Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Kraj: Vetrovno mesto

Re: Nakup avtomobila in dilema

Napisal/-a mtl Pe jun 06, 2014 2:49 pm

pskoda je napisal/-a: :pop:

x2 :D :D :D
mkenzi je napisal/-a:Pa še nekaj...kaj pa menite o nakupu 1.4 TSI in predelavi na plin?

Pozabi, če nočeš težav. Morda je v Nemčiji drugače, ampak tukaj jaz ne bi šel predelovat TSI-ja na plin.

mkenzi je napisal/-a:Sej zaradi tega me je strah dizla ker bi se po večini med tednom vozil mrzel, ker razdalje niso ne vem kaj. Več ljudi mi je že odsvetovalo, predvsem zaradi turbine.

Če ga normalno voziš bo turbina že preživela, kot zapisano so problem DPF filtri. In to lahko v končnem primeru privede do precej dragega popravila.

Koliko km sploh delaš na letni ravni?
Še več pametovanj na Mtl blog.

mkenzi
Nov uporabnik

Napisal/-a mkenzi So jun 07, 2014 11:01 am

mtl je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a: :pop:

x2 :D :D :D
mkenzi je napisal/-a:Pa še nekaj...kaj pa menite o nakupu 1.4 TSI in predelavi na plin?

Pozabi, če nočeš težav. Morda je v Nemčiji drugače, ampak tukaj jaz ne bi šel predelovat TSI-ja na plin.

mkenzi je napisal/-a:Sej zaradi tega me je strah dizla ker bi se po večini med tednom vozil mrzel, ker razdalje niso ne vem kaj. Več ljudi mi je že odsvetovalo, predvsem zaradi turbine.

Če ga normalno voziš bo turbina že preživela, kot zapisano so problem DPF filtri. In to lahko v končnem primeru privede do precej dragega popravila.

Koliko km sploh delaš na letni ravni?

Sej pravim 2-3X letno domov v slo to znese skupaj 7000km in potem tu še drkarija po mestu do služb imamo max 10km v obe smeri...ni pa rečeno da bo v prihodnje drugače.

Kaj pa npr. kakšen A3 ampak 5 vratni? Npr. A3 1.2 TSI...So vsi TSI 1.2 mašine katastrofa?

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj So jun 07, 2014 12:20 pm

Razn najnovejših na novi platformi k so jermenski in ne s ketno je vse isti šmorn ja.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko So jun 07, 2014 2:09 pm

ajatola je napisal/-a:
mkenzi je napisal/-a:Lepo pozdravljeni

Z ženo se odločava za nakup avtomobila do nekje 11.000 najbolj nama pa diši Golf VI 12. oz. 1.4 TSI. Odprta sva pa tudi še za ostale predloge. Živiva v tujini cca. 1100 km od doma in tukaj imava službe ne preveč daleč od doma tako da nakup dizla odpade. Približno 2X letno bi se odpeljala domov pa kje kdaj najbrž kakšen izlet, tako, da nebi delala preveč kilometrov.

Rad bi slišal vaša mnenja o tem modelu in tudi vaše predloge o tem oz. katerem koli drugem avtomobilu.

Hvala za odgovore in LP

A si se obrnil na strokovnjake.tukaj ne vem,če boš kaj zvedel.vsi so majstri sam,ko je treba popravljat potem mehaniki nadrajsajo.golfa kupi 1,9 tdi če ti je golf všeč.vse ostalo so kante.edin ta motor je dober.bencinarji od ww so slabi.pa dizel 2.0 crkuje.ko izteče garancija

Potem stane ena diza,ki crkne 1400 eur al pa obnovljena 750.za bmw je nova nekaj čez 300 eur
Zato pejd raje k kakšnemu mojstru,ki obvlada avtomobile.da si ne boš potem pulil lasi.najslabše je poslušat mehanike,ki mislijo,da so to ampak v šoli za avtomehaniko pa niso bili.
Posebej na zavore se eni zastopijo.prodajajo jim trgovci neuležane in nekaljene diske in jih menjajo kot po tekočem traku .res strokovna pomoč ni kaj.

Ti si učen avtomehanik s 3 letno poklicno šolo?
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Gregor81
Nov uporabnik

Napisal/-a Gregor81 So jun 07, 2014 4:17 pm

Sam imam VW-jev 160 konjski 1.4 TSI. Vleče odlično, rad se vrti, moči in navora pa ima vrh glave tudi pri nizkih obratih. Troši 8 l/100 km - skoraj izključno mestna in dinamična vožnja ter zaenkrat še neutečen motor (2000 kilometrov). Ko sem kupoval, sem bil skeptičen nad nizko prostornino, vendar je bil moj dvom docela odveč. Tudi zvok je lep, sliši se turbino, iz auspuha pa zdravo puha. :tomidelej: :tomidelej: 8)
Yes, it's a joke...We can laugh about it later in the car.

Uporabniški avatar
janez80
Nov uporabnik

Kraj: Koroška

Napisal/-a janez80 So jun 07, 2014 4:49 pm

Sam imam VW-jev 160 konjski 1.4 TSI. Vleče odlično, rad se vrti, moči in navora pa ima vrh glave tudi pri nizkih obratih. Troši 8 l/100 km - skoraj izključno mestna in dinamična vožnja ter zaenkrat še neutečen motor (2000 kilometrov). Ko sem kupoval, sem bil skeptičen nad nizko prostornino, vendar je bil moj dvom docela odveč. Tudi zvok je lep, sliši se turbino, iz auspuha pa zdravo puha.

Kmalu se bo tudi iz denarnice slišalo puhanje... :D

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder So jun 07, 2014 5:58 pm

Ko bo lopatice turbine puhnilo ven z avspuha :D
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Gregor81
Nov uporabnik

Napisal/-a Gregor81 Ne jun 08, 2014 6:49 am

Blinder je napisal/-a:Ko bo lopatice turbine puhnilo ven z avspuha :D

Hja, upam, da ne. Turbine se kvarijo, ker jih vsi terajo hladne, ko so do konca razgrete, pa ugašajo - tudi avtomobili niso samo kos železja :mrgreen: :mrgreen:

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Ne jun 08, 2014 7:01 am

Gregor81 je napisal/-a:

Hja, upam, da ne. Turbine se kvarijo, ker jih vsi terajo hladne, ko so do konca razgrete, pa ugašajo - tudi avtomobili niso samo kos železja :mrgreen: :mrgreen:

Turbina je pri tem motorju skoraj na zadnjem mestu. Bi te moralo skrbeti kaj drugega, ker sam motor je daleč od bisera. Se ne vozijo za brezveze nazaj.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Gregor81
Nov uporabnik

Napisal/-a Gregor81 Ne jun 08, 2014 10:37 am

yashica je napisal/-a:
Gregor81 je napisal/-a:

Turbina je pri tem motorju skoraj na zadnjem mestu. Bi te moralo skrbeti kaj drugega, ker sam motor je daleč od bisera. Se ne vozijo za brezveze nazaj.

Glede turbine: na tem motorju se vključi pri 2400 obratih, do 3500 obratov delata tako turbina kot kompresor, nato vse breme prevzame turbina. Torej, če voziš zmerno, je turbina malo obremenjena, kar takoj odpravi del bojazni pred okvaro.

Ostale okvare: preden sem kupil avto, sem gledal po forumih. Kakšnega večjega pritoževanja lastnikov ( :!: ) nisem videl, čeprav je kar nekaj "sem slišal, da se kvari" kritik, a še teh večinoma za letnike do 2010. Kot bivši voznik zloglasne lagune sem sicer vajen vprašanj "ali se tole kaj kvari", zdaj pa bom očitno tega deležen tudi pri ljudskem vozu. Zaradi nizke prostornine sem se sicer odločil, da nimam oznake motorja na zadku, tako da se ne ve, kaj imam pod haubo :lol: :lol:

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Kraj: Vetrovno mesto

Napisal/-a mtl Ne jun 08, 2014 7:40 pm

Gregor81 je napisal/-a:Zaradi nizke prostornine sem se sicer odločil, da nimam oznake motorja na zadku, tako da se ne ve, kaj imam pod haubo :lol: :lol:

Sleeper :twisted:... Gor moraš dat 1.2 TSI :lol:.

Bom pa z veseljem bral tvoje izkušnje s konkretnim motorjem, upam da boš opisal tudi negativne (če bodo, držim pesti, da jih ne bo).
Še več pametovanj na Mtl blog.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov