Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Volkswagen Multivan ali Mercedes-Benz razred V (malo rabljen, za priblizno isti denar)?

Volkswagen Multivan
8
38%
Mercedes-Benz razred V
13
62%

Skupaj glasov : 21

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Re: VW Multivan vs Mercedes-Benz razred V

Napisal/-a Gricko Ne jan 11, 2015 4:06 pm

seveda da se plača DDV!!!

kot je bilo že omenjeno, če ga ne plačaš v Nemčiji ( 19% ) ga moraš plačati v Sloveniji (22% )....sedaj pa kaj ti je ljubše :lol:

Se je pa dogajalo ja, da so v tujini kupovali brez , potem pa nekaj zbluzili v Slo in niso plačali DDVja....kot že rečeno je to sivi uvoz....in veliko takih, ki so to storili, so tudi našli in pokasirali!

Glede DMVja pa je res.... v SLO ti ga ni treba plačati, če je večja družina ( več kot 3 otroci se mi zdi?? )...drugača te tudi DMV pošteno udari po žepu, če res nimaš majhne in zelo EKO mašine v avtu.....

mihaaa
Nov uporabnik

Napisal/-a mihaaa Ne jan 11, 2015 5:43 pm

aha, hvala za pojasnilo,.. vec kot koristno :)!

mogoce se kaksno mnenje, glede na prvi post? torej mnenja zakaj en in ne drugi oz obratno..?

Nejko
Novinec

Napisal/-a Nejko Ne jan 11, 2015 6:18 pm

Moj glas gre zagotovo V razredu...

kseb
Novinec

Napisal/-a kseb Ne jan 11, 2015 8:05 pm

Včasih je šlo brez DDV. Pot je bila majčkeno komplicirana, ampak je šlo. Zgodba Jankovića mlajšega povzeta po Slovenskih novicah in Financah:

Tako je mercedesa septembra 2007 v Slovenijo uvozila fizična oseba, upokojenec B. C., in ga pri koprskem podjetju Avtoplus tudi homologirala. Nato je avto prešel v lastništvo fizične osebe, ki je bila sicer brezposelna. In šele v tretjem koraku je bil mercedes registriran in prodan lizinški hiši S Leasing, kjer ga je najela družba Electa, ki jo vodita Damjan in Jure Janković, je Financam zaupal zanesljiv vir.

Ali je tak izogib DDv še možen danes pa ne vem.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Ne jan 11, 2015 9:08 pm

Tukaj je V praktično v vseh pogledih v prednosti, baje bolj prostoren, boljše vozne lastnosti, nižja poraba, modernejši, lažje odstranjevanje sedežev, ... Multivanu bi dal prednost, če je cenejši oz. če se najde bolje opremljen/motoriziran.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Po jan 12, 2015 12:01 am

kseb je napisal/-a:Včasih je šlo brez DDV. Pot je bila majčkeno komplicirana, ampak je šlo. Zgodba Jankovića mlajšega povzeta po Slovenskih novicah in Financah:

Tako je mercedesa septembra 2007 v Slovenijo uvozila fizična oseba, upokojenec B. C., in ga pri koprskem podjetju Avtoplus tudi homologirala. Nato je avto prešel v lastništvo fizične osebe, ki je bila sicer brezposelna. In šele v tretjem koraku je bil mercedes registriran in prodan lizinški hiši S Leasing, kjer ga je najela družba Electa, ki jo vodita Damjan in Jure Janković, je Financam zaupal zanesljiv vir.

Ali je tak izogib DDv še možen danes pa ne vem.

ne vem kako bi to šlo, ker predno sploh LAHKO narediš homologacijo, moraš imeti poravnane stvari z državo----torej najprej na tehničnega, da pregledajo papirje in cene, ter če podatki držijo (glede vin, motorja....) potem na davčni odmerijo DMV!!! Dmv pa se določi glede na ceno avtomobila in potem na ekologijo motorja.....ko imaš to poravnano greš na tehničnega, kjer opraviš homologacijo......

Sicer ne rečem,da se ne da....sigurno obstajajo kakšne sive cone in z veliko "telovadbe" se verjetno res da pretentati državo......samo moraš imeti sistem v mazinčku, poznati moraš koga, +......

kseb
Novinec

Napisal/-a kseb Po jan 12, 2015 6:44 am

Gricko - poponoma se strinjam s tabo.
Tisto o DDV sem napisal cinično, ker je bil pred leti to slovenski nacionalni šport.
Kako je sedaj mini znano.

stiloman
Nov uporabnik

Napisal/-a stiloman Po jan 12, 2015 1:19 pm

peroRS je napisal/-a:
mavrica je napisal/-a:Transporterja imajo vse intervencijske službe in ni težav. Prednost je zagotovo tudi prednji pogon. Pri mercedesu za zadnji pogon sicer skrbi elektronika, a kaj ko je to še ena stvar več, ko crkne.

Transporter samo s prednjim pogonom je tko tko za vozit.
Ko ga zadaj naložiš ali pa zapneš prikolico je oprijem (sploh na snegu) bolj švoh.

4Motion je pa razred zase, ESP off (vklopiš mehansko špero) in imaš ratrak :twisted: 8)

pero kdaj si ga pa vozu? Jst sm biu včeri v München-u in je bil nazaj grede čez avstrijo frišn sneg 5-10cm... Mel sm 7 potnikov pa 7 velkih kovčkov tako da nisem bil prav lahek, pa moram rečt da je šel zelo suvereno... To je kar se avtoceste tiče...

mihaaa
Nov uporabnik

Napisal/-a mihaaa Po jan 12, 2015 6:28 pm

mah to z ddv sem ocitno jaz nekaj uspel narobe razumeti,.. kaksne kolobocije neki,.. nisem jaz za take variante :D .. drzavi gre kar je drzavinega..

@ Andraz3d: to je ala Lancia varianta Chrysler Voyager, na koncu me je poleg cene odbil podatek da je imel zelo slabo varnostno oceno,.. mislim da ima 3 zvezdice, ostali pa 5,.. dodatno tudi je to le bolj enoprostorec, kjer pri 6 ljudeh hitro zmanjka placa

Andraz3d
Novinec

Napisal/-a Andraz3d To jan 13, 2015 2:06 pm

drgac ima 4 zvezdice. Jest sem zadevo vozil. Najbrz je motor neunicljiv (VM motori 4 cilinder, 2.8 litrov pa nic konjev), menjalnik je med pocasnimi, avto je FWD, tko da ma pomojem motor umetno znizan navor, da ne vrti gum. Je zelo zelo udoben avto, prostora ogromno, je pa res, da imas nujno 3 vrste sedezev (ker je srednja captian chair like), tko da potem prtljaznik ni gromozanski, je pa soliden. Nekako vmes med kombiji in enoprostorci, ki majo dodatno klop. Stow and go je top, btw.

Sam bi sicer 3.6 bencinarja vzel, pa na plin :)

Nejko
Novinec

Napisal/-a Nejko To jan 13, 2015 2:57 pm

Andraz3d je napisal/-a:drgac ima 4 zvezdice. Jest sem zadevo vozil. Najbrz je motor neunicljiv (VM motori 4 cilinder, 2.8 litrov pa nic konjev), menjalnik je med pocasnimi, avto je FWD, tko da ma pomojem motor umetno znizan navor, da ne vrti gum. Je zelo zelo udoben avto, prostora ogromno, je pa res, da imas nujno 3 vrste sedezev (ker je srednja captian chair like), tko da potem prtljaznik ni gromozanski, je pa soliden. Nekako vmes med kombiji in enoprostorci, ki majo dodatno klop. Stow and go je top, btw.

Se mi pa zdi, da je klop v 3. vrsti bolj zasilna...

Andraz3d
Novinec

Napisal/-a Andraz3d To jan 13, 2015 3:05 pm

Nejko je napisal/-a:
Andraz3d je napisal/-a:drgac ima 4 zvezdice. Jest sem zadevo vozil. Najbrz je motor neunicljiv (VM motori 4 cilinder, 2.8 litrov pa nic konjev), menjalnik je med pocasnimi, avto je FWD, tko da ma pomojem motor umetno znizan navor, da ne vrti gum. Je zelo zelo udoben avto, prostora ogromno, je pa res, da imas nujno 3 vrste sedezev (ker je srednja captian chair like), tko da potem prtljaznik ni gromozanski, je pa soliden. Nekako vmes med kombiji in enoprostorci, ki majo dodatno klop. Stow and go je top, btw.

Se mi pa zdi, da je klop v 3. vrsti bolj zasilna...

ni. Je pa res, da tiste plasticne nogce zgledajo cesko.

mihaaa
Nov uporabnik

Napisal/-a mihaaa To jan 13, 2015 6:24 pm

tele klopi so kakor koli obrnes pri ne-kombijih bolj ali manj zasilne oz slabse kakovosti, drugi problem je po mojem mnenju velikost prtljaznika..

glede na ddv zmoto se bo verjetno izbira med MV in class V kar sama skrcila na MV :( .. bomo videli..

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 To jan 13, 2015 8:12 pm

Sem čuti na vodi, da bomo videli :lol: prevellki čevlji :roll:
Jaz bi tega šel gledat ;)
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... ortline-...

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To jan 13, 2015 9:05 pm

stiloman je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:
mavrica je napisal/-a:Transporterja imajo vse intervencijske službe in ni težav. Prednost je zagotovo tudi prednji pogon. Pri mercedesu za zadnji pogon sicer skrbi elektronika, a kaj ko je to še ena stvar več, ko crkne.

Transporter samo s prednjim pogonom je tko tko za vozit.
Ko ga zadaj naložiš ali pa zapneš prikolico je oprijem (sploh na snegu) bolj švoh.

4Motion je pa razred zase, ESP off (vklopiš mehansko špero) in imaš ratrak :twisted: 8)

pero kdaj si ga pa vozu? Jst sm biu včeri v München-u in je bil nazaj grede čez avstrijo frišn sneg 5-10cm... Mel sm 7 potnikov pa 7 velkih kovčkov tako da nisem bil prav lahek, pa moram rečt da je šel zelo suvereno... To je kar se avtoceste tiče...

Si ti vozu 4motiona? Probaj kdaj, pa potem primerjaj, po možnosti z naloženo prikolico zadaj. Kot noč in dan. In ja sem vozil oba, večkrat.

mavrica
Novinec

Napisal/-a mavrica To jan 13, 2015 9:41 pm

Ivan36 je napisal/-a:Sem čuti na vodi, da bomo videli :lol: prevellki čevlji :roll:
Jaz bi tega šel gledat ;)
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... ortline-...

To sem tudi sam čutil, da se ne bo izšlo po načrtih, saj je V čisto novo vozilo s konkretno ceno. Z VW ne bo nič prikrajšan.

Kombi je zelo lep, me pa pri teh avtih zanima preteklost. Kakšnega lastnik je imel in kakšno prikolico je vlekel. Jahto ali le skromno počitniško prikolico :lol: Ponavadi na lep avto pride vpeta tudi velika stvar.

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo To jan 13, 2015 11:00 pm

Najprej o snegu: Volkswagen gre vrhunsko po snegu za tisto za kar se bo uporabljal (avtor pa mislim, da ne bo zapenjal nobenih prikolicv snegu itn). VW je nedvomno bolj prostoren od Mercedesa - prtljažnika je volumensko več, avto je višji, po občutku tudi širši. MB je 7+1, VW 6+1 (7+1 mislim da ga ni). Sedeži v MB so zelo dobro prilagodljivi (naprej nazaj), tako da lahko povečaš prtljažnik, sploh glede na to da bodo zadaj otroci in ne potrebujejo ogromno prostora za noge. Materiali v MB so boljši, v MB je precej izrazitejši občutek da sediš v osebenem avtu kot v Multivanu (že pri vstopanju je popolnoma drugače). Motor v VW s 140KM je varčnejši kot 164KM v MB (7,5 vs. 8,8 - ista relacija). MB zelo lepo požiran neravnine, VWjevo podvozje je kombijevsko sorazmerno trdo.
Pa še najbolj pomembno - graje: MB se skozi ovinke zvija, kar voznik kar konkretno čuti (zlasti izrazito pri regionalki, kjer prideta levi in desni zavoj en za drugim ) zavore na MB delujejo švohotno, glede na avto, avtomatika je počasna in mrzla lepo pocuka, ko se segreje ni pa nič preveč uglajena (vem da je kombi in ne pričakujem rakete, a vseeno v dogledni dobi in kolikor toliko uglajeno se pa spodobi da jetra prestavijo, sploh glede na to da je to MB za slabih 65k eur), motor je nad 2500 obrati robat (občutno cenejši trafic nima tako robatega motorja, pa že trafic se mi zdi traktor) in pa sedeži v MB - meni osebno prekratek sedalni del...
MB je lepši, novejši in bolj razkošen, a ima napram VWju določene napake. V Multivanu pa ne glede na to da gre za neko premimum oh in sploh izpeljanko kombija za solidno veliko €, se žal ne moreš znebit občutka da sediš v kombiju - če te to ne moti, mislim da je VW boljša izbira (zna biti tudi racionalnejša - kasko, servisi, motorji so ok).

Še to: vinjeto tudi če imaš dražjo, dobiš 110eur nazaj (vsaj lani je bilo tako), ker družine z več kot 3mi otroci so upravičene do povračila 50% dražje vinjete, ker potrebujejo tak avto (podobna "fora" kot z DMV).

mihaaa
Nov uporabnik

Napisal/-a mihaaa Sr jan 14, 2015 6:58 pm

@Ivan36 in mavrica: :D :D to je pa poseben dar,.. da tako v naprej cutis ... I wish I had it :D ... salo na stran, tale lapsus z davkom seveda ni dobrodosel, informacija mi je bila posredovana, jaz nisem iz tega foha.. Se mi pa class V ne zdi tako nemogoc nakup oz neprimerljiv, saj so cene od 37k euro naprej, kar je primerljivo z Multivani z malo obljso opremo.. Casa je se nekaj mesecev tako da bomo videli :)..

Mavrica se strinjam da bo tudi Multivan odlicno sluzil namenu, hvala.

Glede voznje res ne bom nicesar zapenjal (saj bi moral najprej se to kupiti :D).

Badzo: sicer do V-class se nisem prisel v zivo, ampak sem imel obcutek da ima vec prtljaznika, verjetno sem imel pred ocmi kaksno srednjo al idaljso varianto, napram krajsi,.. so pa spodaj mere krajsih variant in so cca iste (visina)

VW Multivan (krajsa varianta): 489*190*197,
Mercedes V class (n evem al ije krajsa ali srednja varianta): 514*193*193

glede na to da je mercedes daljsi, bi pricakoval da ima vec prtljaznika?

vir za MB
Slika

motor v Multivanu naj bi bil bolj pozresen kot tisti v V-class (cca za 1L ali pa se kaj zraven manj pozre), ce gledam iste postavke na mobile.de 8recimo da sta primerljivi) je podatek isti..

ko semv ozil Multivana, mi je delaval kar dobro (v smislu avto obcutka), seveda ni primerljivo z avtom... moram pa vsekakor preveriti kako se MB vozi, Badzo tvoje opazke so super, hvala... Glde na premium predznak MBja in ceno, bi pricakoval da taksnih napak kot so presvoh zavore, neoptimalno delovanje motorja (cukanje, robustnost) in pretirano zibanje niti pod razno nebi srecal... :(?

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr jan 14, 2015 8:11 pm

mihaaa je napisal/-a:... Glde na premium predznak MBja in ceno, bi pricakoval da taksnih napak kot so presvoh zavore, neoptimalno delovanje motorja (cukanje, robustnost) in pretirano zibanje niti pod razno nebi srecal... :(?

Realna podlaga za "premium" se je izpela že nekje v devetdesetih, sedaj je premium samo še v glavah in cenah ter nekaj malega v več opreme za uberpremium doplačila. MB je imel na začetku tisočletja precej težav z okvarami, tudi Vito in V sta bila na primer več let med najmanj zanesljivimi (to je sicer večinoma popravljeno).
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: cellist, Google [Bot], Google Adsense [Bot], zundapp in 3 gostov