Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Re: Zbijanje cene novega avtomobila

Napisal/-a pskoda Po dec 22, 2014 5:30 pm

f.taunus je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:To je normalno za opla. Osebno sem tudi za astro zbil okrog 5keur

Na katero ceno? Tisto njihovo eurotax, ki je 20% previsoka, ali na prodajne cene, ki jih sicer oglašujejo (in so tudi nižje za 20% od eurotax cen, brez da bi karkoli prosil za popust)?

Po ceniku, ki je bil na njihovi uradni strani. Avto je bil nov sestavljen po mojih željah in cena je bila okrog 27keur z popustom dobrih 22keur ali slabih 23keur ne vem točno
Lp

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Po dec 22, 2014 5:32 pm

Indel je napisal/-a:
gasolinedream je napisal/-a:
Fishman je napisal/-a:Kako je pa kaj pri Fordu in Renaultu ???

Na capturja se pred kratkim ni dobilo skorajda nič popusta (iz zaloge), so bili pri Peugeotu nekoliko bolj radodarni (2008), ampak tudi tukaj ne preveč. Na splošno se mi zdi, da se nove modele pač višje ceni. So pa šenkali zimske gume, kasko, ipd. Ford pa ima občasno kako hudo akcijo (focus v odhodu z titanium paketom je bil zelo ugoden).

Je pa prodajalka, tako pri peugeotu, kot pri renaultu rekla, da imajo pri novih avtomobilih relativno nizke marže, in se ne mroejo veliko stegnit. Zdaj, če je to res, naj presodi vsak sam. So se mi pa po pregledu avto.neta zdeli štajerski trgovci najugodnejši.

Na novega MB B razred pa so stari starši dobili 1500 ali 2000€ na dobrih 30k, brez zbiranja ponudb, pri prvem trgovcu(že njun tretji avto pri istem prodajalcu). Avto ki ni iz zaloge.

Tvoji starši se pa ne znajo pogajat. Moji starši so letos kupili novega MB razred B in so na ceno po ceniku 27.650 eur dobili popusta za vozilo po naročilu 4.200 eur. Toliko da veš. Pa saj če imajo 30.000eur denarja za nakup novega se jim ne bo nikjer poznalo tista 2 ali 3 tisoč eurov več da so še trgovcu lepo rit nafilali, samo povem da so dobili zelo majhen popust.

Lp

Dokler ne prideš na dan s konkretnim dokazom lahko ocenim tvoj post za nabijanje in žaljenje.

Glede cen novih avtomobilov: Dokler obstaja fama, da prodajalci v teh časih mastno služijo pri novih vozilih, bodo obstajali tudi "primerki", ki naj bi izposlovali visoke popuste. Dobro bi bilo videti, koliko avtohiš je že zaprlo vrata, ker jim niti visoki popusti niso uspeli popraviti prodajne bilance. Ker nižje ni šlo, na daljši rok pa sploh ne.

Po eni strani je treba vsakega trgovca stisnit do konca (podcenjevanje njegovega dela), po drugi strani pa si želimo imeti visoke plače za naše osebno delo (precenjevanje našega dela). Začaran krog. Bolje ne bo nikoli.

Pa ne zagovarjam oderuhov, samo enačenje, da so vsi trgovci oderuhi mi gre na jetra. Kot da bi npr. vse navadne delavce ocarinil, da so predragi, pa s svojimi plačami ne morejo niti preživeti. Bolano!
Človek brez problema, to strašna je stvar!

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Po dec 22, 2014 5:38 pm

Opel mislim, da je fenomen med popusti. Ne vem kje je pojnt oz dali bi normalne cene in kakšenga jurčka popusta čeprav mene popusti sploh ne ganijo oz mi je vseno ali je 10,20 ali 30% popusta važna je samo končna cena in če je ta normalna ne rabim nobenega popusta.

ps.: osebno mislim, da je ta tema dobra samo za kreg ker je nemogoče vedeti koliko bo kater dobil popusta
Zadnjič spremenil pskoda, dne Po dec 22, 2014 5:42 pm, skupaj popravljeno 2 krat.
Lp

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Po dec 22, 2014 6:11 pm

Firediver je napisal/-a:Glede cen novih avtomobilov: Dokler obstaja fama, da prodajalci v teh časih mastno služijo pri novih vozilih, bodo obstajali tudi "primerki", ki naj bi izposlovali visoke popuste. Dobro bi bilo videti, koliko avtohiš je že zaprlo vrata, ker jim niti visoki popusti niso uspeli popraviti prodajne bilance. Ker nižje ni šlo, na daljši rok pa sploh ne.

Pa ne zagovarjam oderuhov, samo enačenje, da so vsi trgovci oderuhi mi gre na jetra. Kot da bi npr. vse navadne delavce ocarinil, da so predragi, pa s svojimi plačami ne morejo niti preživeti. Bolano!

Dokler obstajajo/te ovčice, ki verjamejo/te, da ima en povprečni trgovc cca. 200-300€ zaslužka po avtu (tako kot vam soli pamet, ko se pogajajo/te za ceno novega avta), bojo cene vozil pač take kot so oz. kmalu še višje.
Marsikatera avtohiša je vrata zaprla zaradi: 1. pogoltnosti in 2. ker je bil pač tam eden (ali pa celo več njih) zaposlen, po višini IQ totalni i****, ki ni znal prodat avta. Dober glas seže v deveto vas, slab pa še dlje.
Bodimo realni: Trgovci so oderuhi! Samo poštudiraj: Le kako ti nekdo da 25%, 30% ali pa celo 35% popusta na nek izdelek?A s tem popustom ustvari minus?Pa klinac ga! Da ne omenjam svakojakih akcijskih popustov tja do 70%.....
Colanje delavcev da so predragi: to se že dolgo časa dogaja...
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Po dec 22, 2014 6:37 pm

Vidim, da vas je več takih, ki poznate vse trgovce in jih enačite z ne ravno lepimi besedami. Tudi na neke ovčke se spravljate. Morate imeti pa res težko življenje, da se tako znašate - kot na sovražnike. Res je, da je kriza v državi, ampak s takim stiskanjem na vseh področjih (ne samo pri trgovcih z vozili) ne bomo zagnali potrošnje in nove gospodarske rasti.

Lahko pa iščemo sovražnike naprej..

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Po dec 22, 2014 7:20 pm

Firediver je napisal/-a:Vidim, da vas je več takih, ki poznate vse trgovce in jih enačite z ne ravno lepimi besedami. Tudi na neke ovčke se spravljate. Morate imeti pa res težko življenje, da se tako znašate - kot na sovražnike. Res je, da je kriza v državi, ampak s takim stiskanjem na vseh področjih (ne samo pri trgovcih z vozili) ne bomo zagnali potrošnje in nove gospodarske rasti.

Ja, kaj pa je nekdo, ki misli, da če je "iztržil" 500€ popusta pri nakupu novega avtomobila, na katerega že tako ali tako dajo 5k€ "popusta"? Jebeni Einstein? Ja, možno...v nekem bušmanskem plemenu...pri nas pa je nafrišno ostrižena ovca.
No, dej tole s stiskanjem na vseh področjih in zagonom potrošnje povej v faco nekomu, ki vzdržuje 4 - člansko familijo z minimalcem...Meni ni treba. Nimam minimalca in zaenkrat mi "ga še pali"....Mogoče tudi zato, ker ne plačujem izdelka po ceni, ki je na ceniku,ampak se zgliham za popust.
Res je, da morajo tudi trgovci zaslužit, to je normalno,ampak na račun abnormalne marže je pa že nategatorstvo.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream Po dec 22, 2014 7:38 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:
gasolinedream je napisal/-a:
Je pa prodajalka, tako pri peugeotu, kot pri renaultu rekla, da imajo pri novih avtomobilih relativno nizke marže, in se ne mroejo veliko stegnit. Zdaj, če je to res, naj presodi vsak sam.

Juhej.Le kaj bi mi brez vas....ovčic?

Zato pa sem napisal naj vsak presodi sam. Delam v trgovini, in mi je jasno da so nekje marže nenormalno visoke, nekje pa nizke, in so različne od izdelka do izdela, tudi znotraj istega koncerna/podjetja. Kakšne pa ima Peugeot, pa ne vem. Vem samo da plače imajo - povprečne. Obtoževat ljudi, sploh prek spleta pa me zaenkrat še ne zanima: )

Pa še glede komentarjev kako so moji starši bogati. Samo napisal sem koliko popusta sta dobila STARA starša, brez da bi za to vprašala. Koliko denarja imata ne vem, in se me ne tiče. Zakaj bi se potem vas? Se pa mi zdi, da je tak podatek (količina popusta) pomemben za konstruktivno temo.

Eni ljudje ne sprašujejo za popuste, drugi pa..prodajam žarnice, ljudje pa bi na mestu radi 30% popusta za eno žarnico - ki stane 96 centov, plačilo z kartico. Naj počnejo kar želijo. Mislim, zakaj toliko obtoževanja in slabe volje zaradi tretjega človeka?

Uporabniški avatar
LeQuack
Novinec

Napisal/-a LeQuack Po dec 22, 2014 8:12 pm

Pri bencinu je marža okoli 145% pa se noben ne upa izboriti kakega popusta.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Po dec 22, 2014 8:28 pm

LeQuack je napisal/-a:Pri bencinu je marža okoli 145% pa se noben ne upa izboriti kakega popusta.

To je laž! :mrgreen:

Vsake toliko časa se najde heroj, ki natanka in s***** :) Torej, ta ima 100% popusta na poln tank :) :mrgreen:

Uporabniški avatar
tr00per
Stalni uporabnik

Kraj: kransterdam

Napisal/-a tr00per Po dec 22, 2014 9:19 pm

Firediver je napisal/-a:Vidim, da vas je več takih, ki poznate vse trgovce in jih enačite z ne ravno lepimi besedami. Tudi na neke ovčke se spravljate. Morate imeti pa res težko življenje, da se tako znašate - kot na sovražnike. Res je, da je kriza v državi, ampak s takim stiskanjem na vseh področjih (ne samo pri trgovcih z vozili) ne bomo zagnali potrošnje in nove gospodarske rasti.

TrijoAdijo je napisal/-a:
Firediver je napisal/-a:Glede cen novih avtomobilov: Dokler obstaja fama, da prodajalci v teh časih mastno služijo pri novih vozilih, bodo obstajali tudi "primerki", ki naj bi izposlovali visoke popuste. Dobro bi bilo videti, koliko avtohiš je že zaprlo vrata, ker jim niti visoki popusti niso uspeli popraviti prodajne bilance. Ker nižje ni šlo, na daljši rok pa sploh ne.

Dokler obstajajo/te ovčice, ki verjamejo/te, da ima en povprečni trgovc cca. 200-300€ zaslužka po avtu (tako kot vam soli pamet, ko se pogajajo/te za ceno novega avta), bojo cene vozil pač take kot so oz. kmalu še višje.
Marsikatera avtohiša je vrata zaprla zaradi: 1. pogoltnosti in 2. ker je bil pač tam eden (ali pa celo več njih) zaposlen, po višini IQ totalni i****, ki ni znal prodat avta. Dober glas seže v deveto vas, slab pa še dlje.
Bodimo realni: Trgovci so oderuhi! Samo poštudiraj: Le kako ti nekdo da 25%, 30% ali pa celo 35% popusta na nek izdelek?A s tem popustom ustvari minus?Pa klinac ga! Da ne omenjam svakojakih akcijskih popustov tja do 70%.....
Colanje delavcev da so predragi: to se že dolgo časa dogaja...

sam bom okol trgovcev rekel takole: z veliko njih se imel opravka, nekaj tudi po službeni potrebi (glede na to, da je tole precej anonimno, o tem lahko govorim): specializirana podjetja v Sloveniji se ukvarjajo s preverjanjem svojih prodajalcev na način, da v salone, po naročilu firme (Peugeot Slovenija, Opel Slovenija...) pošiljajo t.i. skrivnostne kupce. Ti imajo določeno, za kak avtomobil se odločajo in komunicirajo s prodajalcem. Glede na to, da se za nakup nisem dejansko zanimal, sem lahko še nekoliko bolj trezno razmišljal. In tako kot pravi Troadijo, svašta se najde med prodajalci, ker ti še o izbiri motorja in opreme ne zna svetovati, niti nima na razpolago testnega avtomobila (mi je rekel, naj ga pokličem kak drug dan, če bo kaj imel...), o popustih ali dodatni opremi pa tud ne znajo kaj dosti povedat... In tak delavec je predrag in je kriv, da se avti ne prodajo. Ker, če pridem v salon z idejo, da bom kupil avto, mam narejeno finančno konstrukcijo, potrebe in želje, pričakujem od trgovca, da bo pokazal interes (da ne rečem, da se more pretegnit) za prodajo avta, ob enem pa ti ponuditi ponudbo, s katero boš ti zadovoljen. (v končni fazi pa on tudi). Ampak nekaterim to ne gre.

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver To dec 23, 2014 7:09 am

..in zato je treba zasrati ime tudi vsem ostalim trgovcem, ki se resnično trudijo, še posebej če so družinske firme?

Mislim, da je glavni krivec (ne edini) padca prodaje avtomobilov to, da kupci nimajo denarja. Ampak ne, VSI trgovci so oderuhi!

No, pa iščimo negativizem dalje..

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus To dec 23, 2014 8:45 am

Firediver je napisal/-a:..in zato je treba zasrati ime tudi vsem ostalim trgovcem, ki se resnično trudijo, še posebej če so družinske firme?

Mislim, da je glavni krivec (ne edini) padca prodaje avtomobilov to, da kupci nimajo denarja. Ampak ne, VSI trgovci so oderuhi!

No, pa iščimo negativizem dalje..

Ne gre se za negativizem ampak za dejstvo, da so marže visoke. Toliko visoke, da so prodajalci, ki solidno opravljajo svoje delo, preživeli krizo. Pustmo tiste prodajalce, ki nimajo pravega odnosa...tisti niso važni in zaradi mene lahko propadejo. Kot ti praviš govorimo o "dobrih" prodajalcih - tistih, ki se pošteno trudijo, da bi dobro opravili svojo storitev. Že to je dovolj zgovorno, glede na standard in situacijo v naši državi. Firme propadajo vsepovsod, avtohiše pa redkokje...WTF? Nov avtomobil je vendarle luksuz. Kako je to mogoče?

Če se z nekaj akrobacije (obisk dveh, treh...+ avtohiš) dokoplješ do 10-20% nižje cene se NORMALNO vprašaš zakaj so marže tako visoke in posledično pričakuješ, da boš tudi sam dobil tak popust - zato pa se tudi sprašuje po forumu. Si že slišal izraz "kupec je kralj"? Seveda so nekateri, ki bi radi imeli zastonj, ampak...če se jaz postavim v situacijo nakupa novega avtomobila (če se bo to sploh kdaj zgodilo) in bi ugotovil, da je nekdo pred menoj preverjeno dobil 2 jurja popusta, meni ga pa ne dajo več kot jurja, jih pošljem v 3 pisane marjetice. Eventuelno se odločim za drugega trgovca/znamko/za nakup rabljenega vozila in...posledca tega je? Ne rabiš bit znanstvenik, da ugotoviš, kdo je tukaj na slabšem.

In zakaj smo potem mi krivi oz. nefer, ker govorimo po internetih kako visoke marže imajo in da so s tem nateguni? Nategun je zelo lahko pridobljena oznaka...nisem jaz kriv, da so takšni. Če vzamem za primer upokojenski par, ki kupuje novega Clia in si ga komaj privošči - trenutno nobene akcije, po forumih seveda ne visita in ga kupita za 11 jurjev. Dobila pa bi ga lahko za 10 zgolj s tem, da bi se vozila 50 km stran v drugo avtohišo. In v tej štoriji imamo nateguna in žrtev - "ovčico" - naiven upokojenski par. In sem ziher, da je takšnih primerov precej - jih je pa vedno manj, ker vedno manj ljudi kupuje nove avtomobile, ker so za naš standard enostavno predragi (govorim o delavskem razredu in upokojencih). Še enkrat - ni težko ugotoviti, kdo je tu na slabšem.

Naši trgovci se torej obnašajo striktno po načelu (pre)nizke konkurence v trgu z nizkim standardom in tisti "dobri" trgovci, o katerih praviš, da niso oderuhi, na račun tega zelo dobro živijo. Trg novih avtomobilov je zaradi tega anomalija, ker se za nižjo ceno ne borijo trgovci med seboj ampak se mora "švicat" kupec - in to je skregano z vso logiko, ker to ni spletna prodaja, kjer z dvema klikoma miške dobiš alternativno ponudbo. Torej ja, trgovci novih avtomobilov so na našem trgu nateguni. Če sem kateremu trgovcu s tem stavkom povzročil denarno škodo zaradi upada prodaje pa mu svetujem, naj prilagodi cene trgu in o tem obvesti vesoljno občestvo - sem prepričan, da bo s tistimi 10-20% stalnega popusta dosegel dobre rezultate. Problem je, ker mu bodo "sosedI" trkali na vrata...ampak to je striktno njegov problem in ne moj.

Uporabniški avatar
darkside
Stalni uporabnik

Napisal/-a darkside To dec 23, 2014 12:46 pm

Bom rekel tako - rad bi videl koga s tukaj s foruma da odpre firmo, katera bi prodajala avte (znamka katera koli) in naj da minimalni možen zaslužek sebi in bi rad videl kako bo s tem denarjem plačal morebiten najem ali kredit za salon, plačal podajalca, plačal sebi in mu še kaj ostalo za morebiten razvoj (sodoben salon, večanje ponudbe itd....).

cena avta je taka kot je na ceniku, koliko bo šel prodajalec dol je odvisno od same lokacije in prodajalne. če on proda recimo 3 avte na mesec bo dal ziher manj popusta kot tisti ki jih proda 10.

aja, nisem prodajalec avtov, le v te posle se razumem (ekonomija je pač moje področje v katerega se še najbolj razumem)

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees To dec 23, 2014 6:26 pm

se pravi se splača iti tudi po ponudbe v manjšo avtohišo, oz. še raje.
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj To dec 23, 2014 6:40 pm

Nisem bral celotne teme, ker sem zasledil en kup balasta. V bistvu gre za osnove ekonomije po mojih izkušnjah - ponudba, povpraševanje. Greš v del Slovenije, ki mu gre slabše (kočevsko, prekmurje, po želji), kjer prodajo manj avtomobilov in so bolj primorani prodat... in voila... dobiš nižjo ceno. In ja, ponavadi gre za manjše salone. Je pa zanimiva tudi korelacija z pozitivnim odnosom prodajalcev v teh salonih v nasprotju s kakšnimi visokoletečimi ljubljanskimi.

Uporabniški avatar
darkside
Stalni uporabnik

Napisal/-a darkside To dec 23, 2014 6:43 pm

ti greš v več salonov in brez da omeniš koliko si drugje dobil in boš videl da zna biti odstopanje. ko imaš recimo 5 ponudb greš v tistega kjer so pponudili najmanj in rečeš če še drži in naročiš, drugače greš v drugega najcenejšega in tam daš tisto ponudbo ki je bila najnižja in če lahko dajo tako. potem pa samo vidiš kateri lahko da najnižjo ponudbo.

mucek
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a mucek To dec 23, 2014 7:02 pm

Kupujeva nov avto, konkretno Toyoto, in po obisku več avtohiš in salonov sem imel občutek, da so vsi zelo "trdi" kar se tiče popustov. Ne vem, ali je samo pri Toyoti tako (res da je Auris TS hybrid že precej znižan), ampak nikakor mi ni uspelo dobiti teh bajnih popustov, o katerih se tukaj piše. OK, smo se zmenili par stvari (salonski avto -> častijo stekleno streho in pol navigacije), ampak dobil sem občutek, da je to to. (pri ostalih še do tam nisem prišel ... :( )

Druga stvar je bila pri par drugih firmah (Peugeot, Nissan), kjer so takoj začeli z nekimi ne vem kakšnimi popusti, a je bil znesek na koncu spet tam-tam. saj na koncu koncev me popust nekaj hudo ne briga, briga me znesek EUR, ki jih bo treba plačati ...

Ali je sedaj res Toyota toliko drugačna od ostalih po cenovni politiki (si to lahko privošči) ali pa sem iskal in gledal premalo?

LP, g

Uporabniški avatar
darkside
Stalni uporabnik

Napisal/-a darkside To dec 23, 2014 7:08 pm

pa v letu 2015 pride tudi obvezen pripomoček za merjenje tlaka v pnevmatikah. to bo moralo biti že serijsko.

ne vem pa kako je s tem če sedaj naročiš avto in tega ne naročiš. avto dobiš naslednje leto in kako bo s tem. ti bo proizvajalec kar vgradil ali te bo že prodajalec opomnil da ti brez tega ne more prodati. hmmmm.... bi blo za vprašat kam.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To dec 23, 2014 7:25 pm

darkside je napisal/-a:Bom rekel tako - rad bi videl koga s tukaj s foruma da odpre firmo, katera bi prodajala avte (znamka katera koli) in naj da minimalni možen zaslužek sebi in bi rad videl kako bo s tem denarjem plačal morebiten najem ali kredit za salon, plačal podajalca, plačal sebi in mu še kaj ostalo za morebiten razvoj (sodoben salon, večanje ponudbe itd....).

cena avta je taka kot je na ceniku, koliko bo šel prodajalec dol je odvisno od same lokacije in prodajalne. če on proda recimo 3 avte na mesec bo dal ziher manj popusta kot tisti ki jih proda 10.

aja, nisem prodajalec avtov, le v te posle se razumem (ekonomija je pač moje področje v katerega se še najbolj razumem)

Jaz bom pa reku tako:

Mene kot kupca novega avtomobila en klinac briga, koga in kaj vse mora prodajalec plačevat. To je ravnotako, kot prodajalca en klinac briga, če bom jaz novi avto vzel na kredo in 10 let živel od paštete. Cena vozila je takšna, plačaj, če ne, pa adijo. Njega briga samo to, kako bo čimveč zaslužil. Mene pa briga samo to, da bom kupil nov avto za čimmanj dnarja.
Problem pri nas je v tem, da bi vsi radi obogateli čez noč. Nekdo je omenil, da bi avtomobile kupovali direktno od proizvajalca. To bi bilo Ql, ker bi novi avtomobili bili med 1/3 in 1/2 cenejši.

O ekonomiji pa raje ne bi, ker me bo še kdo česa obtožil.

Uporabniški avatar
darkside
Stalni uporabnik

Napisal/-a darkside To dec 23, 2014 10:13 pm

To da bi od proizvajalca direkt lahko avto kupil bi res blo fino ja, cena bi res znala biti nižja le transport bi znal biti problem. kaj če se avto ne proizvaja v evropi? pa tudi če se, bo vsak zase delal tiste papirje o homologaciji pa urejal plačevanje dmvja pa tega sranja ki ga slovenija hoče?

predstavljaj si nakup ameriške ali azijske znamke (toyota, honda, kia, hyundai, mitsubishi......), prevoz z ladjo je najcenejši, nekateri avti sploh niso ali pa sploh niso delani v evropi s čimer bi se transport pocenil in transport avta iz drugega kontinenta je kar drag. potem pa skakanje okoli da vse papirje zrihtaš pa dobiš sive lase.

kakšen striček ki gre v penzijo in si je dejansko če se tak izrazim kupil avto ki ga bo vozil do smrti se ziher ne bo s tem ukvarjal.

se pa strinjam ja, prodajalcu je vseeno če avto proda direkt s kešom ali na kredit na 10 let. cilj mu je da zasluži čim več.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: cellist, Google Adsense [Bot] in 3 gostov