kdo nasel kaksen video, naj ga prpopa sem.

Video posnetki so navadno narocilo dolocene firme za katero pol delajo teste ipd. Po mojem ze prevec kompliciras pri awd glede na to da ne rabis offroad voznje za katero pa omenjeni modeli niti niso narejeni

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Če maj 29, 2014 9:09 am

Vsekakor specificiraj zakaj potrebuješ 4x4 pogon :
- zaradi snega in ledu
- zaradi vožnje po terenu
- zaradi makadama
- zaradi varnosti na mokrem vozišču

Ni vsak za vse.

border_
Novinec

Napisal/-a border_ Če maj 29, 2014 10:21 am

Potrebujem za 4x4 pogon :
- zaradi snega in ledu
- zaradi vožnje po spolzkem terenu (trava, makadam, mivka)
- prevažanje camp prikolice

Nikakor pa ne potrebujem za hard off road. 8)

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Če maj 29, 2014 10:31 am

Potem so tako vsi ok

jaqckoo
Novinec

Napisal/-a jaqckoo Če maj 29, 2014 12:09 pm

MBtouran je napisal/-a:
border_ je napisal/-a:Ce pogledate video ima Honda CRV precej težav z 4wd. Dobro res, da gre za model 2008 in ne za te tanove.

Video posnetki so navadno narocilo dolocene firme za katero pol delajo teste ipd. Po mojem ze prevec kompliciras pri awd glede na to da ne rabis offroad voznje za katero pa omenjeni modeli niti niso narejeni

V živo ga moraš videti ,pol pa sprobat če se le da :!: je velika razlika kot na video tam pokažejo tisto kar jim paše .Zato kar rabiš je vsak suv 8) Pravi terenci pa niso glih za po avtocesti ,so prevec odaljeni od tal in nimajo dobrega oprijema lahko hitro pristaneš v jarku
Do sedaj sem naredil komaj 12 000km ,problemov ni upam da tako tudi ostane :| Edimo vsake toliko časa moram na avtocesto da se očisti dpf ,ker imam dosti kratkih vožen ,se to je pri vsakem novem dizlu :roll:
in kakšnje imaš ti izkusnje :?:
l.p.
Ni važno, samo da gre po vseh štirih .

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Če maj 29, 2014 12:12 pm

jaqckoo je napisal/-a:
MBtouran je napisal/-a:

V živo ga moraš videti ,pol pa sprobat če se le da :!: je velika razlika kot na video tam pokažejo tisto kar jim paše .Zato kar rabiš je vsak suv 8) Pravi terenci pa niso glih za po avtocesti ,so prevec odaljeni od tal in nimajo dobrega oprijema lahko hitro pristaneš v jarku
Do sedaj sem naredil komaj 12 000km ,problemov ni upam da tako tudi ostane :| Edimo vsake toliko časa moram na avtocesto da se očisti dpf ,ker imam dosti kratkih vožen ,se to je pri vsakem novem dizlu :roll:
in kakšnje imaš ti izkusnje :?:
l.p.

Se cakam na dobavo svojega

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če maj 29, 2014 4:24 pm

border_ je napisal/-a:Potrebujem za 4x4 pogon :
- zaradi snega in ledu
- zaradi vožnje po spolzkem terenu (trava, makadam, mivka)
- prevažanje camp prikolice

Nikakor pa ne potrebujem za hard off road. 8)

Če je temu tako, ti predlagam Subaruja. Po spolzkem terenu je odličen, prikolice vlečt mu pa še nikol ni bil problem. Tudi 1.6 bencinarju ne, ker imajo tašvohni reduktor (5 kratkih in 5 dolgih prestav - v kratkih lahko pelješ do 120km/h, povlečejo pa z njim prikolico brez problema v najbolj strm klanec)
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
miapan
Novinec

Kraj: Podlehnik

Napisal/-a miapan Pe maj 30, 2014 11:57 am

Poglej še za mazdo CX-5 dobri motorji, oprema in prostornost. Tudi Nemške revije so jo na primerjalnih testih dobro ocenile.
Lp Cris

Za vse vaše ideje www.gabioni.si

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Pe maj 30, 2014 5:25 pm

miapan je napisal/-a:Poglej še za mazdo CX-5 dobri motorji, oprema in prostornost. Tudi Nemške revije so jo na primerjalnih testih dobro ocenile.

Problemi so z dizli, da se motorno olje prevec redci zaradi pogostih regeneracij. Problema se niso uspeli resit

border_
Novinec

Napisal/-a border_ Pe maj 30, 2014 6:58 pm

MAZDA = Ze precej let nazaj... oops ... ko sem se bil student sem vozil mazdo 626... brez problemov 200.000 km.... bencin 2.0.

Uporabniški avatar
mito155
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a mito155 So maj 31, 2014 7:42 am

Osebno mislim da so vsi te videi pesek v oči za posameznike ki ne vedo kaj bi kupili. Enkrat sem poslušal boj dveh ki vozita a3 in pa passata... kok je kakšen pogon boljši... pa imata isti pogon notri... vzameš tistega kateri ti vizualno, subjetkitvno najbolj ustreza - lahko je to subaru, rav4 ali pa audi.. v končni fazi je vseeno... sem dobil od stranke slike kam spleza a6 z 245 širokimi zimskimi gumami... in verjamem da ima vsak prodajalec ki prodaja 4x4 enega ali več fanov, kateri so pripadni znamki in ker IMAJO ZAUPANJE V AVTO, avto dejansko zmore priti hudičevo visoko. Ko si enkrat na šolanju in te zapelje inštruktor ti je šele jasno kaj teli moderni SUVi, alltracki, outbacki, allroadi zmorejo. In 99% ljudi tega nikoli ne izkoristi.. iz snega pa se 99% 4 x4 normalno ven odpelje. Pogoj pa je seveda odlična zimska guma. Drugače je vse skupaj farsa.

lp

border_
Novinec

nalcoq4
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana - Bežigrad

Napisal/-a nalcoq4 So maj 31, 2014 4:02 pm

Subaru ima dokazano najboljši pogon,tudi glede tradicije so prvi začel vgrajevati 4 kolesni pogon v osebna vozila...tudi po snegu prilezejo najdlje,da ne govorimo v splošni trpežnosti in kvalitete te znamke

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder So maj 31, 2014 4:39 pm

border_ je napisal/-a:https://m.youtube.com/watch?v=wLkvqsQEV2Q

Video pa so uploadali neki subarujevci, torej ni nek neodvisen test.

je napisal/-a:Subaru ima dokazano najboljši pogon,tudi glede tradicije so prvi začel vgrajevati 4 kolesni pogon v osebna vozila...tudi po snegu prilezejo najdlje,da ne govorimo v splošni trpežnosti in kvalitete te znamke

dokazano kje? to je sam legenda, da ima subaru najboljši pogon pa trpežnost. Vprašanje koliko je resnice v njej. To so dve stvari ki jih je težko izmerit. Če nebi obstajala štoparica bi subarujevci trdili, da ima subaru boljše pospeške kot formula 1...
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda So maj 31, 2014 4:49 pm

border_ je napisal/-a:https://m.youtube.com/watch?v=wLkvqsQEV2Q

Ta video je kar nekaj in ne pove nič oz samo to da imajo pogon na vse 4.
Nikjer ni videti kakšne gume uporabljajo ali imajo vsi iste ali ne
Lp
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov