Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

bucko_99
Novinec

Re: Škoda Rapid Spaceback vs Golf 7, izračun modreca

Napisal/-a bucko_99 To jul 01, 2014 4:58 pm

@maniaxx s prejšnim postom. Za radio na dotik si pa vedu? Lahko bi še dve stvari naštel ko jih ima golfa pa jih niti rapid niti octavia nimata, ampak bo dosti za enkrat.

Seveda je vw golf vreden svoje cene(če se upošteva popust), prej kot jo je škoda. Od vseh konkurentov (tudi drugih znamk) se dobi največ opreme že v osnovi. In primerjava octavie in golfa, tudi octavija je dražja od golfa. Čeprav octavija je po mojem bolj razred jette ne pa golfa kot jo vsi primerjajo z njim, in je bolj upravičena do mpcja kot rapid. Octavia je limuzina, golf pa hatchback.

In še enkrat povem, tema je bila ustvarjena kot velik HEC na izjavo da je rapid in golf isto, samo da je rapid 4.000eur ceneje(kar je po ceniku sicer res).

lp

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx To jul 01, 2014 5:05 pm

Sej te štekam no....sam ne vem če ti štekaš mene.

Jetta je itak golf z ritjo, torej JETTA=OCTA=GOLF, passat je višje....

Ne nisem vedel tudi za radio, kolikor vem je composition media al kar je že boljši AR za doplačat, osnovni pa nisem vedel, da je na touch ( sicer to ni glih pomembno ).

Golf je zelo soliden, tudi dokaj dobro opremljen ( na najboljše, ne pretiravaj ), sicer presneto dolgočasen avto, ki ima veliko težavo z nekaterimi preveč zagretimi fani.....

Še enkrat rapid je predrag, veliko predrag za tisto kar nudi, je na nivoju polota, ki je a tudi IMO slabši v marsičem od nekaterih konkurentov, kar za golfa ne velja...

Torej VW se začne pri golfu in navzgor :lol:

Na katere stvar pa misliš da jih tud octa nima ( sam jih vidim več kot dve ) :mrgreen:

Aja, OCTA je tudi hatchback, oziroma bolj liftback ( uglavnem ima 5 vrat, ne pa 4 kot npr Jetta )
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ To jul 01, 2014 5:13 pm

Rapida lahko primerjajo z Golfom samo tisti, ki Rapida prodajajo in tisti, ki Rapida že vozijo...

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica To jul 01, 2014 5:37 pm

bucko_99 je napisal/-a:1600eur razlike med tem nizkocenovnim rapidom in pa golfom je pa res epilog sam po sebi, vsak komentar je odveč.

Čemu potem odpirati temo.

Prolog pa vsekakor dajejo takšni ki najdejo takoj dlako v mojem postu in primerjajo dve neprimerljivi stvari(npr platformi ali pa motorja)

Uvod si podal sam s primerjavo tako, da ne vem zakaj si sedaj užaljen. Osebno mi bolj kot nabavna cena nekega modela pomeni poprodajne storitve in število napak in pri slednjih je škoda po videnem generalno v prednosti pri reklamacijah.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

bucko_99
Novinec

Napisal/-a bucko_99 To jul 01, 2014 6:24 pm

nisem užaljen, samo tak občutek sem dobil, kot da odkrivam toplo vodo in da to že vsi vedo kar sem jaz napisal v tej temi. Meni osebno se mi je tole naštevanje in odštevanje zdelo zelo fascinantno kako hitro prideta nek nizkocenovnik in golf s ceno skupaj.
Rapida bi jaz osebno kupil samo do cene 13.500eur(z vključenim popustom) pa še to samo dizla, dobil bi pa oskubljenega z opremo seveda.

Enkrat je tudi prijatelj, ki se je odločal med gtd-jem golfom in audijem a3 2.0 tdi sportbackom delal podobno primerjavo in na koncu kupil audija-. Prišel je do zaključka da dobi audija za približno z dodatno opremo vred nekje 3 tisočake dražje.
S tem da je audi a3 imel quattro pogon golf ne, plus boljšo značko. Konjev sta imela oba mislim da okoli 183, plus audi je biu hitrejši do sto kilometrov. Dokupil si je s line podvozje, direktnejši prenos volana, s line zadnji spojler in še nekaj malenkosti, tako da je dobil praktično "s3" za praktično podoben denar kot bi kupil golfa gtd. Celo se mi zdi da je imel še audi sound sistem. Na koncu so popusti v procentih in je za svoj denar dobil več kot v Golfu gtd-ju. Meni so take primerjave zanimive.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica To jul 01, 2014 6:48 pm

bucko_99 je napisal/-a:kako hitro prideta nek nizkocenovnik in golf s ceno skupaj

Ha, točno to sem doživel pri C4 Cactus-u za katerega pravijo, da je nek nizkocenovnik, potem ti pa v roke porinejo bolj založenega z opremo, dizlom v nosu in avtomatskim menjalnikom. Cenene rešitve s plastiko dostavnika na čelu še vedno ostajajo, cena pa poskoči na okrog 20.000€. Pri tej vsoti se že vprašaš, če je v glavi vse pospravljeno preden se odločiš za nakup :mrgreen:
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ To jul 01, 2014 7:39 pm

Ne vem če so kupci tako naivni, neumni ali leni, da se jim ne da it do konkurence po ponudbo.

bucko_99
Novinec

Napisal/-a bucko_99 To jul 01, 2014 7:44 pm

@yashica: ne vem kako to računajo pri teh avtomobilskih znamkah ekonomisti. Za ta denar ki ga omenjaš se vsekakor bolj "splača" 308 Peugeot.

Jaz ko sem šel po ponudbo za peugeota 308 je z peugeotovo akcijo prišla 308-ica z auto menjalnikom, 2.0 ehdi, 150 hp in na gotovino 20.000eur, z srednjo opremo in kovinsko barvo. Tu je še potrebno prišteti popust, ki se ga da izpogajat(od avtohiše popust), vendar nisem bil tako daleč z nakupom, plus ta trenutek ima peugeot dodaten popust na gotovino 500eur(od PSA popust). Če pa primerjamo po kvaliteti kaktusa in pa p308 je približno tako kot rapid proti golfu? Samo predvidevam, ker nimam pojma o platformi psa-ja.

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim To jul 01, 2014 9:57 pm

Sem ravno pred parimi tedni vzel novo Octavi Combi, izbiral pa sem med njo in Golfom Variant. Po ceni sta zelo tu-tu. Čeprav je Octavia večja, mislim da je ta primerjava (torej Oct. vs Golf) bolj primerna kot Golf vs Rapid. Deluje pa Octavia precej blizu Passatu (po videzu in prostoru - oz pri prtljažniku ga prekaša).

Škoda ima pač te neke "vmesne" modele - podobno kot je imel oz ima npr Hyundai z Accentom, Elantro, ipd.

Sem pa bil kar precej pozitivno presenečen nad ceno VW-jev. Niso sploh več tako bolano dragi.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr jul 02, 2014 12:55 am

A si vzel oskubljeno Octavio al nisi slišal za 40 let akcijo pri Golfu, da si se tako odločil? Razlik v velikosti pri MQB generaciji, če govorimo o karavanih, ni omembe vrednih, vsekakor pa z malo treznega opazovanja prej porineš Golfa ob bok zasterelemu Passatu, kot nekoliko bolj ubogo Octavio. Imam občutek, da je pri tebi premagal predvsem jasno izkazani odpor do VW-ja, ne pa racionalno razmišljanje...

Jetta je v primerjavi z Golfom 6 slabša, prosim ne enačite je z MQB avti...

Rapid, ki ga marketinško rinejo v golfov razred je sicer zelo dober avto, ampak ga še 10 let star Golf poščije na skoraj vseh področjih!
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr jul 02, 2014 8:06 am

Odkrivate res toplo vodo.
Z enakim motorjem in podobno opremo ima lahko npr. Polo enako ceno kot Golf. Tudi Golfa lahko spraviš na 40.000+€.
Pač če hoče imeti kdo manjši avto (oz. nižji rang), naložen z opremo pa naj ga ima. Ne vem zakaj se nekateri s tem obremenjujete.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Sr jul 02, 2014 8:16 am

Kakšna oprema???

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr jul 02, 2014 8:23 am

Nikakršna!!!

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Sr jul 02, 2014 8:40 am

avt. klimo, tempomat, PDC, USB ti pri vsakem Golfovem komkurentu vrže prodajalec v hrbet, ko prideš skozi vrata...

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr jul 02, 2014 8:43 am

A ti rikverc hodiš? =P
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr jul 02, 2014 8:47 am

Marek_ je napisal/-a:avt. klimo, tempomat, PDC, USB ti pri vsakem Golfovem komkurentu vrže prodajalec v hrbet, ko prideš skozi vrata...

O čem ti sploh govoriš?

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Sr jul 02, 2014 8:54 am

~toMmy~ je napisal/-a:A ti rikverc hodiš? =P

Ok, ko greš skozi vrata ven :)

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Sr jul 02, 2014 9:01 am

peroRS je napisal/-a:
Marek_ je napisal/-a:avt. klimo, tempomat, PDC, USB ti pri vsakem Golfovem komkurentu vrže prodajalec v hrbet, ko prideš skozi vrata...

O čem ti sploh govoriš?

Nima smisla, pozabi...

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr jul 02, 2014 9:38 am

Verjetno hoče povedat, da ti te dodatke pri konkurenci prodajalec ponudi še preden ti ponudi avto :lol:

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Sr jul 02, 2014 11:13 am

~toMmy~ je napisal/-a:A si vzel oskubljeno Octavio al nisi slišal za 40 let akcijo pri Golfu, da si se tako odločil? Razlik v velikosti pri MQB generaciji, če govorimo o karavanih, ni omembe vrednih, vsekakor pa z malo treznega opazovanja prej porineš Golfa ob bok zasterelemu Passatu, kot nekoliko bolj ubogo Octavio. Imam občutek, da je pri tebi premagal predvsem jasno izkazani odpor do VW-ja, ne pa racionalno razmišljanje...

Jetta je v primerjavi z Golfom 6 slabša, prosim ne enačite je z MQB avti...

Rapid, ki ga marketinško rinejo v golfov razred je sicer zelo dober avto, ampak ga še 10 let star Golf poščije na skoraj vseh področjih!

Kakšen napad :lol: Ne vem kaj se razburjaš. Sploh nisem bil nastrojen proti VW, niti nisem sedaj. Že v svojem postu sem dejansko "zagovarjal" višjo ceno Golfa, ker sem napisal, da Rapid ni primerljiv z Golfom, ampak bolj z Octavio.

Pa če sem rekel, da je bil v igri tako VW Golf kot Octavia (sicer je bil v igri tudi Hy. i40 wagon, ki sem ga kasneje v "finalih" izločil), potem sem verjetno bil naklonjen tudi VW ? Pa sej z mojega stališča so VW, Škoda, Seat vse skupaj zelo podobno sr**.. :) Če je taka huda razmejitev med njimi, potem se opravičujem, ker na to ne gledam tako.

Kar se opreme tiče..pa niti ni nekaj ekstra oskubljena -> oprema Ambition + prostoročno telefoniranje, radio bolero pa še nekaj je pisalo na seznamu, ampak sem že pozabil. Končna cena vozila je bila okrog 21.600 eur s popustom vred, tako da ja, za ta denar dobiš tudi Golfa. Ampak glej, pač sem se raje odločil za Octavio, ker mi pač ustreza kot celota, cenim tudi tistih nekaj več cm, ki jih ponuja, vizualno mi je všeč, poleg tega mi zaradi kraje vozil (predvsem tujina, kamor dosti krat grem) bolj ustreza Škoda kot VW..čeprav se žal tudi tu zadeva izenačuje.

Mislim ne vem zakaj tako ogorčenje..brezskrbi da se za toliko denarja nisem odločil čez noč in da sem pretipal in probal kar nekaj avtomobilov in se odločil za takega, ki mi pač najbolj ustreza z več vidikov. Pač mi je avto všeč. Ne vem v čem je problem. Se pa jaz ne počutim nič drugače če sedim v Škoda, VW ali Hyundai-u. Pač znamka kot znamka. Edino drugi te drugače dojemajo.

Kar se mojega "jasno izkazanega odpora" do VW tiče..sem večkrat izražal kako nestrinjanje, pa tudi pohvale so že bile.. Sploh pa sem sedaj pohvalil s ceno, ker niso več toliko dražji (ali sploh) od konkurence. Mislim pa, da je bila ta tvoja zgoraj obarvana izjava mal prehuda.. Golf 2004 in Rapid 2014..
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov