Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Re: nov prostoren družinski avto

Napisal/-a a4 To feb 03, 2015 9:59 pm

ford mondeo ali focus

konec koncev moraš avto voziti in ni hujšega kot voziti te visoke škatle

ti enoprostorci res dodajo nekaj višine v kabini, ampak komu to koristi ? porabi ? udobju v ovinkih/voznim lastnostim ?

wildbliw
Novinec

Napisal/-a wildbliw To feb 03, 2015 10:06 pm

a4 je napisal/-a:ford mondeo ali focus

ti enoprostorci res dodajo nekaj višine v kabini, ampak komu to koristi ? porabi ? udobju v ovinkih/voznim lastnostim ?

Rabim pa tudi kompaktno dolžino, ker bi ga vozil po mestu. Zavedam pa se tudi tega, da je pri enoprostorcih slabša vožnja, pač to je cena za ostale lastnosti, ki pretehtajo udobju ovinkov.

metor
Novinec

Kraj: GO

Napisal/-a metor Sr feb 04, 2015 2:00 pm

Nekateri malo pretiravate s tem, da so enoprostorci in SUV-i tako grozni za vozit po ovinkih. Res je težišče je višje ampak itak niso namenjeni neki športni vožnji. Za normalno vožnjo(lahko tudi hitro) so ok, itak elektronika stopi vmes pri pretiravanjih-posledično prej ampak to pri družinskem avtomobilu večini ni pomembno.

Karavani so tud opcija družinskega avta, enoprostorci se mi zdijo vseeno boljši. Edino prtljažnik je tko/tko, ker pri karavanu imaš načeloma daljši bolj uporaben prtljažnik, višinske litre pa ne tako pogosto izkoriščaš kot dolžino. Dejstvo pa je, da enopr. omogoča lažje vstopanje, ponavadi lepo preglednost iz avta, več prostora za višje potnike, občutek zračnosti, boljše sedenje na zadnji klopi, 3. vrsto sedežev za otroke itd..

Med naštetimi bi izbiral med P5008 in C4P, oba sta sveža modela, eden pred kratkim prenovljen, eden nov. Glede na to, da je P5008 cenejši in dobiš za 20k že dobro opremljenega se najbolj splača s tem, da imaš še dodatno vrsto sedežev.Pri citroenu moraš vzet GC4P za slednje, pa še dražji je. Ima pa C4P lepo in čisto notranjost z večinskim upravljanjem na dotik, kar je meni super, da je manj gumbov. Ker je dokaj svež model predvidevam, da ima za doplačilo na voljo kakšne asistenčne varnostne sisteme, kot je samodejno zaviranje, akt. tempomat, samod. park., senzor za mrtvi kot, opozorilo pri menjavi voznega pasu ipd. Tako, da če ti to kaj pomeni gotovo C4P ponuja kaj več.

Zafiro bi odpisal, ker je že star model in posledično zunanja oblika ni med najmodernješimi, notranjost zastarela, ni na voljo najnovejša oplova motorizacija, ponuja malo oziroma nič naprednih varnostnih sistemov,..

Zafira tourer je vredu, če te ne moti veliko število gumbov in visoka teža->višja poraba, slabše zmogljivosti, posledično nujno potreben 2.0 motor.

Upam, da ti moje mnenje kaj pomaga. Drgač izmed teh sem se vozil le v C4P.
Don't worry, be happy ;)

wildbliw
Novinec

Napisal/-a wildbliw Sr feb 04, 2015 2:26 pm

Torej izredno nizka cena pri Zafiri ne odtehta zastarelosti?

Osebno mi je kot koncept C4GP neprimerno bolj všeč, kot pa 5008. Drive assistance je pa kar visoko doplačilo in ne vem, če se to res splača!?

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Sr feb 04, 2015 2:47 pm

To je zato, ker eni imajo pač fetiš, ker noben ni visok 2,3m in klobuk lahko dajo dol. Za moje pojme je čisto prav, da za nepotrebne stvari plačujejo več (višja poraba goriva, nabavna cena, slabše vozne lastnosti, dalša zavorna pot,...)
Lp

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Sr feb 04, 2015 3:13 pm

wildbliw je napisal/-a:

Rabim pa tudi kompaktno dolžino, ker bi ga vozil po mestu. Zavedam pa se tudi tega, da je pri enoprostorcih slabša vožnja, pač to je cena za ostale lastnosti, ki pretehtajo udobju ovinkov.

Res je, enoprostorci so praviloma krajši, pri parkiranju v mestu zna biti to res lažje, pravilno razmišljaš.
Pri vožnji se pa ne pozna bistveno. Najbolj poznam Tourana, ki je po zasnovi zelo blizu Golfu V/VI in Škodi Octavia (sem vozil karavana) - pa nikakor ne bi mogel reči, da je vožnja v Touranu kaj manj udobna kot v Golfu/Octaviji oziroma da je kakšna pomembna razlika. Edino po ovinkih ga je sicer res malo manj zabavno priganjat, ampak to ni namen ne enoprostorcev ne karavanov, resnično ne vem zakaj bi se človek s tem obremenjeval.

meteor je napisal/-a: Edino prtljažnik je tko/tko, ker pri karavanu imaš načeloma daljši bolj uporaben prtljažnik, višinske litre pa ne tako pogosto izkoriščaš kot dolžino. Dejstvo pa je, da enopr. omogoča lažje vstopanje, ponavadi lepo preglednost iz avta, več prostora za višje potnike, občutek zračnosti,

Se strinjam z drugim stavkom.
Glede prtljažnika je pa odvisno od modela do modela. Sem že pisal, da nima sploh smisla gledat podatka o litrih, namesto tega moraš prtljažnik v živo pogledat pa premerit njegove notranje dimenzije (predvsem dela pod rolojem). Recimo ravno Touran ima tudi glede dolžine in širine zelo velik in uporaben prtljažnik (najbrž je tukaj zelo podobna tudi 'tastara' Zafira).
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

pleomax
Stalni uporabnik

Napisal/-a pleomax Sr feb 04, 2015 3:34 pm

Imamo doma caddya in ti ya za družino ne priporočam,ker za svojo ceno ne ponuja veliko. Ker je vozilo gospodarsko je armaturka iz same trde plastike,tudi oblazinjenje ni vrhunec kvalitete in odznotraj sploj odzadaj ni tapiciran ampak se ven vidi železo. Za njega smo dali dobrih 23.000€. In smo si danes vsi enotni,da je zanesljiv(v dobra 4 leta in še prve žarnice naprimer),a vreden precej manj kot smo dali. Pa tudi varnost mora bit precej slabša,ker bazira na starem modelu,ki je že pred leti dobil 4 zvezdice. Jaz bi citroena,ker je nov,varen,udoben in lep. Idealen se mi zdi najbolj od vseh totih. Pa tudi ni kar tako najbolj prodajan enoprostorec v Evropi kajne? ;)

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Sr feb 04, 2015 3:34 pm

Volkswagen Caddy .1.6 TDI TL 4 YOU Akcija Prihranek 2.860.00€ diesel motor, 1598 ccm, 75 kW (102 KM) 18.700 €
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... %20Akcij...
Slika

metor
Novinec

Napisal/-a metor Sr feb 04, 2015 4:14 pm

wildbliw je napisal/-a:Torej izredno nizka cena pri Zafiri ne odtehta zastarelosti?

Osebno mi je kot koncept C4GP neprimerno bolj všeč, kot pa 5008. Drive assistance je pa kar visoko doplačilo in ne vem, če se to res splača!?

Saj odtehta ampak odvisno je koliko ti pomeni, mene bi motilo. Je pa dejstvo, da ker je dokaj zastarela je tudi že preizkušena in so najbrž vse napake odpravili oz. so znane. To je edini plus pri tem avtu. Vendar jaz, če kupujem novo gledam da je novo, ne da je zastarel model.

Vse kar se varnosti tiče se splača, nikoli ne veš kdaj te reši nesreče ali celo smrti. Raje doplačaj za drive assistance, če je na voljo. Sicer je odvisno od znamke, nekatere imajo te sisteme v paketih nekatere posamezno. Če ima citroen kot peugeot, imaš pod paket drive assistance:akt. tempomat, preprečevanje naleta, samodejno zaviranje v sili, nadzor razdalje do spredaj vozečega, tako je pri novem P308.
Raje prvo doplačaš za varnost potem še kaj drugega, ki ni tako pomembno(strešno okno, usnje itd.). Je pa odvisno od posameznika, nekaterim ni varnost no. 1.
Don't worry, be happy ;)

pleomax
Stalni uporabnik

Napisal/-a pleomax Če feb 05, 2015 4:11 pm

Tale caddy ni vreden 18.000€. Nima nobenih led luči(pri taki ceni) in samo 4 zračne blazine. Še peugeot 208 za 10.000 ima 6 blazin...Sploh ne štekam caddya,če ne sodi pod gospodarsko voziloda dobiš vrnjen ddv,ker je drag pa in si pol lahko omisliš ž tourana,ki je zagotovo veliko boljši,če gledamo znotraj iste znamke. Prostoren ravno tako,varnejši,tudi vsaj malo lepši,boljše zvočno izoliran...Pri caddyu se v glavnem špara,a se v ceni to žal ne pozna. Poznam pa drugače eno lastnico 5008,s katerim je zelo zadovoljna. ;) Ne priporoča pa biserne barve(zanimivo,ker jaz pa jo :) )

wildbliw
Novinec

Napisal/-a wildbliw Če feb 05, 2015 6:12 pm

Pri 5008 bi dobil samo biserno belo z visokim popustom. Ne vem pa, do kdaj je tale akcikja. Kar me pri 5008 moti je le preveč zamorjena armaturna plošča in črna barva sedežev ter majhna višina na zadnjih sedežih (glava mi pomoli v strop). Pa moti me, da spredaj ni nobenega predala ter nepotrebna predelitev (stena) med sprednjima sedežema. To postane kar zelo nevšečno, ko nekdo parkira tik ob avtu na voznikovi strani in se ne moraš presesti iz sovoznikovega sedeža!
Všeč pa mi je zunanji izgled, nekoliko krajša dolžina pri praktično nič kaj dosti manj prostora v notranjosti (glede na Zafiro Tourer in C4GP). In mislim, da ima od vseh podvozje od tal najbolj odmaknjeno, kar je zame velik + !

Zanima pa me tudi kako prostoren bo kaj X-ray? Predvidevam, da bo glede prostornosti nekje kot X-trail, upam pa, da bo cena nekoliko bolj dostopna.

Gregor Humar
Nov uporabnik

Napisal/-a Gregor Humar Ne feb 08, 2015 8:18 am

Škoda SUperb Combi?

wildbliw
Novinec

Napisal/-a wildbliw Ne feb 08, 2015 1:02 pm

Gregor Humar je napisal/-a:Škoda SUperb Combi?

Preveč cesten, predolg in žal predrag. Drugače je top avto.

Gledal pa sem Octavio Scout in me je cena odvrnila. Pa tudi zdi se mi, da nova ni ne vem kako prostorna.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Ne feb 08, 2015 4:50 pm

Še to sem našel oba motorja
Mazda Mazda5 CD116 Takumi diesel motor, 1560 ccm, 85 kW (116 KM) 19.990 €
Slika
Slika
Mazda Mazda5 1.8i Takumi II bencinski motor, 1798 ccm, 85 kW (116 KM) 18.630 €
Slika
Slika
Ni slaba izbira ?

pleomax
Stalni uporabnik

Napisal/-a pleomax Ne feb 08, 2015 7:50 pm

Meni se zdi mazda draga. Prvič:Gre se za generacijo,ki se ne bo najbrž več kaj dolgo prodajala,pa 116 bencinskih konjev za tako visok in težak avto verjetno ni pametna izbira in najbrž precej porabi.

metor
Novinec

Napisal/-a metor Ne feb 08, 2015 8:05 pm

x2
Don't worry, be happy ;)

Uporabniški avatar
robertos_664
Uporabnik

Napisal/-a robertos_664 Ne feb 08, 2015 8:15 pm

pleomax je napisal/-a:Meni se zdi mazda draga. Prvič:Gre se za generacijo,ki se ne bo najbrž več kaj dolgo prodajala,pa 116 bencinskih konjev za tako visok in težak avto verjetno ni pametna izbira in najbrž precej porabi.

joža si nepismen? dizl je.. :)

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Ne feb 08, 2015 9:25 pm

Vstop/izstop iz vozila je veliiiko lažji. Nekaterim je to lahko velik plus (problemi s hrbtom)!

Sam sem še mlad in agilen, pa mi gre predvsem izstopanje iz nizkega sedana že pošteno na živce. :)

alexwell
Stalni uporabnik

Napisal/-a alexwell Ne feb 08, 2015 9:29 pm

niso ravno preveč posrečeni ti azijski enoprostorci

wildbliw
Novinec

Napisal/-a wildbliw Ne feb 08, 2015 10:29 pm

Mazda 5 se mi je zdela morda zanimiva, ima jo pa teta in je rekla, da je relativno neprostoren. No, v primerjavi s Toyoto, ki jo je imela prej je vsak avto neprostoren.

Drugače pa imam že narejen ožji izbor (C4GP, 5008, obe Zafiri in mogoče še Touran, S-max, manj verjetno X-trail, bi raje počakal na X-ray).

Od teh avvtov me predvsem zanimajo mnenja. Še posebej tistih, ki taka vozila imajo oz. poznajo nekoga, ki jih ima.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: cellist, Google [Bot], Google Adsense [Bot], zundapp in 3 gostov