Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Re: golf 1.8 tsi Siddharta VS Golf Highline 1.4 TSI

Napisal/-a yashica So dec 13, 2014 9:03 am

Ma kakšnih 25.000€ neki?! Omejeno serijo Siddharta si dobil za dobrih 18.000€... šestica s tem paketom in 1.8 tsi-jem je bila takrat odličen nakup.
Tudi sam sem takrat kupoval, preveč cincal in na koncu izvisel, ker so bili vsi iz serije (nisem siguren, mislim da 150 vozil) prodani.

Znanec ga je takrat kupil z DSG7 in zanj odštel slabih 20.500€ ;) Cena je bila za dobljeni paket kar prava :D

Ko sem julija 2010 naročil šestico 1.4 tsi comfortline + dodatki, sem odštel 17.500€. Takrat je bil s strani uvoznika popust 2200€ + v avtohiši izpogajani popust 900€. Če bi vzel avto iz zaloge, bi dobil še dodatnih cirka 500€ popusta. Temu sem se odrekel, ker sem hotel originalno zatemnjena stekla zadaj, Hill Hold Assist (serijski pri modelnem letu 2011), obvezen paket z električnim poklopom ogledal, belo barvo... takega ni bilo na zalogi.

Pri okvarah pa tako ali tako ne veš kaj te čaka. Lahko kupiš statistično neuničljiv motor pa boš stalno visel na servisu, ali obratno, kupiš klump od klumpa pa ti bo kar delal. V neki meri moraš pri nakupu gledat tudi poprodajne storitve, drobni tisk v garancijskih pogojih, morebitno kulanco pri serijskih napakah, ki jo vag kar upošteva.

xxl je napisal/-a:zakaj hudiča imajo rabljeni takšno (kar visoko) ceno?

Moj je karoserijsko kot nov, prevoženih dobrih 40.000, z novim motorjem, ki ima za sabo slabih 2.000km... če mene vprašaš je še podcenjen :lol:

pskoda je napisal/-a: ko bo pa izgubil na slovesu oz bo narod poštudiral, da ni več to to

Narod "študira" od upokojitve skoraj neuničljivega passata b5.5 1.9 tdi, pa je stanje še vedno isto :mrgreen: :DDD

.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl So dec 13, 2014 9:37 am

Torej,če je avto stal kot nov manj kot 20k evra,še toliko manj razumem,zakaj rabljeni dosežejo tako ceno?Včasih pomislim na nekaj iz VAG skupine,prav zaradi "prednosti" ki jih imajo pred drugimi,majhna izguba vrednosti,dobro razmerje zmogljivosti/poraba.Prav ti 1,2-1,4 TSI pa tudi TDI 1,6-2,0,me zanimajo,pa me mine,ko berem napake teh motorjev.Klišejevsko gledano,bi te probleme in pogosto obiskovanje servisov moral imeti pri FLAR/FCA,potem končno kupim nekaj od VAG skupine in doživim prav to,česar naj bi bilo samoumevno pri italijanih :? .
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica So dec 13, 2014 9:50 am

@xxl, se strinjam s teboj ;)

Pri meni je taka situacija, da sem kalvarijo (upam) dal skozi in mi omemba tsi-ja ne dviga več kocin. Za motor, ki ga imam, sem se praktično specializiral in točno vem, kakšni zvoki so normalni in kakšni ne. Lahko rečem, da me je vw tako izšolal, da pooblaščena servisna mreža v Sloveniji, nima šans, da se me losa s "stanjem tehnike" :lol:
1992 Fiat Uno 60 SX

Uporabniški avatar
darkside
Stalni uporabnik

Napisal/-a darkside So dec 13, 2014 9:56 am

Dokler bodo ljudje živeli še edno v letu 1990 ali še prej in govorili da nemec je le nemec ko je zanesljivost pri nemcih še nekaj pomenila jih kar naj imajo. Brez zamere ampak sedaj je marsikatera druga firma boljša kot pa nemec. In ja, tudi v nemčiji pri proizvodnji avtov šparajo saj želijo imeti večji obseg kupcev.

Bo pa prej crknil nemec kot pa nek francoz ali italijan kolikor berem :D pa nemci so nekje od polovice navzdol kar se zanesljivosti tiče (raziskava iz leta 2011 ali 2012).

nimam nič proti nemcem razen tega da so od namnjanjšega avta do največjega razlike take kot da bi samo neko stvar raztegnili in imaš nov avto in tega da mi vsak pravi ad če ne voziš nemca ne veš kaj zamujaš in ne vem kaj vse. in nemške avte nabijajo v višave kot da je ne vem kaj. ko mu pa omeniš da dve leti star golf gnije bolj kot 10 let star clio pa je tiho ali pa se hoče kregat in niti noče slišat da je kaj druga boljše (ravno pred kratkim sva se s kolegom skoraj skregala ko sem omenil da mu ford ali seat za isti denar ponujata več in boljše kot vw).

pa če kdo kupuje nov avto samo zato da bi bil ob prodaji več vreden naj kupi raje rabljenega. ker to je meni največja bedarija - zapravit več da dobiš ob prodaji več zanj......... če pride sila ga bo pa marsikdo dal še kje pod ceno. Cene pa so drugje nižje zato ker ljudje hočejo prodat avto zaradi nakupa drugega in samo gledajo po kaki ceni se prodaja da ponudijo nekje vmes ali bolj proti nižji ceni :S

pol pa kupiš 2 let star avto ki je nov stal 25k € za slabih 17k € :S hjaooo

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl So dec 13, 2014 10:32 am

Jaz samo hočem povedat,da sta ta dva Golfa absolutno precenjena (in ne samo ta dva),glede na letnik,generacijo modela,zanesljivost,kilometre,prvi vsaj za 4k drugi 2,5k evra.Mogoče sta top,mogoče bo treba vložit kakšnega tisočaka,saj to je normalno,ampak,da so mnogi zagreti tudi pri takšni postavljeni ceni,tega ne bom nikoli razumel.
Stari 1,9 tdi 90 je itak zakon iz lastnih izkušenj (2x 300 000 km) :D

Luke
Novinec

Napisal/-a Luke So dec 13, 2014 12:33 pm

Tak avto bi kupil zaradi menjalnika (dsg... vsi ostali "robotizirani" menjalniki odpadejo..sm se dost zaje*u k sm si opla kupu)

Glede tsi motorjev nimam blage veze zato sprašujem vas :)

ampak eni pravte da je 1.8 slab motor drugi spet da je 1.4 slab motor.. kteri je pa dober ? :)

Polo ipd alternative so mi skor mal premajhne.. pasati ipd pa preveliki.. golf velikost je tist kar mi je "ta pravo" ;)

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda So dec 13, 2014 1:01 pm

Dober je kvečjemu 2.0 tsi oz naj bi bil vse ostalo od tsi-jev je bolj tako oz ali imaš veliko srečo in dela ali pač ne

ps.: avto brez napak ne obstaja, obstaja samo z malo napakami in posebni primerki kot so tsi-ji :mrgreen:
Zadnjič spremenil pskoda, dne So dec 13, 2014 1:06 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Lp

Luke
Novinec

Napisal/-a Luke So dec 13, 2014 1:06 pm

še neki.. a so 1.4 motorji v golfih in polotih isti?

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda So dec 13, 2014 1:09 pm

Kolikor jaz vem so isti letniki avtomobilov v golfu in polotu isti motorji za točne podatke oz za 100 potrditev tega ti bodo pa drugi povedal ;)
Lp

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica So dec 13, 2014 1:14 pm

Luke je napisal/-a: golf velikost je tist kar mi je "ta pravo" ;)

Sva že vsaj dva :)

Meni dela težave že neposredna konkurenca, z razredno golomaznostjo navzven in notranjo prostornostjo, ki v določenih primerih ni nič večja, da o slabi preglednosti ne govorim :huh: Pa, da mi ne bo kdo slučajno očital, da sem značkar, ker nisem... za značko mi enostavno dol visi :|

ampak eni pravte da je 1.8 slab motor drugi spet da je 1.4 slab motor.. kteri je pa dober ?

Če delata, sta dobra oba 8)

1.8 je na voljo samo v omejeni seriji siddharta in je do dobrega primerka težko priti, pa s tem ne mislim, da je zgornji slab.
Tudi močnejši 1.4 je dober nakup, če ne dela problemov! Bi pa sam vseeno raje vzel šibkejšega in samo s turbino opremljenega 1.4 122KM.
Motor je dovolj močan za golfovo težo in, če si vsaj približno "normalen" voznik, ti bo zadostoval. Je pa spet odvisno kaj sedaj voziš in kakšno konjenico bi sploh rad.

Neglede na to, katerega od teh motorjev boš kupoval, ti svetujem, da pred nakupom preveriš na servisu, če se je na avtu kaj delalo in kaj se je delalo. Če naletiš na primerek, ki ni bil redno servisiran na pooblaščenem servisu, ga pusti pri miru, ker v primeru težav, lahko pozabiš na uveljavljanje kulance za opisane napake.
1992 Fiat Uno 60 SX

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul So dec 13, 2014 4:12 pm

xxl je napisal/-a:Torej,če je avto stal kot nov manj kot 20k evra,še toliko manj razumem,zakaj rabljeni dosežejo tako ceno?Včasih pomislim na nekaj iz VAG skupine,prav zaradi "prednosti" ki jih imajo pred drugimi,majhna izguba vrednosti,dobro razmerje zmogljivosti/poraba.Prav ti 1,2-1,4 TSI pa tudi TDI 1,6-2,0,me zanimajo,pa me mine,ko berem napake teh motorjev.Klišejevsko gledano,bi te probleme in pogosto obiskovanje servisov moral imeti pri FLAR/FCA,potem končno kupim nekaj od VAG skupine in doživim prav to,česar naj bi bilo samoumevno pri italijanih :? .

Samo po tvojem zapisku sodeč noben motor ni dober, kaj potem izbrati?
Sam bi vseeno priporočal 1.4 tsi.

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ So dec 13, 2014 5:37 pm

Ravno pred dnevi sem na servisu videl sedmico z 1.8 tsi motorjem, kateremu so razdirali motor ter menjali bate zaradi pitja olja.

Jaz bi ti priporočal, da poiščeš ter kupiš 2.0 tdi motor z 170 konji
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Luke
Novinec

Napisal/-a Luke So dec 13, 2014 6:33 pm

RedBull™ je napisal/-a:Ravno pred dnevi sem na servisu videl sedmico z 1.8 tsi motorjem, kateremu so razdirali motor ter menjali bate zaradi pitja olja.

Jaz bi ti priporočal, da poiščeš ter kupiš 2.0 tdi motor z 170 konji

dizla za 30 km na dan?

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ So dec 13, 2014 6:59 pm

No to si se šele sedaj izjasnil, koliko km delaš na dan... kar je res malce malo, in če imaš bolj mestno vožnjo, potem tdi zaradi pdf filtra res nebi bila pametna izbira.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl So dec 13, 2014 8:25 pm

Golf velikost tudi meni najbolj odgovarja,ampak,mora res bit ravno Golf?

Luke
Novinec

Napisal/-a Luke So dec 13, 2014 8:30 pm

xxl je napisal/-a:Golf velikost tudi meni najbolj odgovarja,ampak,mora res bit ravno Golf?

predlagaj kaj drugega :D

mora iti avtomatik

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 So dec 13, 2014 8:31 pm

RedBull™ je napisal/-a:Ravno pred dnevi sem na servisu videl sedmico z 1.8 tsi motorjem, kateremu so razdirali motor ter menjali bate zaradi pitja olja.

:shock: to obstaja :?:

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran So dec 13, 2014 9:00 pm

maniaxxx je napisal/-a:
MBtouran je napisal/-a:Nobenega od teh dveh. O teh TSI motorjih je toliko negativnih izkusen napisanih, da sam nebi upal kupiti kaj takega

A nisi ti imel turana s tsijem?

Sem ga imel, a sem ga prodal preden bi zacel po servisih hodit. Zanimivo pa da ga je kupil gospod, ki je prodal ravno golfa sidharto 1.8tsi ker mu je pil ogromno olja

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica So dec 13, 2014 9:23 pm

sašo5 je napisal/-a:

:shock: to obstaja :?:

To se je RedBull zatipkal. Povsej verjetnosti je mislil šestico, ker za 1.8 tsi, ki so ga vgrajevali v ta model (in ostale), je bil izdan tovarniški tpi in so menjavali točno to kar opisuje.

Sedmica z 1.8 tsijem obstaja, če ne drugje ga imajo onstran luže (serija EA888, 172KM,, drugače ima ta motor v Evropi 180KM).... verjetno zamenjava za atmosferskeg 2.5.
1992 Fiat Uno 60 SX

metor
Novinec

Kraj: GO

Napisal/-a metor Ne dec 14, 2014 12:10 am

Po želenih kriterijih na avto. netu, se najde samo tole:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=906 ... iAir%2016V

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=907 ... 20TX%20Avt.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=915 ... 0TSI%20DSG

Jah izbire na našem trgu za razred golfa, zmogljiv motor, cena do 14k€, letnik min. 2010, avtomatik, bencinar res ni veliko. Na koncu se res zdi Golf dobra izbira. Meni sicer, bi bila zgornja Alfa bol.
Don't worry, be happy ;)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 19 gostov