Leona sem mu predlagal ampak mi je rekel se je odločil, da bo ostal na Škodi, ker mu že ta 5 let dela bp. Žal zaradi službe in še nekaterih stvari ne more počakat še na prihod Superba. In pa tudi verjetno bi za tak denar dobil bolj oskubljeno verzijo. Tako, da se zdaj gleda Octavio Greenline Zanima ga pa ali je 1.6 TDI 110 KM dovolj zmogljiv za tak avto.
Koliko manj (ce sploh) pa greenline pokuri od obicajnega 1.6 tdi? Je razlika opazna v realnosti ali je predvsem na papirju? Nekaj testov sem videl, bile so navedbe za 3,9 l za polno obtezen avto in voznjo po autobahnu, kar se mi zdi precej lovska.
Zdajšnja Octavia je 1.6 TDI 105 KM, tako preskoka v konjenici sploh nebo. Sicer pa če je 105 KM dovolj bo pa tudi 110 KM. Danes mi je rekel, da gre še gledat Golfa Variant z isto konjenico. Potem sem mu predlagal spet Leona ampak, ker nima na voljo tega motorja je odpadel iz izbora.
Golfa se definitivno tudi splača pogledat, ker bi s solidnim popustom cena znala bit zelo podobna, pa tudi notranjost se mi zdi lepša oz. bolj "prijetna", v novi Octavii mi za razliko od prejšnje ni najbolj po godu.
Drugače sta pa avta lažja od prejšnje generacije, tako da bi s 5 KM več in boljšo razporeditvijo moči moral bit več kot zadovoljen. Poraba sigurno ni tako zelo nizka, kot obljubljajo uradni podatki, na kak deci manj kot pri zdajšnji pa verjetno lahko računa.
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"
To pa zato, ker Američani kupujejo avte na metre, v EU smo pa malo bolj zahtevni. Jetta bazira še na Golfu VI in že v primerjavi z njim je bilo vidnega nekaj šparanja, za evropski trg jo zdaj očitno delajo v Rusiji (prej če se ne motim v Afriki), ne ponuja najnovejših motorjev itd., vsekakor odločno predraga za to, kar dejansko je.
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"
Kolega zanima, kaj naj vzame: Škodo Octavio combi greenline ali Golf Varianta Oba imata 110 KM in 6.prestav, podobno opremo (Octavia malenkost več) in zdaj je kolega čisto v dilemi katerega naj vzame, ker sta mu oba zelo všeč. In pa cena je tudi podobna.
Octavia je tudi nekoliko večja znotraj kot golf.če mu to kaj pomeni.kot lastnik škod že od 1998, bi mogoče vseeno vzel golfa. V novi octaviji so me razočarali sedeži ki so slabši kot v octaviji prejšnje generacije.
Octavija ima večjo medosno razdaljo(+6cm) kot Golf kar pomeni več prostora za potnike in boljše požiranje lukenj. Poleg tega je v octaviji še večji prtljažnik. Meni osebno je Golf dostikrat majhen, pri Octaviji pa pri prostoru ni ničesar za pogrešati. Vedno se lahko pelje 4 ljudi notri brez težav pri Golfu pa žal ne.
Je pa razlika v porabi med 5 in 6 stopenjskim dizlom slaba 2 deci, pa še to ne vedno, tako da tudi z 5 stopenjskim bi bila obadva čisto ok. Pa še nekaj denarja se prihrani.
Hvala za vse predloge, sem mu jih posredoval. Med delovniki bodo v avtu 4 osebe. Med vikendi in dopusti pa bo v njem njegova družina, ki pa nima več vozička in nekih večjih stvari.