Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Re: Dilema - ali se splača?

Napisal/-a Daedalus Pe avg 08, 2014 8:47 pm

Mr. Audi je napisal/-a:
DePalmo je napisal/-a:Nevem kje taka cena, jaz sem imel 1.6 HDi z dvomasnim vztrajnikom in sem imel ponudbo za menjavo kompleta (dvomasni vztrajnik, komplet sklopka, delo) za 650e, enomasni me je prišel 450, razlike prej in potem ni bilo, mogoče malo placebo efekta da se motor lažje zavrti. Sem imel v rokah oba vztrajnika in je bilo razlike v kilaži kar nekaj.

Osebno bi priporočil enomasnega, brez pomisleka. Ravnotako bi priporočil da se avto popravi, ker 2.0 HDi imajo isti sloves kot 1.9 TDI.

Nimam pojma, kje takšna cena. Sklopka + dvomasni vztrajnik + delo je bilo cca. 800€.

Pa ni bil pooblaščenec, ampak BHS servis Trbovlje. Je pa avto že spet na popravilu, to pot se je sesapni kolektor odločil, da bo odpovedal... :?

Audi? :mrgreen:

@avtor teme - pravilna odločitev! ;) In ne pozabi, da neglede na vse okvare, ki se ti morda pripetijo, ne dobit slabe vesti, da si se slabo odločil - pri drugem rabljenem (ki ni skoraj nov - par let star) bi te tudi čakale. Druge rabljene se ne kupuje z vidika racionalnosti (oz. v večini primerov ne, razen, ko govorimo o prehodu iz bencinarja na dizla zaradi večje kilometrine), ampak z vidika neke subjektivne želje po novem, bolj varnem itd. in boljšega občutka zanesljivosti (ki je povečini lažen). Srečno še naprej z njim. :)

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Kraj: Vetrovno mesto

Napisal/-a mtl Pe avg 08, 2014 9:27 pm

Daedalus je napisal/-a:Če gledaš zgolj racionalno na to in nimaš neke želje/skritega hrepenenja po novejšem/boljšem/lepšem avtu (pa najsi bo to zate ali "za sosede"), ki bi te lahko grizlo v prihodnje (in se ti ne bo zdelo vredno se vdat taki želji, ker si pač "vložil jurja pred 1 letom"), potem se vsekakor splača tega rihtat. Če pa imaš željo po drugem, potem pač sam pretehtaj, ali je vredno malo potrpet pa prišparat, ali se skeširat zdaj.

Če misliš, da boš lahko kupil malo manj rabljen avto z namenom izogibanja višjih stroškov se preklemano motiš, ker nikjer ni zagotovila da:
a) se bo mlajši avto primerno manj kvaril, kot se je npr. tvoj v svoji preteklosti;
b) boš dobil avto, ki je dobro ohranjen in z realnimi kilometri.
se motiš. Rabljeni dizli so loterija, še posebej taki, starejši od 4-5 let.

In kot je že nekdo omenil, če so res realni kilometri in če je redno vzdrževan bi moral iti še lep čas brez problema. Sam sicer ne bi stvail roko v ogenj za 500 tisočakov, ampak 400 pa že skoraj da ja, s kakšno malo večjo okvaro (npr. kakšna turbina ali vztrajnik). To je pa že zelo lepa številka. Moraš računat, da je OGROMNO (oz. bom kar rekel večina) rabljenih dizlov na trgu z nerealnimi kilometri, in iz tega se da sklepati dve stvari:
a) problemi, ki jih imajo ljudje z dizli niso realni pokazatelj stanja, razen, če kupuješ avto z enako dvomljivo zgodovino,
b) avti zdržijo precej, ker jih ima ogromno čez 400k km pa lastniki tega niti ne vedo.

Torej če ti avto dobro služi oz. izpolnjuje tvoje zahteve in nimaš neke želje po novejšem, ga porihtaj, ker bo to zagotovo najcenejša varianta.

Odlično spisano. Se strinjam z vsem.
Še več pametovanj na Mtl blog.

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Ne avg 10, 2014 11:33 am

Mr. Audi je napisal/-a:
DePalmo je napisal/-a:Nevem kje taka cena, jaz sem imel 1.6 HDi z dvomasnim vztrajnikom in sem imel ponudbo za menjavo kompleta (dvomasni vztrajnik, komplet sklopka, delo) za 650e, enomasni me je prišel 450, razlike prej in potem ni bilo, mogoče malo placebo efekta da se motor lažje zavrti. Sem imel v rokah oba vztrajnika in je bilo razlike v kilaži kar nekaj.

Osebno bi priporočil enomasnega, brez pomisleka. Ravnotako bi priporočil da se avto popravi, ker 2.0 HDi imajo isti sloves kot 1.9 TDI.

Nimam pojma, kje takšna cena. Sklopka + dvomasni vztrajnik + delo je bilo cca. 800€.

Pa ni bil pooblaščenec, ampak BHS servis Trbovlje. Je pa avto že spet na popravilu, to pot se je sesapni kolektor odločil, da bo odpovedal... :?

Ti govoriš o VWju, jaz pa govorim o Peugeotu, kar je skoraj isto kot Citroen (kar ima avtor teme). Cena kompleta te lahko pride tudi preko 1000e, a ne za pežoja/citroena.

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Po avg 11, 2014 10:03 am

Se opravičujem, sem bil prepričan da sem vmes zasledil da se gre o VWju :)

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Napisal/-a ojnica Po avg 11, 2014 11:39 am

Starejši je avto manj se kvari, če je ta bil vseskozi redno vzdrževan, če ni vzdrževan pa je tud 5 let star avto lahko kripa brez dna, kar pa se danes dogaja.
Žal živimo, vsaj mislim v takem času, da servis mora nekaj zaslužit tik po izteku garancije. To niso časi golfa 2, ko je blo ravno obratno, delal je 15 let, nato pa si mogu vložt na njega, generalne in podobno.

Recimo passat 2.0 vztrajnik, glava motorja, strošek 1500 evrov in več, ko se je to porihtal delal brez težav naprej.

Vaše mnenje, vse več ali manj tiči v rednem vzdrževanju. Določeni deli pa kot vreme, pokvar se na lepem in moraš menjat.

sandi33
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a sandi33 Če avg 14, 2014 4:20 pm

Tudi sam sem mnenja, da je 40 let trenutno naj oljsa kombinacija opreme v golfu....sevda upostevanje cena/dobljeno. Avto dejasnko izgleda bistveno bolje kot enako drag highline, opreme ima vec pa se znebis se zoprne piano plastike, ki je v highline.....ta je ozredno obcurljiva na prah in prstne odtise, tako da jo se vsakdo prekolne ko jo ima v avtu.....za 22.000 eur dobis golfa varianta 2.0 tdi 40 let, z dodatno: izbira vozni profil, radaraki tempomat, zadnje led luci......cena je preverjena z upostevanim izzpogajanim popustom. Serijsko pa ze omas sportne sedeze (ista skoljka kot pri highline-le drugacno oblazinjenje), odlicne ksenonke (vredne bistveno vec kot npr. Ergoactive sedez, saj pripomorejo k bistveno bolj varni in neutrujajoci voznji ponoci), radio compisition media z dobrim bluetooth vmesnikom (telefon), senzor za dez in svetlobo, in seveda radraki tempomat, ki je vreden najvec od vse opreme.....ne gre namrec le za vzdrzevanje razdalje pri vklopljenem tempomatu, temvec se za dva bistveno bolj pomembna pripomocka, ki dokazano pri vw delujeta odlicno...in to je front assist in mestna funkcija zaviranja v sili....prakticno onemogocata celne trke pri nizjih hitrostih oz. Zmanjsujeta posledice ob visjih hitrostih.....seveda pa ce denar ni ovira si labko obkljukas vse izbire in placas 26 ali 27.000 eur.....vendar potem ni vec govora o racionalnem nakupu golfa.....vredno razmisleka
Velika vrednost rabljenih vozil VW ni naključje - je edini parameter, ki kaže kvaliteto posameznega vozila!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 17 gostov