http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... 201.6%20E-HDI 13.900 €

http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... %20ZALOG... NOV !
Peugeot 2008 ACTIVE 1.6 e-HDI - NA ZALOGI 15.500 €

Ako pa tole ni OK pol sem pa obupal nad današnjimi pupami

LaMike je napisal/-a:Trenutno top nakup, VW Jetta iz zaloge. Po ČMC-ju dobiš ta avto trenutno izjemno ugodno.
Glej le, da bo 2014 facelift model, ker dobiš že serijsko veliko opreme. In zate največji plus, da so šli iz 1.6 Tdi na 2.0 Tdi.![]()
Tudi SportsVan se najde pod 20k€.
matejxx je napisal/-a:Pa si sigurna, da si želiš tako visok avto? Če nisi res že tako stara, da imaš probleme z vstopanjem v vozilo bi rajši predlagal kakšnega karavana, kot je Leon, Golf, 308 SW. Za moje pojme se ti avti precej lepše peljejo.
saja je napisal/-a::D Ta P 2008 je prav lušten (mi je takoj padel v oči). A so mi ga v salonu odsvetovali glede na moje želje in potrebe. Priporočili so mi 308 (ne SW).
tr00per je napisal/-a:Pri Yetiju bi jaz izpostavil samo slab-majhen, poleg tega pa visok, a kratek prtljažnik, drugače pa soliden avto.
Indel je napisal/-a:Škoda da še Chan ni napisal kakšno mnenje o predlogih ...
chan je napisal/-a:Indel je napisal/-a:Škoda da še Chan ni napisal kakšno mnenje o predlogih ...
Sem ravno nameraval![]()
Glede na omenjene kriterije mi morda še najbolj "diši" kakšen že omenjeni VW Golf Sportsvan s 110 KM TDI-jem (sam ga sicer žal nisem vozil) in tudi sam pri omenjeni motorizaciji ne vidim pomanjkljivosti, ker nima 6 prestav. Sportsvan sicer ponuja višje sedenje (boljša preglednost), več kot zadovoljivo prostoren prtljažnik (500l) ter enoprostorsko prilagodljivo notranjost. Določeno prednost vidim tudi pri 4 letnem podaljšanem jamstvu, ki je poleg osnovne dvoletne garancije (znamke VAG) - vendar se omenjenega jamstva ne sme enačiti z garancijo (določene omejitve)! Določena prednost je tudi v malce nižjih stroških servisiranja, kot pri npr. daljne-vzhodnih konkurentih.
Alternativno bi morda pogledoval še k Golfu Variant, ki ima večji prtljažnik ter za odtenek manj prostora na zadnji klopi. Nenazadnje bi ob ugodni ponudbi pogledoval tudi k 1.4 TSI motorizaciji (npr: http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... BMT%20Co...) s 125 konji, ki še zdaleč ni požeruh. Razvaja pa s tihim delovanjem, z dokajšnjo živahnostjo že v nizkih vrtljajih ter veseljem do vrtenja. Nenazadnje pa tudi z nižjimi stroški vzdrževanja kot pri TDI različicah. Na večdnevnem testu sem pri omenjeni motorizaciji brez težav držal porabo pod 7 litri.
Opcijsko je tukaj še Škodina Octavia, pri kateri kupec ne more zgrešiti (izjemno uravnotežen avtomobilski paket) - nenazadnje ni potrebe, da je v Combi verziji, saj je že limuzinska verzija dovolj praktična zaradi 5 vratnega koncepta. Malce moteča je zgolj trenutna Škodina cenovna politika, saj postajajo Škode skorajda že dražje od primerljivih VW modelov (oziroma ne bistveno cenejše).
Že omenjeni Sportage zna biti rahlo razočarajoč zaradi ne najbolj radodarnega notranjega prostora (prtljažnik). Škodin Yeti je sicer precej praktičen, vendar v prtljažniku na trenutke preveč utesnjen (zgolj 405 litrski ob normalni postavitvi zadnjih sedežev) - zaradi kratko odmerjenega prtljažnega dela znajo nastati težave že pri kakšnem počitniško odmerjenem kovčku (preizkušeno v praksi). Novega Qashqai-ja pa žal (še) ne poznam, od lastnikov novega modela pa slišim zaenkrat zgolj pohvale. Pri novodobnih križancih oz. SUV-ih je velikokrat potrebno vzeti v obzir kakšne nestandardne dimenzije pnevmatik (dražje) ter za odtenek višjo porabo goriva.
Če notranja prostornost ni tolikšnega pomena, zna biti simpatičen tudi praktični in višje nasajeni Renaultov Captur (precej izboljšana komunikativnost volanskega mehanizma, kar je bila hiba starejših Renault modelov) ter že omenjeni Peugeot 2008 (z večjim prtljažnim prostorom, kot Captur). Žal pa je Capturjev 90 konjski dCi precej anemičen in še komaj zadošča na AC poteh (ob že bolj aktivni vožnji je potrebno precej pretikanja).
emozul je napisal/-a:
Chan OK, si lepo povedal.
Zakaj pa ne seat karavan (sej je isti šmoren kot golf), pa še cenejši je.
Je mogoče kaj slabši (motor isti, elektronika ista, podvozje isti,..), se mogoče motim?
Hvala za odgovor.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov