spektr je napisal/-a:Še ena gostilniška
TrijoAdijo je napisal/-a:Torej, a mazge pardon...mazde še vedno gnijejo kot paradajz?
spektr je napisal/-a:Ja, delno. Ker iz tega je bilo prebrati da še vedno rjavijo![]()
Polo78 je napisal/-a:Jap, prve šestice so rjavele na zadnjih blatnikih, sem tudi sam šel čez to (letnik 2002). So pa vsaj odpravljal zastonj v sklopu garancije oz. bolj pravilno rečeno je šlo za neke vrste 100% kulanco.Pri novejšem (starem) modelu, zaenkrat ni niti pikice rje, seveda ni rečeno, da se ne bo pojavila čez par let. Po navedbi serviserjev so že pred časom menjali dobavitelja jekla, očitno je zaleglo.
Sem pa zadnjič parkiral poleg enega avta (namenoma ne bom povedal za katero znamko in model je šlo, da ne bom spet dvigal pritiska v glavah nekaterih...), malenkost starejšega od moje trenutne Mazde in ga je po vratih lepo začela načenjat rja, lak je bil konkretno mehurjast, skratka videti je bilo še precej grše kot pri prvih šesticah. Pa to ni bil prvi tak model iste znamke, ki sem ga videl rjavet... Me pa glede tega presenečajo francoski avti, natančneje Peugeoti, na katerih ni videt nobene rje, tudi na starih 206-kah itd. Spomnim se, da so nekoč ravno francozi imeli bolj slab sloves glede tega, ampak to je bilo 30 let in več nazaj... Pa da ne pozabim omenit neuničljivega Golfa II...Ima ga babica od moje, star je kakih 27 let in razen manjših pikic prav nobene rje! Da rajši niti ne omenjam, da avto služi kot "delovni stroj" na kmetiji in se z njim prevaža vse živo po vseh možnih poteh in kolovozih pa kar dela in dela...
Polo78 je napisal/-a:LabraBin je napisal/-a:Že večkrat sem slišal, da ima Mazda v notranjosti slabe materiale. Zato je niti ne gledam, čeprav mi je drugače vizualno zelo všeč. Če se motim, me prosim popravite.
Slišal, slišal,... treba si je pogledat ne pa samo poslušat tipične gostilniške debate o superiornosti materialov pri nemških avtih.Poleg tega kaj je zate "slab" material? Na otip? Na pogled? Ali morda to, da je slabo skupaj sestavljen in spušča čričke? Mazda ni prav pri ničemer od tega slabša od konkurence, kvečjemu bi rekel, da je marsikje boljša (tudi od nemcev). Po 3 letih in pol lastništva ter prevoženih 80k km (Mazda 6) so materiali še vedno taki kot prvi dan. Brez čričkov, plastika kot nova brez kakega bledenja ali bog ne daj luščenja (kar se je npr. dogajalo tudi pri določenih modelih zvenečih nemških znamk
Suicidal je napisal/-a:Mislim, da boš nekje moral sprejet kompromis in da s takimi "zahtevami" oz. željami ne bo možno dobit pametnega avta. Mislim, da za ta denar lahko pozabiš na "sveto trojico" (Bmw, Mercedes, Audi), saj bodo avti v večini primerov uvoženi, oskubljeni, letnik 07 ali več, vglavnem ne tisto kar ti želiš.
Glede udobja bi ti svetoval Citroen C5 s hidravličnim vzmetenjem, samo se trenutno prodaja samo en lep pa še ta ne sede v pogoje:
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID=9357705&show=1&avto=Citroen%20C5%202.2%20HDi%20Exclusive%20LIMUZINA%20BE...
Potem se prodaja mogoče celo en zanimiv Passat, ki bi bil verjetno vreden nakupa:
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID=9336782&show=1&avto=Volkswagen%20Passat%202.0%20TDI%20SLO%20Highline%201...
Mislim pa da je najboljše izbira, ki ustreza skorajda vsem pogojem Laguna Grandtour. Vglavnem lahko boš našel ohranjen avto z dosti opreme, ki bo delal več let. Tudi vzdrževanje ne bo tako drago, poraba pa več kot ugodna + prišparal boš 2-3k€ pri nakupu glede na buđet za kar lahko opraviš velik servis, če še ni bil narejen. Npr:
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID=8158142&show=1&avto=Renault%20Laguna%20Grandtour%202.0%20dCi%20150%20Bla...
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID=9310174&show=1&avto=Renault%20Laguna%202.0%20dCi%20SLO%201.LASTNIK%20ALU...
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID=9357645&show=1&avto=Renault%20Laguna%202.0%20dCi%20150%20Black%20Edition
ali če bi imel mogoče rajši bencinarja, Megane Grandtour:
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID=9270931&show=1&avto=Renault%20Megane%20Grandtour%201.6%2016V%20GT%20Line
Glede na to, da si napisal, da lahko dobiš popust pri Peugeotu, bi mogoče res lahko pogledal za novo 308SW. Mogoče kaj takega:
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID=9046948&show=1&avto=Peugeot%20308%20SW%20ALLURE%201.2%20THP%20-%20NA%20ZALOG...
Gledal bi predvsem, da ima Allure opremo, saj z Active opremo zgleda češki. Je pa 1.2 THP mašina super, poznalo se bo pri cestnini + z 96kw pade v nižji rang pri registraciji + ugodna poraba.
Kohec je napisal/-a:Kot sem že napisal nise izrazit pristaš določene znamko. Če mi avto služi je nepomembno kakšno značko nosi. Očitno ne razumeš tega, da je Mazda imela trežave z blatniki in ne s pragovi. Če je pa tvoj sosed menal pragove pa ja problem v sosedu in ne v avtu. To si tudi sam napisal, da jih je menjal kar dvakrat - torej kje je problem? Očitno je dal gor niki zarostani konec pleha, namesto kvalitetnega praga, menjavali pa si jih sigurno kar pod kakšnim kozolcem. Pa še pobarvat jih je sigurno pozabil. In sedal mora sela Slovenija vedeti za to, da ima nekdo prerostan prag na avtu. Sicer pa ste še nekateri ki, pišete na forum, še po jajčkih skakljali, ko sem imel sam že opravka z avtomobili.
LabraBin je napisal/-a:Pozdravljeni!
V kratkem bom primoran zamenjati moj stari avtomobil VW Passat l2001 z malo novejšim avtomobilom...
TrijoAdijo je napisal/-a:Kohec je napisal/-a:Kot sem že napisal nise izrazit pristaš določene znamko. Če mi avto služi je nepomembno kakšno značko nosi. Očitno ne razumeš tega, da je Mazda imela trežave z blatniki in ne s pragovi. Če je pa tvoj sosed menal pragove pa ja problem v sosedu in ne v avtu. To si tudi sam napisal, da jih je menjal kar dvakrat - torej kje je problem? Očitno je dal gor niki zarostani konec pleha, namesto kvalitetnega praga, menjavali pa si jih sigurno kar pod kakšnim kozolcem. Pa še pobarvat jih je sigurno pozabil. In sedal mora sela Slovenija vedeti za to, da ima nekdo prerostan prag na avtu. Sicer pa ste še nekateri ki, pišete na forum, še po jajčkih skakljali, ko sem imel sam že opravka z avtomobili.
Fant, tale forum je videl več pristašev določene znamke, kot si ti videl ljudi v svojem življenju. In čisto vsi so burno reagirali, če je nekdo vprašal po realnem stanju njihove najljubše znamke (kot naprimer v smislu: A se fiati pogosto kvarijo? A so AR še vedno kraljice odstavnih pasov? Videl sem okvarjenega golfa. A je to sploh mogoče?....itd.). Na moje vprašanje o mazginem rjavenju si skočil pokonci in hkrati jokaš da nisi pristaš določene znamke? Si isti kot VAG-inaši še pred kratkim...
Kar pa se tiče sosedove mazge: Sicer je z avtom izredno zadovoljen (nobenih okvar, niti nič), ampak ne prenese pa, da mu avto gnije. Prage so mu sanirali v priznani kleparsko/ličarski delavnici, ki ima za sabo več delovnih ur, kot ti življenja. Z blatniki pa nima problemov :P
maniaxxx je napisal/-a:Vsaj en bo pa na vprašanje odgovoril, ne, novejše Mazde ne rjavijo, sicer osebno nimam izkušenj tudi s fordovo rjo, ker je pri bajti en letnik 2003 in nima pikice rje....sam to tak veš![]()
So pa stare mazde rade rjavele, da si vsaj k ličarjem hodu če že k serviserjem nisi rabu
Po forumu brska: danci1973, Google [Bot] in 8 gostov