tr00per je napisal/-a:No, zaenkrat sem prišel do naslednjih podatkov:
1.)avto je sedaj že odjavljen iz prometa, ko se bo zaključila dediščina se avto še v Nemčiji prepiše name
2.)opravi se prevzem poskusnih tablic v Nemčiji s pomočjo katerih se nato pripelje vozilo v Slovenijo. Pri tem je obvezno treba vzeti obe nemške prometne
3.) na podlagi teh prometnih in pogodbe o podarjenemu vozilu nato v Sloveniji opravim homologacijo (cc.100€), nato pa še plačilo DMV (cc.190€) in registracijo, potem pa bo avto na cesti.
Ob tem naj omenim, da od letošnjega leta praktično ni več omejitev pri uvozu vozila med državami znotraj EU kar zadeva izpuhe.
tr00per je napisal/-a:po mojem je postopek isti, s tem, da ti moraš urediti še okrog DDV-ja, da ti ga v nemčiji vrnejo, oz., da dobiš avto po nižji ceni, pri nas ga pa potem ponovno plačaš.
tr00per je napisal/-a:Takole: trenutno sem v nemciji in koncno urejamo zadevo. Po letanju naokoli, sem ugotovil, da je edina varianta (oz. najlazja), da se avto zavaruje preko spletne strani: http://shop.kurzzeitkennzeichen-online.net/. Na spletni strani se nato opravi placilo (pay-pal, lahko pa tudi preko spletne banke). Na podlagi tega nato na mail pridobim podatke, s katerimi opravim zavarovanje vozila za 5 dni-cena 36.60€. Po pridobitvi le-teh pa sledi obisk "strassenverkhersamt", ker izdajajo zacasne avtomobilske tablice. Naslednji pdate je-upajmo-iz Slovenije. Sicer pa je avto preverjen in dela bp.
Po forumu brska: danci1973 in 8 gostov