darkside je napisal/-a:Razlika v porabi med bencinarjem in dizlom je minimalna. Je nekaj ampak vsak si mora pri sebi preračunat. Jaz zase sem preračunal da se mi dizel začne povračat po nekje 20 ali 30 letih če računam samo gorivo. So pa servisi za dizla tudi dražji tako da se ta cifra samo še povečuje. Pa so dizli ponavadi le okrog 1500 eur dražji.
Pa saj na koncu bom pa ja umrl preden se mi dizel povrne ali pa bo avto že v preši.
Pogledaš neko povprečje porabe na netu pa vidiš kje si ti sedaj in kako bi bilo z dizlom, preračunaš oboje in vidiš razliko v porabi, ostalo si prišparal. jaz bi prišparal z dizlom manj kot 10 eur na mesec. Se pa še nisem nalezel slovenskega dizel sindroma ki mora biti dizel pa četudi samo za v nedeljo k maši.
Razlika v porabi bencin vs dizel je velika. Moja vožnja 1.6 t vs 2.0 tdi na 20kkm je dobrih 4l kar je zame veliko oz lahko sam preračunaš če delaš recimo 20kkm letno.
Bencin pije dokaj normalno ko se "cjaziš" zna pa zelo zelo papcat ko hočeš malo več od njega, kar za dizla ne morem reči

in cena če gledam moj primer je 1.8 tsi vs 2.0 tdi 184 Leon razlika 2keur kar ni veliko glede na 4l višje porabe bencina in bencinar pri nas kolikor vem zgubi več na ceni, servis ni nobene razlike ker kolikor vem gre isto olja v oba ali mogoče v dizla pol litra več, da o problemih z 1.8 tsi-jem sploh ne pišem.
Glede vibriranja in podobno kot eni pišejo. Dizeli imajo el. gretje in je kabina hitro topla kar bencinarji nimajo (mogoče nekateri ne vem točno), vibracij ni nobenih razen malo bolj glasen je ko je mrzel, ampak to vzamem v zakup, ker ko greš na AC in pri dizlu slišiš samo šumenje zraka pri bencinarju pa mašina rul kar jo ven ne vrže ko se pelješ malo hitreje
Avtorju teme.: osebno ti priporočam test obeh in se na podlagi testa odločiš, ker zgrešit ne moreš veliko katerega koli boš vzel

Moje mnenje je, da med tema dvema bi vzel 308 če ti števci odgovarjajo, ker za 1.6 tdi ne ve koliko je zanesljiv (šobe so bile baje problem)
ps.: vsak ima svoje, zato je toliko izbire na tržišču in človeka ki ga ne poznaš mu je zelo težko svetovat razen o napakah določenega modela kot naprimer 1.2 tsi