Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
M4rko
Novinec

Kraj: Bled

Re: Dodge RAM 3700, 218KM

Napisal/-a M4rko To dec 23, 2014 3:07 pm

bolj mi je to pomembno da ima dolg keson kot pa sama nosilnost.. :) hehe imaš prav mogoče je "snob" res premočna beseda;) Kamot lahko komentiraš plastidip :mrgreen: Meni osebno je zakon zadeva/zaščita za "majhen denar" + to da zgleda badass :)
P.S. če se bom kdaj odpeljal v podčetrtek, ga bom tud ziher odpeljal domov.. zato pa se prej raje malo še dodatno pozanimam o informacijah, če kdo kj ve slučajno :)

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Sr dec 24, 2014 9:58 am

ljudje božji....avtor gleda 3.7 bencinarja in ga po vsej verjetnosti boli k*** za porabo...

pravi brutalni američan, ni ravno "big block" a je dovolj velik, da se marsikaterega mimoidočega prestraši - zvok motorja :lol:

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr dec 24, 2014 10:46 am

adis je napisal/-a:pravi brutalni američan, ni ravno "big block" a je dovolj velik, da se marsikaterega mimoidočega prestraši - zvok motorja :lol:

Tole ma 6-cilindrov, tako da dvomim, da bo koga strašil. Ravno tako tole ni niti b od brutalnosti :roll:
Ameriški avto brez V8 je ku*** za moje pojme.

Uporabniški avatar
tr00per
Stalni uporabnik

Kraj: kransterdam

Napisal/-a tr00per Sr dec 24, 2014 10:49 am

adis je napisal/-a:ljudje božji....avtor gleda 3.7 bencinarja in ga po vsej verjetnosti boli k*** za porabo...

pravi brutalni američan, ni ravno "big block" a je dovolj velik, da se marsikaterega mimoidočega prestraši - zvok motorja :lol:

....sploh če potegneš od motorja sam cev brez vseh ostalih dušilcev ipd :D

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Sr dec 24, 2014 11:50 am

peroRS je napisal/-a:
adis je napisal/-a:pravi brutalni američan, ni ravno "big block" a je dovolj velik, da se marsikaterega mimoidočega prestraši - zvok motorja :lol:

Tole ma 6-cilindrov, tako da dvomim, da bo koga strašil. Ravno tako tole ni niti b od brutalnosti :roll:
Ameriški avto brez V8 je ku*** za moje pojme.

Podpis. Če je velik požrešen bencinar, potem je V6 res faljena izbira.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Sr dec 24, 2014 7:24 pm

pod brutalni sem mislil izgled Ram-a, ki je kot bi gledal bizona...sicer pa ni veliko na cesti avtomobilov z 3.0+ prostornino :DDD ker so več ali manj dizli in to okrog 2.0d.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr dec 24, 2014 10:28 pm

adis je napisal/-a:sicer pa ni veliko na cesti avtomobilov z 3.0+ prostornino

Kako, da ne, ravnokar sem ga gledal spodaj v garaži :mrgreen:

Evropski/azijski avto je lahko 3, 6, 12... valjnik, ameriški mora biti 8, prostornina vsaj 5litrov in pika :D

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a LaMike Sr dec 24, 2014 11:21 pm

Sicer ne poznam avta, niti lastnika ne. Ampak koliko se spomnim je bil ta avto relativno hitro uvožen. Se ga spomnim iz Celja tam leta 06 ali 07... tam nekje. Če ga ima še isti lastnik, ga ima očitno že dolgo časa.
"this is so euro its asian" by Sam B.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Sr dec 24, 2014 11:33 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
King1 je napisal/-a:
primozek68 je napisal/-a:
Nič nisem zamešal. Amarok z prahotesno in vodotesno nadgradnjo, z izvlečnim podom in stelažami je odlično servisno-tovorno vozilo za sneg in teren. Tale sekretovina pa ni ne za natovorit (skupna teža hitro prevelika),ne za v teren, nima ugodne porabe,povrh vsega pa še poddimenzioniran menjalnik,ki gre ob težkih vlekah hitro v rinfuzo.
Sicer pa samo hiter pregled,kaj se uporablja v te namene vse pove- Transporter 4motion,amarok, BT 50, B2500, in tako naprej.

Se strinjam...

lp

x3, pa tudi če terenske sposobnosti niso pomembne, obstajajo za "resno delo" bolj praktični (že zaradi samih dimenzij) kombiji kesonarji z večjo nosilnostjo (3,5t!), enostavnim dostopom tudi iz boka, možnostjo cerade, kipera, vsaj pol nižjo porabo cenejšega goriva, cenejšimi pnevmatikami in takoj dostopnini rezervnimi deli.

Ta ameriška čuda pridejo racionalno gledano v poštev za delo kvečjemu na račun mase za vleko težke prikolice (pri nas ima en H2 v ta namen).

Ha ha ha ha ha! Spet cel kup ekspertov, ki brez dvoma govorijo iz lastnih izkušenj :lol: :lol:

Amarok??? Ha ha!! Dej nehaj no :lol: Nemci prvič v zgodovini naredijo nekaj kar naj bi bilo pick up in potem je to seveda kar takoj najboljši :lol: . Zanimivo, da je še nedavno pick up med slovenčki veljal za neumno, neuporabno in nepotrebno vozilo, odkar imajo pa tudi Nemci svojega pa.....

Spet vsi vejo kakšna je poraba :lol: . Najprej zgražanje nad "ogromnim" V6 požeruhom, potem pa že prepričevanje, da mora biti vsaj V8 in najmanj 5.0l, sami pa tudi na prospektu niso videli več, kot 4cyl :roll: Sami modrijani na kupu. Kaj bi sploh radi? O rezervnih delih tudi raje ne bom predaval ampak dejstvo je, da so ameriški pick upi glede tega najcenejši, prav tako je zanimivo, da jih dobiš iz ZDA v 5-10ih dneh kar se pri slovenskih uradnih zastopnikih kar redko zgodi, če gre za kaj posebnega. Za običajne redne servise pa lahko za ameriške avtomobile vse pri nas dobiš (jermeni, svečke, olja, filtre, žarnice...) ampak očitno ste a.com eksperti prepričani, da imajo ameriški avtomobil ves ta potrošen material čisto poseben in ga dobiš samo v eni in edini trgovini 230milj vzhodno od Houstona :rofl
In seveda je tak avto čist neuporaben, naložiti ga ne moreš nič, mogoče špecarijo ampak zdaj v času praznikov je tudi ta lahko že pretežka in avto tega ne bo prenesel. Pa v snegu je ne vozen, ma kaj to, še v dežju je bolje, da doma ostaneš, pravzaprav tudi za sončno vroče vreme ni primeren saj se lahko materiali kar topijo.

Pa odločite se že enkrat kam spada ameriški Pick up! Enkrat trdite, da je to za butaste rednecke drugič pa za snobe :roll: :lol:

@M4rko kot vidiš je enostavno najbolje, da nemca kupiš (kako si lahko sploh pomislil na kaj drugega??!!), ker z nemcem pa lahko hišo kar s temelji vred odpelješ in ob tem tako malo porabi, da gorivo nazaj na črpalko voziš. :eyes In z nemcem ne boš izpadel ne snob, ne butasti redneck ampak zelo izobražen in razgledan kmet s prefinjenim okusom.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Če dec 25, 2014 12:08 am

cruiser1 je napisal/-a:...In z nemcem boš izpadel zelo izobražen in razgledan kmet s prefinjenim okusom.

Ta je dobra! :lol: Kot tudi cel post, s katerim se sicer ne strinjam v celoti. V bistvu se povsem strinjam samo s pozicijo trgovine 230 milj vzhodno ( :arrow:) od Houstona ;) , a vseeno - post kot tak je odličen.

Morda bi zdaj zaklučili s komentiranjem in zaželeli avtorju vso srečo?

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Če dec 25, 2014 10:18 am

@cruiser: brez skrbi,da iz lastnih izkušenj. Sicer se je pa sam avtor popravil, v prvem postu omenja tovorjenje blaga,eno stran naprej pa priznava,da bi imel avto v glavnem za pozirat,včasih bi pa še kej prepeljal. In to slednje jaz ne obsojam. Službeno tovorjenje blaga (in to nekomu zaračunat) in Dodge Ram sta dva pojma. Kdor rabi blago prepeljat nekam na teren ali v sneg zagotovo ne bo kupil Ram-a. Za primer: gospod Z. ,ki ima strojno/drejarsko delavnico na Dolenjski cesti v Lj. ima Rama,z dvojnimi kolesi zadaj in ne vem kaj še,tovori s kombiji. Avstrijski delavci,ki imajo v Sloveniji določene stroje na terenu imajo mobilne delavnice v Amaroku in Mazdi BT50, tudi,ko sem bil sam v Ameriki, in sem se vozil kilometre in kilometre mimo farm ob cestah sem opažal samo starejše in sklumpane pick-upe ameriškega porekla,kar je pa novejšega,je pa večino jap. porekla.

In ja, vozim službenega pick-up-a, vsak dan že nekaj let. In vem,čemu je namenjen in kaj se da/ne da z njim tovorit.
Sex turns gay people into Mexicans.

Uporabniški avatar
Majand
Novinec

Napisal/-a Majand Če dec 25, 2014 10:56 am

Ne vem kje si se ti vozil ampak F, Silverado in Ram niso samo najbolje prodajani pickupi ampak nasploh najbolj prodajana vozila v zda. Japonci niso niti blizu.

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Če dec 25, 2014 11:32 am

cruiser1 je napisal/-a:...In z nemcem boš izpadel zelo izobražen in razgledan kmet s prefinjenim okusom.
S tem spodaj definitivno! ;)

https://www.youtube.com/watch?v=F5QPHPritTk
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Napisal/-a .com Če dec 25, 2014 11:43 am

Tattoo- je napisal/-a:

ah kje pa no... to ima samo V8 motor, pa samo 5,5L prostornine... to še šest litrov ni... brez veze... VSAK amerikanc ga poje za šalo... tudi un V6 z 80KM in magičnimi 300Nm navora...
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Če dec 25, 2014 4:57 pm

primozek68 je napisal/-a:@cruiser: brez skrbi,da iz lastnih izkušenj. Sicer se je pa sam avtor popravil, v prvem postu omenja tovorjenje blaga,eno stran naprej pa priznava,da bi imel avto v glavnem za pozirat,včasih bi pa še kej prepeljal. In to slednje jaz ne obsojam. Službeno tovorjenje blaga (in to nekomu zaračunat) in Dodge Ram sta dva pojma. Kdor rabi blago prepeljat nekam na teren ali v sneg zagotovo ne bo kupil Ram-a. Za primer: gospod Z. ,ki ima strojno/drejarsko delavnico na Dolenjski cesti v Lj. ima Rama,z dvojnimi kolesi zadaj in ne vem kaj še,tovori s kombiji. Avstrijski delavci,ki imajo v Sloveniji določene stroje na terenu imajo mobilne delavnice v Amaroku in Mazdi BT50, tudi,ko sem bil sam v Ameriki, in sem se vozil kilometre in kilometre mimo farm ob cestah sem opažal samo starejše in sklumpane pick-upe ameriškega porekla,kar je pa novejšega,je pa večino jap. porekla.

Slika

Primerjava pick up s kombijem ni na mestu, ker gre za različna tipa vozil in vsak ima svoje pluse in minuse. Odvisno je zakaj rabiš vozilo.
Zanimivo mi je kako trdiš, da je pick up neuporaben za delo v snegu glede na to, da je Kanada dežela z največjim številom ameriških pick upov na prebivalca na svetu. Ampak vem, slovenci ste najbolj pametni in vse veste zato se z vami nima smisla pregovarjati.

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Če dec 25, 2014 5:11 pm

Jaz ne govorim o pick-upih, govorim izrecno za Dodge Ram-a.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Pe dec 26, 2014 2:16 am

primozek68 je napisal/-a:Jaz ne govorim o pick-upih, govorim izrecno za Dodge Ram-a.

Saj RAMov obstaja veliko izvedb, modelov, letnikov, RWD, 4x4, kratek keson, dolg keson, različne nosilnosti, različni motorji, različni menjalniki, različne kabine in oprema...., poleg tega je možno za vsakega dokupit cel kup dodatne opreme za različne obrti ali hobije, in to veliko več, kot jo lahko dobiš za Amaroka. Želiš povedati, da so vsi ti Rami zanič in neuporabni ali govoriš o dotičnem RAMu iz oglasa na avto.net? Ker iz tvojega pisanja to žal ni bilo videti ampak je bilo tipično a.com nabijanje, "to je ameriška neuporabna kanta" brez nekih pametnih argumentov ali informacij in odgovorov na avtorjeva vprašanja. Če imaš res kaj pametnega in koristnega za povedati o tem pick upu, povej ne pa samo nekaj brezveze vsepovprek drekati in smetiti temo.
Saj jaz sem tudi že omenil, da se mi zdi od pick upov veliko boljša izbira Ford ali Chevy ampak, če nebi imel druge izbire bi tudi jaz brez najmanšega pomisleka vseeno še vedno raje kupil RAMa, kot nekega Amaroka ali kakšnega Japonca.

Tattoo- je napisal/-a:

Aha, kaj takega bi bilo za vožnjo po Sloveniji odlična izbira in bi se mu vsi klanjali in odobravali, z nekim čisto običajnim pick upom, ki je pri nas dejansko lahko tudi uporaben bi bil pa snob ali zabit redneck in vsi bi mu še predavali koliko to žre, je neuporaben... in to samo zato, ker je ameriški. Super in hvala, ker si tako lepo potrdil kar sem hotel povedati - Dvojna merila. In Dubajci kjer se teh strojev verjetno največ proda slovijo po izredni pameti in razgledanosti, da o njihovem okusu sploh ne začnem ;)
Če bi prebral avtorjev post bi videl kaj kupuje, zakaj kupuje in v kakšnem cenovnem razredu, kaj ima s tem veze ta Mercedes veš morda samo ti. Ja, saj je stroj, nič ne rečem ampak kje je povezava?? Če bi avtor teme iskal neko igračo za v puščavo bi mu lahko predlagal tudi kaj takega https://www.youtube.com/watch?v=VWPM_ndJj0I
https://www.youtube.com/watch?v=NJdILE5T_NE ;) Ampak to so itak samo ničvredne, neuporabne kante.

primozek68 je napisal/-a:v Ameriki, in sem se vozil kilometre in kilometre mimo farm ob cestah sem opažal samo starejše in sklumpane pick-upe ameriškega porekla,kar je pa novejšega,je pa večino jap. porekla.

Jah kvaliteta pač traja in traja. Japonca enostavno ne boš dočakal in videl starega in sklumpanega. Kaj tu ni jasno? :lol:

primozek68 je napisal/-a:
In ja, vozim službenega pick-up-a, vsak dan že nekaj let. In vem,čemu je namenjen in kaj se da/ne da z njim tovorit.

Več, kot deset let imam pick upa za moje prvo osebno vozilo, mislim, da precej bolje vem čemu vse je namenjen in kaj zmore. ;)

Sicer pa saj vem da nima smisla, podobne debate in konflikte smo imeli na tem forumu že tisočkrat in očitno se ne bo nikoli nič spremenilo, ker se nekateri enostavno ne morete sprijazniti s tem, da nekdo kupi kaj ameriškega in je s tem skretom celo zadovoljen. Tudi kadar ima kdo namen kupiti kaj ameriškega, kot v tej temi, imate nekateri vedno neko nujno potrebo to za vsako ceno preprečiti pa če tudi s čisto brezveznimi nepovezanimi in butastimi pripombami, važno vam je samo da nekaj serjete. No, ja to lahko do neke mere razumem, če vas to nekako zadovolji in se ob tem bolje počutite. Če je tako si pa le dajte duška pa še prazniki so. Uživajte! :D Se že veselim vaših novih postov.

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Pe dec 26, 2014 9:17 am

Govorim seveda o dotičnem oglasu,ali še bolje,o Dodge-ih po l. 2000.

Je pa tudi zanimivo,kako hitro cruiser namečeš protiargumente, pojme kot so nemški,slovencelj,redneck,zaplankanost,ipd, ko gre debata o kakšnem am. vozilu. Potem pa jokaš o tipičnem a.com nabijanju...

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe dec 26, 2014 10:06 am

@cruiser1: Mater bi bilo lepo, če bi znal vsaj na momente bit objektiven, namesto da začneš takoj cvilit, stokat in žalit vse po vrsti, pa resno premisli, kdo tu izpade zaplankani slovencelj, kavbojski škornji gor ali dol!

Z veseljem vidim kaj takšnega na cesti in razumem lastnike, ampak komentirala se je omemba resnega dela in za resno delo tako velika zadeva s tako majhno nosilnostjo (B kategorija) in brez možnosti odpiranja stranic (in visoke strehe) enostavno pade na celi črti in to povem iz izkušenj s prevozom (daljšega) tovora, montaž, takšnega in drugačnega terenskega dela,... ne pa poziranja.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
M4rko
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a M4rko Pe dec 26, 2014 12:36 pm

Registriran sem na tem forumu že od 2005.. Je res zanimivo brati poste in vidiš da leta 2015 ni nič drugače pri nakaterih.. ;)
npr. v postih primozeka, ki že od nekdaj ima svoj način pisanja (bolj provokatorski).. :mrgreen:
Ko sem odpiral to temo, sem si ubistvu najbolj želel komentar cruiserja, ker vem da ima izkušnje in da je dobro informiran kar se tiče omenjenih vozil. Tudi je podal objektiven komentar..
No jaz nisem omenjal "resnega dela"... Smo pa tako "resni", da se dokaj frekventno prevažajo vreče cementa, dile in drug gradbeni material v radiju 5km. In če je do sedaj zadoščal v te namene Nitro, verjamem da bi z RAMom bilo to veliko bolj enostavneje, bolj praktično z manj "škode"+ avto za dušo :D Mene je bolj zanimalo, kako je z mašino pri takih itn.. ker v primeru nakupa bi ga verjetno obdržal 4life.
Da nekdo ta avto označi za sekretovino, žal ne morm uporabnika vzeti resno.. :)
Sem se odločil, da bom počakal do poletja, ko bo več prilivov.. če bo pickup še vedno na voljo, ga bom za dobro zadnjo ceno šel takoj iskati! Opcije za pick-up pri meni sta pa itq samo dve: ali RAM ali noben :mrgreen:
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov