Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Re: Kateri avto kupiti?

Napisal/-a f.taunus So nov 08, 2014 12:03 am

:evil:
mavrica je napisal/-a:pa 15+ porabe

S predelavo na plin se bo kljub temu poceni vozil.

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For So nov 08, 2014 12:09 am

Za 20.000 boš lahko kupil dober avto v Golfovem razredu.

Moraš se odločit vsaj na grobo kaj hočeš. Recimo ....znesek si določil, določiš še razred, pa enepar avtov ki so ti na videz všeč, potem se pa malo poglobiš v zmogljivosti, opremo, ceno ..malo greš probat (teh par avtov ki pridejo v ožji izbor), pogooglaš o mnenjih, zanesljivosti ...in podobno.

Jaz sem nekako tako naredil lani ...ene tri mesece sem ukvarjal s tem, in na koncu izbral Peugeot 308 II, 1.6 THP, 92 kW, Allure oprema.... z kar nekaj popusta (glede na uradno ceno)

Avto ima že 32.000 km (slabih 11 mesecev star) in se dobro drži kar se tiče čričkov. Tudi zelo udoben, tih, varčen in poseben kar se tiče notranjosti ...

Tudi Mazda 3 je odličen avto ...

mavrica
Novinec

Napisal/-a mavrica So nov 08, 2014 12:44 am

32.000km v 11 mesecih je pa lepa. Kakšna je pa poraba?

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic So nov 08, 2014 9:52 am

m.koc je napisal/-a:več kot 20 jurjev za avto ne dam, takega dragega pa sploh ne, pa še ceno zgubi v 1 letu da se ti po glavi zmoti.

Če te skrbi izguba vrednosti, je ta najhujša ravno pri nakupu novega avta...

In praviloma je pri dražjem avtu izgube več.
Včasih so rekli da npr. Golf dobro drži ceno; iz lastnih izkušenj lahko povem, da je to res -in ni res. Leta 2007 sem kupil novega Golfa in ga leta 2013 prodal. Če bi tedaj vzel Megana, bi ob prodaji seveda dobil manj in tudi % izgube vrednosti bi bil pri Meganu večji - vendar se ta % računa glede na ceno novega vozila, ki je pri Meganu nižja. Tako da bi evrov izgubil pri obeh dokaj podobno...
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh So nov 08, 2014 9:58 am

Vidim, da v bistvu niti ne veš, kaj iščeš. Na avto.netu si oglej malo nove modele avtomobilov, ki so ti dostopni, določi približen velikostni razred (glede na napisano priporočam avtomobil velikosti golfa), motorizacijo (minimalna konjaža, bencin/dizel) in ostalo. Potem se malo sprehodi po salonih in hitro boš ugotovil, kaj ti je dejansko všeč. Poglej tudi malo rabljene in testne avte. :)

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul So nov 08, 2014 10:11 am

sonic je napisal/-a:
m.koc je napisal/-a:več kot 20 jurjev za avto ne dam, takega dragega pa sploh ne, pa še ceno zgubi v 1 letu da se ti po glavi zmoti.

Včasih so rekli da npr. Golf dobro drži ceno; iz lastnih izkušenj lahko povem, da je to res -in ni res. Leta 2007 sem kupil novega Golfa in ga leta 2013 prodal. Če bi tedaj vzel Megana, bi ob prodaji seveda dobil manj in tudi % izgube vrednosti bi bil pri Meganu večji - vendar se ta % računa glede na ceno novega vozila, ki je pri Meganu nižja. Tako da bi evrov izgubil pri obeh dokaj podobno...

Ja, ampak vseeno mislim, da se več zgubi pri (renault, opel, peguot..) kot pa pri VW, škoda,mazda,...
Mene je skoraj "srat" prjel ko sem dal svojo 1.5 let staro astro ocent (tast, ki ima VW je vsaj 1500 na boljšem)

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man So nov 08, 2014 10:41 am

Procentualno verjetno res, v evrih pa ne. Dražji je avto, več denarja na njem izgubiš.

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo So nov 08, 2014 10:49 am

mavrica je napisal/-a:Novi A6 z mali motorjem 2.0tdi in 150ps je čisto dovolj. Hippo, a ti tudi zrihtaš ATE zavorne obloge?

Sej lahko vzame tudi rabljenega z 3.0tdi motorjem. Sam noče starega...
Ja, zrihtam tudi ATE zavore. :tomidelej:

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul So nov 08, 2014 11:27 am

tha_man je napisal/-a:Procentualno verjetno res, v evrih pa ne. Dražji je avto, več denarja na njem izgubiš.

Ja, to je jasno dražji več zgubiš
Sam jaz ti povem, da sva dala isto za novega, pa sem jaz na večji zgubi-to je dejstvo!

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic So nov 08, 2014 7:41 pm

emozul je napisal/-a:
sonic je napisal/-a:

Ja, ampak vseeno mislim, da se več zgubi pri (renault, opel, peguot..) kot pa pri VW, škoda,mazda,...
Mene je skoraj "srat" prjel ko sem dal svojo 1.5 let staro astro ocent (tast, ki ima VW je vsaj 1500 na boljšem)

Verjetno je odvisno od primera do primera.
Ampak primer: Golf, ki je leta 2007 stal 18.500 EUR, se je po 6 letih prodal za 8.500 EUR. 10 jurjev izgube.
Megane s primerljivim motorjem in opremo recimo da je stal leta 2007 ene 16.500 EUR, po 6 letih zanj dobiš 6.500 EUR. Spet 10 jurjev izgube.
Na prvi pogled izgleda, da si Golfa ful dobro prodal, Megane pa je več izgubil na vrednosti, ampak v obeh primerih si pušil v 6 letih 10 jurjev....
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo So nov 08, 2014 9:20 pm

Moj audi A6 po dveh letih in pol ni izgubil nič. Cena danes je ista kot pred dvemi leti in pol...

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ So nov 08, 2014 11:40 pm

sonic je napisal/-a:
emozul je napisal/-a:
sonic je napisal/-a:

Verjetno je odvisno od primera do primera.
Ampak primer: Golf, ki je leta 2007 stal 18.500 EUR, se je po 6 letih prodal za 8.500 EUR. 10 jurjev izgube.
Megane s primerljivim motorjem in opremo recimo da je stal leta 2007 ene 16.500 EUR, po 6 letih zanj dobiš 6.500 EUR. Spet 10 jurjev izgube.
Na prvi pogled izgleda, da si Golfa ful dobro prodal, Megane pa je več izgubil na vrednosti, ampak v obeh primerih si pušil v 6 letih 10 jurjev....

Imaš pa pač boljši avto za podoben denar, če ti to kaj pomeni...

Drugače če hočeš limuzino in poraba ni prevelik problem, maš tudi Elantro za zmeren denar, ampak po drugi strani dobiš že dizelskega HB-ja poceni (npr. Megane).
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Ne nov 09, 2014 12:14 am

Če gledaš limuzine in če misliš do 20.000€, je po mojem mnenju tukaj best buy Hyundai i40.

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Ne nov 09, 2014 1:38 am

Tudi mene je i40 takrat čisto prevzel. Meni najlepši Korejc do zdaj. Imel sem srečo da sem ga dobil za 24 ur na test ....res odličen avto, ampak sem kmalu ugotovil da sem prekratek :( Sem mislil da so še zmeraj poceni, pa niso!

Najvišji paket opreme z bencinskim motorjem (če se prav spomnim) in nekaj dodatkov bi bil 27.000 :( ....absultno preveč za mene, žal.

Drugače pa res v redu avto ...bi ga imel.

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Ne nov 09, 2014 6:55 am

Če je i40 malce preveč, bo Elantra ravno prav - glede na to, da sta si zelo podobna avtomobila.
Človek brez problema, to strašna je stvar!

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Ne nov 09, 2014 7:44 am

Nisem napisal...:mislil sem na karavansko različici i40.

Drugače se pa ne strinjam....Elantra je čist preveč Korejska, i40 pa je oblikovno precej zadržan, kar ga naredi posebnega. ;)

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Ne nov 09, 2014 9:54 am

hippo je napisal/-a:Moj audi A6 po dveh letih in pol ni izgubil nič. Cena danes je ista kot pred dvemi leti in pol...

Kupil si ga ugodno ane. Vsak normalen avto zgublja na vrednosti.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
darkside
Stalni uporabnik

Napisal/-a darkside Ne nov 09, 2014 11:03 am

i40 se da dobiti dve leti starega pod 20.000 eur ;) vem ker sem sam gledal.

sem pa bil kak mesec nazaj pred dilemo ali karavan ali enoprostorec. če bi bil karavan bi bil i40, če pa enoprostorec pa še nisem imel favorita. no sedaj ga imam - novi s-max ki pride naslednje leto ven.

je pa res da je treba vedeti za kaj rabiš avto.če samo za službo in kaj malega, je še kak avto pri hiši (večji) za dopuste ali kaj takega itd....

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man Ne nov 09, 2014 12:05 pm

emozul je napisal/-a:
tha_man je napisal/-a:Procentualno verjetno res, v evrih pa ne. Dražji je avto, več denarja na njem izgubiš.

Ja, to je jasno dražji več zgubiš
Sam jaz ti povem, da sva dala isto za novega, pa sem jaz na večji zgubi-to je dejstvo!

Aha v tem primeru pa ja. Sm je pa tako - če daš isto za Megana in Golfa, to pomeni, da si pri Meganu vzel več opreme kot pri Golfu, kar avtomatsko povzroči večjo izgubo vrednosti, saj dodatna oprema pri prodaji pač ni veliko vredna. Lahko je celo minus...

Najbolje je pa itak avto zvozit do konca, v tem primeru vse znamke izgubljajo enako - 100% :)

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Ne nov 09, 2014 5:12 pm

Blinder je napisal/-a:
hippo je napisal/-a:Moj audi A6 po dveh letih in pol ni izgubil nič. Cena danes je ista kot pred dvemi leti in pol...

Kupil si ga ugodno ane. Vsak normalen avto zgublja na vrednosti.

Skoraj vsi, zadnje čase opažam, da se ford focus letnik okoli 2008 prodaja za ISTO ali celo večjo ceno kot so se prodajali 2 leti nazaj....pa kilometre majo tud še vedno iste :mrgreen:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov