Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Re: Kateri nov avtomobil dizel?

Napisal/-a ban Po sep 29, 2014 9:10 am

Kupi si golfa, za 300 € si kupiš strešni kovček, ki ga v primeru povečanja družine občasno uporabiš. Samo z enim otrokom se da komot preživet tudi z avtom razreda golf, ni takoj potreba po oktaviji.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Po sep 29, 2014 1:02 pm

borut.z je napisal/-a:Povejte mi kaj je narobe da je tako malo novih limuzin 508 na avto.net, praktično nič novih... Je star model pa ga bodo nehali delat ali v čem je problem?

P508 je razred višje od Golfa in Octavije, zakaj jih je pa tako malo, hm... mogoče zato, ker bo vsak čas zunaj facelift, verjetno tudi zato, ker se avtomobilov iz D segmenta proda manj kot iz C seg. itd.

Robi-77 je napisal/-a:Pišeš, da otrok še nimata, da se pa nič ne ve :) Potem P508 odpikaj k knof od gat. Jaz sem ga mel na probi, pa me je najbolj zmotilo to, da so zadnja vrata precej ozka, pa ko boš otroka ven in not dajal iz avta, se boš fajn butnu v glavo, ker ima avto (sploh limuzina) precej nizek strop. Še posebej razmisli o tem, ker pišeš, da kupuješ avto na dolgi rok.

Zakaj bi ga odpikal?! Problem, ki ga opisuješ je omejen bolj kot ne na višjerasle ljudi (185+ cm). Ampak ti se bodo potem z glavo butal tudi pri Octavii ali Golfu, rešitev za take je samo enoprostorec ali pa crossover/SUV. Mi recimo odlično shajamo s 5-vratno Mazdo 6 pri kateri linija še hitreje pada kot pri P508, pa se z glavo ne butam, ko dajem otroka v avto. Prostora ima pa jasno več kot avtomobili iz C segmenta, no ja z Octavio sta tu tu, je pa zato občutek pri vožnji ter predvsem udobje na neprimerno višjem nivoju. Zato razmišljanje o večjem avtu sploh ni napačno, tudi zato, ker delata kar nekaj km/letno. :idea:

Ali pa manjši avto pa trugo na streho za tistih 2x na leto, ko se gre na dopust. Tudi to je ok ideja, z 1 frocom in velikostjo avta Golf / Mazda 3 / P308 itd. povsem komot shajaš in ne rabiš po vseh štirih in ves evforičen letet po XXL enoprostorca kot nekateri, ki mislijo da morajo imeti s sabo pol stanovanja. :roll: Ampak tu ti potem tudi avtomobili, ki so razred višje ali pa srednje veliki enoprostorci (bog ne daj crossoverji :huh: ) ne pomagajo...
Antiznačkar po prepričanju

borut.z
Novinec

Kraj: okolica Lj

Napisal/-a borut.z Po sep 29, 2014 9:29 pm

Danes je bil dolg dan. Opravila sva vožnjo Peugeota 308 karavana, i30 in Mazde serije 3.
Mazda je kar trda za vožnjo, dosti se je slišalo pihanje vetra na avtocesti poleg tega je malo prostora v mazdi. Za menoj(visok sem 186cm) še kakšen najstnik težko sedi.
i30 je ok ker je poceni, volan je sicer malo bolj mehek ostalo je bilo kar vredu, je pa daleč od ravni Golfa 7 in octavije.
Peugeot 308 karavan nama je bil zelo všeč in kar razmišljava da bi ga vzela, saj teh golfov in octavij je kot listja na cesti. V naši ulici od 7 hiš imajo trije Golfa 7. Za menoj je po podatkih 5 cm več prostora na zadnji klopi kot pri navadnem 308, tudi prtljažnik je ogromen in za 18.500eur bi dobila opremo active, belo barvo in parkirne senzorje, pa eno malenkost se ne spomnim. Motor ima 84kw 1.6 e-hdi.
Octavija je za ta denar dobesedno olupljena z opremo v primerjavi s Peugeotom.
Kakšen argument za/proti temu avtomobilu, kakšen je ta motor, mogoče si ga kdo lasti?

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Po sep 29, 2014 9:44 pm

motor je OK, to te naj ne skrbi...pa tudi nasplošno je največi minus pomanjkanje normalnih serviserjev, v 01 imaš od normalnih samo Rodex
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

nejc92
Nov uporabnik

Napisal/-a nejc92 Po sep 29, 2014 10:38 pm

Najraje bi vozil Golfa, (občutek za volanom, motor TDI, prostornost.) vreden svoje cene.!

poglej tudi http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=801 ... rgy%20GT...

lp

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To sep 30, 2014 6:43 am

Kot še ena možna alternativa, opel astra, se mi zdi da so kar ugodne cene.
Samo kot primer http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=671 ... 0FINANCI...
ali pa karavan http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=713 ... %20GRATI...

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron To sep 30, 2014 7:02 am

Vzami peugeot 5008!!! več prostora kot v 308, višje sedenje, zadaj 3 ločeni sedeži... cena je pa tudi tu nekje kot imaš proračun...

Kaj manjka temule??
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=8375941&show=1&avto=Peugeot%205008%201.6%20HDi%20Style

mavrica
Novinec

Napisal/-a mavrica To sep 30, 2014 7:41 am

Tu kar med seboj tekmujejo, kateri avto naj izbere.

Najbolj bo naredil, če bo poslušal ženo. Na dolgi rok se zagotovo obrestuje in mir bo pri hiši, če avto slučajno crkne!

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic To sep 30, 2014 8:28 am

Nevem v čem je Hyundai i30 tako daleč od Octavie in Golfa ? Po izvoru?
Vsak ima svoje mnenje in vsak lahko stestira vozilo. Jaz sem vozil tako octavio kot i30 in nista daleč, kot praviš. Lahko še omenim, da je octavia pri svojih 8000km prevoženih kilometrih spuščala kar nekaj veselih čričkov. Glede volana pa imaš pri Hyundaiu 3 stopnje. Sicer tak volan ne bo nikoli ustrezal 80% ljudi na a.com, ker jih je večina v rangu Sébastiena Loeb. Je pa res, da je trenutno zares poceni. Paket Go plus, za 18.000€ z kupom dodatne opreme(steklena streha, LED spredaj/zadaj, bluetooth...). Ampak, konkurenca to pač nudi (v tem primeru P 308) v paketu Allure od 20.000€ dalje. Za podobno opremljenega i30 pride P308 po ceniku 22.465€.

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI To sep 30, 2014 8:46 am

Gosic je napisal/-a: Glede volana pa imaš pri Hyundaiu 3 stopnje. Sicer tak volan ne bo nikoli ustrezal 80% ljudi na a.com, ker jih je večina v rangu Sébastiena Loeb. Je pa res, da je trenutno zares poceni.

Kako - pa saj ravno volan je nekaj kar je šef VW winterkorn najbolj občudoval predlani :)
http://youtu.be/7WSqV38_Qs8?t=19s
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To sep 30, 2014 8:57 am

INFINITI je napisal/-a:
Gosic je napisal/-a: Glede volana pa imaš pri Hyundaiu 3 stopnje. Sicer tak volan ne bo nikoli ustrezal 80% ljudi na a.com, ker jih je večina v rangu Sébastiena Loeb. Je pa res, da je trenutno zares poceni.

Kako - pa saj ravno volan je nekaj kar je šef VW winterkorn najbolj občudoval predlani :)
http://youtu.be/7WSqV38_Qs8?t=19s

A ni gledal ročke pod volanom?

Uporabniški avatar
Fenix_
Novinec

Kraj: Obala

Napisal/-a Fenix_ To sep 30, 2014 10:26 am

Ford Focus III - oprema TITANIUM

5 vratni
1.6 TDCi 85 kW (115 KM) 6-stopenjski ročni menjalnik 17.630€

Karavan
1.6 TDCi 85 kW (115 KM) 6-stopenjski ročni menjalnik 18.260€

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt To sep 30, 2014 12:43 pm

borut.z je napisal/-a:Žena bolj navija za golfa/.../Všeč ji je/.../, samodejno zaviranje v sili

Od kdaj pa ima to golf serijsko? Ima funkcijo večnaletnega zaviranja, ampak to se sproži šele po tem, ko naredi BUM.

borut.z
Novinec

Napisal/-a borut.z To sep 30, 2014 4:06 pm

Vse predloge sva prebrala in so zanimivi.
Enoprostorci nama niso všeč, raje imava avto pri tleh, ker je nižja poraba in lepše se pelje, tudi v letih nisva da bi naju hrbtenica bolela.

Sama oprema ni pogoj za nakup, dal sm samo primerjavo da za 18.500eur se pri Peugeotu dobi veliko več kot pri Škodi, nima pa nobedn od teh asistenco za zaviranje v sili do 30km/h in asistenco za nadzor razdalje razen golfa.
Pri Škodi Octaviji za 18.300 eur ni litih platišč, kljuke in ogledala niso pobarvana, radio je takšen kot bi tranzistor poslušal, še elektronski pomik zadnjih stekel nima, plastičen volan, ročna klima... Je dobr avto, prostoren, varen vendar res olupljen z opremo kot sm napisal v primerjavi s Peugeotom in Golfom za isti denar.
Danes me je pa najbolj razočaralo da na gotovino nudijo pri Škodi tako zelo malo popusta, prodajalci zelo neprijazni, da ne rečem arogantni, ko sva pa primerjala opremo aktive in trendline pa Škoda Octavija malo ponudi. Na gotovino nudijo 4% popusta in niti eura več. Zelo verjetno bova kupila tegale golfa 1.6 tdi comfortline: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=870 ... omfortline
Ta golf je poceni glede na konkurenco in kaj ponudi. Srčno upam da bo motor delal brez težav. Za takšno vsoto denarja:16.700eur s takšno opremo se še Kijo Ceed bencinerja ne dobi, tudi Škodo Rapida dizla ne, Pegeouta 308 zelo težko(mogoče z vsiljevanjem financiranja, ki se trikrat preplača).
Če ljudje z dužinami v novem renault Cliu hodijo na morje, bova še midva v Golfu.

Gobavc
Novinec

Kraj: LJ-Vič

Napisal/-a Gobavc To sep 30, 2014 4:25 pm

Po tvojem pisanju sodeč, bi se strinjal z @mavrico. Kupita Golfa in bo mir. Žena ga ima najraje, ti se pa tudi bolj ali manj nagibaš k njemu. Le pazi, da ne bo enake barve kot kak od treh sosedovih v ulici.

borut.z
Novinec

Napisal/-a borut.z To sep 30, 2014 5:20 pm

thunderbolt je napisal/-a:
borut.z je napisal/-a:Žena bolj navija za golfa/.../Všeč ji je/.../, samodejno zaviranje v sili

Od kdaj pa ima to golf serijsko? Ima funkcijo večnaletnega zaviranja, ampak to se sproži šele po tem, ko naredi BUM.

to se sproži malo prej kot naredi bum. Tole animacijo sem zasledil na YouTube od 1:10 naprej : http://www.youtube.com/watch?v=Vthgb2BFrpY kjer pove da deluje do 30kilometrov na uro, kar bo za mojo ženo super. Ko se vozi po Ljubljani počne sto in eno stvar samo naprej ne gleda.

metor
Novinec

Kraj: GO

Napisal/-a metor To sep 30, 2014 9:33 pm

Joj izmed vseh si se ravno za testnega golfa odloču, ki je logično poceni ampak ne zastonj. Vzemi nekaj novega magari P308 ali Golfa sam vzemi novega res. Testnih ne kupovat jas nebi nikol tud, če bi mogu 2k€ več dat. Sj veš testni avti se ponavad terajo, ki sploh niso ogreti na delavno temperaturo kajšele da je motor pravilno utečen. Pomoje ne dobiš enga, da bi z testnim počel tako, kot bi bil svoj. To se na začetku ne pozna na dolgi rok pa verjemi.
Don't worry, be happy ;)

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda To sep 30, 2014 9:49 pm

metor je napisal/-a:Joj izmed vseh si se ravno za testnega golfa odloču, ki je logično poceni ampak ne zastonj. Vzemi nekaj novega magari P308 ali Golfa sam vzemi novega res. Testnih ne kupovat jas nebi nikol tud, če bi mogu 2k€ več dat. Sj veš testni avti se ponavad terajo, ki sploh niso ogreti na delavno temperaturo kajšele da je motor pravilno utečen. Pomoje ne dobiš enga, da bi z testnim počel tako, kot bi bil svoj. To se na začetku ne pozna na dolgi rok pa verjemi.

Jaz vsakega, ki sem ga dobil za test sem ga žgal ko psa
Lp

borut.z
Novinec

Napisal/-a borut.z To sep 30, 2014 9:53 pm

pskoda je napisal/-a:
metor je napisal/-a:Joj izmed vseh si se ravno za testnega golfa odloču, ki je logično poceni ampak ne zastonj. Vzemi nekaj novega magari P308 ali Golfa sam vzemi novega res. Testnih ne kupovat jas nebi nikol tud, če bi mogu 2k€ več dat. Sj veš testni avti se ponavad terajo, ki sploh niso ogreti na delavno temperaturo kajšele da je motor pravilno utečen. Pomoje ne dobiš enga, da bi z testnim počel tako, kot bi bil svoj. To se na začetku ne pozna na dolgi rok pa verjemi.

Jaz vsakega, ki sem ga dobil za test sem ga žgal ko psa

Resno??? Kaj pa policisti pa omejitev na cesti? Dokler mi tega nista napisala sploh nisem pomislil na to. Jaz pa vsakega testnega, ki ga vozim še bolj pazim kot svojega. Šok.

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream To sep 30, 2014 10:02 pm

Eh, kakšne omejitve. Pomembno je kako se pride do omejitve, ter kako gre avto čez ovinek in po luknjah. Testni res niso nek biser ohranjenosti.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov