Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Re: Kateri avto kupiti?

Napisal/-a Ivan36 Sr jan 14, 2015 6:45 pm

Da še malo pomagam :mrgreen:
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... 201.6%20E-HDI 13.900 €
Slika
Slika
Slika
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... %20ZALOG... NOV !
Peugeot 2008 ACTIVE 1.6 e-HDI - NA ZALOGI 15.500 €
Slika
Slika
Slika
Ako pa tole ni OK pol sem pa obupal nad današnjimi pupami :lol:

saja
Nov uporabnik

Napisal/-a saja Sr jan 14, 2015 6:53 pm

:D Ta P 2008 je prav lušten (mi je takoj padel v oči). A so mi ga v salonu odsvetovali glede na moje želje in potrebe. Priporočili so mi 308 (ne SW).

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a LaMike Sr jan 14, 2015 6:56 pm

Trenutno top nakup, VW Jetta iz zaloge. Po ČMC-ju dobiš ta avto trenutno izjemno ugodno.

Glej le, da bo 2014 facelift model, ker dobiš že serijsko veliko opreme. In zate največji plus, da so šli iz 1.6 Tdi na 2.0 Tdi. ;)

Tudi SportsVan se najde pod 20k€. :)
"this is so euro its asian" by Sam B.

saja
Nov uporabnik

Napisal/-a saja Sr jan 14, 2015 8:07 pm

LaMike je napisal/-a:Trenutno top nakup, VW Jetta iz zaloge. Po ČMC-ju dobiš ta avto trenutno izjemno ugodno.

Glej le, da bo 2014 facelift model, ker dobiš že serijsko veliko opreme. In zate največji plus, da so šli iz 1.6 Tdi na 2.0 Tdi. ;)

Tudi SportsVan se najde pod 20k€. :)

Na avto.netu ni Sportsvana s 6.st.menjalnikom za ta denar:
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... 20BlueMo...
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... 20Highli...

Verjetno koga poznaš ;) oz. poznaš par trikov. :D

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Sr jan 14, 2015 8:17 pm

Zakaj moraš imeti 6 prestav? Mogoče C-MAX ford, pelje se bolje od večine predlogov tukaj pa trenutno je precej poceni...
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

matejxx
Uporabnik

Napisal/-a matejxx Sr jan 14, 2015 8:40 pm

Pa si sigurna, da si želiš tako visok avto? Če nisi res že tako stara, da imaš probleme z vstopanjem v vozilo bi rajši predlagal kakšnega karavana, kot je Leon, Golf, 308 SW. Za moje pojme se ti avti precej lepše peljejo.

mavrica
Novinec

Napisal/-a mavrica Sr jan 14, 2015 9:41 pm

matejxx je napisal/-a:Pa si sigurna, da si želiš tako visok avto? Če nisi res že tako stara, da imaš probleme z vstopanjem v vozilo bi rajši predlagal kakšnega karavana, kot je Leon, Golf, 308 SW. Za moje pojme se ti avti precej lepše peljejo.

Tu sta se formirala dva tabora. Eni smo za to, kar si predlagal ti (saj večino časa vozi hitro po AC), drugi pa so za suv in razne visoke izpeljanke, kamor se tudi nagiba gospa oz. gospodična. :lol:

mavrica
Novinec

Napisal/-a mavrica Sr jan 14, 2015 10:47 pm

a odrekel bi se “malenkostno je bolj udobna vožnja“, zato da bo lahko "malenkostno lažje vstopala v avto"

Če bi voznik imel kratke razdalje in pogostokrat na dan vstopal in izstopal, potem bi bil nakup SUV recimo upravičen. Da pa se pretežno voziš po AC s tankom (karikiram), ko po drugi strani mnogo mladih znižuje svoja vozila, se mi zdi hecno... če ne že žaljivo do okolja. Višja poraba, več piša vetra, dražje pnavmatike. Bi bilo dobro narediti losov test pri visokih hitrostih, bi najbolje videli, kaj pomeni učinkovito podvozje. Sicer pa škoda besed, ženske sploh ne poznam, zato je nesmiselno se dajati v zobe. Kot sem že na začetku napisal, karkoli bo kupila novega, ne more faliti.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Sr jan 14, 2015 11:17 pm

Qashqai II sem vozil na Vranskem od Avtomehanika Celje bil je Bencinski in max opremljen peljali smo se v 4 in je bil zelo tih in okreten pa porabo sem zbil iz 8,9 na 7.6 litra po ene 20km pač ima dovolj navora. Avto vreden vsakega centa!
Tuka je ta dan http://vimeo.com/107053007

saja
Nov uporabnik

Napisal/-a saja Če jan 15, 2015 7:48 am

Hvala vsem za vaše predloge in trud.
Danes grem pogledati P 308 SW. Nato še Golfa Sportsvana. Po testnih vožnjah se odločim.

Še enkrat hvala za vse, mi je zelo pomagalo.

Lep dan vsem. :hi

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Če jan 15, 2015 7:56 am

saja je napisal/-a::D Ta P 2008 je prav lušten (mi je takoj padel v oči). A so mi ga v salonu odsvetovali glede na moje želje in potrebe. Priporočili so mi 308 (ne SW).

Vprašanje zgolj iz "firbca" - zakaj so odsvetovali model 2008?
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Če jan 15, 2015 9:15 am

tr00per je napisal/-a:Pri Yetiju bi jaz izpostavil samo slab-majhen, poleg tega pa visok, a kratek prtljažnik, drugače pa soliden avto.

Meni se je pa pri Yetiju ravno prtljažnik zdel relativno velik, v primerjavi z ostalimi mini SUV/crossoverji/CUV - vsaj pri tistih, ki sem jih gledal, recimo Tiguan in podobni: ko sem odprl prtljažnik, se mi ni zdel dosti večji kot pri osnovnem petvratnem Golfu, Yetijev je bil opazno prostornejši.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
tr00per
Stalni uporabnik

Kraj: kransterdam

Napisal/-a tr00per Če jan 15, 2015 9:32 am

No, ostalih ne poznam tolk, edino pol se od Sportage-a, ki tudi ni spet nek presezek, ampak spomnim se, ko smo z arheologi okrog hodil, smo mel sedeze skoz podrte, da smo lahko kj okol peljal. Razen tega je pa dobr avto.

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Če jan 15, 2015 10:47 am

Indel, vidim da si fasal "forumsko" bolezen - malo zadihaj, pojdi v VW salon, skenslaj naročilo sedmice in vzemi qashqaija, ki je očitno top. Jaz sem se prepričal sam in kljub temu, da mi je sicer qashqai že od nekdaj simpatičen, sem ga po testni vožnji takoj črtal.

Saja, peugeot 308, kot so že fantje povedali je res simpatičen in za 20k€, bi dobila res dobro opremljenega. Sicer ne vem, zakaj potrebuješ tako prostoren avto, ampak če bi bil na tvojem mestu, tudi če bi imel 2 otroka ne bi gledal drugega kot karavana. Na testni vožnji sem imel pri praktično identični relaciji (identični pogoji in pnevmatike) s sportsvanom za pol litra večjo porabo kot pri golfu. Zdaj se moraš pa sama odločiti kaj ti pomeni več in kaj dejansko potrebuješ.

mavrica
Novinec

Napisal/-a mavrica Če jan 15, 2015 11:12 am

moj glas tudi za karavana, sicer sem bolj za Variant, a tudi 308SW je super.

Slika

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Če jan 15, 2015 2:43 pm

Indel je napisal/-a:Škoda da še Chan ni napisal kakšno mnenje o predlogih ...

Sem ravno nameraval :mrgreen:

Glede na omenjene kriterije mi morda še najbolj "diši" kakšen že omenjeni VW Golf Sportsvan s 110 KM TDI-jem (sam ga sicer žal nisem vozil) in tudi sam pri omenjeni motorizaciji ne vidim pomanjkljivosti, ker nima 6 prestav. Sportsvan sicer ponuja višje sedenje (boljša preglednost), več kot zadovoljivo prostoren prtljažnik (500l) ter enoprostorsko prilagodljivo notranjost. Določeno prednost vidim tudi pri 4 letnem podaljšanem jamstvu, ki je poleg osnovne dvoletne garancije (znamke VAG) - vendar se omenjenega jamstva ne sme enačiti z garancijo (določene omejitve)! Določena prednost je tudi v malce nižjih stroških servisiranja, kot pri npr. daljne-vzhodnih konkurentih.

Alternativno bi morda pogledoval še k Golfu Variant, ki ima večji prtljažnik ter za odtenek manj prostora na zadnji klopi. Nenazadnje bi ob ugodni ponudbi pogledoval tudi k 1.4 TSI motorizaciji (npr: http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... BMT%20Co...) s 125 konji, ki še zdaleč ni požeruh. Razvaja pa s tihim delovanjem, z dokajšnjo živahnostjo že v nizkih vrtljajih ter veseljem do vrtenja. Nenazadnje pa tudi z nižjimi stroški vzdrževanja kot pri TDI različicah. Na večdnevnem testu sem pri omenjeni motorizaciji brez težav držal porabo pod 7 litri.

Opcijsko je tukaj še Škodina Octavia, pri kateri kupec ne more zgrešiti (izjemno uravnotežen avtomobilski paket) - nenazadnje ni potrebe, da je v Combi verziji, saj je že limuzinska verzija dovolj praktična zaradi 5 vratnega koncepta. Malce moteča je zgolj trenutna Škodina cenovna politika, saj postajajo Škode skorajda že dražje od primerljivih VW modelov (oziroma ne bistveno cenejše).

Že omenjeni Sportage zna biti rahlo razočarajoč zaradi ne najbolj radodarnega notranjega prostora (prtljažnik). Škodin Yeti je sicer precej praktičen, vendar v prtljažniku na trenutke preveč utesnjen (zgolj 405 litrski ob normalni postavitvi zadnjih sedežev) - zaradi kratko odmerjenega prtljažnega dela znajo nastati težave že pri kakšnem počitniško odmerjenem kovčku (preizkušeno v praksi). Novega Qashqai-ja pa žal (še) ne poznam, od lastnikov novega modela pa slišim zaenkrat zgolj pohvale. Pri novodobnih križancih oz. SUV-ih je velikokrat potrebno vzeti v obzir kakšne nestandardne dimenzije pnevmatik (dražje) ter za odtenek višjo porabo goriva.

Če notranja prostornost ni tolikšnega pomena, zna biti simpatičen tudi praktični in višje nasajeni Renaultov Captur (precej izboljšana komunikativnost volanskega mehanizma, kar je bila hiba starejših Renault modelov) ter že omenjeni Peugeot 2008 (z večjim prtljažnim prostorom, kot Captur). Žal pa je Capturjev 90 konjski dCi precej anemičen in še komaj zadošča na AC poteh (ob že bolj aktivni vožnji je potrebno precej pretikanja).

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul Če jan 15, 2015 8:31 pm

chan je napisal/-a:
Indel je napisal/-a:Škoda da še Chan ni napisal kakšno mnenje o predlogih ...

Sem ravno nameraval :mrgreen:

Glede na omenjene kriterije mi morda še najbolj "diši" kakšen že omenjeni VW Golf Sportsvan s 110 KM TDI-jem (sam ga sicer žal nisem vozil) in tudi sam pri omenjeni motorizaciji ne vidim pomanjkljivosti, ker nima 6 prestav. Sportsvan sicer ponuja višje sedenje (boljša preglednost), več kot zadovoljivo prostoren prtljažnik (500l) ter enoprostorsko prilagodljivo notranjost. Določeno prednost vidim tudi pri 4 letnem podaljšanem jamstvu, ki je poleg osnovne dvoletne garancije (znamke VAG) - vendar se omenjenega jamstva ne sme enačiti z garancijo (določene omejitve)! Določena prednost je tudi v malce nižjih stroških servisiranja, kot pri npr. daljne-vzhodnih konkurentih.

Alternativno bi morda pogledoval še k Golfu Variant, ki ima večji prtljažnik ter za odtenek manj prostora na zadnji klopi. Nenazadnje bi ob ugodni ponudbi pogledoval tudi k 1.4 TSI motorizaciji (npr: http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... BMT%20Co...) s 125 konji, ki še zdaleč ni požeruh. Razvaja pa s tihim delovanjem, z dokajšnjo živahnostjo že v nizkih vrtljajih ter veseljem do vrtenja. Nenazadnje pa tudi z nižjimi stroški vzdrževanja kot pri TDI različicah. Na večdnevnem testu sem pri omenjeni motorizaciji brez težav držal porabo pod 7 litri.

Opcijsko je tukaj še Škodina Octavia, pri kateri kupec ne more zgrešiti (izjemno uravnotežen avtomobilski paket) - nenazadnje ni potrebe, da je v Combi verziji, saj je že limuzinska verzija dovolj praktična zaradi 5 vratnega koncepta. Malce moteča je zgolj trenutna Škodina cenovna politika, saj postajajo Škode skorajda že dražje od primerljivih VW modelov (oziroma ne bistveno cenejše).

Že omenjeni Sportage zna biti rahlo razočarajoč zaradi ne najbolj radodarnega notranjega prostora (prtljažnik). Škodin Yeti je sicer precej praktičen, vendar v prtljažniku na trenutke preveč utesnjen (zgolj 405 litrski ob normalni postavitvi zadnjih sedežev) - zaradi kratko odmerjenega prtljažnega dela znajo nastati težave že pri kakšnem počitniško odmerjenem kovčku (preizkušeno v praksi). Novega Qashqai-ja pa žal (še) ne poznam, od lastnikov novega modela pa slišim zaenkrat zgolj pohvale. Pri novodobnih križancih oz. SUV-ih je velikokrat potrebno vzeti v obzir kakšne nestandardne dimenzije pnevmatik (dražje) ter za odtenek višjo porabo goriva.

Če notranja prostornost ni tolikšnega pomena, zna biti simpatičen tudi praktični in višje nasajeni Renaultov Captur (precej izboljšana komunikativnost volanskega mehanizma, kar je bila hiba starejših Renault modelov) ter že omenjeni Peugeot 2008 (z večjim prtljažnim prostorom, kot Captur). Žal pa je Capturjev 90 konjski dCi precej anemičen in še komaj zadošča na AC poteh (ob že bolj aktivni vožnji je potrebno precej pretikanja).

Chan OK, si lepo povedal.
Zakaj pa ne seat karavan (sej je isti šmoren kot golf), pa še cenejši je.
Je mogoče kaj slabši (motor isti, elektronika ista, podvozje isti,..), se mogoče motim?

Hvala za odgovor.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Pe jan 16, 2015 9:21 am

emozul je napisal/-a:
Chan OK, si lepo povedal.
Zakaj pa ne seat karavan (sej je isti šmoren kot golf), pa še cenejši je.
Je mogoče kaj slabši (motor isti, elektronika ista, podvozje isti,..), se mogoče motim?

Hvala za odgovor.

Moram priznati, da sem malce pozabil na Seata, ki je lahko takisto dobra karavanska alternativa. Resda ima za odtenek manjši prtljažni prostor od Škode ter VW - a je še vedno ogromen (pri čemer je omenjena razlika v volumnu skorajda zanemarljiva). Neke drastične razlike v voznosti, udobju, ipd. pa velika večina voznikov pri vseh treh (podobno opremljenih ter isto motoriziranih) modelih itak ne bo opazila.

Sam bi sicer (povsem subjektivno!) ob podobni ceni raje izbral oba zgoraj omenjena koncernska konkurenta, ki mi osebno delujeta za odtenek všečneje (počutje v notranjosti - pri čemer mi je Seat za odtenek preveč monoton in otožen).

Uporabniški avatar
Gapiii
Moderator foruma

Napisal/-a Gapiii Pe jan 16, 2015 9:33 am

Zanimivo, jaz bi se pa veliko raje odločil za Leona kot pa za ''konkurenta'' iz koncerna. :)

Bolj živahen videz, razigran in predvsem drugačen. Sivina, ki je glavni motiv družinskih tekmecev mi nikakor ne ustreza.

Lp, G

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man Ne jan 18, 2015 1:43 am

Ce Leon, potem obvezno v FR izvedbi. Je notranjost cisto nekaj drugega, se posebej zaradi res odlicnih sedezev, svoje pa dodajo tudi fr okrasni dodatki. Osebno mi je Leon ergonomsko in dizajnersko bolj vsec kot Golf in Octavia, zato pa slednja malo vodita po obcutku kakovosti (npr. Imata oblazinjene predale...).
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov