Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Brinca
Nov uporabnik

Re: Nov avto do cca. 13.0000 EUR

Napisal/-a Brinca So sep 20, 2014 8:10 am

Izkušnje z C elysee disel? Oz bencin?

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh So sep 20, 2014 9:45 am

Brinca je napisal/-a:Izkušnje z C elysee disel? Oz bencin?

C-elysee obvezno dizel.

bucko_99
Novinec

Napisal/-a bucko_99 So sep 20, 2014 11:35 am

hm, ne vem. Praviš da bo drugi avto vozila se boš pa z njim vsak dan v službo po avtocesti in praviš da nimaš lahke noge, avto mora biti nov, zanesljiv in varčen za okoli 13.000eur... težka je to, tudi za čarodeja.

Vedeti moraš da na relacijski vožnji boš imela z bencinskim motorjem nekje 1,5 več porabe kot z dizlom, če boš pa divjala bo pa to 2-3 litre. Pri tvojih 25.000 letno bo to okoli 600-700eur več za gorivo. To ni majhen znesek?

Jaz ti še eno varianto predlagam, ker praviš da ti oprema ni pomembna imaš pa rada limuzine tako kot indijci in američani(v evropi so popularnejši hatchback zato tudi cenejši) in mora biti nov:

Vzami škodo octavijo limuzino z 6 prestavami 1.2 tsi bencinskim motorjem 105 konjev, vzameš osnovno opremo(active) z tempomatom, kar pride po ceniku okoli 16.100eur, popusta dajejo okoli 5-10%, in boš prišla na 14.500eur, torej 1.500eur več kot si napisala cca. 13.000.

Octavija ima neproblematičen popolnoma nov motor, ki je v golfu 7, audiju a3 itd.... in ni isti motor kot v rapidu, ki ni preveč zanesljiv. Z 6 prestavo se boš tudi približala porabi dizlov, s tem motorjem nekje 1-1.5l več porabe pri isti vožnji kot z dizlom. Za ta denar dobiš 6 let garancije in neprimerljivo boljši avto kot je rapid, elise in podobne arnice. In zasnovo-patformo ima octavija isto kot novi pasat-tokrat se ne hecam ;)
Prtljažnik je velik 590 litrov tako da poleti se lahko tudi kopaš v njem namesto bazena :D
Čist tko iz firbca zakaj pa mora drugi avto imeti tako velik prtljažnik a kaj prevažaš? Octavija je hatchback, vendar izgleda kot limuzina, da ne bo pomote, to pomeni dve stvari, večji prtljažnik in za nekatere lepši videz-videz limuzine.

lp

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic So sep 20, 2014 11:49 am

Hyundai ix20 1.4 CRDI 78KM, 12.990€, oprema classic. Kakih 500€ probaš dobiti popusta, ali pa za ta denar 1.4 HP varianto z 90KM. 5 let garancije brez omejitev kilometrov.

http://www.hyundai.si/modeli/ix20

Brinca
Nov uporabnik

Napisal/-a Brinca So sep 20, 2014 12:24 pm

Hja zakaj večji drugi avto (pri enoprostorcu, ki ga vozi mož)? Ker smo pogosto v teh časih taxi mame, ki pri 3 otrocih preprosto rabimo tudi večji prtljažnik :)
O Octavii pa sem pred leti že razmišljala .. kaj pa vem ...

Brinca
Nov uporabnik

Napisal/-a Brinca So sep 20, 2014 12:28 pm

Glede varčnosti pa tako: trenutno porabo imam 7,5 do 8 ... po moje bo vsaka nova izbira vsaj malo boljša ...

bucko_99
Novinec

Napisal/-a bucko_99 So sep 20, 2014 4:13 pm

Sedaj pa razumem situacijo. Ja majhni avtomobili res odpadejo pri treh otrocih, kmalu bodo zrastli in še kakšna športna oprema in podobno pa prostora hitro zmanjka. Octavija je res prostorna tako v potniškem prostoru kot prtljažnik.
Ali pa kakšen avtomobil srednjege razreda(ceed,golf, leon, megane, auris, i30), ki je karavan, vendar pravite da bi imeli limuzino tako da verjetno to ne pride v poštev.

Če vas bo z možem vred pet v avtomobilu ne bo poraba veliko manjša kot jo imate, za kakšen liter mogoče, ko se boste pa sama vozila bo pa sigurno manjša če boste kaj pametnega vzeli.

Naredite ožji izbor, stestirajte točno tisti motor in avto, ki ga imate na ožjem seznamu in potem pretuhtajte in kupite.

Za takšne družine so tudi dobra izbira citroen C4 picasso, golfsportvan in podobno vendar presegajo 13.000eur in niso limuzine ;)

srečno

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul So sep 20, 2014 8:26 pm

Bucko.octavia je dobra alternativa sam več kot 6% ni šans, da bo dobila popusta.

bucko_99
Novinec

Napisal/-a bucko_99 So sep 20, 2014 9:17 pm

jap, največkrat rečejo 5%. Jaz ko sem šel sem dobil ponudbo za 8%.

Uporabniški avatar
ajatola
Novinec

Napisal/-a ajatola Ne sep 21, 2014 11:56 am

Za trinajst čukov si kupiš vrhunsko limuzino z 200 ks nekaj let staro ,ne kupuj seatov in podobnega.Po opisu potreb rabiš najmanj bmw 530,ne pa neke 1,2 avtke.
Najslabše je kupit novega fajrcka.To se potem samo kvari in kvari.Od teh mičkenih avtov je verjetno golf nekako najmanj pokvarljiv.

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj Ne sep 21, 2014 12:31 pm

ajatola je napisal/-a:Za trinajst čukov si kupiš vrhunsko limuzino z 200 ks nekaj let staro ,ne kupuj seatov in podobnega.Po opisu potreb rabiš najmanj bmw 530,ne pa neke 1,2 avtke.
Najslabše je kupit novega fajrcka.To se potem samo kvari in kvari.Od teh mičkenih avtov je verjetno golf nekako najmanj pokvarljiv.

Sicer se držim načela "don't feed the trolls" samo s pod katerega kamna si pa ti prlezu na to lepo nedeljo. :lol: Zakaj ne rajš bmwja 550? :)

gaszajla
Novinec

Napisal/-a gaszajla Ne sep 21, 2014 1:53 pm

Cefizelj je napisal/-a:
ajatola je napisal/-a:Za trinajst čukov si kupiš vrhunsko limuzino z 200 ks nekaj let staro ,ne kupuj seatov in podobnega.Po opisu potreb rabiš najmanj bmw 530,ne pa neke 1,2 avtke.

Sicer se držim načela "don't feed the trolls" samo s pod katerega kamna si pa ti prlezu na to lepo nedeljo. :lol: Zakaj ne rajš bmwja 550? :)

Nisem neki smrkavec.V življenju sem najmanj 40 avtov zamenjal in vse nizke kategorije ,ki so poceni ,jih plačaš potem skozi leta.Ti si zgleda eden tistih,ki se boji velikih avtov.
Nič hudega vsak ve svoje.

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj Ne sep 21, 2014 2:30 pm

gaszajla je napisal/-a:
Cefizelj je napisal/-a:

Nisem neki smrkavec.V življenju sem najmanj 40 avtov zamenjal in vse nizke kategorije ,ki so poceni ,jih plačaš potem skozi leta.Ti si zgleda eden tistih,ki se boji velikih avtov.

Drugič poskusi odgovorit vsaj iz istega accounta. "Sončkov" je klele gor preveč očitno.

Se klanjam tvoji obširni zgodovini velikih avtomobilov. Sarcasm off.... kaj misliš bo ceneje za vzdrževat: nov avto z po možnosti vključenimi servisi za nadaljna 4 leta ali zjahana petka iz bogsigavedi ktere zabačene luknje z 500k kilometri. Ubistvu niti ni treba odgovarjat ker je bolj retorično vprašanje.

Avtorici pa: ker gre za drugi avto bi šel pogledat Cliota karavan, ki je že bil predlagan. Dobiš novega za to ceno, pa še presenetljivo velik je.

bucko_99
Novinec

Napisal/-a bucko_99 Ne sep 21, 2014 5:39 pm

Cefizelj, za izjavo cliota karavana se ne strinjam. Potniški prostor je zelo majhen, prtljažnik je soliden. Sam sem velik 200cm in v vw upu sedim kot gospod v cliotu karavanu se pa nisem mogel dobro spraviti notr. V navadnega cliota 2013 ja, v karavana ne.

Če jim prvi avto crkne in da ima ta gospa 3 otroke, ki so stari npr 14, 12, 10 let. Kako si predstavljaš da bodo s cliotom karavanom šlo 5 ljudi na morje? Ja včasih so hodili v fičotih ampak ti časi so mimo in clio karavan ima potniški prostor presenetljivo majhen.

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj Ne sep 21, 2014 8:38 pm

bucko_99 je napisal/-a:Cefizelj, za izjavo cliota karavana se ne strinjam. Potniški prostor je zelo majhen, prtljažnik je soliden. Sam sem velik 200cm in v vw upu sedim kot gospod v cliotu karavanu se pa nisem mogel dobro spraviti notr. V navadnega cliota 2013 ja, v karavana ne.

Če jim prvi avto crkne in da ima ta gospa 3 otroke, ki so stari npr 14, 12, 10 let. Kako si predstavljaš da bodo s cliotom karavanom šlo 5 ljudi na morje? Ja včasih so hodili v fičotih ampak ti časi so mimo in clio karavan ima potniški prostor presenetljivo majhen.

Hmm... ok sam sem velik 185 cm in nisem imel problemov. Oz. bom rekel drugače, nič več kot v večini ostalih ponujenih alternativ (če zanemarimo bmw 5). Polet tega pa nisem zasledil starosti teh otrok (če je en od njih 14 se lahko pelje že na prednjem sedežu).

bucko_99
Novinec

Napisal/-a bucko_99 Ne sep 21, 2014 8:49 pm

moj point je da je potniški prostor v karavanu manjši kot v hatchbacku ja pa clio za svoj velikostni razred v katerega spada dobra izbira, vendar ji je že nekdo predlagal to alternativo pa ga je avtorica teme gladko zavrnila da je premajhen.

starosti sem rekel od oka, nimam pa pojma. Ja starejši gre vspredaj, mama za volan, 2 otroka vzadaj, mož pa v prtljažnik? Tako si mislu? :)

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj Ne sep 21, 2014 8:57 pm

Ne, mislu sm da bojo na morje šli z enoprostorcem, ki ne bo crknil... medtem ko bo drugi avto služil funkciji drugega avta. Samo to so stvari ki avtorici popolnoma nič ne pomagajo :)

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Ne sep 21, 2014 8:57 pm

gaszajla je napisal/-a:
Cefizelj je napisal/-a:

Ja seveda, BMW 530d... :lol: Gume, dajatve, višja poraba, dražji servisi...vse je dražje. Potem pa greš še na bmwslo.com in vidiš koliko stvari se pomenja do 10. leta starosti in te čist vse mine. :)

Brinca
Nov uporabnik

Napisal/-a Brinca Po sep 22, 2014 9:55 am

debate kar včasih nekam zaidejo :(
konstruktivni predlogi in komentarji pa so zelo dobrodošli in se za njih lepo zahvaljujem - ste mi dali misliti ... in marsikaj sem zaradi vas že preverila :)
grem pogledat danes 2 opciji: novo in 1,5 leta staro (kljub temu, da sem rekla, da starih avtomobilom ne gledam) :)

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Sr sep 24, 2014 8:48 am

Brinca je napisal/-a:debate kar včasih nekam zaidejo :(
konstruktivni predlogi in komentarji pa so zelo dobrodošli in se za njih lepo zahvaljujem - ste mi dali misliti ... in marsikaj sem zaradi vas že preverila :)
grem pogledat danes 2 opciji: novo in 1,5 leta staro (kljub temu, da sem rekla, da starih avtomobilom ne gledam) :)

Če greš v nakup starega z glavo in premišljeno, pa skupaj s kakšnim mehanikom, je to precej bolj smiselen nakup. 2 leta razlike med novim in rabljenim na dolgi rok ne bo povzročilo večjih stroškov - razen v primeru, če se kupi slab primerek (vrteni kilometri, nevzdrževan itd.). Lahko pa ti prihrani precej € (če je nov avto 14000€ potem lahko privarčujete 4000€+) ali pa lahko za zastavljen budget dobiš avto višjega razreda, kot si sprva načrtovala, kar je tudi bonus.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov