Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Re: Sportsvan - navadno podvozje -vs.- 15mm dvignjeno

Napisal/-a Daedalus Ne mar 08, 2015 4:47 pm

Govoriš, kot da je važno katera je najvišja možna komercialna cena takšnih platišč. Če vzame človek nov avto z original prvovgradnjo 16" in jih želi prodati, potem osnova za rabljeno ceno ne bo tista najvišja (kot dopolnilna oprema) ampak najnižja, po kateri jih je možno dobiti, nove, original.

blaz2013
Stalni uporabnik

Napisal/-a blaz2013 Ne mar 08, 2015 5:20 pm

Tisti modeli, ki so na dopolnilni opremi Volkswagen, se drugače imenujejo kot tisti, ki so tovarniško vgrajeni(beri imajo drugačno kataloško številko). Sem preveril.
Če so pa v tujini cenejše tako kot je dal link Pero je pa druga stvar, ker s tujino nisem seznanjen.

Original Volkswagen platišča prodaja v Sloveniji samo pooblaščena mreža VW in nihče drug. Potem je še pa par modelov, ki so dopolnilna oprema Volkswagen(ki jih tudi prodaja samo pooblaščeni servis) vendar niso original in ta platišča Volkswagen mreže pozimi in poleti prodajajo v akciji skupaj z gumami(vendar to niso enaki modeli in niso original).

Kdor pa prodaja rabljen original po ceni kopije oz po ceni dopolnilne opreme je pa to njegova stvar ne moja. UPAM da bo kdo od vas poklical jutri na katerikoli servis in napisal ceno novih original npr. VW Platišč Perth 16 col ali pa model Toronto 16 col, kjerkoli po Sloveniji, lahko tudi s popustom. As simple as that. Potem se pa slišimo ;)

p.s. Verjetno se bo cena 1 Alu platišča gibala med 500-600 eur :roll:

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a .com Ne mar 08, 2015 5:55 pm

fante; nekateri tu celo nekaj več vemo o VAG-u, ker se vsakodnevno (poklicno) srečujemo s tem... ja?

ampak se nam NE DA z vami ukvarjat... eni sicer še poizkušajo (peroRS), drugi smo pa že obupali... ker laiki s googlom veste več kot mi, ki smo v tem fohu...
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne mar 08, 2015 6:15 pm

Meni je tudi že dost tega pregovarjanja. Googlovci bolj "poznajo" zadeve kot sami lastniki avtov ali pa zaposleni v tovarni in po servisih.
Škoda mojega časa...

blaz2013
Stalni uporabnik

Napisal/-a blaz2013 Ne mar 08, 2015 6:19 pm

Kakšen google...Jaz govorim kar so mi povedali kjer jih prodajajo. Če jih pa vi po drugi ceni dobite pa super za vas.

Mi bo kdo od vas uredil za nekih 120 eur po komadu za platišče 16 col VW Perth?
Toliko namreč pridejo nekje VW platišča Sima po komadu, ki so dopolnilna oprema Volkswagen oziroma kopija originala. Perth original platišče pride pa okoli 500 eur en komad na servisu. Takšno ceno so mi rekli.
Prošnja za Perth platišča po ceni Sime ostaja. Dam za gajbo.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Po mar 09, 2015 8:41 am

blaz2013 je napisal/-a:Mi bo kdo od vas uredil za nekih 120 eur po komadu za platišče 16 col VW Perth?

Za ta denar ni šanse, da jo dobiš pri nas na pooblaščencu. Cena ene (kupljena kot nadomestni del) je primerljiva s ceno kompleta štirih ob naročilu novega vozila.

Če ti na ceno slabih 480€/kos uspe dobit kakšnih 7% popusta si dober, da dobiš po kakšni notranji zvezi 30% rabata je zmaga pa je feltna še vedno preplačana.

Cene so vrtoglave tudi zato, ker ti proizvajalec po šestem letu, v primeru, da take feltne ne more več dobaviti, pokrije tri ostale. Takrat izbereš in plačaš eno feltno drugega modela originala, ostale tri ti časti firma.

Sicer ste se pa preveč zapel na platišča...
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

blaz2013
Stalni uporabnik

Napisal/-a blaz2013 Po mar 09, 2015 9:08 am

yashica je napisal/-a:
blaz2013 je napisal/-a:Mi bo kdo od vas uredil za nekih 120 eur po komadu za platišče 16 col VW Perth?

Za ta denar ni šanse, da jo dobiš pri nas na pooblaščencu. Cena ene (kupljena kot nadomestni del) je primerljiva s ceno kompleta štirih ob naročilu novega vozila.

Če ti na ceno slabih 480€/kos uspe dobit kakšnih 7% popusta si dober, da dobiš po kakšni notranji zvezi 30% rabata je zmaga pa je feltna še vedno preplačana.

Cene so vrtoglave tudi zato, ker ti proizvajalec po šestem letu, v primeru, da take feltne ne more več dobaviti, pokrije tri ostale. Takrat izbereš in plačaš eno feltno drugega modela originala, ostale tri ti časti firma.

Sicer ste se pa preveč zapel na platišča...

Yashica: Niti besede več ne rečem o platiščih, se ti pa zahvaljujem za REALNO povratno informacijo.

Torej PeroRS in com.... vidita da sem imel prav, tisti ki pa prvo vgradnjo prodajate po ceni kopije je pa vaš problem. Cena 1 original VW platišča je 480 eur, kar niso mačje solze... Cena kopije ki je podobna(ni pa to isti model) je pa 120 eur. To govorimo za Slovenijo. Razlika je več kot očitna. Glede na to da imate toliko postov bi se lahko prepričala v realnosti ne pa da na pamet govorita :lol:
Na VW servisih ne lažejo in so korektni.
Opravičilo modom in avtorju teme.

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a .com Po mar 09, 2015 9:24 am

čakam peroRS-a, da ti pošlje oz. pripopa eno slikico... jaz bi ti jo že; ampak bom to zadovoljstvo prepustil kolegu soforumašu ;)

pa da potem vidim tvoj odziv in kot ponavadi, sprejmem opravičilo :lol: ;)
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

blaz2013
Stalni uporabnik

Napisal/-a blaz2013 Po mar 09, 2015 10:19 am

Uredu, če bo slika se bom jaz se tebi opravičil- na servisu se bo pa nekdo meni. So me že nate..li v življenju, ampak tako pa še ne.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Po mar 09, 2015 10:21 am

blaz2013 je napisal/-a: Cena 1 original VW platišča je 480 eur, kar niso mačje solze...

Cena ni enako "zabetonirana" na vseh servisih. Brez popusta se da dobit tudi za dobrih 440€ (odvisno od servisa). Če bi jih sam kupoval, dobim 10% popusta na zadnjo ceno brez, da ga sploh omenim :) Kdo pri zdravi pameti bo dal okroglih 1600€ za štiri 6.5 x 16" feltne!?

V tem primeru bi raje izbral podoben model originala, npr. Corvara, ki pride okrog 150€/kom (odvisno kje kupuješ in koliko ti dajo popusta).

Na VW servisih so korektni.

Imaš možnost preveriti korektnost... Preveri koliko pridejo alu stopalke za mk7 in mi sporoči, če ti bo sogovornik ponudil ceno za dodatno opremo ali rezervni del oziroma te bo opomnil, da cena ni ista, kar ti je že peroRS omenil!
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Kraj: Vetrovno mesto

Napisal/-a mtl Po mar 09, 2015 10:27 am

Bom jaz pripopal.
''Original'' platišča pri tovarniški vgradnji pri Seat Leon 3 Style (tip platišča Design):
Slika
''Original'' platišča, ki sem jih kupil v zimski akciji za cca. 800 EUR z gumami vred:
Slika
Jaz ne vidim razlike. Ampak ok, sedaj vem, da vozim ''tovarniški ponaredek'' original platišč. :lol: :lol: :lol: :lol:

Seveda pa lahko do velike razlike pride pri ceni določenih platišč.

Sicer pa to sploh ni tema te teme. :mrgreen:
Še več pametovanj na Mtl blog.

blaz2013
Stalni uporabnik

Napisal/-a blaz2013 Po mar 09, 2015 10:29 am

Zavarovalnice jim vedno polno ceno plačujejo, ko je popravilo, ker sem enkrat imel počeno 1 lito platišče in so mi ga zamenjali po redni ceni. Plačala je seveda zavarovalnica.

Res je zašli smo s teme.

mavrica
Novinec

Napisal/-a mavrica Po mar 09, 2015 12:47 pm

blaz2013 je napisal/-a:Tisti modeli, ki so na dopolnilni opremi Volkswagen, se drugače imenujejo kot tisti, ki so tovarniško vgrajeni(beri imajo drugačno kataloško številko). Sem preveril.
Če so pa v tujini cenejše tako kot je dal link Pero je pa druga stvar, ker s tujino nisem seznanjen.

Original Volkswagen platišča prodaja v Sloveniji samo pooblaščena mreža VW in nihče drug. Potem je še pa par modelov, ki so dopolnilna oprema Volkswagen(ki jih tudi prodaja samo pooblaščeni servis) vendar niso original in ta platišča Volkswagen mreže pozimi in poleti prodajajo v akciji skupaj z gumami(vendar to niso enaki modeli in niso original).

Kdor pa prodaja rabljen original po ceni kopije oz po ceni dopolnilne opreme je pa to njegova stvar ne moja. UPAM da bo kdo od vas poklical jutri na katerikoli servis in napisal ceno novih original npr. VW Platišč Perth 16 col ali pa model Toronto 16 col, kjerkoli po Sloveniji, lahko tudi s popustom. As simple as that. Potem se pa slišimo ;)

p.s. Verjetno se bo cena 1 Alu platišča gibala med 500-600 eur :roll:

to ti pa čist verjamem.. vem primer, da so v preteklosti neka original platišča od Audija bila delana v obratu BBS, ko pa si kupil naknadno, je bila pa original roba iz "kitajske"

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees Po mar 09, 2015 2:03 pm

sa ne odpiram nove teme

15 col vem da paše na 1.2 TSI in 1.6 TDI

kaj pa na 2.0 TDI in 1.4 TSI 150KM ? a nimajo večje diske/zavorne čeljusti, ne vem če 15 col paše gor
Zadnjič spremenil mrtwelvetrees, dne Po mar 09, 2015 4:57 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

blaz2013
Stalni uporabnik

Napisal/-a blaz2013 Po mar 09, 2015 4:17 pm

REPLIKA na vso to "ZNANOST":

Sem preveril pri pooblaščenih prodajalcih tako Škoda kot Volkswagen, ker mi ni dalo miru. Prvo je treba poudariti ŠKODA je ŠKODA, Volkswagen je pa Volkswagen. To sta dve ločene stvari!
Pri Škodi je tako da modeli, ki so serijsko vgrajeni ob nakupu vozila, npr. MINORIS; ILIAS; LEPUS; stanejo od 177€ za platisče do 238€. Torej tu sta imela Pero in com prav. Če je ista kvaliteta kot tovarniška ko se ga kupi dodatno ne vem, verjetno pa je. In cene platišč pri ŠKODI so dokaj normalne!

Pri Volkswagnu je pa tako da platišče Perth, ki je vgrajen v serijska vozila je redna cena pri vseh VW prodajalcih 440eur(to je cena 1 platišča z davkom!). Pri Volkswagnu prodajalci opreme nato svetujejo da se vzame platišče, ki je sicer original, vendar teh modelov ni na serijskih avtomobilih. Alternativa za PERTH je npr SIMA platišče, ki stane 132€ z DDV.

Torej VOLKSWAGEN je svoja znamka in ima svojo politiko prodaje dodatne opreme, ŠKODA je pa svoja znamka in ima svojo politiko prodajo dodatne opreme

In če bi kdo rad kupil točno platišča VW PERTH jih v Sloveniji ne bo dobil ceneje kot 10% popusta na ceno 440€/kos, razen redkih izjem ki imajo veze in lahko dobijo do 25% popusta.

NAUK ZGODBE: Vsak je vlekel za svoj konec, prav smo pa imeli obojni. Opravičilo z moje strani? NIKAKOR, saj je moj del Volkswagna pravilen.

Torej, tisti ki vpraša v temi koliko so vredna platišča VW PERTH ki jih dobi serijsko na VW Golfu Sportsvan? Je odgovor 440€ po komadu oziroma 1760€ za vsa štiri! Ta cena velja od prvega do zadnjega prodajalca VW dodatne opreme.
Ne mešajte Škode in pa Volkswagna ali pa Seata. Nobeden vas ni spraševal po platiščih Octavije ali Leona. Lahko da imajo pri Volkswagnu navite cene serijskih modelov platišč ravno zato da potem lupijo zavarovalnice, ko nastane škoda, kupec pa lahko poseže po cenejših platiščih ki so drug model, vendar prav tako original, vendar spadajo pod nadomestno opremo. Verjetno je kvaliteta obeh modelov tako SIMA kot PERTH enaka. No to je že debata za kdaj drugič.
Konec zgodbe.

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Kraj: Vetrovno mesto

Napisal/-a mtl Po mar 09, 2015 5:00 pm

Ker smo že toliko zašli, pa me res zanima: so Sima enake kot Perth? In bolj direktno vprašanje: če sesuješ platišče Perth, ga lahko nadomestiš s Simo? In pa kako ločiš Simo od Pertha, če sta enaka? Po št. dela?

PS: vsa čast, da se ti da s tem ubadat. 8)
Še več pametovanj na Mtl blog.

mavrica
Novinec

Napisal/-a mavrica Po mar 09, 2015 5:25 pm

pri Volkswagnu so gospodje, prodajajo nadomestno robo II. kvalitete, ce pa želiš original, boš pa se stegnu, globoko stegnu

blaz2013
Stalni uporabnik

Napisal/-a blaz2013 Po mar 09, 2015 6:53 pm

Če je kakšna razlika v kvaliteti med Simo in Pertho-om? Nimam pojma. Lahko da je v realnosti vse ista kvaliteta, tako kot je pri Škodi, ali pa je razlika tako kot pravica Mavrica. Tega NE VEM.
Ko vprašaš prodajalce reče ja Perth to je prva vgradnja, Sima je pa nadomestna oprema... Sedaj pa vohaj ;)
Cena je pa skoraj 3,5kratna...

Vizuelna razlika seveda je če sta pa to dva popolnoma različna modela(mtl saj imaš Google).
VW PERTH Cena po kosu 440€
Slika
Slika

VW SIMA Cena po kosu 135€
Slika

Da ne bo kdo od članov rekel da pametujem ali kakorkoli. Vse kar sem povedal na forumu sem izvedel od prodajalcev VW tako kot lahko vsak izmed vas. Tudi sam ko sem prvič slišal za cene platišč ki jih vgrajujejo v serijske modele VW, sem prvič padel skoraj na rit. Sedaj je pa bilo z moje strani res dosti. LP
Zadnjič spremenil blaz2013, dne Po mar 09, 2015 7:29 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

mavrica
Novinec

Napisal/-a mavrica Po mar 09, 2015 7:27 pm

Men je en, ki se ukvarja z ravnanjem platišč povedal, da se kupljena platišča ne morejo nikakor primerjati z originalnimi, ki so prvovgradnja. In jaz mu verjamem.

blaze11
Novinec

Napisal/-a blaze11 Po mar 09, 2015 7:32 pm

vidim da ste stručkoti. katera 18'' platišča bi nadomestila Dartford ali Soho za novega passata
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: cellist, Google Adsense [Bot] in 3 gostov