mavrica je napisal/-a:pa 15+ porabe
S predelavo na plin se bo kljub temu poceni vozil.
mavrica je napisal/-a:pa 15+ porabe
m.koc je napisal/-a:več kot 20 jurjev za avto ne dam, takega dragega pa sploh ne, pa še ceno zgubi v 1 letu da se ti po glavi zmoti.
sonic je napisal/-a:m.koc je napisal/-a:več kot 20 jurjev za avto ne dam, takega dragega pa sploh ne, pa še ceno zgubi v 1 letu da se ti po glavi zmoti.
Če te skrbi izguba vrednosti, je ta najhujša ravno pri nakupu novega avta...
In praviloma je pri dražjem avtu izgube več.
Včasih so rekli da npr. Golf dobro drži ceno; iz lastnih izkušenj lahko povem, da je to res -in ni res. Leta 2007 sem kupil novega Golfa in ga leta 2013 prodal. Če bi tedaj vzel Megana, bi ob prodaji seveda dobil manj in tudi % izgube vrednosti bi bil pri Meganu večji - vendar se ta % računa glede na ceno novega vozila, ki je pri Meganu nižja. Tako da bi evrov izgubil pri obeh dokaj podobno...
mavrica je napisal/-a:Novi A6 z mali motorjem 2.0tdi in 150ps je čisto dovolj. Hippo, a ti tudi zrihtaš ATE zavorne obloge?
tha_man je napisal/-a:Procentualno verjetno res, v evrih pa ne. Dražji je avto, več denarja na njem izgubiš.
emozul je napisal/-a:sonic je napisal/-a:m.koc je napisal/-a:več kot 20 jurjev za avto ne dam, takega dragega pa sploh ne, pa še ceno zgubi v 1 letu da se ti po glavi zmoti.
Včasih so rekli da npr. Golf dobro drži ceno; iz lastnih izkušenj lahko povem, da je to res -in ni res. Leta 2007 sem kupil novega Golfa in ga leta 2013 prodal. Če bi tedaj vzel Megana, bi ob prodaji seveda dobil manj in tudi % izgube vrednosti bi bil pri Meganu večji - vendar se ta % računa glede na ceno novega vozila, ki je pri Meganu nižja. Tako da bi evrov izgubil pri obeh dokaj podobno...
Ja, ampak vseeno mislim, da se več zgubi pri (renault, opel, peguot..) kot pa pri VW, škoda,mazda,...
Mene je skoraj "srat" prjel ko sem dal svojo 1.5 let staro astro ocent (tast, ki ima VW je vsaj 1500 na boljšem)
sonic je napisal/-a:emozul je napisal/-a:sonic je napisal/-a:m.koc je napisal/-a:več kot 20 jurjev za avto ne dam, takega dragega pa sploh ne, pa še ceno zgubi v 1 letu da se ti po glavi zmoti.
Ja, ampak vseeno mislim, da se več zgubi pri (renault, opel, peguot..) kot pa pri VW, škoda,mazda,...
Mene je skoraj "srat" prjel ko sem dal svojo 1.5 let staro astro ocent (tast, ki ima VW je vsaj 1500 na boljšem)
Verjetno je odvisno od primera do primera.
Ampak primer: Golf, ki je leta 2007 stal 18.500 EUR, se je po 6 letih prodal za 8.500 EUR. 10 jurjev izgube.
Megane s primerljivim motorjem in opremo recimo da je stal leta 2007 ene 16.500 EUR, po 6 letih zanj dobiš 6.500 EUR. Spet 10 jurjev izgube.
Na prvi pogled izgleda, da si Golfa ful dobro prodal, Megane pa je več izgubil na vrednosti, ampak v obeh primerih si pušil v 6 letih 10 jurjev....
hippo je napisal/-a:Moj audi A6 po dveh letih in pol ni izgubil nič. Cena danes je ista kot pred dvemi leti in pol...
emozul je napisal/-a:tha_man je napisal/-a:Procentualno verjetno res, v evrih pa ne. Dražji je avto, več denarja na njem izgubiš.
Ja, to je jasno dražji več zgubiš
Sam jaz ti povem, da sva dala isto za novega, pa sem jaz na večji zgubi-to je dejstvo!
Blinder je napisal/-a:hippo je napisal/-a:Moj audi A6 po dveh letih in pol ni izgubil nič. Cena danes je ista kot pred dvemi leti in pol...
Kupil si ga ugodno ane. Vsak normalen avto zgublja na vrednosti.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov