DePalmo je napisal/-a:Sicer se nisem hotel vtikati v debato, ampak čez tole pa ne morem. Gospa/gospodična hoče avto s katerim nebo imela težav a vi priporočate TSI motorje in renaulteSram naj vas bo!
Škoda 1.2 TSI, sicer rapid a je verjetno isti motor: viewtopic.php?f=6&t=101140
Avto je bil kupljen nov!
Na splošno o TSI motorjih: viewtopic.php?f=6&t=83936
50 strani!! Kateri drug motor je še dvignil toliko prahu?
O renaultih pa sploh nebom izgubljal besed, se bi pa pridružil mislim da se pošteno razmisli in se raje kupi rabljenega bencinarja. Se dobi največ za ta denar, ker dan danes tudi nov avto ni garancija za mir pred servisi. Osebno vem da če bi imel 15.000 evrov za avto, na novega nebi niti pomislil, iskal bi nekje od 3 do 10 let staro.
DePalmo je napisal/-a:Sicer se nisem hotel vtikati v debato, ampak čez tole pa ne morem. Gospa/gospodična hoče avto s katerim nebo imela težav a vi priporočate TSI motorje in renaulteSram naj vas bo!
Avto je bil kupljen nov!
O renaultih pa sploh nebom izgubljal besed, se bi pa pridružil mislim da se pošteno razmisli in se raje kupi rabljenega bencinarja. Se dobi največ za ta denar, ker dan danes tudi nov avto ni garancija za mir pred servisi. Osebno vem da če bi imel 15.000 evrov za avto, na novega nebi niti pomislil, iskal bi nekje od 3 do 10 let staro.
bucko_99 je napisal/-a:(In za družino na dolgi rok se splača dizel).
Avto je bil kupljen nov!
Lea214 je napisal/-a:Ponovno hvala za odgovore oz. mnenja. Ste nam dali precej iztočnic za razmišljanje. Čeprav je malo hecno, da sem jaz vprašala A (kaj menite, da so dobre/slabe lastnosti enega/drugega avta), dobivam pa večinoma kar naprej odgovor B (kupite rabljenega).
LP vsem, Lea
S takimi denarnimi omejitvami in potrebo po prostoru (karavan) bi jaz vzel novo Dacio Logan MCV, kot je že nekdo predlagal. Če imaš pač tako zelo omejen proračun, se ne moreš odločati še za znamko, ampak vzameš tisto, kar ti nudi kar rabiš.Lea214 je napisal/-a:Ponovno hvala za odgovore oz. mnenja. Ste nam dali precej iztočnic za razmišljanje. Čeprav je malo hecno, da sem jaz vprašala A (kaj menite, da so dobre/slabe lastnosti enega/drugega avta), dobivam pa večinoma kar naprej odgovor B (kupite rabljenega).
LP vsem, Lea
bucko_99 je napisal/-a:Moja filozofija pa je da raje novega z malo manj opreme in nek srednji razred kot pa nekega sfuranega ful opremljenega audija itd. Kupim novega naredim v 6 letih 150.000km ga prodam in nimam zafrkavanja z popravili itd., samo redni servisi in to je to, pa še po 6 letih se nekaj da dobiti za rabljenega. Dodam spet 6 tisočakov in imam naslednjih 6 let spet mir. Ko pa kupiš rabljenega nikoli ne veš kaj bo treba popravljat, meni se ne da z tem ubadat.
Nejko je napisal/-a:Zakaj delujete večinoma užaljeni kot majhni otroci, ko želi nekdo kupiti nov avto?
Tudi sam sodim med tiste, ki kupijo večinoma nove avtomobile in jih zvozijo...tudi to ima svoje prednosti, morda ne ravno ekonomske (ali pa tudi), zagotovo pa nisi deležen tolikih pogledov sosedov, kar tudi ni slabo.
Vprašanje je bilo o novem avtomobilu, bencinskemu pogonu, in proračunu do 10.000€...damo se pogovarjat o teh okvirih.
Vam @Lea214 bi pa svetoval res da pogledate proti Dacii, niso to tako slabi avtomobili, kot se širi forumaška "pamet", ali pa da prevohljate še malo Chevroletove salone, če jim je še kašen Cruze ostal na zalogi...se je ob razproajah dalo dobiti veliko avtomobila z majhen denar.
...drugače pa od naštetih treh za katere ste spraševali zagotovo Clio. Grandtour-jaše sicer nisem vozil, ampak mi navaden 5 vratni deluje v notranjosti zelo prostoren.
lp
J
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov