MBtouran je napisal/-a:2.0 tdi z dsg je top izbira
sonic je napisal/-a:Jaz bi pa rekel da vsekakor pojdi tja kjer imajo za test 1.6 TDI z DSG in ga preizkusi. Pa seveda 2.0 TDI z ročnim, pa boš imel primerjavo.
pskoda je napisal/-a:Vidim, da me ne razumete kot sem si mislil. Z samim menjalnikom ni nič narobe in tudi osebno sem vozil kar nekaj novejših avtomobilov oz starih max 4 leta (BMW X5, ML, TOUREG) povrhu tega pa še 2 leti starega mercedesa c 250 in z njemu sem že naredil kar nekaj kilometrov in imam pač občutek, da za volanom sediš ko en "bik" in ni nekega užitka pa čeprav imaš obvolanski stikali samo itak nimajo nekega pomena.
Osebno sem se zaradi tega odlomil za ročnega čeprav mi ni bilo problema dati še tistih dobrih 1.5keur za dsg (samo barva je bila dodatnih 860eur)
Vse gre na udobje in posledično delajo iz ljudi trote. Nek novopečeni voznik ki ni vozil ročnega ga večina nikoli ne bo znala isto kot recimo bočno parkiranje.
sonic je napisal/-a:pskoda je napisal/-a:Vidim, da me ne razumete kot sem si mislil. Z samim menjalnikom ni nič narobe in tudi osebno sem vozil kar nekaj novejših avtomobilov oz starih max 4 leta (BMW X5, ML, TOUREG) povrhu tega pa še 2 leti starega mercedesa c 250 in z njemu sem že naredil kar nekaj kilometrov in imam pač občutek, da za volanom sediš ko en "bik" in ni nekega užitka pa čeprav imaš obvolanski stikali samo itak nimajo nekega pomena.
Osebno sem se zaradi tega odlomil za ročnega čeprav mi ni bilo problema dati še tistih dobrih 1.5keur za dsg (samo barva je bila dodatnih 860eur)
Vse gre na udobje in posledično delajo iz ljudi trote. Nek novopečeni voznik ki ni vozil ročnega ga večina nikoli ne bo znala isto kot recimo bočno parkiranje.
Ma si že tečen s tem anti-avtomatikom, in čisto nič ne prispevaš k debati. OK, v redu, štekamo da ti osebno ne maraš avtomatika. Ampak tukaj ni važno kaj si osebno misliš ti, ker recimo jaz osebno pa, pa najbrž še kdo drug, pa mislim da, razen v zelo specifičnih primerih, je (dobra) avtomatika boljša od ročnega.
Pa avtor teme tudi očitno osebno ne sovraži avtomatike in je DSG varianto dal na prvo mesto med opcijami.
Tako da nehaj težiti, ker tudi tebe nihče ne sili v avtomatiko. Izvoli ročno šaltat, zaradi mene magari nabavi avto z nesinhroniziranim menjalnikom pa najbolje še brez električnega zaganjača, da ne boš imel prekomernega udobja in ne boš tak trot kot ostali.
pskoda je napisal/-a: tudi osebno sem vozil kar nekaj novejših avtomobilov oz starih max 4 leta (BMW X5, ML, TOUREG) povrhu tega pa še 2 leti starega mercedesa c 250
Indel je napisal/-a:Mi zna kdo povedati, če je dsg menjalnik pri 1.2 Tsi kaj drugačen kot pri 1.6 Tdi ali je to isto.
Indel je napisal/-a:... eni ga zelo priporočajo drugi so pa proti njemu in pravijo da so lahko okvare.
Indel je napisal/-a:@Mbtouran: imate mogoče kakšno internet povezavo, da bi si prebral. Malo prej sem po telefonu govoril z prodajalcem VW in mi je rekel, da ko se stopi na pedal sklopke minimalno razdaljo med avtomobiloma radar še vedno kontrolira(v primeru trka), vendar se hitrost in gas razveljavita in je potrebno spet pritisniti tipko za ponovno pospešitev v prej shranjeno hitrost. Sedaj ne vem komu verjeti
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov