Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Pomoč pri nakupu

Napisal/-a INFINITI Če nov 20, 2014 9:06 am

emozul je napisal/-a:
INFINITI je napisal/-a:@GT500 - samo kot predlog. Če bi rad imel bencinarja, ampak brez teh stroškov - kaj če bi si pogledal katerega od Oplov, ki so tovarniško prirejeni na LPG, torej plin? Te črplake so sedaj že res skoraj povsod na voljo.

Zakaj nebi recimo za foro sprintal svojo ponutdbo od Altee in šel do Opel trgovca, če ti ponudi po opremi in namenu konkurenčno vozilo iz LPG palete?
http://www.opel.si/vehicles/alternativn ... s_lpg.html

Jaz sem fural 1 teden testno Astro Karavan z 1.4 LPG Turbo ecoFLEX motorjem in se je zadeva zelo dobro obnesla sploh stroškovno.

Lahko potem napišeš, če se mogoče spomniš, kakšno si imel porabo?

Puffff - iskreno se ne - edino kar se spomnim je to da sem "natankal" za cca 25 eur plina in se fural cel teden enako kot pri bivšem TDI za 40 eur. Mogoče je ta podatek bolj relevanten. Pa še sredi največje zime in mraza je že po cca 100 metrov prešaltal iz bencina na plin. Meni je plin špica dejansko, ampak ko berem koliko težav imajo pri naknadnih vgradnjah se mi zdi loterija - dočim tovarniško preverjeno in integrirano zadevo kot je ta pri Opel bi takoj vzel, zato mi je žal, da ni več izbora med proizvajalci.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
darkside
Stalni uporabnik

Napisal/-a darkside Če nov 20, 2014 10:49 am

ampak res, altea je že dolgo na trgu. potem bi bilo bolje malo pogledat če je rabljena v željeni opremi. ker kolikor gledam se ni niti nič spremenila in to res od leta 2006 :o :shock: druge znamke so od takrat naredile vsaj eno spremembo.

pa prosim res brez for da je starejša in verjetno bolj masivna? če bi rad masivne avte kupi nemško prestižno trojico pa še to do ne vem katerega letnika.... 1995 mogoče. takrat se je še dajalo nekaj na kvaliteto sedaj šparajo vsi pa če kupiš italjana, francoza, japonca ali pa nemca. oz. v tvojem primeru španca.

Uporabniški avatar
GT500
Novinec

Napisal/-a GT500 Če nov 20, 2014 7:30 pm

No, res je, da se ni veliko spremenila razen notranjosti. Ampak meni se avto na splošno dopade. Imam samo dilemo glede motorja.

Glede opla je tako, da sem se letos enkrat zanimal za zafiro family, ki tudi ni napačen avto. zmotilo me je financiranje, ki bi ga pri ceni avtomobila 16500 preplačal debelih 6000. Zato ne vem kako bi bilo sedaj npr z astro ali merivo za cca. 17500 EUR. Mi je pa opcija astra karavan ali meriva na lpg zanimiva zadeva.

Sedaj čakam ponudbo za scenica...tisti pri ac volku je že prodan. možno je samo naročiti novega, ki pa ima serijsko start/stop sistem in nov akumulator (ki btw, če crkne nov stane 300 EUR) ampak je 700 EUR dražji ob 0,2 dl nižji porabi in nekaj g CO2 izpusta manj(ampak samo na papirju). Bomo videli kakšna bo ponudba.

Me pa interesira tudi nova fabia karavan, ki z 1.2 TSI/110KM s ful opremo po konfiguratorju stane 16500 EUR, ampak me zanima kako velik je avto v resnici, kajti številke obljubljajo veliko.

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Če nov 20, 2014 8:01 pm

Fabia ti je škopotalnica, sem jo imel enkrat kot nadomestno - to je pač osnovni voz od Škode. Že res da ima tisti nahrbtnik, ampak avto je ozek in neudoben, slaba zvočna izolacija, kvaliteta materialov pa yugoplastika. Neka kulturna je Octavia, pa še to res ne vsaka, če pa hočeš nekaj spodobnega potem je to Superb, ampak je cena temu primerna.

Meriva je res kul kot družinska, je zelo variabilna in ima kup inteligentnih rešitev in odlagališč - tista vrata, ki se kontra odprejo so tudi zelo priročna zadeva - sploh, ko boš na ozkem parkingu odpiral na široko, da bi spravil lupinco notri - verjemi mi je veliko malenkosti, ki avto za družino lahko naredi super ali pa nerodnega.

Sem pa ravno včeraj videl, da je Opel začel z neko božično kampanjo, pa zakaj se nebi odpravil do trgovca in vprašal za testno vožnjo in ponudbo:
http://www.opel.si/ponudbe-storitve/akc ... cnica.html

Pomoje bi ena Meriva z LPG bila res dobra rešitev - ni DPF filtra da se zapaca, tovarniška garancija da je res narejeno kot se zagre za vožnjo na plin, pa furaš se za pol cene goriva.
Ena zadeva je še - tile mali dizli so totalna j***a pozimi - traja celo večnost, da segrejejo notranjost - tudi na to pomisli glede na ženo in otroka.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
GT500
Novinec

Napisal/-a GT500 Če nov 20, 2014 9:48 pm

@infiniti...govorim o novi fabii, ki šele pride. Le-ta je 3cm nižja in 9 cm širša kot prejšnji model. to se zna kar poznat v notranjosti. Pa še nova armaturna plošča je lepa in prečiščena. Saj pravim, bomo videli.

Do opla se bom pa zapeljal ob priliki, saj nimam česa zgubit.

metor
Novinec

Kraj: GO

Napisal/-a metor Če nov 20, 2014 9:55 pm

@GT500: Vidim, da so tebi res všeč zastareli enoprostorci. Prvo gledas Zafiro, zdej se pa za Alteo odločaš, js nebi no. :lol:

Pri Scenicu, bi se lahko pozanimal tudi o 1.2TCE 130, ker za take kilometre ni nujno dizel najboljš. Kot sem že 1x napisal, se mi zdi za take kilometre dizel brezveze.
Meriva na plin bi mogoče bila najboljša odločitev, na spletu imaš kar nekaj testov tako, da si lahko prebereš kaj več.
Fabia combi je prostoren avto ampak sigurno manj, kot Meriva ali posebej Scenic.

@INFINITI: Ti najbrž misliš staro Fabio combi, on pa pomoje tole novo, te pa pomoje nisi še vozil zato je ta komentar brezpredmeten. Nova je korak naprej in menda ima boljšo zvočno izolacijo, več prostora, boljše vozne lastnosti, več tehnologije, boljšo notranjost,...kot stara. Se pa strinjam, Meriva oz. Scenic sta bolj prilagodljiva. Zdaj pa nevem, koliko prostora se dejansko rabi.
Don't worry, be happy ;)

Uporabniški avatar
darkside
Stalni uporabnik

Napisal/-a darkside Če nov 20, 2014 10:40 pm

-
Zadnjič spremenil darkside, dne Ne jan 11, 2015 4:36 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

metor
Novinec

Kraj: GO

Napisal/-a metor Pe nov 21, 2014 12:02 am

Od kdaj je Fabia škatla? :roll: Prejšnja generacija je veljala za prostornejšo izbiro segmenta, če si prebereš kak test boš vidu. Dvomim, da je položaj sedenja bistveno drugačen pri ostalih avtih tega ranga(Clio, Polo,..).

Avti, kot so Clio grandtour, Fabia combi ponujajo velik prtljažnik in za 4-člansko družino, ki je logično, posebej v teh časih omejena z denarjem, hoče pa novo vozilo, ekonomsko gledano pametno izbiro. Pa jaz nevem, saj eni res rabijo prostor ampak eni kupujejo čim večje avte, na koncu se vozijo 80% časa sami oz. v dveh in prostor avta izkoristijo le ob poletnem odhodu na morje, pa še to ne.

Tako, da res novo Fabio combi je vredno pogledat, če bi rad imel cenovno ugodnega(za moje pojme dovolj prostornega) karavana. Po prebranih predstavitvah bo velik napredek od prejšnje, v vseh smereh. Pa naj kdo reče kar hoče, na koncu pa vozi nek star voz.
Don't worry, be happy ;)

Uporabniški avatar
GT500
Novinec

Napisal/-a GT500 So nov 22, 2014 1:04 pm

no, sedaj ste me že toliko zbegali, da sem spet odprt za vse možnosti. :)

kot sem že rekel mi je opel astra karavan ali meriva z LPG zelo zanimiva, vendar me je odvrnilo, da bi šel še enkrat v oplov salon po ponudbo, ker sem se že zanimal za zafiro family in bi jo takrat preplačal ogromno. In nekdo mi je dejal, da je se zanimam za stare avte v tem primeru zafiro....saj bi gledal novo zafiro tourer, ampak kaj, ko se cene s spodobno opremo začnejo šele pri 25k EUR. Bom se pa vseeno pozanimal glede astre ali merive na lpg.

kot drugo, mi pa oče pravi, da naj še pogledam za kio ceed sw, ki ima sedaj akcijo 7 let garancije, 7let oz 150 000 km vzdrževanja, in 7 let brezobrestnega financiranja + zimske gume gratis. Ima kdo kakšno mnennje o tej opciji-izkušnje mogoče?
Sliši se zelo obetavno in ok varjanta. Vendar sumim, da nekje sigurno obstaja kakšna caka da se jim to izplača.

Uporabniški avatar
darkside
Stalni uporabnik

Napisal/-a darkside So nov 22, 2014 3:42 pm

7 let garancije se povrne z malo dražjimi servisi. in mislim da celo bolj pogostimi kolikor sem zasledil.

se bo pa treba odločit med enoprostorcem in karavanom. ker gledaš dva ranga

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx So nov 22, 2014 6:47 pm

GT500 je napisal/-a:no, sedaj ste me že toliko zbegali, da sem spet odprt za vse možnosti. :)

kot sem že rekel mi je opel astra karavan ali meriva z LPG zelo zanimiva, vendar me je odvrnilo, da bi šel še enkrat v oplov salon po ponudbo, ker sem se že zanimal za zafiro family in bi jo takrat preplačal ogromno. In nekdo mi je dejal, da je se zanimam za stare avte v tem primeru zafiro....saj bi gledal novo zafiro tourer, ampak kaj, ko se cene s spodobno opremo začnejo šele pri 25k EUR. Bom se pa vseeno pozanimal glede astre ali merive na lpg.

kot drugo, mi pa oče pravi, da naj še pogledam za kio ceed sw, ki ima sedaj akcijo 7 let garancije, 7let oz 150 000 km vzdrževanja, in 7 let brezobrestnega financiranja + zimske gume gratis. Ima kdo kakšno mnennje o tej opciji-izkušnje mogoče?
Sliši se zelo obetavno in ok varjanta. Vendar sumim, da nekje sigurno obstaja kakšna caka da se jim to izplača.

Cena je brez popusta, torej neka solidna oprema in dizel je 21 22 jurjev.....za kio :roll:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
GT500
Novinec

Napisal/-a GT500 So nov 22, 2014 7:23 pm

potem je tako kot pri škodi....redna maloprodajna cena po ceniku vendar s to razliko, da pri škodi ni vzdrževanja zraven in zimskih gum.

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul So nov 22, 2014 8:25 pm

GT500 je napisal/-a:no, sedaj ste me že toliko zbegali, da sem spet odprt za vse možnosti. :)

Astra je lep avto, sam jo imam, vprašej, če te kaj zanima.
Moram pa povedat, da prostora ni veliko, avto je len (tudi 130KM), sestavljen ni najboljš,...
Mogoče hyundai, škoda, peugeot?

Uporabniški avatar
GT500
Novinec

Napisal/-a GT500 So nov 22, 2014 9:02 pm

emozul je napisal/-a:

Moram pa povedat, da prostora ni veliko, avto je len (tudi 130KM), sestavljen ni najboljš,...

zanimmivo, da si napisal, da ni sestavljen najbolje kajti na večih testih sem prebral ravno obratno, da je izdelava zelo dobra. kateri motor pa imaš...verjetno 1.7? Ta ta novi 1.6 je baje odličen.

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul So nov 22, 2014 10:02 pm

GT500 je napisal/-a:
emozul je napisal/-a:

zanimmivo, da si napisal, da ni sestavljen najbolje kajti na večih testih sem prebral ravno obratno, da je izdelava zelo dobra. kateri motor pa imaš...verjetno 1.7? Ta ta novi 1.6 je baje odličen.

Ja, imam 1.7cdti.
Glede sestave pa lahko povem, da kromaste lestvice pri vratih že "štrlijo", odbijači so šlampasto pritrjeni, pri sprednjem steklu je odstopila plastika, črički so zelo veliki,.... to govorim pri 19 mescev starem avtu.
Sej ni vse slabo, probaj čim več, pa boš videl.

Uporabniški avatar
darkside
Stalni uporabnik

Napisal/-a darkside So nov 22, 2014 10:17 pm

To je novo pri Kii, za cenik moraš iti k njim. Meni osebno to ni všeč ampak se jim že očitno tako bolj splača.

Uporabniški avatar
GT500
Novinec

Napisal/-a GT500 Ne nov 30, 2014 9:56 am

no, da malo poročam...

...alteo sem skorajda že odpisal, ker nisem dobil izredno ugodne ponudbe kot sem računal. dobil sem jo za 17,800 + 4 gume, kasko za 1€ in 3 leta vzdrževanja. druga ponudba pa je 17500 in brez vzdrževanja.

dobil sem pa ponudbo za renault scenica, ki bi me prišel 17,750 z motorjem 1.5 dci 6. prestav 110 KM, dynamique oprema, ki je zelo bogata+ 4 zimske gume. Sem pa ugotovil da je scenic veliko bolj prilagodljiv in uporaben kot altea.

jutri grem še do opla ali kie, da še tam dobim kakšno ponudbo.

Uporabniški avatar
GT500
Novinec

Napisal/-a GT500 Ne nov 30, 2014 9:59 am

sem pa zasledil tole...
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=911 ... ow=1&avto=

zanimivo, da je avto nov in 2012 letnik. Cena je ugodna, vendar bogve zakaj se ni prodal že prej...

ABOARD
Nov uporabnik

Napisal/-a ABOARD Ne nov 30, 2014 10:58 am

Takšna obetajoča debata bi lahko bila, ampak na koncu nič od nje. Kje so informacije o razliki med motorjema? :roll:
Glede same alteje lahko rečem, da je bila 2009 faceliftana. Novi so motorji, del notranjosti, optimizirano je podvozje,nova akustika, sprednji del je drugačen, tudi zadaj je nekaj razlik. Glede uporabnosti imamo različne kriterije, ampak recimo nekateri konkurenti še danes ne premorejo ravnega dna, ki ga altea, sicer za doplačilo, premore. Ravno dno imajo le ob odstranitvi sedežev, ali ob pomiku sedežev v navpični položaj. Da nima ledic? Ima pa družinski paket z original lcd tv v stropu vozila, ki ga prav tako večina konkurentov ne premore. Pa še bi se našlo. Ne gre spregledali dejstva, da je kljub letom njena prodaja v tujini zelo dobra in zato se tudi še prodaja, v tujini imajo v ponudbi tudi 4x4 pogon! Poleg tega je bistvu kopija vw, imata celo identičen radio in navigacijski sistem, identične so pa žal tudi napake pri motorjih! Po teh letih nima več nobenih bistvenih napak razen motornih, vse je doterano do maksimuma.
Nekateri ob nakupu sploh ne prebirate forumov o okvarah, za ople je znano, da so imeli od astre h naprej in še danes, velike težave z menjalniki (m32), ravno z najbolj popularnimi motorji. Dajte si pogledat še za kakega c-max-a, ki ima težave z elektroniko. Skratka, očitno se danes kupuje le tisto, ki je kao fancy, ker ima led lučke in kar je kao moderno. Pol pa jokcanje na forumu, da je crknilo to in ono.
Sam se pogledal večino konkurentov (razen kie in renoja) in se odločil končno zaradi cene. Pogoj je bila vlečna kljuka s podporo esp za stabilizacijo prikolice, tega noben kandidat razen opla in vw seveda ni izpolnjeval. Sam imam alteo xl, 2.0 cr, 140 ps. Z vso možno opremo, ki je bila takrat na ceniku. Seveda z original vlečno kljuko. Cena 21280, sicer s popustom. Vw touran z identičnim motorjem in enako opremo, 27500 EUR. C max, 25000. S tem, da se od vseh razen od c-maxa, najboljše pelje in ima v športnem paketu najboljše sedeže za moje pojme (193cm, težave s hrbtenico).
Trenutno so pa cene še padle za tisočaka in nekatere opreme več ni na voljo, ker se 2016 načeloma proizvodnja ukine.

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Ne nov 30, 2014 11:08 am

GT500 je napisal/-a:sem pa zasledil tole...
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=911 ... ow=1&avto=

zanimivo, da je avto nov in 2012 letnik. Cena je ugodna, vendar bogve zakaj se ni prodal že prej...

Zanimiva oprema... dizel 160 KM, jeklena platišča, navigacija... Vsekakor za preveriti.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov