Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Re: Nakup avtomobila: 30TKM/letno, lizing, najugodnejše

Napisal/-a ~toMmy~ So okt 18, 2014 1:13 am

Glede na kilometrino in zahteve bi tudi sam predlagal Octavio 1.6 TDI 110 KM, zelo prostoren, varčen in udoben avto z odlično lego, ugodnim vzdrževanjem, pa še ceno bo dobro držala (kljub precej prevoženim).

Glede na finančno situacijo se mi zdi pa nekako najbolj racionalna izbira kaj takšnega:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=849 ... rgy%20Ex...

Če te ne motijo pomanjkanje nastavitve volana v globino, navadna klima, zadnje šipe na polento ipd., je zelo ugodna varianta, pa še 0% financiranje in podaljšano garancijo omenjajo.

Podaljšanih servisnih intervalov se absolutno izogibaj, avtomatika si pa jaz osebno tudi ne bi upal vzet pri takšnih financah.
Zadnjič spremenil ~toMmy~, dne So okt 18, 2014 11:37 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
ajatola
Novinec

Napisal/-a ajatola So okt 18, 2014 9:36 am

Majhni avtki so občutno bolj podvrženi obrabi in posledično imajo s tem tudi povečano število posegov.
Na menjavi olja pa ne gre šparati.Ne moreš osiromašit tud,če ga menjaš na 10 tisoč.Tistih par evrčkov k stane filter pa 50 eur olje plus minus nekaj desetakov,je res nepomembno.
Je pa velika razlika pri registracijo.Tud 1000 eur letno lahko nanese med šparovčkom in konkretnim vozilom.
Se pa,da kupit za malo denarja dober avto.Za 20 tisoč novi avto bo bolj za silo.Po moje je boljše vzet za 10 tisoč dober avto in ostalih deset te ne more stat,da ga vzdržuješ.Lizing je pa pokop.Jaz to ne bi nikoli jemal.Pa tud če bi imel avto za 500 eur ,bi se pač z njim vozil.
Pred časom je pisala na forumu ena gospa ,ki je lepo razbila pol leta star avto.Petletni lizing je ostal ona pa postala pešec.
Zadnjič spremenil ajatola, dne So okt 18, 2014 11:37 am, skupaj popravljeno 1 krat.

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 So okt 18, 2014 10:20 am

Za 20 jurjev dobiš že konkreten avto. Leasing/kredit je itak pokop, sploh če ni pametnega pologa, tako da je potrebno tiščati navzdol s ceno. Pri kreditu so obresti 8% letno, kar ti doda mimogrede enih 4-5 jurjev na osnovno ceno recimo 14 jurjev (več kakšen bančni kalkulator). Imaš morda link od gospe, ki je sesula avto - malo mi je čudno, da leasing avto ne bi imel full kasko.

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh So okt 18, 2014 10:31 am

ajatola je napisal/-a:...
Pred časom je pisala na forumu ena gospa ,ki je lepo razbila pol leta star avto.Petletni lizing je ostal ona pa postala pešec.

Zato je pa pri novem avtu kasko zavarovanje obveza!

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ So okt 18, 2014 11:39 am

Aja pa glede servisov je ena elegantna rešitev, če imaš interval na 30k km, lahko vmes olje in filtre zamenjaš pri kom drugem na 15k km. Tako ohranjaš garancijo, motor v dobrem stanju in nekaj prišparaš.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
ajatola
Novinec

Napisal/-a ajatola So okt 18, 2014 12:06 pm

uros11 je napisal/-a:Za 20 jurjev dobiš že konkreten avto. Leasing/kredit je itak pokop, sploh če ni pametnega pologa, tako da je potrebno tiščati navzdol s ceno. Pri kreditu so obresti 8% letno, kar ti doda mimogrede enih 4-5 jurjev na osnovno ceno recimo 14 jurjev (več kakšen bančni kalkulator). Imaš morda link od gospe, ki je sesula avto - malo mi je čudno, da leasing avto ne bi imel full kasko.

za 20 jurjev se meni zdi,da dobiš kakšnega srednjega golfa.Vse kar je več se začne pri 30 tisoč,mislim na nove.
Mogoče sem se zmotil.al je imela kredit.ja najbrž je bil kredit,ker pri lizingu ni brez kaska.
sam linka pa nimam.
vem pa ,da je res bila full razočarana.Plačevat posojilo 5 let in ne imeti avta.
Samo pri lizingu res vržeš takoj 3000 eur njim in je to najdražja varianta kar je možno.
Aja pa pri lizingu je tako.Avto je res zavarovan kasko ampak,če ga razbiješ totalno ,dobi lizing hiša zavarovalnino,tebi pa ostane razbit avto in prekinejo pogodbo,da ne rabiš več odplačevat.To pa kar si nekaj let plačeval,je uporaba vozila.

mermaid4me
Nov uporabnik

Napisal/-a mermaid4me So okt 18, 2014 4:32 pm

Hvala za odgovore, še posebej uporabniku "Jerch".

Danes sem bila na dveh testnih vožnjah - kia in hyundai. Sem povsem razočarana. Kia neudobna, razen tiste za 26 TEUR, motor sicer ok; hyundai udoben, obupno financiranje (efektivni lizing 8%). Edino kar mi je ok, je poraba :evil:

Drugače pa se vse AH zaprejo do 12. Čez teden delam ko norc, plus vožnja - ne morem nikamor :(

Vsekakor moram še na par testnih voženj - Škoda, vw, toyota.

Še vedno niham med avtomatikom in navadnim. Glede motorja se nagibam k dizel, ali pa bencin v kombinaciji s plinom ali hibrid.

Naredila sem si tudi okviren izračun glede financiranja. Koliko dobim za potne stroške in koliko bi eventualno lahko prihranila. Kilometrino mi povrnejo minimalno, zato je najbolj pomembna poraba in pa vzdržljiv motor. Če te razlike v ceni ne dosežem, je vse skupaj brezveze.

Jah, zanimivo, na začetku sem imela super pričakovanja, sedaj pa sem primorana sprejeti kompromise. Iskreno povedano, občudujem ljudi, ki non stop menjavajo avtomobile. Zame je to obupen stres. 1 x na 10 let mi je dovolj :roll:

Lep vikend,
M.

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 So okt 18, 2014 6:18 pm

Hja, morda kombinacija 1.6 TDI z DSG menjalnikom, ki ga menda pohvalijo, da ne vpliva na povečanje porabe.

8% bo treba kar realno pričakovati IMO -bodisi pri kreditu, bodisi pri leasingu.

Glede udobnosti po regionalnih cestah sem nad Golfom VI razočaran, sicer ne bistveno, moti me, ker mi je trd, po AC ok, sedeži v confortline so mi udobni, imajo nastavitev ledvene opore. Verjetno podobno škoda octavia. Medtem ko je recimo passat, ki ga imam, bistveno bolj udoben.

Rabljeno te ne zanima? - velikim močnim avtom s ne pretirano porabo cene po parih letih kar fajn padejo - passat, C5, itd.

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man So okt 18, 2014 6:53 pm

Če vprašamo avto.net, dobimo tole:

http://www.avto.net/_AVTO/results.asp?znamka=&model=&modelID=&tip=katerikoli%20tip&znamka2=&model2=&tip2=katerikoli%20tip&znamka3=&model3=&tip3=katerikoli%20tip&cenaMin=0&cenaMax=20000&letnikMin=0&letnikMax=2090&bencin=202&zavore=&pogon=&klima=&servo=&lastnik=&servis=&automatic=1&starost2=999&star1=1&star2=1&star3=&star4=1&star5=&karambolirano=0&oblika=0&oblika11=1&oblika12=1&oblika13=1&oblika14=1&oblika15=1&oblika16=1&oblika17=1&ccmMin=&ccmMax=&mocMin=&mocMax=&kmMin=0&kmMax=999999&kwMin=0&kwMax=999&motortakt=0&motorvalji=0&lokacija=0&izpis=1&brezcene=0&sirina=&dolzina=&dolzinaMIN=&dolzinaMAX=&nosilnostMIN=&nosilnostMAX=&lezisc=&presek=&premer=&col=&vijakov=&vozilo=&plin=&prodajalec=2&estekla=&leder=&navi=&alufelge=&sibedah=&gretje=&tempomat=&centralno=&vlecna=&aklima=&SLOavto=&xenonke=&espsistem=&garage=&airbag=&najem=0&hibrid=&garancija=0&barva=&broker=&checkall=1&showguarantee=&weltauto=&levjapriloznost=0&G2=&toygar=&citroenselect=0&sedezev=0&petzvezdic=0&paketgarancije=&topp=0&EKO=0&door=0&MEN=0&VIN=&kategorija=0&oglasrubrika=1&zaloga=1&presort=2&tipsort=ASC&stran=1&subSTAR=301

Torej Renault Captur in Citroen C4 Cactus. Fural sem oba in bi se odločil za Capturja, ker ima precej boljši avtomatski menjalnik (lepše in hitreje prestavlja kot citroen) in tudi Renaultovem motorju osebno malo bolj zaupam. Cactus mi je sicer vizualno bolj všeč. Captur je drugače kompaktnih dimenzij (bližje Cliu kot Meganu), po prostornosti in praktičnosti pa je skoraj kot Megane.

Glede porabe, tole je z ročnim:
http://www.spritmonitor.de/en/overview/ ... owerunit=2

Tole pa z avtomatskim:
http://www.spritmonitor.de/en/overview/ ... owerunit=2

Z ročnim se kot vidiš da brez posebnih težav priti pod 5l, avtomatik pa je žal samo en na seznamu, ampak ker je poraba približno na nivoju povprečja z ročnim, predvidevam, da bi tudi šlo - verjetno porabi kak deciliter ali dva več kot ročni.

Če se odpoveš avtomatiku ali pristaneš na višjo porabo z bencinarjem je seveda izbire veliko več, ampak je pa kombinacija avtomatika in dizla super za dolge relacije. Sploh če si že sedaj vajena takega menjalnika.

borut.z
Novinec

Kraj: okolica Lj

Napisal/-a borut.z So okt 18, 2014 7:15 pm

Ta tema je pa spisana po dolgo in počez kot bi sveto pismo bral.

Moj predlog je Peugeot 308 2.0 e-Hdi z avtomatskim menjalnikom. S popustom na financiranje in srednjo opremo stane 19.000eur. Žennstven in udoben, trn v peti je financiranje, ki je kar drago. 2.0 dizelski motor predlagam zato, ker bo z lahkotnostjo premagoval takšno kilometrino kot nižje prostorninski. Da bi se pa v citi go vozila 175km na dan si pa ne predstavljam :) Mislim da je servisiranje pri Peugeot na 25.00O kilometrov pri Škodi na 15.000km, kar je skoraj dvakratnik in se pri takšni kilometrini pozna.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx So okt 18, 2014 8:41 pm

Ti si že tečen s temi peugeoti veš...
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

borut.z
Novinec

Napisal/-a borut.z So okt 18, 2014 9:04 pm

kaj ji pa nej predlagam alfo? Pri Octaviji za 19.000eur komaj 1.6 tdi dobiš, pa še ženstvena ni.

Če rečm da je športen me skritizirate, če rečem da je udobn in ženstvn pa tudi. :huh:

Mislim da je pri Peugeotu 3000eur.- popusta in je nekje v osnovi 22.200eur.- 2.0hdi automatik.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx So okt 18, 2014 9:16 pm

borut.z je napisal/-a:kaj ji pa nej predlagam alfo? Pri Octaviji za 19.000eur komaj 1.6 tdi dobiš, pa še ženstvena ni.

Če rečm da je športen me skritizirate, če rečem da je udobn in ženstvn pa tudi. :huh:

Mislim da je pri Peugeotu 3000eur.- popusta in je nekje v osnovi 22.200eur.- 2.0hdi automatik.

Sej je dobr avto peugeot 308, meni osebno eden najlepših v svojem razredu, sicer ga še nisem vozil, ampak prvi vtisi so mešani, na zunaj je hud, noter tako tako, sedi se pa čudno, mogoče še nisem navajen...

Me pa zanima od kje ti podatek o ceni, če pa oglašujejo 1.6 hdi za okol 20k
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

borut.z
Novinec

Napisal/-a borut.z So okt 18, 2014 9:24 pm

Samo predlog moj. Imam cenik doma, ko sem jaz kupoval. Navaden acess 1.6 hdi 90ps iz zaloge so nam ponujali za 13.700eur.
Mene ko sem ga vozu je me je najbolj motu volan, se mi je zdel da mal zakriva pogled na speedometer.

Srednja oprema(active) je pa ceniku 1.6hdi 90ps 18.000eur, 115ps 6-ročni 19.400eur, 2.0 hdi ročni 21.300, 2.0hdi auto 22.500eur.

Tako imam na ceniku, mislim da so ponujali na kredit 3.000eur popusta in zimske gume pa mogoče bi se še dalo kaj izpogajati. Obresti so se mi zdele kar visoke.

Te thp prodajajo kakšne testne za đabe po mojem mnenju pa še na gotovino dajejo več popusta pri testnem kot na novega.
Takole je 1.6thp je po ceniku ALLURE: 130ps 19.600eur, 156ps 20.500eur.-

Takšn npr.:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=885 ... AMO%2030...
Zadnjič spremenil borut.z, dne So okt 18, 2014 9:38 pm, skupaj popravljeno 4 krat.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx So okt 18, 2014 9:28 pm

Koliko je cana za 1.6 THP allure?

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Ne okt 19, 2014 10:54 am

za avtorico teme:
- upam, da spraviš nakup skozi kajti so omejitve in sicer: ker si zaposlena za določen čas boš dobila možnost financiranja samo do tiste dobe do katere imaš veljavno pogodbo. v kolikor boš želela odobritev lizinga na več let boš potrebovala poroka ali pa eventuelno večji polog kot obliko zavarovanja ( polog v višini vsaj 40-50% od vrednost vozila).

metor
Novinec

Kraj: GO

Napisal/-a metor Ne okt 19, 2014 1:32 pm

Tak peugeot 308, kot ga je predlagal borut bi bil res dobra izbira. Ima vse kar je za vožnjo po avtocesti bistveno:solidne sedeže, dovolj udobno vmetenje ter solidno zvočno izolacijo. Hkrati pa še zelo zmogljiv dizel z avtomatiko.
Don't worry, be happy ;)

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees Ne okt 19, 2014 2:42 pm

mermaid4me: kaj pa renault scenic ? ima 5 let garancije, servisi so na 30k (lahko ji delaš prej) maš dizla in bencinarja za ta denar, je udoben in praktičen
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Ne okt 19, 2014 2:57 pm

Rada bi čim nižjo porabo in ti resno predlagaš enoprostorca?
Slika

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Ne okt 19, 2014 3:24 pm

metor je napisal/-a:Tak peugeot 308, kot ga je predlagal borut bi bil res dobra izbira. Ima vse kar je za vožnjo po avtocesti bistveno:solidne sedeže, dovolj udobno vmetenje ter solidno zvočno izolacijo. Hkrati pa še zelo zmogljiv dizel z avtomatiko.

res je. vendar ima ta peugot z ročnim menjalnikom za skoraj 4dl večjo porabo (po spritmonitor.de, gledam le 115km dizel, ročni) kot octavia greenline in hkrati še kakšen deci višjo z avtomatikom, kjer je izpust CO2 pri različici s 115km 110g CO2, kar je kar precej več kot octavia greenline, ki ima 85g CO2 izpusta. Meni bi ob 6cm krajši medosni kot jo ima octavia pri teh kilometrih nekaj pa že dalo misliti, da je izpust CO2 za 20% manjši. Glede na to da imata oba filtra trdih delcev, start/stop sistem je očitno en motor bolj/manj učinkovit.

Če se proizvajalci lažejo kar se tiče porabe, se žal ne morejo lagati kar se tiče CO2 izpusta, ker se na to odmerja davek in verjetno davčne niso ravno prizanesljive do zlorab..
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov