Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
sparky
Novinec

Kraj: Kranj

Re: Nakup manjšega avta do 3.500 €

Napisal/-a sparky Ne jun 15, 2014 4:53 pm

A niso Fordi neki dragi za vzdrževanje al so to samo govorice? Vem pa da so zanesljivi :D

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream Po jun 16, 2014 9:43 am

Po mojih izkušnjah so oboje bolj govorice.

Sicer se je to čez leta malo spremenilo, ampak vseeno vztrajam da je forda za kupit če si na račun lege na cesti pripravljen spregledat kakšen drug kiks.

So pa oznake ki pokrivajo 3 generacije avtomobilov različnih razredov načeloma nehvaležne.

David34
Nov uporabnik

Napisal/-a David34 Po jun 16, 2014 11:59 am

Zopet pozdravljeni.

Tokrat sem pa našel nekaj - vsaj meni zelo ugodnega. Sploh mi je všeč, ker je veliko stvari poservisiranih.

Mnenja??

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=858 ... ow=1&avto=

Hvala zopet vsem.

David

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po jun 16, 2014 12:11 pm

Najprej so pred 40 k km imeli velik servis, nato pred 20 k km spet precej - torej precej vloženega v kratkem času. Očitno so avto hoteli še imet. Zdaj ga kar naenkrat prodajajo. Verjetno zna bit, da ima spet kakšne simptome večjih okvar (turbina?) in jih je srečala pamet. Vsekakor pazljivo in z mehanikom.

MadIggy
Novinec

Napisal/-a MadIggy Po jun 16, 2014 12:13 pm

A res potrebuješ dizla? Pa oglas mi je nekam čuden, ko našteva kaj vse je bilo menjano že do 120.000km. Kaj vse te šele čaka v naslednjih letih. :)

Evo kaj bi jaz gledal:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=848 ... X%20Deluxe

Uporabniški avatar
=swen=
Uporabnik

Kraj: gorenjska

Napisal/-a =swen= Po jun 16, 2014 2:52 pm

David34 je napisal/-a:Zopet pozdravljeni.

Tokrat sem pa našel nekaj - vsaj meni zelo ugodnega. Sploh mi je všeč, ker je veliko stvari poservisiranih.

Mnenja??

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=858 ... ow=1&avto=

Hvala zopet vsem.

David

Verjetno je bil zaleten, saj nima oznaceno da naj ne bi bil. Zato tudi taka cena...

Alltrack
Nov uporabnik

Napisal/-a Alltrack Po jun 16, 2014 3:29 pm

Jaz bi izbral tega: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=857 ... E%20AVTO...

Čeprav je cena za 100 eur predraga piše "gotovinski popust".

David34
Nov uporabnik

Napisal/-a David34 Po jun 16, 2014 7:44 pm

Hja, bolj ali manj potrjujete moje sume, da je res tole bila nenavadna cena,. Če bi jaz vložil 800+ € na sicer povsem v redu avto, mi ni logično, da bi šel potem tak avto prodajat. Po moje je ziher bil zaleten ali pa mu je kak mehanik rekel, da motor kaže znake da bo potreben kak veliki servis, lahko je Bosch črpalka za zamenjat itd itd itd..

V glavnem, zgoraj predlagan Golf mi ima nekoliko hudo kilometrov, še višje Suzuki predrag, še vedno pa me vleče tole...

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=832 ... ow=1&avto=

Naše želje so diesel z nizko porabo (žena se vozi daleč v službo), 5 vrat (zaradi polaganja dojenčka v avtosedež) in ker je pač žena naredila totalko dober teden nazaj, je to za nas presenečenje, sploh še imava 2 leti stanovanjskega kredita in leasing ne pride v poštev. Glede na situacijo lahko napraskamo največ 3.500€, več ne moremo. :-(

Če bo še kdo prilepil kak zanimiv link, se seveda priporočam. Mnenja so mi zlata vredna, zato vsem ponovno hvala.

David

Alltrack
Nov uporabnik

Napisal/-a Alltrack Po jun 16, 2014 8:04 pm

Recimo ta ni ravno "manjši" ampak smo imeli takšnega sami in se ODLIČNO odnese:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=855 ... 01.9%20TDI

Ali pa tale:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=853 ... 20V6%20TDI

MadIggy
Novinec

kseb
Novinec

Napisal/-a kseb Po jun 16, 2014 8:34 pm

Alltrack je napisal/-a:Recimo ta ni ravno "manjši" ampak smo imeli takšnega sami in se ODLIČNO odnese:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=855 ... 01.9%20TDI

Ali pa tale:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=853 ... 20V6%20TDI

Dvomim, da je kilometri tapravi pri teh Audijih. Ne kupiš dizla za 10 do 15 kkm na leto, pa servisne ni, pa vprašanje kateri lastnik.
Redki so dobri avti za tak denar.

Sicer pa: če imaš dva avta, bi jaz ženi dal boljšega, bolj zanesljivega, zase pa bi kupil kakšnega bencinca z manjšo prostornino za največ dva jurja pa en dober servis naredo in upal, da bo šel še dve leti, dokler so krediti. Bencinarja lažje dobiš dobro ohranjenega pa z malo kilometri. Če je tudi pri tebi problem poraba zaradi veliko kilometrine, ga pa lahko predelaš na plin, pa si pri limitu financ (avto za dva jurja plus predelava).

Druga varianta je nakup enih j**c za par sto EUR. Tako sem naredo tudi sam in sem za drugi avto kupil Golfa 3. Dosedaj sem z njim naredo 50 kkm pa še kr gre. Pokvarilo se ni nič v skoraj treh letih, deli pa so smešno poceni (vse z avtoodpada, pa še za vse sem bil sam kriv). Je pa res, da je začel malo rjaveti pri blatniku. Poraba dobrih 6 l benza pri lepi vožnji. Za kako leto še bo, potem pa bomo vidli kako naprej.

Dobro kupi.

AssKicker
Stalni uporabnik

Napisal/-a AssKicker Po jun 16, 2014 8:51 pm

gasolinedream je napisal/-a:Po mojih izkušnjah so oboje bolj govorice.

Sicer se je to čez leta malo spremenilo, ampak vseeno vztrajam da je forda za kupit če si na račun lege na cesti pripravljen spregledat kakšen drug kiks.

So pa oznake ki pokrivajo 3 generacije avtomobilov različnih razredov načeloma nehvaležne.

kiksi so tako kot pri vseh avtomobilih, če ne še celo manj. Spisek slabosti pri fordi, in pa spisek slabosti pri recimo tako opevanemu vw-ju. Za forda bo kaka vrstica, dve, za vw bo cela stran. Realno gledano so pri vw-ju dobri motorji samo tastar 2.0, 1.6, in pa 1.9 tdi. Govorim iz lastnih izkušenj, ravno sem kupoval avto v rangu focus, golf, A3, tam do 2000 evrov in sm marsikaj prebral na to temo. Pa sem šel gledati kar nekaj predstavnikov vseh treh znamk. Na koncu sm se odloču za focusa. Ker sem dobil odličnega focusa za tako ceno, kot dobiš prefukanino od VAG-a. Pa pri focusu me skrbi samo pleh, medtem ko me pri ostalih dveh skrbi ogromno stvari. 1.9 tdi pa že težko dobiš lepo ohranjenega za tak denar. Oprostite za offtopic, ampak morm to povedat, da nebojo ljudje nasedali "dobrim" nasvetom.

David34
Nov uporabnik

Napisal/-a David34 Sr jun 18, 2014 12:30 pm

No, zopet jaz.

Tokrat pa sem zajadral malo med Korejce. Za relativno ugodno ceno ponujajo kar nekaj. Sicer je tole kar sem dal spodaj malo nad našim budgetom, a vem da malo bomo tudi lahko "zglihali", kakih sto ali 200 € pa bi še tudi napraskali, če bi se to res res splačalo.. :-)

Kaj je vam bolj všeč?

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=852 ... GL%20TOP-K

... ali

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=833 ... X%20Active

Zopet, hvala za vsako mnenje.

Lep pozdrav,David

nejc1
Poznavalec foruma

Napisal/-a nejc1 Sr jun 18, 2014 12:50 pm

To pa najbolje da sam ugotoviš kaj ti je bolj všeč oz. kaj se ženi bolj dopade, ker bo ona vozila avto. Drugače je stric imel nekaj časa takega accenta (sicer bencinarja) pa je res čisto vredu avto, z riotom pa mislim, da tudi ne bi zgrešil. Če kilometri štimajo potem znata biti res dober nakup in jaz ne bi kaj preveč čakal :) Edino pri accentu bodi pazljiv, ker ne piše da ni bil karamboliran. Sicer če ni bil prehudo in je dobro popravljeno je ok, ampak velikokrat se pa take stvari popravijo zelo na "šlampasto"...

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr jun 18, 2014 1:10 pm

Cene so precej previsoke za take avte. 4 k € za skoraj 10 let starega benc Accenta je nonsens brez primere, ne glede na ohranjenost in opremo. Tudi poraba je vprašljiva. Naj ga proba žena in naj proba še kakšnega novejšega evropskega, pa ji bo hitro jasno. Če pa ji bo vseeno všeč, je cena še vedno precej previsoka.

Uporabniški avatar
=swen=
Uporabnik

Kraj: gorenjska

Napisal/-a =swen= Sr jun 18, 2014 2:58 pm

esem je napisal/-a:Cene so precej previsoke za take avte. 4 k € za skoraj 10 let starega benc Accenta je nonsens brez primere, ne glede na ohranjenost in opremo. Tudi poraba je vprašljiva. Naj ga proba žena in naj proba še kakšnega novejšega evropskega, pa ji bo hitro jasno. Če pa ji bo vseeno všeč, je cena še vedno precej previsoka.
Diesel je. ;) Je pa cena res malo visoka.

zundapp
Stalni uporabnik

Napisal/-a zundapp Sr jun 18, 2014 3:37 pm

david- imaš ZS- zasebno sporočilo

David34
Nov uporabnik

Napisal/-a David34 Sr jun 18, 2014 5:30 pm

Ja, je visoka, sploh za Hyundaia. Rio je 2 leti mlajši.

No, imamo že zmenjen ogled v bližnji prihodnosti za Accenta in se bomo pogajali za ceno. na 3,5k ne bojo spustili, kake 3,6 pa bi morda še šlo..

Bomo videli...

A morda ve kdo, kako so pa kaj dragi servisi za Hyundaie in predvsem Kie??

Seveda bomo pa še gledli druge zadeve...

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Če jun 19, 2014 7:48 am

David34 je napisal/-a:A morda ve kdo, kako so pa kaj dragi servisi za Hyundaie in predvsem Kie??

Menda so kar dragi. En znanec ima Hyundai i30 in čisto vsakič tam pusti minimalno 200-300 EUR, sam tako pravi. Ni mogel verjet, kako je možno da jaz na pooblaščenem VW servisu plačam samo dobrih 100 EUR za menjavo olja in filtra.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

AssKicker
Stalni uporabnik

Napisal/-a AssKicker Če jun 19, 2014 9:11 am

avto mony v lescah je poceni za hyundaije.. Za kio je pa znano da so servisi zelo dragi
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 17 gostov