Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Marek_
Poznavalec foruma

Re: Opel Astra ST in VW Golf Var.

Napisal/-a Marek_ Sr avg 06, 2014 10:20 am

Sem prepričan, da se da dobit popust pri Astri tudi brez financiranja, seveda manjši kot s financiranjem, tudi pri golfu je cena najnižja s Porsche financiranjem, če smo natančni...

jordan
Novinec

Napisal/-a jordan Sr avg 06, 2014 11:24 am

Dirigent je napisal/-a:Golf Var. 1.6 TDI 40 let... 20 tisočakov ... notranjost navadno blago in šivi... odbija.

Leon ST FR modela ni 1.6 TDI... ostale različice (npr. Style) pa odbijajo.

Astra ST 1.6 DCi testna s primerljivo opremo kot Golf + delno usnje 18 tisočakov. (Ne vem koliko je njenih 100 kW napram VWjevih 77kW dejansko razlike.)

To bi naj bile cene brez nekih financiranja itd itd.

a pa imaš denar? ne dolgo nazaj si že kupoval rabljen "ne-nemški" avto z nekje 160 ps... A to je zdaj to? Ziher?

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Ne avg 10, 2014 7:37 am

tristan01 je napisal/-a:Žalostna praksa pri Oplu zadnjih nekaj let. Namesto vozil prodajajo leasing. Sem se tudi sam znašel v takšni situaciji, ker nisem hotel pristati na oderuški hišni Leasing, so mi ponudili avtomobil s cenami iz cenika brez možnosti dodatnega popusta.

Doživel enak tuš, ni govora o kakšnem gotovinskem popustu oziroma bi ga dobil celih 200€ pa še to zato, ker sosed pozna direktorja. Ko sem kupoval vw-ja sem dobil 900€ dodatnega popusta na že 2300€ kolikor ga je dal uvoznik pa to brez vsiljevanja.

Na splošno mi gre to vsiljevanje leasinga močno na jetra, še posebej, če je popust vezanj nanj, na gotovino ga pa ni.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Dirigent
Nov uporabnik

Napisal/-a Dirigent Ne avg 10, 2014 7:56 am

Kaj pa VAG motor? Ko sem šel na testno vožnjo z 1.6 TDI VAGovim motorjem (sem bil kar presenečen nad performanso) je serviser dejal, da odsvetuje 1.6 TDI motor in da naj raje razmišljam o 2.0 TDI. Ne govorim o voznih lastnostih, ampak da naj bi imeli 1.6 TDI VAGovi motorji več problemov oz. napak kot 2.0 TDI.

Kaj točno je mislil, ne vem, sem pa prebral, da bi naj npr. imeli probleme z mazanjem. Ima kdo kaj več info?

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul Ne avg 10, 2014 8:22 am

yashica je napisal/-a:
tristan01 je napisal/-a:Žalostna praksa pri Oplu zadnjih nekaj let. Namesto vozil prodajajo leasing. Sem se tudi sam znašel v takšni situaciji, ker nisem hotel pristati na oderuški hišni Leasing, so mi ponudili avtomobil s cenami iz cenika brez možnosti dodatnega popusta.

Doživel enak tuš, ni govora o kakšnem gotovinskem popustu oziroma bi ga dobil celih 200€ pa še to zato, ker sosed pozna direktorja. Ko sem kupoval vw-ja sem dobil 900€ dodatnega popusta na že 2300€ kolikor ga je dal uvoznik pa to brez vsiljevanja.

Na splošno mi gre to vsiljevanje leasinga močno na jetra, še posebej, če je popust vezanj nanj, na gotovino ga pa ni.

Ja lepo napisano, tako, da je res potrebno preračunat koliko se sploh splača kupiti opla (leasing) in kakšna je razlika med cenama, če se pri vw skeširaš.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Ne avg 10, 2014 8:52 am

emozul je napisal/-a:
yashica je napisal/-a:

Ja lepo napisano, tako, da je res potrebno preračunat koliko se sploh splača kupiti opla (leasing) in kakšna je razlika med cenama, če se pri vw skeširaš.

Se strinjam, ampak koliko ljudi danes skešira 20 in več jurjev?
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Ne avg 10, 2014 8:53 am

Jaz sem imel pri oplu čisto drugačno izkušnjo. Avto sestavljen po mojih željah sem dobil mislim da okrog 4000eur popusta na keš. Bilo je pa to v začetku letošnjega leta.

ps.: jaz sem skeširal skoraj 25 jurčkov ker še noben avto nisem kupol na kredit kaj šele na lizing. Moj moto je kupi tisto kar lahko ne tisto kar bi rad
Lp

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Ne avg 10, 2014 9:32 am

Sej če kupiš na kredit potem očitno lahko kupiš.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Ne avg 10, 2014 10:12 am

Zato ker imajo ljudje tako razmišljanje razne lizing hiše itd. tako dobro živijo in se na vaš po moje težko prislužen denar dobesedno pasejo in uživajo
Lp

Dirigent
Nov uporabnik

Napisal/-a Dirigent Ne avg 10, 2014 11:40 am

Dirigent je napisal/-a:Kaj pa VAG motor? Ko sem šel na testno vožnjo z 1.6 TDI VAGovim motorjem (sem bil kar presenečen nad performanso) je serviser dejal, da odsvetuje 1.6 TDI motor in da naj raje razmišljam o 2.0 TDI. Ne govorim o voznih lastnostih, ampak da naj bi imeli 1.6 TDI VAGovi motorji več problemov oz. napak kot 2.0 TDI.

Kaj točno je mislil, ne vem, sem pa prebral, da bi naj npr. imeli probleme z mazanjem. Ima kdo kaj več info?

jordan
Novinec

Napisal/-a jordan Ne avg 10, 2014 1:40 pm

jordan je napisal/-a:
a pa imaš denar? ne dolgo nazaj si že kupoval rabljen "ne-nemški" avto z nekje 160 ps... A to je zdaj to? Ziher?

glede na število prodanih 1.6 tdi je napak malo. Ta motor uporabljajo tako taxiji kot druge sluzbe in zadeva laufa, saj je motor v uporabi že od leta 2008. Medtem so ga še izboljšali.

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Sr avg 13, 2014 8:18 am

Blinder je napisal/-a:Sej če kupiš na kredit potem očitno lahko kupiš.

Nikakor ne. Zelo zmotno razmišljanje! Nihče ti ne more zagotoviti, da boš kredit lahko odplačeval. Če si zaposlen za nedoločen čas to pač še nič ne pomeni. Saj si lahko skoraj ziher, ampak večina jih (nas) ni niti skoraj, še posebej v teh časih ne.

Lahko si kupiš nekaj, ko imaš denar našparan. Če pa kupuješ na puf je to neke vrste hazarderstvo in je treba preklemano fajn premislit, ali se ti bo v xy možnih scenarijih HUDO vrnilo. Malo dražji nov avto nenazadnje močno preplačaš napram cenejšim in kaj šele proti rabljenim. Če misliš, da je to tako enostavno, da greš na banko, in če rečejo "ja", da je vse OK, potem spadaš v grupo klasičnih naivnih Slovencev, ki se pustijo nategovati in ki ne razmišljajo nič oz. samo takrat, ko se zakomplicira. Saj je kruto, ko nekdo izgubi službo, ampak če nimaš kreditov (pa pustmo zdaj stanovanjske, kjer praktično nimaš izbire) je VELIKO lažje, kot če si brez službe in ti banka zahteva še 200€+ mesečno.

Drugače pa se strinjam, da je o napakah na 1.6 TDi razmeroma malo prebrati. Dober znak. Lahko pa, da sem slep, pa se o njem piše več, kot si predstavljam zdaj...

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Sr avg 13, 2014 10:49 am

Pa saj se da prodat vozilo, tudi če nimaš poplačanih vseh obrokov kredita itd. Pusti ljudem veselje.

Zato ker imajo ljudje tako razmišljanje razne lizing hiše itd. tako dobro živijo in se na vaš po moje težko prislužen denar dobesedno pasejo in uživajo

Užitek je obojestranski. Uživa tudi kdor uzame kredit in z njim kupi nov avto.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr avg 13, 2014 11:58 am

Saj če ostaneš brez šihta in ne moreš dobit drugega, se lahko ugodi, da boš tudi skeširan avto moral prodat npr. po treh letih, ko si že konkretno popušil na njem, tako da je najbolj imet star avto, pa denar doma v predalu. ;)
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr avg 13, 2014 12:28 pm

Ali pa v sopotnikovem predalu. Tako je vrednost avta visoka, denar pa imaš še vedno (dokler ne ukradejo avta). ;) :roll:

BTW - kaj je bilo s tvojim? Našli niso nič? Si za zavarovalnino kupil drugega - kaj?

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Če avg 14, 2014 10:07 am

Blinder je napisal/-a:Pa saj se da prodat vozilo, tudi če nimaš poplačanih vseh obrokov kredita itd. Pusti ljudem veselje.

Seveda se ga da, in če kupiš novega (ali skoraj novega) si naredil s tem veliko izgubo.

Ne poznam nikogar, ki bi užival ob najemu kredita. Nikogar. Mogoče se uživa v novem avtu, ampak v kreditu pa nikakor ne. Uživaš tudi ne ko ugotoviš, da si eno celo plačo vrgel za obresti. Denar, ki ga prišparaš v enem celem letu (to velja za večino ljudi). Juhej?

Fishman
Nov uporabnik

Napisal/-a Fishman Če avg 14, 2014 10:31 am

No stvari dandanes niso tako enostavne. Sam potrebujem avto zato, da se vozim v službo torej če želim zaslužiti denar za kredit/lizing/gotovino moram hoditi v službo kamor me pripelje avto. Trenutno se vozim s starim karavanom, ki bo počasi odslužil. Torej moram kupiti drugo vozilo. Nakup rabljenega je loterija in tudi vozit otroke s starim karavanom za katerega ne veš kaj bo crknilo ni ravno prijetno. Ne govorim, da rabljeni avti niso dobri in da so racionalno gledano boljši nakup od novega vendar vseeno razmišljam o nakupu novega karavana, ki bo pri hiši dalj časa. Težava se pojavi pri prvi odločitvi rabljen vs novi. Ko to nekako predelaš pa je na vrsti drug korak, ki je še težji, kateri avto izbrati. Ob poplavi možnosti se sam res težko odločim kaj in kako zato sem tu že spraševal za nasvete. Avtov je enostavno preveč za mojo odločitev katerega karavana. Všečen je novi Peugeot 308 SW, Opel astra ST, pa Ford focus, Hyundai i30 SW, in še cela vrsta drugih. Torej člane foruma prosim za nasvet kako vsaj zožati izbiro.

kseb
Novinec

Napisal/-a kseb Če avg 14, 2014 11:10 am

Če boš delal racionalni nakup potem nekaj v tem smislu:

- najprej finančni limit,
- letna kilometrina (diesel vs bencin),
- določiš razred vozila,
- obvezna oprema v vozilu (npr. xenon, steklena streha, pač kaj želiš in si lahko privoščiš),
- seznam kandidatov,
- prebiranje testov o teh vozilih,
- preveritev porabe (poraba.com, spritmonitor.de),
- preveritev okvar takih vozil (servisi, forumi - ta del jemlji z rezervo),
- testne vožnje s takim avtomboilom in s takšno opremo kot ga boš kupil,
- končni izbor vozila,
- izbor prodajalca izbranega vozila (različne cene in različni pogoji prodaje),
- privolitev žene (raje to točko upoštevaj že pri vseh predhodnih točkah) in
- nakup ter prvi izlet.
lp

jordan
Novinec

Napisal/-a jordan Če avg 14, 2014 11:22 am

kseb je napisal/-a:- obvezna oprema v vozilu (npr. xenon, steklena streha, pač kaj želiš in si lahko privoščiš),
lp

:lol:

Uporabniški avatar
Locher
Uporabnik

Napisal/-a Locher Če avg 14, 2014 11:25 am

Daedalus je napisal/-a:
Blinder je napisal/-a:Pa saj se da prodat vozilo, tudi če nimaš poplačanih vseh obrokov kredita itd. Pusti ljudem veselje.

Seveda se ga da, in če kupiš novega (ali skoraj novega) si naredil s tem veliko izgubo.

Ne poznam nikogar, ki bi užival ob najemu kredita. Nikogar. Mogoče se uživa v novem avtu, ampak v kreditu pa nikakor ne. Uživaš tudi ne ko ugotoviš, da si eno celo plačo vrgel za obresti. Denar, ki ga prišparaš v enem celem letu (to velja za večino ljudi). Juhej?

Pozabljaš, da si na forumu, kjer je kreditiranje za avto normalna stvar. Nekaj utemeljitev:

-- kdo pa danes sploh ima gotovino za nakup (novega) avta
-- če že imaš sredstva, le ta raje obračaš in plemenitiš kot pravi avtomobilizem.com vlagatelj
-- obrestne mere so menda majhne in se ne splača keširat saj preplačaš minimalno
-- zakaj varčevati, če lahko avto uporabljaš že sedaj in ne šele čez par let
-- enkrat se živi
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 2 gostov