Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

nalcoq4
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana - Bežigrad

Re: Alfa Romeo Gulietta - velika dilema, kupiti ali ne kupit

Napisal/-a nalcoq4 Po okt 13, 2014 9:40 pm

strelka je napisal/-a:Dejstvo je, da sem se totalno zatrapala v Julijo - zame verjetno najlepši avto vseh časov, da o vožnji sploh ne izgubljam besed (pred njo Alfe niti pogledala nisem). Gledam 1.4 TB Multiair 16v Distinctive, obvezno v rdeči Competizione. Že dva meseca testiram vse živo, v upanju, da najdem zanesljivo alternativo, ampak nič ne pride blizu po voznih lastnostih niti všečnosti:-( Kolegi iz avto biznisa me svarijo, naj ne kupujem Alfe in naj kupim avto z razumom in ne srcem...

Če bi mi kdo garantiral, da bo avto priden in zanesljiv, jo kupim včeraj, tako pa ne zberem poguma. Do sedaj sem imela veliko srečo z avtomobili, nikoli nobenega problema. Sprašujem tukaj po mnenjih, ker na Alfa forumu verjetno nima smisla;-) Hvala.

Oprosti Alfa ni zate...sploh pa če greš spraševat razne "poznavalce" avtomobilov za mnenja ki jim je alfa všeč,a si jo ne upajo imet...
Alfo kupiš s srcem...verjemi,če ti je všeč jo vzami..drugače ti bo še kako žal...

Kar se pa tiče zanesljivosti,sem imel že ogromno alf in z nobeno nobenih problemov:)

Sploh pa Giuletta velja za zelo kvaliteten in zanesljiv avto...

strelka
Nov uporabnik

Napisal/-a strelka Po okt 13, 2014 9:50 pm

Meni je avte menjavat na nekaj let čisto odveč, tako da bi ga rada nekaj časa imela. Je pa res, da ne delam dosti km in še to večinoma mestna vožnja, zato dizel odpade (da ne rečem, da mi dizli izrazito niso všeč). Kar se moči tiče, verjetno malokdo rabi, kar kupi:) Zase vem, da rada hitro štartam in vozim bolj dinamično in me je konkretno ta motor na testu čisto "začaral".

PS. Alfa forum/e sem seveda preštudirala. Je pa javna skrivnost, da so Alfisti malo pristranski in svojim avtom marsikaj spregledajo / oprostijo. Čeprav se tudi tam da prebrati marsikatero ne tako prijetno prigodo. Če bi mi npr. ostala kapa prestavne ročice v roki, bi bila zelooooo slabe volje.

PPS. Tole temo sem odprla za debato. Eni Alfo imate, drugi bi jo imeli, tretji poznate koga, ki jo ima... Odločitev na koncu bo morala biti pa moja.

strelka
Nov uporabnik

Napisal/-a strelka Po okt 13, 2014 9:53 pm

metor je napisal/-a:strelka, ti pa kr uzem alfo, če ti je ušeč in imaš dovolj denarja. Bi jo tud jaz, sam je bla glede na konkurenco malce dražja, dizajn ima pa res the best. Glede okvar pa imaš lih toliko za skrbet kot pri drugih znamkah verjem.

Kaj pa je zate konkurenca? Meni se zdi, da za denar pri Juliji dobiš dosti avta (sploh glede na moč motorja).

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Po okt 13, 2014 10:14 pm

strelka je napisal/-a:
metor je napisal/-a:strelka, ti pa kr uzem alfo, če ti je ušeč in imaš dovolj denarja. Bi jo tud jaz, sam je bla glede na konkurenco malce dražja, dizajn ima pa res the best. Glede okvar pa imaš lih toliko za skrbet kot pri drugih znamkah verjem.

Kaj pa je zate konkurenca? Meni se zdi, da za denar pri Juliji dobiš dosti avta (sploh glede na moč motorja).

X2,pri vsaki odločitvi za nov avto,pokukam drugam in se na koncu vedno znova odločim za Alfo.
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

strelka
Nov uporabnik

Napisal/-a strelka Po okt 13, 2014 10:18 pm

Pa dobr no, kaj greste še pogledat?:)
V moji glavi sta (ali pa vsaj nekoč bili) rivalki Honda in Alfa.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Po okt 13, 2014 10:26 pm

strelka je napisal/-a:Meni je avte menjavat na nekaj let čisto odveč, tako da bi ga rada nekaj časa imela. Je pa res, da ne delam dosti km in še to večinoma mestna vožnja, zato dizel odpade (da ne rečem, da mi dizli izrazito niso všeč). Kar se moči tiče, verjetno malokdo rabi, kar kupi:) Zase vem, da rada hitro štartam in vozim bolj dinamično in me je konkretno ta motor na testu čisto "začaral".

Potem računaj na porabo cca 10 litrov,če te to ne moti,potem OK,pa tudi ta motor med Giuliettami ima najboljše razmerje zmogljivosti/poraba.

PS. Alfa forum/e sem seveda preštudirala. Je pa javna skrivnost, da so Alfisti malo pristranski in svojim avtom marsikaj spregledajo / oprostijo. Čeprav se tudi tam da prebrati marsikatero ne tako prijetno prigodo. Če bi mi npr. ostala kapa prestavne ročice v roki, bi bila zelooooo slabe volje.

To je javna skrivnost pri vseh znamkah,če te kapa prestavne ročice tako zeloooo moti,potem nobeden avto ni zate,no,mogoče Honda.

strelka
Nov uporabnik

Napisal/-a strelka Po okt 13, 2014 10:33 pm

S porabo nimam težav, če bi kupovala glede na varčnost, potem sigurno ne bi gledala te Julči. Kot bo težka noga, toliko bo pila. In moja noga zna biti težka. Zato po tem sploh ne sprašujem.

Menjalnik me ne moti, bi me pa motilo, če bi mi ostal v roki (kot se to nekaterim lastnikom ARG dogaja, pa to ni na mojem zeljniku zraslo). To bi me motilo pri kateremkoli avtu, da se razumemo.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Po okt 13, 2014 10:38 pm

strelka je napisal/-a:Pa dobr no, kaj greste še pogledat?:)

Nič kaj dosti ne gledam,ker me malo tega zanima,oziroma prepriča,premium,ki naj bi bili prava konkurenca,so občutno dražji,klasika,ala Megane,308,Seat,C4,G...,so po mojem mnenju solidni,ampak ni to,to.

strelka
Nov uporabnik

Napisal/-a strelka Po okt 13, 2014 10:44 pm

Tole je pa malo demantiranje zgoraj napisanega, da greš vedno poškilit drugam ;)

Meni sicer našteti v resnici niso konkurenca oz. spadajo v eno drugo galaksijo. Sem pa pred dnevi imela priložnost zapeljat BMW 1, pa me tudi ni prepričal...

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Po okt 13, 2014 10:46 pm

strelka je napisal/-a:S porabo nimam težav, če bi kupovala glede na varčnost, potem sigurno ne bi gledala te Julči. Kot bo težka noga, toliko bo pila. In moja noga zna biti težka. Zato po tem sploh ne sprašujem.

Bravo punca,razmišljaš kot moja žena. ;)

Menjalnik me ne moti, bi me pa motilo, če bi mi ostal v roki (kot se to nekaterim lastnikom ARG dogaja, pa to ni na mojem zeljniku zraslo). To bi me motilo pri kateremkoli avtu, da se razumemo.

Če ti ostane bunkica ročice menjalnika v roki,je to moteče,ampak,bolje kot kakšna veliko resnejša težava,recimo,veriga,turbo,menjalnik...,to so težavice prvih serij,katere postopoma odpravijo,kot pri vseh.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po okt 13, 2014 10:49 pm

Probaj še DS3 THP (in morda Minija ter Mito-ta), razen prostora zadaj, ki ga morda ne rabiš nujno, mu (jim) nič ne manjka. Si boš vsaj izostrila kriterije...

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Po okt 13, 2014 10:50 pm

strelka je napisal/-a:Pa dobr no, kaj greste še pogledat?:)

Čakaš, da bo nekdo tukaj dal roko v ogenj, zato da bi si ti kupila avto, ki te je popolnoma prevzel? -Žal ne boš tega dočakala, razen 1000 mnenj in kakšnega lastnika.

Torej več kot očitno je, da si iz Hondaškega okolja in te mika "forbiden fruit" - Ja pa privošči si ga a ne? Če ti je avto všeč in ti pritiska na vse taprave mentalne gumbe potem je to-to. To boš vozila ti in ne mi.
Nisem nek Alfa fan, ampak ta avto ni komaj iz tekočega traku, da bo treba skrbeti za kakšne poporodne težave. Do sedaj so tudi težave že speglali, drugače pa preštudiraj forume konkretnih lastnikov tega modela, pojdi na kakšne dolgoročne testne strani - beri! Pa ne pozabi da verjetno tipičnih napak, ki bi jih imeli prejšnji lastniki sedaj ko je že Facelift zunaj najbrž več ni.

Če ne veš kaj bi lahko bila alternativa naredi kot naredim vedno jaz - keep an opened mind - pojdi na avto.net ali kak online katalog, pokljukaj in nastavi vse lastnosti, ki jih želiš da avto ima in skrolaj. Naredi ožji izbor modelov in razišči kot sem zgoraj omenil. Sam zase si NIKOLI nebi predstavljal, da si bom lastil avto znamke Renault ampak lej ena stvar ki jo moraš vedeti - vsak model, vsak motor neke znamke je zgodba zase tako kot po kvaliteti, kot po čem drugem. Jaz si nebi nikoli kupil recimo Megana 3 karavana z avtomatikom pa dizl motorjem, ampak Laguno Coupeja z turbo bencinskimi vranci, 4control krmiljenjem koles, ja to je pa nekaj čisto drugega a ne?

Ne vem, recimo BMW serije 1 je dober konkurent - mogoče ne ganc novi cenovno ampak leto dni star?
Poglej glede Julke malo tukaj kaj pišejo:
http://www.autocar.co.uk/car-review/alf ... /giulietta
http://www.whatcar.com/car-reviews/alfa ... ry/25865-5
http://www.autobild.de/marken-modelle/a ... on-1-2010/

Facelift od 2013 naprej:
http://www.autobild.de/artikel/alfa-rom ... 26605.html

P.S. Sodelavka ima takšno kot jo ti opisuješ in je zelo zadovoljna in srečna z njo, pa ji mož dela na Toyoti drugače ;)
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Po okt 13, 2014 10:51 pm

strelka je napisal/-a:Tole je pa malo demantiranje zgoraj napisanega, da greš vedno poškilit drugam ;)

Zakaj?Nimam časa ne želje dolgo raziskovat po terenu,pogledam na net,najdem dva,tri kandidata,potem grem pogledat.

Meni sicer našteti v resnici niso konkurenca oz. spadajo v eno drugo galaksijo. Sem pa pred dnevi imela priložnost zapeljat BMW 1, pa me tudi ni prepričal...

Niso ni meni,ampak,če to rečeš,lahko sprožiš žolčno debato.
;) :lol: :roll:

borut.z
Novinec

Kraj: okolica Lj

Napisal/-a borut.z To okt 14, 2014 12:26 am

re_Infinit: te ženske zapravljive, bi ji mož zrihtu dobr popust pa bi blo. Sem se pa pri tvojem postu spomnil, da je od mojega direktorja žena pred 1 mesecem kupila novega facelift lexusa ct 200h. Baje so vsi lexusi serijsko zelo hitri in še hibridi, varčni in najbolj zanesljivi avti na svetu/to mi je seveda dejal šef, kar jemljem z rezervo/.

Strelka poglej še za lexusom ct 200h, meni je fenomenalen v živo, cena se začne od 23.900eur plus kakšen popust...

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI To okt 14, 2014 2:54 am

Hehe sta dva taka pred našo firmo en Fsport look, en navaden - čeprav je zelo redek voz na cesti. Varčna sta že za bencinarja, hitra in športna? Nope. Ta Lex je za folk ki ne mara dizlov, bencinarji pa ga Sploh ne ganejo zaradi svojih prednosti, da je hibrid pa jemljejo kot napredni lifestyle. Prius jim je premalo prestizen, hkrati pa ne želijo voziti tipičnega nemškega premium značkarja.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Kraj: Fram

Napisal/-a grega983 To okt 14, 2014 5:03 am

Hondaši :roll:

Nabavi in ne jamraj. Če ti je všeč ti je všeč.
Samo to je na koncu važno ker boš ti vozila in ne tvoji sodelavci in znalci, pri katerih je največja strast imeti s-line, h-line in ne vem še kake sive povprečne drvarnice :mrgreen:
Lancia Delta Hf T pa Alfa 159 SW 20v pa Alfa 33Permanent 4 pa ......

strelka
Nov uporabnik

Napisal/-a strelka To okt 14, 2014 7:51 am

Super debata:)

Kot sem omenila, sem dva meseca hodila okoli, gledala, testirala, brala.... Vozila od DS4 do Minija, Megana, Volva, BMW-ja...., in Julči 2x:) Edino, česar nisem šla gledat, je Das Auto;-) Gledala tudi Lexusa - odpade. Lepo narejen avto, ampak drobovje pri 200tki je pa od Priusa - kar res niti od daleč ni za nekoga, ki rad kdaj stopi po plinu. Tudi BMW 1 odpade, malo preveč gokart, zelo špartanski, grobo zrnata plastika mi deluje ceneno, ne vem, nisem ga začutila. Niti se ne bi šla navajat na zadnji pogon. Pa saj sem sama sebi že odgovorila:)

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh To okt 14, 2014 7:54 am

Vzami Giulietto. Kot si že ugotovila, je zelo lep in dober avto.

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man To okt 14, 2014 8:18 am

Osebno menim, da je Giulietta eden boljših avtomobilov v svojem razredu. Kakih hujših serijskih težav z njo nisem zasledil, le multiair enote v 170 konjskem bencinarju so par ljudem hecale (sodeč po Alfaowner forumu), ampak v zadnjem času tudi ni več opaziti težav z njimi, tako da so zgleda poštimali. Manjše pomanjkljivosti (kaki črički itd.) so v facelift verziji nedvomno tudi večinoma poštimane. Glede motorjev je najbolj preizkušena zadeva 120 konjski turbo bencinar (verjetno tudi 105 - načeloma enak, samo malce "odvit"), ki se že kar nekaj časa vgrajuje v avtomobile Fiat grupe in deluje. Tudi pri hiši ga imamo v Grande Puntu letniku 2008 z več kot 130k km na števcu, zaenkrat brez težav. Edini minus je malce višja poraba kot to zmorejo npr. kaki TSI-ji, ki pa žal ne odtehta znanih težav z njimi. Dizli so tudi vrhunski, ampak seveda ne najbolj priporočljivi za pretežno mestno vožnjo.

Kar se tiče japoncev je moje mnenje, da mora biti avtomobil tudi sestavljen na japonskem, če se hočemo pogovarjati o kaki superiorni kvaliteti izdelave. To se je (med drugim) pokazalo tudi v primeru Civica (prejšnja generacija, za novo ne vem), kjer je bila japonska 4-vratna verzija baje sestavljena precej bolje kot angleška petvratna in z veliko manj težavami, tudi električnimi.

strelka
Nov uporabnik

Napisal/-a strelka To okt 14, 2014 8:40 am

tha_man je napisal/-a:Kar se tiče japoncev je moje mnenje, da mora biti avtomobil tudi sestavljen na japonskem, če se hočemo pogovarjati o kaki superiorni kvaliteti izdelave. To se je (med drugim) pokazalo tudi v primeru Civica (prejšnja generacija, za novo ne vem), kjer je bila japonska 4-vratna verzija baje sestavljena precej bolje kot angleška petvratna in z veliko manj težavami, tudi električnimi.

O Hondi lahko govorim izključno na podlagi lastnih izkušenj in izkušenj v razširjeni družini (modeli Civic in Accord). Nikoli nobenih problemov. Ampak Honda trenutno malo zapostavlja evropski trg, zato tudi izgublja kupce. Da ne rečem, da je naša 5 let stara Civic neskončno lepše in bolje izdelana notri. Res sem bila razočarana, ko sem se usedla v novo, plastika je cenejša, gumbi so postali štorasti, prestavna ročica je postala kr neki, oblazinjenje...:-( Honda trenutno tako ni v igri.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov