[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 868: Undefined offset: 0
AVTOMOBILIZEM.com - Poglej temo - Kupujem Volkswagen Golf 7
Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Za nakup predlagam:

Skupaj glasov : 0

mavrica
Novinec

Re: Kupujem Volkswagen Golf 7

Napisal/-a mavrica So nov 15, 2014 12:20 pm

Potem si si že sam odgovoril, 2.0 tdi, najcenejši v nabavni ceni in z najnižjo porabo goriva.

Z šibkejšim se tudi lahko lepo pelješ po omejitvah, le da več konjev nudi manj stresno vožnjo, ker vedno znova in z lahkoto dosežeš željeno hitrost, kadar te kakšen voznik pred teboj zaštopa s počasnim prehitevanjem.
Zadnjič spremenil mavrica, dne So nov 15, 2014 5:01 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic So nov 15, 2014 4:59 pm

Jaz bi pa rekel da vsekakor pojdi tja kjer imajo za test 1.6 TDI z DSG in ga preizkusi. Pa seveda 2.0 TDI z ročnim, pa boš imel primerjavo.

Pomojem je 1.6 TDI čisto OK za tvoje potrebe, tudi za avtocesto. Pred leti, v časih Golfa V, sem menil da je 2.0 TDI načeloma boljši za avtocesto od takratnega 1.9 TDI, ker je slednji imel precej kratke prestave in pri realnih 130 kmh že cca 2800 obratov. Čeprav je bil za moj okus, v vseh ostalih situacijah v bistvu boljši motor.

V primerjavi s 1.9 TDI ima 1.6 TDI zelo dolgo zadnjo prestavo - enkrat sem imel Golfa VI 1.6 TDI za nadomestno vozilo. Nisem ziher, če ni bil celo zgolj 90-konjski, ampak res zelo dolge prestave 5-stopenjskega menjalnika. Je pa bil totalno ne-vznemirljiv, dolge vmesne prestave ga res ubijejo. Točno tega problema pa se znebiš z 7-stopenjskim DSG.

Cena obeh variant pa je dokaj podobna. Z 1.6 boš celo ceneje prišel skozi pri registraciji in zavarovanju, malenkost manjša bo verjetno tudi poraba.
Za tistih par priložnosti, ko boš ves otovorjen peljal na dolgo pot, pa nima smisla zaradi tega jemati močnejše mašine, če je sicer ne potrebuješ nujno. Če bo kak hujši klanec, bo DSG pač šaltal dol, pa je. Na tak način tudi 1.4 TSI v polno naloženem Touranu vleče v avtocestni klanec brez da bi trznil, pa ima celo malo manj navora kot 1.6 TDI.
Sicer pa te ne bom prepričeval, pojdi sam sprobat. Če ti bo DSG všeč, itak ne boš več hotel nikoli več na ročnega...
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

metor
Novinec

Kraj: GO

Napisal/-a metor So nov 15, 2014 7:52 pm

Se strinjam z sonicom.
DSG je res fajn zadeva, ko se nanj enkrat navadiš nočeš več it na manuall pomoje. Drgač pa, kot je že sonic napisal ima DSG 7 prestav in naredi 1.6TDI še bolj živahen.

Avtomatika ti naredi udobnejšo/manj stresno vožnjo, hkrati pa tudi varnejšo(npr. speljevalni manevri v klanec).
Don't worry, be happy ;)

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Ne nov 16, 2014 7:33 am

2.0 tdi z dsg je top izbira

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Ne nov 16, 2014 8:54 am

Osebno nikoli DSG ali kaj podobnega mogoče ko bom star ata zdaj pa sigurno ne ker ko se usedeš je to kar nekaj in ni več tistega pravega občutka za vožnjo. Tudi pri testih veliko krat rečejo škoda ker ni ročnega menjalnika in tudi pri speljevanju rad cuka in to ne pri avtih za 20keur ampak dosti več in tudi DSG ni izjema.

Če hočeš, da prideš od A do B kot kakšen "mrtvak" je prava izbira avtomacki, če pa ti ni samo to važno in uživaš v vožnji pa obvezno ročnega. Če me kdo razume me če ne pač ne ;)
Lp

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne nov 16, 2014 10:33 am

DSG je zakon, šimfajo ga pa samo tisti, ki ga nimajo.

https://www.youtube.com/watch?v=PzgjCKyacPw avto za upokojence ja :lol:

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Ne nov 16, 2014 10:41 am

MBtouran je napisal/-a:2.0 tdi z dsg je top izbira

Kaj pa vem. 1.6 TDI DSG stane cca 22 jurjev (cena po uradnem ceniku za 4-vratni Comfortline), če ga nadgradiš na 2.0 TDI, se že približa 24 jurjem (razlika 1600-1700 EUR). K temu prištej vsako leto še višje stroške obv. zavarovanja in registracije (dodatnih 250-300 EUR letno), ter tudi nekaj višje stroške kasko zavarovanja in cca pol litra višjo porabo. To pomeni gotovo ene 500-600 EUR dodatnih letnih stroškov.

Zdaj pa se je treba odločiti, ali so ti večje zmogljivosti vredne toliko denarja. Morda ja, morda tudi ne...

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Ne nov 16, 2014 10:48 am

@pskoda: ta tvoj izpad je povsem nepotreben. Če sovražiš avtomatiko, te nihče ne sili da to kupuješ. Najverjetneje itak ne veš o čem govoriš, ker verjetno nisi nikoli niti vozil avtomatika in si o tem zgolj bral v testih, kot sam praviš... ali pa si kdaj 300 metrov daleč peljal kako staro Ascono z 1.6 motorjem in 3-stopenjskim klasičnim avtomatikom ki mu že zadnjih 150.000 km nihče ni zamenjal ATF.

V tej temi pa je bil DSG na začetku omenjen med opcijami, verjetno ne brez razloga.

In ne bom niti odgovarjal na provokacije o starih atatih in mrtvakih - te bom pustil da živiš v svojem svetu. Verjetno je tu tudi efekt 'kislega grozdja'. Ampak tisti ki imamo radi avtomatiko, že vemo zakaj.
Konkretno DSGju se morda lahko par stvari očita (drag ob nakupu, pa tudi manj bullet-proof kot običajni ročni), ampak glede dinamičnosti/športnosti pa čisto nič (posebej če imaš obvolanske prestavljalne gumbe).

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Ne nov 16, 2014 2:57 pm

o dsg-ju tudi sam nisem imel pozitivnega mnenja dokler ga nisem zapeljal na testni voznji. super zadeva

golfko di zlodko
Nov uporabnik

Napisal/-a golfko di zlodko Ne nov 16, 2014 3:38 pm

Pozdravljeni.

Pred leti sem tudi sam (prvič) preizkusil 7-stopenjski DSG, in sicer v Golfu VI, Siddharta (tisti, ki ne vedo: gre za motor 1.8 TSI s 118 kW oz. 161 kM).
Zadeva je res vrhunska in me ni pustila ravnodušnega. Sicer sem čez nekaj časa kupoval in tudi kupil nov avto. In edina polemika je bila: ali ročni ali DSG menjalnik. Sicer sem se odločil za ročnega, ampak to zgolj zaradi cene. Avto je bil pač cenejši in to mi je v tistem trenutku pretehtalo odločitev. Ampak želja po DSG-ju pa je še vedno prisotna.
In je res tako, kot pravijo: to je nekaj čisto drugega kot pa tisti stari avtomatiki. Je vsekakor vredno preizkušnje in premisleka, v kolikor le to dopuščajo finance.
Če pa avtorju teme povem svoje mnenje: raje bi imel 1.6 TDI s 7-stopenjskim DSG-jem kot 2.0 TDI s 6. stopenjskim ročnim menjalnikom. Če je seveda govora o približno enaki ceni.

Lp! :)

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Ne nov 16, 2014 6:04 pm

Vidim, da me ne razumete kot sem si mislil. Z samim menjalnikom ni nič narobe in tudi osebno sem vozil kar nekaj novejših avtomobilov oz starih max 4 leta (BMW X5, ML, TOUREG) povrhu tega pa še 2 leti starega mercedesa c 250 in z njemu sem že naredil kar nekaj kilometrov in imam pač občutek, da za volanom sediš ko en "bik" in ni nekega užitka pa čeprav imaš obvolanski stikali samo itak nimajo nekega pomena.

Osebno sem se zaradi tega odlomil za ročnega čeprav mi ni bilo problema dati še tistih dobrih 1.5keur za dsg (samo barva je bila dodatnih 860eur)

Vse gre na udobje in posledično delajo iz ljudi trote. Nek novopečeni voznik ki ni vozil ročnega ga večina nikoli ne bo znala isto kot recimo bočno parkiranje.
Lp

Bucko99
Stalni uporabnik

Kraj: Around Ljubljana

Napisal/-a Bucko99 Ne nov 16, 2014 7:01 pm

sonic je napisal/-a:Jaz bi pa rekel da vsekakor pojdi tja kjer imajo za test 1.6 TDI z DSG in ga preizkusi. Pa seveda 2.0 TDI z ročnim, pa boš imel primerjavo.

x2 !

Moje glas pa gre za 1.6 Tdi DSG. Za poti in tvoj način vožnje bo več kot dovolj.

Doma imamo 2.0 Tdi , ampak samo zato ker smo bolj v hribih in Altea XL ni nek lahek avto.
Glede vožnje po Sloveniji pa verjetno veš, da boš težko kje izkoristil vse ponujene konje. Drugo je, če se dosti voziš po Nemčiji, kjer dejansko lahko kaj imaš od te moči ;)

mavrica
Novinec

Napisal/-a mavrica Ne nov 16, 2014 7:24 pm

Če boš avto zamenjal še v času garancije, vzemeš lahko tudi DSG, s 7 prestavami, ki je suh (polsuh) menjalnik, ima več težav in zaradi tega tudi svojo skupino članov na facebooku.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Ne nov 16, 2014 7:36 pm

pskoda je napisal/-a:Vidim, da me ne razumete kot sem si mislil. Z samim menjalnikom ni nič narobe in tudi osebno sem vozil kar nekaj novejših avtomobilov oz starih max 4 leta (BMW X5, ML, TOUREG) povrhu tega pa še 2 leti starega mercedesa c 250 in z njemu sem že naredil kar nekaj kilometrov in imam pač občutek, da za volanom sediš ko en "bik" in ni nekega užitka pa čeprav imaš obvolanski stikali samo itak nimajo nekega pomena.

Osebno sem se zaradi tega odlomil za ročnega čeprav mi ni bilo problema dati še tistih dobrih 1.5keur za dsg (samo barva je bila dodatnih 860eur)

Vse gre na udobje in posledično delajo iz ljudi trote. Nek novopečeni voznik ki ni vozil ročnega ga večina nikoli ne bo znala isto kot recimo bočno parkiranje.

Ma si že tečen s tem anti-avtomatikom, in čisto nič ne prispevaš k debati. OK, v redu, štekamo da ti osebno ne maraš avtomatika. Ampak tukaj ni važno kaj si osebno misliš ti, ker recimo jaz osebno pa, pa najbrž še kdo drug, pa mislim da, razen v zelo specifičnih primerih, je (dobra) avtomatika boljša od ročnega.
Pa avtor teme tudi očitno osebno ne sovraži avtomatike in je DSG varianto dal na prvo mesto med opcijami.

Tako da nehaj težiti, ker tudi tebe nihče ne sili v avtomatiko. Izvoli ročno šaltat, zaradi mene magari nabavi avto z nesinhroniziranim menjalnikom pa najbolje še brez električnega zaganjača, da ne boš imel prekomernega udobja in ne boš tak trot kot ostali.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Ne nov 16, 2014 7:42 pm

sonic je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:Vidim, da me ne razumete kot sem si mislil. Z samim menjalnikom ni nič narobe in tudi osebno sem vozil kar nekaj novejših avtomobilov oz starih max 4 leta (BMW X5, ML, TOUREG) povrhu tega pa še 2 leti starega mercedesa c 250 in z njemu sem že naredil kar nekaj kilometrov in imam pač občutek, da za volanom sediš ko en "bik" in ni nekega užitka pa čeprav imaš obvolanski stikali samo itak nimajo nekega pomena.

Ma si že tečen s tem anti-avtomatikom, in čisto nič ne prispevaš k debati. OK, v redu, štekamo da ti osebno ne maraš avtomatika. Ampak tukaj ni važno kaj si osebno misliš ti, ker recimo jaz osebno pa, pa najbrž še kdo drug, pa mislim da, razen v zelo specifičnih primerih, je (dobra) avtomatika boljša od ročnega.
Pa avtor teme tudi očitno osebno ne sovraži avtomatike in je DSG varianto dal na prvo mesto med opcijami.

Tako da nehaj težiti, ker tudi tebe nihče ne sili v avtomatiko. Izvoli ročno šaltat, zaradi mene magari nabavi avto z nesinhroniziranim menjalnikom pa najbolje še brez električnega zaganjača, da ne boš imel prekomernega udobja in ne boš tak trot kot ostali.

Ok, sem nehal ;) ampak predlagal sem mu 2.0 tdi z ročnim če mu je 1.6 prešibak tako, da sem dodal svoj dokaj uporaben komentar oz za katerega bi se odločil.
Če mu je pomembna moč ima lahko 1.6 10x dsg in nima šans proti 2.0 če smo omenjeni pri določeni vsoti

ps.: drugače sem ga jaz pumpal z ročnim kot vi z avtomatikom če me razumeš kaj mislim ;)
Lp

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne nov 16, 2014 8:59 pm

pskoda je napisal/-a: tudi osebno sem vozil kar nekaj novejših avtomobilov oz starih max 4 leta (BMW X5, ML, TOUREG) povrhu tega pa še 2 leti starega mercedesa c 250

Na kratko povedano, nobeden od naštetih ni DSG, ampak so vsi "tiptronici", zato tudi občutek, da so leni.

golfko di zlodko
Nov uporabnik

Napisal/-a golfko di zlodko Po nov 17, 2014 3:50 pm

Indel je napisal/-a:Mi zna kdo povedati, če je dsg menjalnik pri 1.2 Tsi kaj drugačen kot pri 1.6 Tdi ali je to isto.

Tako 1.2 TSI kakor tudi 1.6 TDI imata enak DSG menjalnik. Gre za 7-stopenjski menjalnik. DSG 6-stopenjski pa je rezerviran za močnejše izvedbe (2.0 TDI, GTD in GTI).

Lp! :D

mavrica
Novinec

Napisal/-a mavrica Po nov 17, 2014 4:00 pm

Indel je napisal/-a:... eni ga zelo priporočajo drugi so pa proti njemu in pravijo da so lahko okvare.

Več kot imaš elektronike in dodatkov, večja je možnost okvare. To je dejstvo. Kolikor zasledujem, ima DSG 7 več tezav kot DSG 6, ki se vgrajuje v močnejše motorje z večjim navorom. Če boš menjal po 4 letih, torej še v garanciji, je kvaliteta izdelave drugotnega pomena. Je pa na mestu vprašanje, kako dobro se prodajajo rabljeni avtomobili z avt. menjalniki. Jaz mislim da slabše, saj je pri starem avtu še večja loterija ob nakupu in so kupci bolj previdni.

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Po nov 17, 2014 5:29 pm

tempomat ostane aktiven

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Po nov 17, 2014 8:29 pm

Indel je napisal/-a:@Mbtouran: imate mogoče kakšno internet povezavo, da bi si prebral. Malo prej sem po telefonu govoril z prodajalcem VW in mi je rekel, da ko se stopi na pedal sklopke minimalno razdaljo med avtomobiloma radar še vedno kontrolira(v primeru trka), vendar se hitrost in gas razveljavita in je potrebno spet pritisniti tipko za ponovno pospešitev v prej shranjeno hitrost. Sedaj ne vem komu verjeti :)

Spodaj imas link, kjer pisejo o tem lastniki takih avtomobilov. Zalostno je da trgovci ne vedo kaj prodajajo
Link:
http://www.motor-talk.de/forum/distanzr ... 65691.html
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov