Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Če bi kupoval novo vozilo bi kupil:

Opel Corsa 1.4 Enjoy
16
57%
VW Polo 1.0 Trendline
12
43%

Skupaj glasov : 28

blaz2013
Stalni uporabnik

Re: Volkswagen Polo ali Opel Corsa

Napisal/-a blaz2013 Če mar 12, 2015 6:22 pm

denis099 je napisal/-a: Izdelava, notranjost, vse mi je pri corsi dobesedno boljše kot pri polotu, tudi okvar mašine ne bo, ker gre za preverjeni 1.4, katerga slabost je le, da ni tako poskočen, ostalo je bp.

Če te kaj zanima vprašaj.

Moj glas corsi. Naj gre na testno vožnjo in sem prepričan, da bo izbrala corso :)

Corsa ji je všeč zunanjost, danes je šla probat in sporočim kako se je odločila.

Za VW Polo ne bom rekel niti ja niti ne, ker je me odnos pristojnih razočaral ko se je oče pogajal nekaj časa nazaj. Ne samo da so pri njih kupci po njihovih besedah po sistemu prvič-zadnjič-nikoli več, ampak celo ko vprašaš za mogoče še kak popust rečejo želimo vam vse najboljše kupite si avto po svojih finančnih zmožnostih. Pa to ni rekel prodajalec to je rekel uvoznik kar je še trikrat slabše. Zame je to žalitev, rekli bi ne gre in to je to ne pa da žalijo.
Jaz vedno pravim, s prodajalcem imaš stik 1 teden, s servisom in poprodajnimi storitvami pa celotno lastništvo vozila in če je že odnos pri prodaji slab je verjetno tudi odnos ob morebitnih reklamacijah zanič. Sama naj se odloči o VW ne dajem več svojega mnenja. ;)

Bi pa verjel glede izdelave. 3 dni nazaj sem se peljal z astro letnik 2010 kot sopotnik. Možakar se z njo vozi vsak dan 150km v eno smer, motor pa ima navaden atm 1.6 bencin. Prevoženih ima 110.000km, v kabini niti enega črička(za razliko Golfa 7) in presenetljivo dobra zvočna izoliranost. Rekel je da samo redni servisi in to je to. Ga pa vsak dan po avtocesti goni 150km/h, porabo je pa rekel da ima povprečno 8.2.

Bomo videli, pogleduje še po Peugeot 208 in pa Fordu Fiesti. Samo je pa Opel kar skopušen da serijsko ne vgrajuje ročne klime in radia, 800eur doplačila za ročno klimo in alarm... To še v audiju ni tako drago. Kakšen je motor niti ni pomembno samo da ne crkne. Vozila se bo 90% tako sama in vozi počasi. Poročam ko bo kaj novega.

Srčnik za fabio sem predlagal in ji zunanjost ni všeč, bom pa rekel še za i20. Hvala za predlog.
Zadnjič spremenil blaz2013, dne Če mar 12, 2015 6:46 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik Če mar 12, 2015 6:39 pm

Sam bi predlagal da pogleda še novega Hyundaia i20 in novo škodo fabio (trenutno v akciji za 8.990€ oz. še bolj priporočam 1.2 TSI za 9.990€). Pa pri obeh je 5 oz. 6 let garancije.

blaz2013
Stalni uporabnik

Napisal/-a blaz2013 Če mar 12, 2015 10:48 pm

Odločitev je padla. Bila je na testni vožnji s Corso, Polom in Peugeotom 208. Vzela bo Peugeot 208 1.2vti, sledi povpraševanje pri še enem trgovcu(eno ponudbo) že ima in nakup.
Če ima kdo kakšno dobro izkušnjo z katerim trgovcem lahko prosim na zs. Ko jo prvič vidim-se redko srečujemo- bom poslikal in prilepil na forum. Hvala vsem.

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj Če mar 12, 2015 10:53 pm

Rodex!

edit: odlična izbira BTW. :)

denis099
Stalni uporabnik

Napisal/-a denis099 Če mar 12, 2015 11:30 pm

blaz2013 je napisal/-a:Odločitev je padla. Bila je na testni vožnji s Corso, Polom in Peugeotom 208. Vzela bo Peugeot 208 1.2vti, sledi povpraševanje pri še enem trgovcu(eno ponudbo) že ima in nakup.
Če ima kdo kakšno dobro izkušnjo z katerim trgovcem lahko prosim na zs. Ko jo prvič vidim-se redko srečujemo- bom poslikal in prilepil na forum. Hvala vsem.

ta model pugija proti novi corsi? :lol: :lol: :lol: :lol:
denis

denis099
Stalni uporabnik

Napisal/-a denis099 Pe mar 13, 2015 8:48 am

srcnik je napisal/-a:Sam bi predlagal da pogleda še novega Hyundaia i20 in novo škodo fabio (trenutno v akciji za 8.990€ oz. še bolj priporočam 1.2 TSI za 9.990€). Pa pri obeh je 5 oz. 6 let garancije.

nova škoda fabia? Predlagam ti, da si jo ogledaš preden jo komu priporočaš. Ne gledat reklame, ker taka verzija je okoli 20k, za 8.900 boš mislil, da se pelješ v avtu starem 20 let. Katastrofalna je na železnih platiščih, notrannjost nikakoršna za ta denar.

Sam sem se prepričal, kaj pomeni Fabia iz reklame in kaj v realnosti. Kot Zemlja in Luna.
denis

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Pe mar 13, 2015 9:27 am

denis099 je napisal/-a:
srcnik je napisal/-a:Sam bi predlagal da pogleda še novega Hyundaia i20 in novo škodo fabio (trenutno v akciji za 8.990€ oz. še bolj priporočam 1.2 TSI za 9.990€). Pa pri obeh je 5 oz. 6 let garancije.

nova škoda fabia? Predlagam ti, da si jo ogledaš preden jo komu priporočaš. Ne gledat reklame, ker taka verzija je okoli 20k, za 8.900 boš mislil, da se pelješ v avtu starem 20 let. Katastrofalna je na železnih platiščih, notrannjost nikakoršna za ta denar.

Sam sem se prepričal, kaj pomeni Fabia iz reklame in kaj v realnosti. Kot Zemlja in Luna.

In kaj manjka recimo takole opremljeni fabii?
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... 20Ambition

denis099
Stalni uporabnik

Napisal/-a denis099 Pe mar 13, 2015 10:13 am

ban je napisal/-a:
denis099 je napisal/-a:

In kaj manjka recimo takole opremljeni fabii?
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... 20Ambition

samo malo.. ne bit tako nedosleden.. govoriš o fabiji za 8.990eur, na tem linku pa je čez 13.500? Za ta denar dobiš pa dosti bolj spodoben avto - z avtomatsko klimo, 16 ALU platišči, notranjostjo kot se reče in ne tole skropucalo..
res ne razumem folka, ki lahko primerja novo corso s tole novo fabio..
denis

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Pe mar 13, 2015 10:25 am

Sploh ni tema o P208 :lol: nikje se niti omenil še ni :lol: Upam, da bo neki od tega :mrgreen:

nejc1
Poznavalec foruma

Napisal/-a nejc1 Pe mar 13, 2015 10:28 am

Denis099 daj se že umiri enkrat s tem hvaljenjem opla. Če je tebi tako všeč še ne pomeni, da je tudi vsem drugim... In če je za tebe to najboljši avto v tem razredu tudi ne pomeni, da bodo drugi imeli enako mišljenje. In ja meni se ta Fabia zgoraj veliko bolj dopade kot corsa, tako notranjost, kot zunanjost, ki mi je pri novi corsi prav grda. Navadi se da imajo ljudje zelo različne okuse in enak avto se lahko nekomu zdi katastrofalen, spet nekomu drugemu pa perfekten...

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Pe mar 13, 2015 10:30 am

Vedno so mi bili všeč taki "poznavalci" kot je tale denis :mrgreen:

denis099
Stalni uporabnik

Napisal/-a denis099 Pe mar 13, 2015 10:41 am

nejc1 je napisal/-a:Denis099 daj se že umiri enkrat s tem hvaljenjem opla. Če je tebi tako všeč še ne pomeni, da je tudi vsem drugim... In če je za tebe to najboljši avto v tem razredu tudi ne pomeni, da bodo drugi imeli enako mišljenje. In ja meni se ta Fabia zgoraj veliko bolj dopade kot corsa, tako notranjost, kot zunanjost, ki mi je pri novi corsi prav grda. Navadi se da imajo ljudje zelo različne okuse in enak avto se lahko nekomu zdi katastrofalen, spet nekomu drugemu pa perfekten...

notranjost in zunanjost fabie za 9jurjev, se ti bolj dopade od nove corse? :lol:

saj zato pa folcika nateguje folk in ustvarja dobiček..

pa LP
denis

nejc1
Poznavalec foruma

Napisal/-a nejc1 Pe mar 13, 2015 11:06 am

Mah brezveze ti karkoli napisat, ker dlje od opla itak ne vidiš. Kot prvo za 9k€ nove corse sploh ne dobiš... Sicer pa lahko daš na njo maksimalno možno opremo, pa mi je zunaj še vedno grd avto...

blaz2013
Stalni uporabnik

Napisal/-a blaz2013 Pe mar 13, 2015 11:31 am

Za Corso se ni odločila, ker je draga in prevelik avto za njo. Verjetno je največji v svojem razredu poleg Clia. Za 9.300 ponujajo star model, malo bolje opremljena pa pride 12.700 eur pa še to je vezano na financiranje.

Peugeota si je že enkrat lastila, model 206 in je zadovoljil takrat vsa njena pričakovanja. Sicer trgovci tudi pri PEUGEOT vsiljujejo to financiranje vendar ga na financiranje ne bo vzela, ampak na gotovino. Prodajalci novih vozil bi se morali odločiti ali bodo postali bančne inštitucije ali prodajalci vozil.
So pa v večini tako neizobraženi da sploh ne vedo kaj je pojem obrestna mera in marsikateri trgovec novih vozil ne dohaja produkta ki ga prodaja, kaj da bi dohajal ekonomijo oziroma bančništvo. Glede na to da ta forum bere tudi kak potencialni kupec na financiranje bom napisal nekaj stvari, ki jih je potrebno pazit pri nakupu vozila. Mogoče se pa še kak prodajalec novih vozil kaj nauči, glede na to da jih ogromno bere ta forum.

Poznamo kredite z fiksno in variabilno obrestno mero.
Večinoma trgovci nudijo variabilno obrestno mero. Ta variabilna obrestna mera je sestavljena dveh delov; iz fiksnega dela obresti+Euribor obresti(ki je trenutno minimalen in je vsepovsod enak) Fiksni del variabilnih obresti je določen s strani prodajalca vozil oziroma njegove pogodbe z banko. Banke kot samostojne institucije večinoma nudijo navadnim državljanom obrestno mero vezano na 6 mesečni euribor(to pomeni po 6 mesecih se varibilni del kredita spremeni). Prodajalci vozil in njihove pogodbe z bankami pa ponujajo obrestno mero z 3 mesečnim euriborom.
To po domače pomeni večkrat kot se ti obrestna mera spremeni, večji je riziko tako za profit kot za izgubo. Glede na to da je sedaj Euribor po zaslugi evropske in svetovne banke na zelo nizki ravni, je možnost da se bo obrok nekomu ki danes jemlje kredit pri prodajalcu v prihodnje samo zvečal in ne zmanjšal in to večkrat kot če bi vzel kot navaden državljan direktno pri banki.
Torej če greš po potrošniški kredit kot navaden državljan boš dobil nižjo obrestno mero pri svoji banki z manjšo variabilnostjo obrestne mere, vendar trgovci z "AKCIJO" 1000 popusta na financiranje posiljujejo kupce da pri njih jemljejo kredite z višjimi obrestnimi merami. Koliko se skriva dejanskega popusta v teh 1000eur si naj vsak sam izračuna- ;)

Potem so pa še stroški odobritve kredita in pa zavarovanje kredita in pa interkalarne obresti. Ne nasedat da so stroški odobritve in zavarovanje zastonj, kot se nekateri trgovci radi hvalijo.
Če človek na koncu pogleda obresti EOM je tu notri vse všteto kar sem napisal zgoraj. Je pa potrebno poudariti, da razne akcije 1000 eur popusta in razne akcije gratis kasko in ne vem kaj še vse je treba jemati z rezervo kot sem napisal zgoraj. Zakaj? Zato ker so pri teh akcijah obrestne mere VIŠJE kot če bi vzeli navaden kredit pri svoji banki in dejansko ta GRATIS človek plača skozi obresti. Tudi poudarjanje imate gratis odobritev kredita in gratis zavarovanje kredita ne pije vode. Zakaj? Zato ker ko prodajalec pove procent EOM je ponavadi vsaj za 2% višji kot pri navadni banki. Se mi je pa celo že zgodilo da je bil EOM pri ponudbi prodajalca vozil celo za 6% višji kot ponudba moje banke, ne bom pa napisal katera znamka je bila tako oderuška to. Kdor se spozna na bančništvo ve da je to ogromno.
In še tretja stvar, npr pri VW je tako da je pri "GRATIS" kasku potem pogoj da si preko njih vzameš kasko za drugo leto, kjer se ga spet malenkost preplača.

Torej nauk za vse ki kupujete novo vozilo, ne nasedajte na pojme GRATIS, PODARIMO itd... To so komercialne finte saj človeku se še kako dobro sliši če kaj dobi GRATIS, pa to navadno ne velja. Kdor je funkcionalno pismen to kar sem napisal tako pozna in si izračuna, kdor pa ni pa to plača.
So pa tudi znamke ki popust oziroma prodajno ceno ne vežejo na to ali ga vzameš preko financiranja ali na gotovino. Tak je npr. BMW. To se mi zdi edino pravilno, saj če človek kupi z enkratnim gotovinskim plačilom, je potrebno pogledati še inflacijo v prihodnje in pa da če bi tisti denar vezal na depozit bi bile tudi obresti. Sedaj so na žalost na vezavo depozitov obresti minimalne se pa še da dobiti 2%. Dve leti nazaj so pa bile tudi 5% na leto, kar je veliko.
p.s. tudi tisto slavno škoda, kia itd brezobrestno financiranje je vredno svojega denarja :) V življenju ni nič zastonj in to je treba vedet tudi pri nakupu vozila. Jaz ko kupim za sebe vozilo ga bom vozil dolgo časa. Z nekaterimi nepoštenimi ljudmi in tistimi ki ne cenijo rednih strank nočem imet več opravka. LP
Pa še ena zelo pomembna stvari, ko vam prodajalec tako ustrežljivo reče če vam lahko izračuna preplačilo kredita. Sami si izračunajte, ker velikokrat se dogaja da ne znajo izračunat preplačila ali pa ga celo namensko povedo manj. Če je dejansko preplačilo 400 ali 500eur višje kot vam je povedal prodajalec to zame ni malo! Najlažje je tako da mesečni obrok pomnožite s število obroki in pa vsemi stroški. Seveda to kar boste izračunali ne bo 100% res ker notri ni všteto koliko se bo obrok povečal tekom let, saj se večinoma jemlje variabilna obrestna mera pri financiranju, ki se spreminja na 3 mesece.
Zadnjič spremenil blaz2013, dne Pe mar 13, 2015 6:06 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe mar 13, 2015 3:40 pm

Glede na to, da si je že prej lastila 206-ko (oz. kakšnega PSA malčka), pričakovana odločitev, ker se ji je 208 verjetno zdel najbolj "domač".
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

pleomax
Stalni uporabnik

Napisal/-a pleomax Pe mar 13, 2015 5:02 pm

Jaz sem že 1 leto zelo zadovoljen lastnik 208 :) Corsa tudi meni ni všeč(od polota je lepša no) ampak nisem želel vsiljevat peugeota,da ne bo kdo rekel,da ga promoviram. Meni se zdi še vedno boljši kot corsa(pač moje mnenje). Nima ekrana tam doli pri prestavni ročici kar je še veliko bolj nevarno in nepriročno pa še enostavno je predraga glede na ponujeno. Za nižjo ceno bo dobila z 208 vseeno bolj poskočen avto kot corsa 1.4, pa še manj porabi predvsem na račun manjše teže. Katero opremo bo pa vzela? Style ali pa allure zelo priporočam. Naj si pogleda na internetu kakšna je razlika v lučeh spredaj. Led luči ga res polepšajo. Želim ji srečno vožnjo in čim manj problemov :)

blaz2013
Stalni uporabnik

Napisal/-a blaz2013 Pe mar 13, 2015 6:09 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Glede na to, da si je že prej lastila 206-ko (oz. kakšnega PSA malčka), pričakovana odločitev, ker se ji je 208 verjetno zdel najbolj "domač".

Mogoče imaš pa prav. Navada je železna srajca. Niti ni omenjala te znamke vendar je vseeno zavila v Peugeotov salon in ji je bil najbolj všeč.

Oprema bo Active ali Style. Se še ni odločila katero bi.

pleomax
Stalni uporabnik

Napisal/-a pleomax Pe mar 13, 2015 6:46 pm

Vsekakor style. Po uradnem ceniku je razlike le 300€ s tem da dobiš pri style za to ceno led luči spredaj(zadnje so led serijsko),led osvetlitev v notranjosti,usnjen volan in ročica menjalnika,kromani vložki v notranjosti,15-palčna lita platišča(active ima samo plastične pokrove),posebne nalepke ob strani in kromirana ogledala. Ni kaj razmišljat-led luči so kot dodatna oprema pri active za 203€,platišča 356...in vidiš da je style najboljše razmerje med ceno in dobljenim. In led ima zelo dolgo življenjsko dobo.Pač to mora res natančno pogledat,da ji ne bo žal.

denis099
Stalni uporabnik

Napisal/-a denis099 Ne mar 15, 2015 8:49 pm

nejc1 je napisal/-a:Denis099 daj se že umiri enkrat s tem hvaljenjem opla. Če je tebi tako všeč še ne pomeni, da je tudi vsem drugim... In če je za tebe to najboljši avto v tem razredu tudi ne pomeni, da bodo drugi imeli enako mišljenje. In ja meni se ta Fabia zgoraj veliko bolj dopade kot corsa, tako notranjost, kot zunanjost, ki mi je pri novi corsi prav grda. Navadi se da imajo ljudje zelo različne okuse in enak avto se lahko nekomu zdi katastrofalen, spet nekomu drugemu pa perfekten...

danes sem ravno zaradi tvojega posta se osredotočil na dva modela Fabie.. prvi model je stal 9.500 eur, drugi model pa 16.000.

Fabia za 16jurjev je soliden izdelek, ki se lahko primerja s corso za 12jurjev... tista pva za 9.500 je pa.... o moj bože :lol:
denis

pleomax
Stalni uporabnik

Napisal/-a pleomax Ne mar 15, 2015 11:04 pm

Glede fabie:Res je precej pusta ampak,da ti malo pokažem kako je s corso...in ko boš videl notranjost pri obeh in ceno in obvezno poglej še porabo(corsa ima tudi za sekundo slabši pospešek). To je namreč največ kar se pri obeh modelih za to ceno dobi. Oziroma bom kar tukaj napisal porabo,če se bo na sliki slabo videlo: corsa ima mestne vožnje 1,6L več kot 208,kombinirane 1liter več in izvenmestne 0,7 litra več. Dovolj zgovorne številke...pa še več zavarovanja plačaš pri 1.4 mašini,ki je v resnici manj zmogljiva. Mogel sem napisat,ker sem že pred dnevi videl tvoj odziv na pežoja 208 ;)
Priponke
Screenshot_2015-03-15-22-54-50-1.jpg
Screenshot_2015-03-15-22-52-54-1.jpg
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Kovactrader in 11 gostov