Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

opelmegane
Nov uporabnik

Re: uvoz vozila (,ki je predmet zapuščine) iz Nemčije

Napisal/-a opelmegane Če avg 14, 2014 10:14 am

Da ne pišem nove teme: kakšne so izkušnje z nakupom vozila preko http://www.autoscout24.de/? Zanimam se za nekaj takega http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=235265689&asrc=st|sr,as. Kakšen bi bil postopek nakupa v tem primeru?

Hvala.

Uporabniški avatar
tr00per
Stalni uporabnik

Kraj: kransterdam

Napisal/-a tr00per Če avg 14, 2014 10:23 am

po mojem je postopek isti, s tem, da ti moraš urediti še okrog DDV-ja, da ti ga v nemčiji vrnejo, oz., da dobiš avto po nižji ceni, pri nas ga pa potem ponovno plačaš.

Uporabniški avatar
miapan
Novinec

Kraj: Podlehnik

Napisal/-a miapan Če avg 14, 2014 1:53 pm

tr00per je napisal/-a:No, zaenkrat sem prišel do naslednjih podatkov:
1.)avto je sedaj že odjavljen iz prometa, ko se bo zaključila dediščina se avto še v Nemčiji prepiše name
2.)opravi se prevzem poskusnih tablic v Nemčiji s pomočjo katerih se nato pripelje vozilo v Slovenijo. Pri tem je obvezno treba vzeti obe nemške prometne
3.) na podlagi teh prometnih in pogodbe o podarjenemu vozilu nato v Sloveniji opravim homologacijo (cc.100€), nato pa še plačilo DMV (cc.190€) in registracijo, potem pa bo avto na cesti.

Ob tem naj omenim, da od letošnjega leta praktično ni več omejitev pri uvozu vozila med državami znotraj EU kar zadeva izpuhe.

A je dovoljen tudi uvoz vozil EURO1 iz EU? Kje je pa bilo to objavljeno?
Lp Cris

Za vse vaše ideje www.gabioni.si

Uporabniški avatar
tr00per
Stalni uporabnik

Napisal/-a tr00per Če avg 14, 2014 2:07 pm

Tako je, tudi euro1 se da uvoziti, samo % dmvja je sr nekoliko višji-izračun se lahko opravi s pomočjo tabele na eni izmed "gov" stran (stric google ve, kje), lahko pa jo tudi sam poskusim objaviti jutri. Sem pa to informacijo dobil v Kranju na AMZS, služba za homologacijo, nisem pa nikjer te informacije zasledil na spletu.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 So avg 16, 2014 10:27 am

tr00per je napisal/-a:po mojem je postopek isti, s tem, da ti moraš urediti še okrog DDV-ja, da ti ga v nemčiji vrnejo, oz., da dobiš avto po nižji ceni, pri nas ga pa potem ponovno plačaš.

Tole lahko počneš le preko firme, kot fizična oseba pa ne. Kot drugo bolje je plačati DDV v Nemčiji ker je nižji kot pri nas.

Če kupuješ kot fizična oseba (predvidevam) te to niti ne zadeva. Gor izbereš in kupiš, pripelješ k nam, plačaš dajatve in homologacijo, registriraš in voziš. Ne vem pa če ima smisel kupovati Octavijo na Češkem... Malo si izračunaj stroške preden se podaš v tole.

Lp Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
tr00per
Stalni uporabnik

Napisal/-a tr00per So avg 16, 2014 10:33 am

No, to ne vem, morda zavajam. Se pa strinjam, brez veze je na Češkem nabavt Octavio, ko pa jih je pri nas polno, ne bo nič boljša

Uporabniški avatar
tr00per
Stalni uporabnik

Napisal/-a tr00per Po sep 08, 2014 9:14 am

Okrog avta in uvoza nič novega (j**ala vas birokracija, da vas j**ala, uradniki vlečejo lepe plače, naredijo pa nič dokler jih ne začneš ganjat, da o delu in odnosu zaposlenih na nemškem veleposlaništvu nebi zgubljal besed), sem pa odkril eno zanimivo povezavo. V eni izmed tem sem namreč zasledil, da je cena poskusnih tablic cc. 200€, kar se meni zdi kr precej drago, zato sem se malo spravil iskat in odkril tole: http://www.kurzzeitkennzeichen-online.net/

Na tej strani naj bi se dalo naročiti poskusne tablice za obdobje 1, 3 ali 5 dni, z ali brez zelene karte, po tem, kar sem do sedaj ugotovil, je možno tudi naročiti, da se tablice pošlje v Slovenijo, nato pa se gre z njimi po avto. Upam, da komu pride prav in če bo kdo zadevo koristil pred mano, naj sporoči, kako se je izšlo.

Uporabniški avatar
tr00per
Stalni uporabnik

Napisal/-a tr00per Pe jan 16, 2015 6:53 pm

Spet mal update-a... projekt ni končan, niti ni umrl, sam birokracija traja, sploh ko gre za mednarodne zadeve. Zdej je iz Nemčije prišel dokument, v katerem nemško pravosodje dopušča uporabo slovenskega dednega prava (pokojnik je imel slovensko državljanstvo), tako, da se gre v prvi polovici februarja po avto. Kako bo pa gor potekalo, bom pa še poročal.

Uporabniški avatar
tr00per
Stalni uporabnik

Napisal/-a tr00per Po feb 23, 2015 2:16 pm

Takole: trenutno sem v nemciji in koncno urejamo zadevo. Po letanju naokoli, sem ugotovil, da je edina varianta (oz. najlazja), da se avto zavaruje preko spletne strani: http://shop.kurzzeitkennzeichen-online.net/. Na spletni strani se nato opravi placilo (pay-pal, lahko pa tudi preko spletne banke). Na podlagi tega nato na mail pridobim podatke, s katerimi opravim zavarovanje vozila za 5 dni-cena 36.60€. Po pridobitvi le-teh pa sledi obisk "strassenverkhersamt", ker izdajajo zacasne avtomobilske tablice. Naslednji pdate je-upajmo-iz Slovenije. Sicer pa je avto preverjen in dela bp.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 To feb 24, 2015 9:49 am

tr00per je napisal/-a:Takole: trenutno sem v nemciji in koncno urejamo zadevo. Po letanju naokoli, sem ugotovil, da je edina varianta (oz. najlazja), da se avto zavaruje preko spletne strani: http://shop.kurzzeitkennzeichen-online.net/. Na spletni strani se nato opravi placilo (pay-pal, lahko pa tudi preko spletne banke). Na podlagi tega nato na mail pridobim podatke, s katerimi opravim zavarovanje vozila za 5 dni-cena 36.60€. Po pridobitvi le-teh pa sledi obisk "strassenverkhersamt", ker izdajajo zacasne avtomobilske tablice. Naslednji pdate je-upajmo-iz Slovenije. Sicer pa je avto preverjen in dela bp.

Še dobro da ima avtomobil čustveno vrednost! Veliko sreče z urejanjem dokumentacije in upam da se čimprej javiš iz SLO.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
tr00per
Stalni uporabnik

Napisal/-a tr00per To feb 24, 2015 11:41 am

Hvala! Ja, upajmo da res rata. Sicer pa je avto za svojo starost (letnik 97) precej dobro ohranjen-nekaj prask in malo rje na zadnjih obrobah, po drugi strani pa sem skupaj z vozilo dobil tudi barvo (v pločevinki in spray-u, original od hyundaija), tako, da odprava teh nepravilnosti ne bo tako draga.

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Sr feb 25, 2015 5:23 pm

Hyundai, letnik 97'?? Bi ga raje gor šenkal enmu kebabarju. To je pri nas vredno ene 300€ max.
Sex turns gay people into Mexicans.

Uporabniški avatar
tr00per
Stalni uporabnik

Napisal/-a tr00per Sr feb 25, 2015 10:59 pm

Res in res :) pa vendar, avto mi je poznan, narejeni vsi servisi 12t km nazaj, ohranjen pa lepše kot večina pr nas. Če gledamo čist iz finančnega vidika-za ta denar, ki bo šel v ta projekt tud pod razno pri nas ne pridem do normalnega avta. Sicer sem pa srečno in brez vseh težav prišel domov.

Uporabniški avatar
tr00per
Stalni uporabnik

Napisal/-a tr00per To maj 19, 2015 1:23 pm

se po dolgem času malo javljam... avto torej še ni na cesti!?! razlog: slovenska birokracija (in pomanjkanje časa). Pa da malo napišem o težavah: na Avto Krka sem začel postopek uvoza in registracije. Pri tem sem predložil vse dokumente o vozili: staro prometno in zavarovalno polico, predložil pa sem tudi sklep sodišča o dedovanju. Tukaj pa nastane problem: praksa tega sodišča, kjer je bil voden zapuščinski postopek (če je kje drugače, ne vem) je taka, da, ko je dedič le en, vso lastnino, ki se nahaja v državi (Nemčiji) napišejo na dediča, pri čemer pa ne napišejo specifično, kaj vse je v dediščino zajeto. Tak dokument pa v Sloveniji ne zadostuje za homologacijo in registracijo, na Agenciji za varnost v prometu (odgovorni je g. Tomaž Svetina) kot odgovorni službi namreč zahtevajo dokument-odločbo o dedovanju, kjer je razvidno, da je predmet dedovanja tudi vozilo, poleg pa mora biti zapisana VIN številka vozila. Osebno mi tega ni uspelo pridobiti, zato sem kot posredni dokaz o lastništvu predložil še začasno prometno dovoljenje (izdano skupaj s 5-dnevnimi tablicami), na podlagi katerega so mi nato končno dovolili opraviti homologacijo. Le ta je bila opravljena danes, sedaj pa čakam še podatek o izpuhih CO2, na podlagi katerega bom plačal DMV. Skratka komplikacij, da se ti zmeša. Za kakršnokoli vprašanje in pomoč, če bo kdo še kaj takega počel, sem na voljo tukaj ali na ZS :)

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To maj 19, 2015 9:23 pm

V nemčiji pa si izvozne tablice dvignil na svoje ime?

Uporabniški avatar
tr00per
Stalni uporabnik

Napisal/-a tr00per To maj 19, 2015 9:56 pm

jap :) ampak po mnenju naših veleumov (tako na AVP, kot na Avto Krka) poskusne tablce dobiš brez najmanjšega problema, tako, na lepe oči; kar nikakor ne drži:
-preden se sploh začno pogovarjat o tem, da bi ti dal probne tablce, morš imet že zavarovanje urejeno, kar lahko tujci storijo le preko interneta (Allianz in podobni niso želeli zavarovat)
-a to, da sem dobil preskusne tablce, sem moral predložiti dokumente o vozilu, sklep sodišča, nakar so še sami preverili v bazi kako in kaj, ter še nato izdali tablice.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To maj 19, 2015 10:07 pm

No,no saj to.Nemci so menda za kak odtenek pametnejši od nas in ti nikakor ne bi izdali tablic brez papirjev da si ti dedič a potem se pri nas zakomplicira.Res mamo u qrcu sistem in zanima me kakšen je postopek ,če bi nek slovenski avto izvozil v nemčijo.A imajo ravno toliko enga sranja in stroškov.

Uporabniški avatar
tr00per
Stalni uporabnik

Napisal/-a tr00per To maj 19, 2015 10:16 pm

s tem da v sklepu sodišča lepo še piše, da je bil narejen v skladu s slovenski pravom, unipa kr serjejo-kar sem jim kulturno dal vedt in so se pomojm mal zamisll, glede na to, da so me skoz spustl...

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To maj 19, 2015 10:23 pm

Kolegu so na davčni zgubil papirje za DMV ko si je oldtimerja uvozil in potem se obnašajo kot da je kriv on.

Uporabniški avatar
tr00per
Stalni uporabnik

Napisal/-a tr00per To maj 19, 2015 10:30 pm

no sej to.... so me pa dons mal prijetno presenetli-ob ogledu vozila za homologacijo (ki je potekal na mojem domačem naslovu) mi tud mal niso težžil glede papirjev za aftermarket platišča (s sicer tovarniškimi ddimenzijami gum, pa baje so bile tud vpisane v nemško prometno), ampak so jih kr direktno vpisal v kartonček.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: danci1973 in 8 gostov