emozul je napisal/-a:INFINITI je napisal/-a:@GT500 - samo kot predlog. Če bi rad imel bencinarja, ampak brez teh stroškov - kaj če bi si pogledal katerega od Oplov, ki so tovarniško prirejeni na LPG, torej plin? Te črplake so sedaj že res skoraj povsod na voljo.
Zakaj nebi recimo za foro sprintal svojo ponutdbo od Altee in šel do Opel trgovca, če ti ponudi po opremi in namenu konkurenčno vozilo iz LPG palete?
http://www.opel.si/vehicles/alternativn ... s_lpg.html
Jaz sem fural 1 teden testno Astro Karavan z 1.4 LPG Turbo ecoFLEX motorjem in se je zadeva zelo dobro obnesla sploh stroškovno.
Lahko potem napišeš, če se mogoče spomniš, kakšno si imel porabo?
Puffff - iskreno se ne - edino kar se spomnim je to da sem "natankal" za cca 25 eur plina in se fural cel teden enako kot pri bivšem TDI za 40 eur. Mogoče je ta podatek bolj relevanten. Pa še sredi največje zime in mraza je že po cca 100 metrov prešaltal iz bencina na plin. Meni je plin špica dejansko, ampak ko berem koliko težav imajo pri naknadnih vgradnjah se mi zdi loterija - dočim tovarniško preverjeno in integrirano zadevo kot je ta pri Opel bi takoj vzel, zato mi je žal, da ni več izbora med proizvajalci.