Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Bucko99
Stalni uporabnik

Kraj: Around Ljubljana

Re: Avtomobil za žensko do 12.000€

Napisal/-a Bucko99 Če okt 02, 2014 2:59 pm

Kaj pa novi Yaris ? Mogoče Corsa ali pa Micra automatic se že dobi za tak denar :)
Ali iščeš izključno ročni menjalnik ?

pleomax
Stalni uporabnik

Napisal/-a pleomax So okt 04, 2014 7:30 pm

Toyoto yaris ima od moje prijateljice oče nekaj mesecev in je zaenkrat zadovoljen. Jaz imam sam peugeota 208 serijo envy. Pri peugeotih sem najbolj ma tekočem kako je s ponudbami. Za 9.990€ dobiš opreko active,ki zajema sprednje kromirame meglenke,radio cd mp3,usb vhod,Esp,1.2 Vti motor,esp,tempomat in omejevalnik hitrosti,dvopodročno avtomatsko klimo,6 zračnih blazin,4-letno garancijo ali 60.000(z doplačilom se da podaljšat) in kovinsko barvo.Sedeži so mehki s povprečno bočno oporo.
Omejena serija je trenutno style in ta zajema za ceno 10.990: vse zgoraj našteto plus ekran na dotik,bluetooth,funkcija follow me home,led luči spredaj(zadaj so led pri vseh verzijah),kromirana ogledala,zadnji park senzorji,zadnja stekla zatemnjena,volan in ročica menjalnika sta usnjena,upravljalne tipke za radio in klicanje so na volanu ali pa tipkaš po ekranu,v notranjosti je še na ročici za menjavanje ob strani krom in okoli odprtin za klimo nekaj kromirane plastike(lepo popestri notranjost),15-palčna alu platišča. Priporočam biserno belo barvo,ki je sicer dobrih 100€ dražja od ostalih,a res lepa,pa tudi sicer je marsikateri konkurent sploh v ponudbi nima. Čisto možno da sem še kaj pozabil našteti. Tudi ta ima motor 1.2 Vti. Jaz sem bil prvo malce skeptičen kako bo to s tem motorjem in ker sem želel nizko porabo,a strah je bil odveč. Avtomobil je lahek,vozim se vsak dan v mesto in nazaj,kjer je veliko speljevanja in klime,kar mi sicer najbolj uničuje povprečno porabo goriva,pa tudi malo bolj na gas včasih stisnem plus nekaj hribov,kjer živi nekaj sorodnikov,mi je prineslo do sedaj največjo kombinirano porabo na 1500 kilometrov in sicer 5,3 litra. S porabo sem zelo zadovoljen. Na začetku sta pa 2 stvari ki zahtevata nekajdnevno privajanje. Avto rad na začetku scuka ampak ko skapiraš kako s sklopko,tega potem več ni. 2 stvar ki zahteva privajanje je volan ki je postavljen nižje kot je običajno in ga je res užitek vrteti po mestu saj je lahek in tudi avtomobilu je zelo lahko popraviti linijo. V bistvu se sprašujem zakaj nimajo vsi avtomobilo volana tako nizko ker je to res bolj naraven položai rok. Najbolje bo,da vprašaš svojo kateri ji je najlepši ker je tudi to zelo pomemben dejavnik. Kvarljivost-mislim da lastništvo 4 peugeotov in zadovoljni sosedi potrjujejo,da so peugeoti zanesljivi-vsaj modeli od 207 naprej :). Od kod pa si? Namreč je en prodajalec ki ga res lahko priporočam,ker so prijazni in si vzamejo čas za stranko. Ponudijo ti da lahko opazuješ kako opravljajo dela na avtu,na sestrinem avtomobilu so na thp-ju celo zastonj menjali verigo,saj so poslali prošnjo na peugeot v Francijo in so nam zaradi zvestobe dali to zastonj,tako,da zvestoba se zagotovo splača in v kolikor vzameš peugeota,se vključi v peugeot klub zvestobe ali kako se že reče ;) Upam da tega ne boste vzeli kot za reklamo ker ne delam za peugeota ali kaj podobnega,le povem kar vem. Zadovoljni smo v naši družini tudi z oplovo astro,vw caddyem,malo manj s touaregom,niti malo pa s servisom vw...
Zadnjič spremenil pleomax, dne So okt 04, 2014 7:59 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

pleomax
Stalni uporabnik

Napisal/-a pleomax So okt 04, 2014 7:50 pm

Pozabip sem povedat,da cena 10.990 velja v primeru financiranja,drugače je ta 1000€ višja-torej 11.990 a je en trik. Če vzameš financiranje na 2 leti,ker je to minimum,lahkl potem avto naprej odplačaš v celoti kolikor še ti je ostalo in še vedno prišparaš tam do 400€ :)

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran So okt 04, 2014 8:13 pm

Mislim da bo kar novi Twingo

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt So okt 04, 2014 9:51 pm

Tu je bila odlocitev ze vnaprej jasna, ampak...sam se veliko prevozim z avtom po mestu in v primeru, da avto ne bi bil all in one, bi zagotovo vzel novega twinga za po mestu. Stvar, ki me pri njem najbolj fascinira v primerjavi s konkurenco je obracalni krog, ki je zaradi konstrukcijske zasnove smesno majhen. Po mojem mnenju je prav dolzina avta in obracalni krog tisto, kar naredi dober mestni avto. Za 12 tisocakov si ga pa tudi lahko lepo zalozis.

JG2
Novinec

Napisal/-a JG2 So okt 04, 2014 10:02 pm

Pa dobro no, za ta denar, pa ja ne boš pustil svoje boljše polovice da se vozi s "kokošnjakom"
Tole vzemita: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=887 ... eneratio...

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 So okt 04, 2014 10:32 pm

megane za mestno vožnjo ?

jaz bi vzel suzuki swifta. saj ne da je twingo slab pa to, ampak renault....

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4363457&show=2

borut.z
Novinec

Kraj: okolica Lj

Napisal/-a borut.z So okt 04, 2014 10:40 pm

Jst bi ji za 10.000eur kupil novga Cliota Expression, za 2.000eur bi pa pa na kak dobr dopust šel(sam :) )

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Ne okt 05, 2014 5:16 am

Obracalni krog na twingotu je pa res neverjeten, skoraj na mestu ga obrnes.
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Ne okt 05, 2014 6:59 am

gecco je napisal/-a:Obracalni krog na twingotu je pa res neverjeten, skoraj na mestu ga obrnes.

Pa veš zakaj je tako majhen :?:

Trenutno za po mestih je res med boljšimi twingo samo zdaj ali ji je všeč ali ne in če bo cena ok bosta pa sama mogla presodit

ps.: meni osebno twingo ni všeč mi je recimo fiat 500 lepši
Lp

JG2
Novinec

Napisal/-a JG2 Ne okt 05, 2014 8:38 am

a4 je napisal/-a:megane za mestno vožnjo ?

Ja kaj si pa misli. Avtor išče tudi avto, kjer bo dovolj prostora vsaj za dva odrasla in otroka na avto sedežu. To gre še pri meganu komaj čez, tole kar se mu pa ponuja so pa bolj kot ne igrače in ne avti. Jaz se v mojem V70 v mestu znajdem bp, če bo možno bi bil lahko naslednji avto še večji, tudi za po mestu.

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Ne okt 05, 2014 8:51 am

pskoda je napisal/-a:
gecco je napisal/-a:Obracalni krog na twingotu je pa res neverjeten, skoraj na mestu ga obrnes.

Pa veš zakaj je tako majhen :?:

Trenutno za po mestih je res med boljšimi twingo samo zdaj ali ji je všeč ali ne in če bo cena ok bosta pa sama mogla presodit

ps.: meni osebno twingo ni všeč mi je recimo fiat 500 lepši

Vem zakaj.
Meni osebno ni najboljsi. Vsakemu svoje
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Ne okt 05, 2014 9:40 am

JG2 je napisal/-a:
a4 je napisal/-a:megane za mestno vožnjo ?

Ja kaj si pa misli. Avtor išče tudi avto, kjer bo dovolj prostora vsaj za dva odrasla in otroka na avto sedežu. To gre še pri meganu komaj čez, tole kar se mu pa ponuja so pa bolj kot ne igrače in ne avti. Jaz se v mojem V70 v mestu znajdem bp, če bo možno bi bil lahko naslednji avto še večji, tudi za po mestu.

Avto bo drug avto v druzini in namenjen mestni voznji. Tako da ne vidim problma pri Twingotu

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 Ne okt 05, 2014 9:49 am

prav tako ne vidim težav s swiftom :D

pleomax
Stalni uporabnik

Napisal/-a pleomax Ne okt 05, 2014 10:55 am

Od teh mini avtov razreda twingo/aygo/up...,bi jaz izbrql twinga :) Ima nekak za mene debilnih rešitev kot je odpiranje havbe,da se ne umažeš,a je fora da se ravno takrat cel umažeš :roll: This is how to refill washer fluid in new Renault… – http://youtu.be/RXaV41zMA60 Zadnjič sem enega twinga videl ampak je bila skromna oprema,medtem ko višja oprema naredi avtomobil veliko bolj simpatičen. Kaj pa kakšen novi aygo? Sem videl,da je tudi novi model zdaj.

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees Ne okt 05, 2014 11:41 am

če iščeš nov mali avtek, potem je Hyundai i10 zmagovalec, pomete konkurenco
https://www.youtube.com/watch?v=EQaVrDW9O9k
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul Ne okt 05, 2014 3:40 pm

Tudi jaz bi izbral i10.

pleomax
Stalni uporabnik

Napisal/-a pleomax Ne okt 05, 2014 6:35 pm

Sem malo pogledal akcijske cene hyundaia i10 in glede na to da je drugi avtomobil pri hiši se mi zdi v svojem razredu daleč najboljši nakup,za razred višje pa akcijski 208.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 14 gostov